Προσευχή...

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
tiresias09
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 06 Οκτ 2009 19:51
Όνομα Ιστότοπου: Τειρεσίας
Επικοινωνία:

Ποια είναι η αλήθεια της προσευχής;

«Θεέ μου, εσύ που είσαι παντοδύναμος (πλην όμως όχι τόσο παντοδύναμος ώστε να θεραπεύσεις αυτή την ασθένεια που μου έτυχε, διότι οι γιατροί είπαν ότι είναι ανίατη, και οι γιατροί έχουν τον τελευταίο λόγο εδώ κάτω) κάνε κάτι που είναι ευκολότερο για σένα, εσύ που είσαι πολυεύσπλαχνος. Κάνε κάποιον, ο οποίος διαθέτει συκώτι σαν το δικό μου και έχει κάρτα δότη, να πεθάνει εγκεφαλικά, κάποιον που προφανώς δεν αγαπάς τόσο πολύ όσο εμένα, αμερόληπτε Κύριε, ώστε να του πάρω εγώ ο εκλεκτός σου το όργανο για να ζήσω περισσότερο από δαύτον. Ή, έστω, τον αγαπάς μεν, αλλά δεν μπορείς να τον σώσεις από το μοιραίο, διότι εδώ που τα λέμε δεν είσαι και τόσο παντοδύναμος, και οι γιατροί, που γνωρίζουν καλύτερα από σένα, λένε πως ο έχων υποστεί εγκεφαλικό θάνατο συνήθως δεν επανέρχεται στη ζωή. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αυτών που επανήλθαν, αλλά δεν αφήνω τέτοιες μαύρες σκέψεις να μου κλονίσουν την πίστη στη μεταμόσχευση, διότι θέλω με νύχια και με δόντια και με όποιο ηθικό κόστος να κρατηθώ στη ζωή».
Απόσπασμα από το δοκίμιο «Αρχιεπίσκοπος και Προσευχές περί Μεταμοσχεύσεων» της Μαρίας Σεφέρου
http://www.seferou.net/

Τειρεσίας
Άβαταρ μέλους
SinneR
Δημοσιεύσεις: 283
Εγγραφή: 12 Σεπ 2009 16:38
Όνομα Ιστότοπου: -

(λουκά 11,9
''σας λέω λοιπών: ζητάτε και θα σας δοθεί, ψαχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί. Οποιος ζητάει παίρνει, όποιος ψάχνει βρίσκει, κι όποιος χτυπάει του ανοίγεται.'')

(μαρκον 11,21
Ο Πέτρος θυμήθηκε και λέει στον ιησού: ''Διδάσκαλε, κοίτα, η συκιά που καταράστηκες ξεράθηκε''. Τότε ο ιησούς στράφηκε κι είπε στους μαθητές: ''να έχετε πίστη στον θεό. Σας βεβαιώνω πως όποιος πεί σε αυτό το βουνό ''σήκω και πέσε στην θάλασσα'', χωρίς να αμφιβάλει μέσα του, αλλα με πίστη πως ότι λέει γίνεται, τότε θα του γίνει αυτό που ζητάει. Γι αυτό σας λέω: όλα όσα ζητάτε όταν προσεύχεστε, να πιστεύετε οτι θα τα λάβετε, και θα σας δωθούν. Κι όταν στέκεστε να προσευχηθείτε, να συνχωρείτε αν έχετε κάτι εναντίων οποιουδήποτε, ωστε και ο ουράνιος πατέρας σας να συνχωρήσει τα παραπτώματα σας. Εαν όμως εσείς δέν συνχωρείτε, ούτε ο ουράνιος πατέρας σας θα συνχωρήσει τα δικά σας παραπτώματα.'')

όποιος λοιπών προσευχηθεί ειληκρινά προς τον θεό και τον ζητήσει, τότε αυτός θα αποκαλυφθεί στην ζωή του.
Science without religion is lame, religion without science is blind
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Σιννερ, δεν έπιασες το νόημα του πόστ. Αλλά και να το έπιανες, δεν σε αγγίζει, αφού αφορά πράγματα που εσύ δεν τα ενστερνίζεσαι.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
SinneR
Δημοσιεύσεις: 283
Εγγραφή: 12 Σεπ 2009 16:38
Όνομα Ιστότοπου: -

για να είμαι on-topic λοιπών, θα σχολιάσω αυτό το απόσπασμα μια προσευχής που φαίνετε σαν να βγήκε απο το στόμα ενός εγωιστή,που δέν πιστευει στον θεό, που νομίζει οτι ο θεός τον αγαπάει περισότερο απο τους άλλους, που παρακαλάει να πεθάνει ένας άλλος άνθρωπος για να ζήσει(με νύχια και με δόντια) αυτός μια σωματική ζωή σε αυτόν τον κόσμο που λίγη αξία έχει όμως μπροστά στην πνευματική ζωή.

μια τέτοια προσευχή κάνει μπάμ οτι φτιάχτηκε απο κάποιον που αδυνατεί να καταλάβει την διδασκαλία του θεού,και θέλει να αποδείξει οτι δέν υπάρχει θεός βασιζόμενος στο οτι ο θεός δέν τους βοηθάει όλους.

θα υποθέσω όμως οτι είναι πραγματική.
tiresias09 έγραψε: «Θεέ μου, εσύ που είσαι παντοδύναμος (πλην όμως όχι τόσο παντοδύναμος ώστε να θεραπεύσεις αυτή την ασθένεια που μου έτυχε, διότι οι γιατροί είπαν ότι είναι ανίατη, και οι γιατροί έχουν τον τελευταίο λόγο εδώ κάτω)
η μία πρόταση αναιρεί την αλλη. προφανής ο ασθενής νιώθει οτι ο θεός θα απαντήσει στην ειρωνία και την απιστία αυτού του ατόμου.
tiresias09 έγραψε:Κάνε κάποιον, ο οποίος διαθέτει συκώτι σαν το δικό μου και έχει κάρτα δότη, να πεθάνει εγκεφαλικά, κάποιον που προφανώς δεν αγαπάς τόσο πολύ όσο εμένα, αμερόληπτε Κύριε, ώστε να του πάρω εγώ ο εκλεκτός σου το όργανο για να ζήσω περισσότερο από δαύτον. Ή, έστω, τον αγαπάς μεν, αλλά δεν μπορείς να τον σώσεις από το μοιραίο, διότι εδώ που τα λέμε δεν είσαι και τόσο παντοδύναμος, και οι γιατροί, που γνωρίζουν καλύτερα από σένα, λένε πως ο έχων υποστεί εγκεφαλικό θάνατο συνήθως δεν επανέρχεται στη ζωή.
οποιος αγαπήσει τους συνανθρώπους του θα τον αγαπήσει και αυτόν ο θεός.
δέν μπορείς να ζητάς χάρη εις βάρος κάποιου άλλου απο τον θεό. είναι τελείως εκτός διδασκαλίας.
tiresias09 έγραψε: θέλω με νύχια και με δόντια και με όποιο ηθικό κόστος να κρατηθώ στη ζωή».
αδερφε μου, έζησες μια ζωή χωρίς πίστη στον θεό. ακόμα και τώρα όμως που κοντεύεις να πεθάνεις απευθήσεσε στον δημιουργό γεμάτος ειρωνία και κακία.
ποιό χρέος έχει λοιπών απέναντύ σου ο θεός?
τα λόγια σου δείχνουν απέχθεια προς αυτόν, επηζητάς τον θάνατο ενός άλλου προς ώφελος σου, είσαι έτοιμος να θυσιάσεις την ηθικότητα σου για να κρατηθείς με νύχια και με δόντια σε αυτήν την ζωή, που όμως είναι τόσο πρόσκαιρη...

πρίν ζητήσεις τον λόγο απο τον θεό ζήτα τον λόγο απο τον εαυτό σου.
όταν φεύγεις απο το φώς, μή παραπονιέσαι οτι δέν μπορείς να δείς στο σκοτάδι.
Science without religion is lame, religion without science is blind
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Δανάη_
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009 23:27
Όνομα Ιστότοπου: -

όποιος λοιπών προσευχηθεί ειληκρινά προς τον θεό και τον ζητήσει, τότε αυτός θα αποκαλυφθεί στην ζωή του.
Η προσευχή είναι σίγουρα ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Χριστιανισμό. Φαντάζομαι ότι αυτή η αποκάλυψη που αναφέρεις, Sinner, αφορά την πραγματοποίηση του αιτήματος της προσευχής.
Τότε, πες μου, πώς εξηγείς ότι ο θεός τελικά δεν ακούει τις προσευχές όλων των ανθρώπων. (Ας δεχτούμε αξιωματικά πως ακούει κάποιες). Εννοώ βλέπουμε καθημερινά γύρω μας χριστιανούς να αρρωσταίνουν (και να μην γίνονται καλά), να ακρωτηριάζονται, να χάνουν αγαπημένα πρόσωπα. Τι πιστεύεις? πως αυτοί οι χριστιανοί δεν προσευχήθηκαν με τόσο βαθιά πίστη όση θα ήθελε ο Γιαχβέ?

Και δεν μιλάω για προσευχές που μπορεί να ευχηθούν το κακό κάποιου άλλου, αλλά για προσευχές που αφορούν την ίαση από κάποια ασθένεια ή την αναπλήρωση ενός κομμένου μέλους τους σώματος.

Μήπως τελικά όλα είναι θέμα των φυσικών νόμων που ισχύουν και λένε πως ό,τι γεννιέται μοιραία πεθαίνει και η φθορά (ασθένεια, γηρατειά) είναι η φυσική πορεία των θνητών όντων? Και πως όσο και να προσευχηθούμε σε κάποιο αόρατο ον στον ουρανό, αυτό δεν θα αλλάξει σε τίποτα την φυσική πορεία των πραγμάτων?
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

SinneR έγραψε:για να είμαι on-topic λοιπών, θα σχολιάσω αυτό το απόσπασμα...
Δεν σχολιάζεις καλύτερα αυτό το απόσπασμα...
SinneR έγραψε:(μαρκον 11,21
Ο Πέτρος θυμήθηκε και λέει στον ιησού: ''Διδάσκαλε, κοίτα, η συκιά που καταράστηκες ξεράθηκε''.
Ωραίος ο Χριστός ε;;; καταράστηκε ένα φυτό και αυτό ξεράθηκε.
Πιστεύω να ξέρεις κι όλας γιατί το καταράστηκε έτσι; επειδή ήθελε να φάει σύκα, ενώ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΟΧΗ ΣΥΚΩΝ.
Έφταιγε δηλαδή το άμοιρο το δέντρο και όχι ο Χριστός, που απ' ότι μας λέει ο Μάρκος ήταν άσχετος και ήθελε ντε και καλά σύκα τον Γενάρη!!!
Και τιμώρησε την συκιά επειδή το δέντρο ακολουθούσε την φυσική επιταγή!!! και το ξέρανε το φουκαριάρικο!!!
Ωραία Χριστιανική αγάπη ρε SinneR :lol:
Να την χαίρεστε και να την καμαρώνετε...


ΥΓ.
Άσε που και στο συγκεκριμμένο εδάφιο, άλλα λέει ο Μάρκος και άλλα ο Ματθαίος. Αλλοιώς μας διηγείται την ιστορία ο ένας και αλλοιώς ο άλλος. Ο ένας λέει πως περάσανε οι μαθητές την επομένη μέρα και είδαν το δέντρο ξεραμένο, και ο άλλος λέει πως η συκιά ξεράθηκε αμέσως και θαύμασαν οι μαθητές.
Άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα...
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Άβαταρ μέλους
SinneR
Δημοσιεύσεις: 283
Εγγραφή: 12 Σεπ 2009 16:38
Όνομα Ιστότοπου: -

Δανάη_ έγραψε: Η προσευχή είναι σίγουρα ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Χριστιανισμό. Φαντάζομαι ότι αυτή η αποκάλυψη που αναφέρεις, Sinner, αφορά την πραγματοποίηση του αιτήματος της προσευχής.
αναφερόμουν στην προσευχή που κάνει ένα άτομο που αμφιβάλει προς τον θεό για να του αποκαληφθεί άν όντος υπάρχει. η απάντηση δέν είναι απαραίτητα η εκπλήρωση ενός αιτήματος ή κάποια θεραπεία, μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί ο θεός να του δείξει οτι άκουσε.

το να ζητήσεις απο τον θεό να σου αποκαληφθεί είναι το πιό απλό.
Δανάη_ έγραψε:Τότε, πες μου, πώς εξηγείς ότι ο θεός τελικά δεν ακούει τις προσευχές όλων των ανθρώπων. (Ας δεχτούμε αξιωματικά πως ακούει κάποιες). Εννοώ βλέπουμε καθημερινά γύρω μας χριστιανούς να αρρωσταίνουν (και να μην γίνονται καλά), να ακρωτηριάζονται, να χάνουν αγαπημένα πρόσωπα. Τι πιστεύεις? πως αυτοί οι χριστιανοί δεν προσευχήθηκαν με τόσο βαθιά πίστη όση θα ήθελε ο Γιαχβέ?
πολύ λίγα θαυματα γίνονται στον κόσμο. και αυτό γιατί
αδυνατούμε να πιστέψουμε, προσευχόμαστε με το μυαλό και όχι με την καρδιά, δέν επιμένουμε στην προσευχή,
ναι, για να πραγματοποιηθεί μια προσευχή δέν αρκούν μόνο ξερά λόγια, η προσευχή είναι κάτι παραπάνω.

κάποτε είχε πάει στον παίσιο ένας άνθρωπος του οποίου ένας φίλος είχε καρκίνο. ζήτησε λοιπών απο τον παίσιο να προσευχηθεί για θεραπεία.
ο παίσιος είπε στον άνθρωπο οτι θα προσευχηθεί ο θεός να πάρει τον καρκίνο απο τον φίλο του αλλα να τους τον δώσει σε αυτούς απο μισό.
βλέποντας ο παίσιος οτι ο άνθρωπος διστάζει να απαντήσει του είπε:
άς πάρω εγώ το 95% και εσύ το 5% της ασθένειας του φίλους σου. πρόσεξε όμως.ο θεός τις πιό πολλές φορές βλέπει οτι δέν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιο βάρος και δέν μας στέλνει την ασθένεια, μερικές φορές όμως βλέποντας οτι μπορούμε να σηκώσουμε αυτή τη δοκιμασία μας στέλνει την ασθένεια για να δοκιμάσει την πίστη μας. τελικά ο άνθρωπος συμφώνησε, και ο φίλος του θεραπεύτικε.

μια άλλη φορά ζήτησαν στον παίσιο να προσευχηθεί για ένα κοριτσάκι που έπασχε απο καρκίνο. ο παίσιος συγκηνημένος προσευχήθηκε κατα τον ίδιο τρόπο ζητώντας απο τον θεό να απαλάξει το κορίτσι απο την ασθένεια και ας την φορτώσει σε αυτόν.

το κορίτσι θεραπέυτικε, και σήμερα είναι μια υγιής γυναίκα.

τελικά ο παίσιος ασθένησε απο καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του οι πόνοι γίνονταν όλο και περισσότεροι. Παρ' όλ' αυτά όμως αυτός ήταν ήρεμος και υπέμενε χωρίς να διαμαρτύρεται καθόλου. Αντιθέτως συνέχιζε να προσεύχεται για όλους. Οι τελευταίες του ημέρες ήταν οδυνηρές, γεμάτες αφόρητους πόνους, που ξεπερνούσε χάρη στην βαθιά πίστη και αγάπη του στο Θεό.

ο παίσιος ακόμα και άρωστος δέν προσευχήθηκε ποτέ για τον εαυτό του αλλα πάντα για τους άλλους.
αγάπησε τους ανθρώπους περισότερο απο τον εαυτό του, και ο θεός του χάρισε την αιώνια ζωή κοντά στην παρουσία του.
Science without religion is lame, religion without science is blind
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
apostaths
Δημοσιεύσεις: 352
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 23:01
Όνομα Ιστότοπου: -

Η "απαίτηση" να πιστέψουμε για να πιάσει η προσευχή δείχνει καθαρά για ακόμα μια φορά ότι μιλάμε για 100% pure placebo effect παρά για πραγματική θεραπευτική λειτουργία. Και σταμάτα πια να γεμίζεις πόστς με παραμυθάκια για βρέφη Sinner. Κανείς δεν πρόκειται να τα πιστέψει χωρίς να παραθέσεις πραγματικές, ουσιαστικές, αμερόληπτες και πλήρως εξακριβώσιμες αποδείξεις. Μέχρι τότε ματαιοπονείς.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SinneR
Δημοσιεύσεις: 283
Εγγραφή: 12 Σεπ 2009 16:38
Όνομα Ιστότοπου: -

Λοξίας έγραψε:Ωραίος ο Χριστός ε;;; καταράστηκε ένα φυτό και αυτό ξεράθηκε.
Πιστεύω να ξέρεις κι όλας γιατί το καταράστηκε έτσι; επειδή ήθελε να φάει σύκα, ενώ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΟΧΗ ΣΥΚΩΝ.
Έφταιγε δηλαδή το άμοιρο το δέντρο και όχι ο Χριστός, που απ' ότι μας λέει ο Μάρκος ήταν άσχετος και ήθελε ντε και καλά σύκα τον Γενάρη!!!
Και τιμώρησε την συκιά επειδή το δέντρο ακολουθούσε την φυσική επιταγή!!! και το ξέρανε το φουκαριάρικο!!!
Ωραία Χριστιανική αγάπη ρε SinneR :lol:
Να την χαίρεστε και να την καμαρώνετε...ΥΓ.
Άσε που και στο συγκεκριμμένο εδάφιο, άλλα λέει ο Μάρκος και άλλα ο Ματθαίος. Αλλοιώς μας διηγείται την ιστορία ο ένας και αλλοιώς ο άλλος. Ο ένας λέει πως περάσανε οι μαθητές την επομένη μέρα και είδαν το δέντρο ξεραμένο, και ο άλλος λέει πως η συκιά ξεράθηκε αμέσως και θαύμασαν οι μαθητές.
Άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα...
δηλαδή όταν ο πέτρος μετά απο εντολή του χριστού ψάρεψε και μάζεψε πολλά ψάρια, ο ιησούς εγκλημάτισε γιατί καταδίκασε σε θάνατο τόσα ψάρια?

ίσως το περιστατικό με την σηκιά αναφέρεται στην τιμωρία των ανθρώπων οι οποίοι θα βρεθούν απροετοίμαστοι την τελική κρίση.

και η σημερινή εποχή είναι εποχή αμαρτείας, αλλα ο θεός περιμένει απο μάς να κάνουμε το καλό.
όπως η σηκιά χωρίς σήκα, οι άνθρωποι χωρίς έργα.

και κάτι άλλο: άν το περιστατικό δέν έγινε ποτέ και επινοήθηκε όπως και όλα τα άλλα θαύματα όπως πολλοί υποστηρίζουν, γιατί να γράψουν κάτι τέτοιο, που σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δέν είναι τόσο όμορφο στο άκουσμα.

apostaths δέν έχω σκοπό να πείσω κανέναν να πιστέψει, σηζήτηση κάνουμε, και λέω την άποψη μου, πάνω στο θέμα της προσευχής.

δέν ματαιοπονώ για κάτι,η συζήτηση μου είναι ευχάριστη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SinneR την 08 Ιαν 2010 21:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Science without religion is lame, religion without science is blind
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
apostaths
Δημοσιεύσεις: 352
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 23:01
Όνομα Ιστότοπου: -

Και επειδή και εμένα μ' αρέσει η συζήτηση (ουσιαστική όμως) σού είπα αυτά που σου είπα. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ κάποιος με τα λεγόμενά σου. Χρειάζεσαι μια ανανέωση στα επιχειρήματά σου, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και όχι μονότονη επανάληψη των ίδιων και των ίδιων. Φιλικά πάντα ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karakitsossecurity
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 27 Απρ 2009 14:09
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

ή την αναπλήρωση ενός κομμένου μέλους τους σώματος.
από ότι φαίνεται όσοι έχουν κομμένα μέλη έχουν μειωμένη πίστη αφού κανένα μέχρι τώρα δεν έχει αναπληρωθεί.
Boards don't hit back "Bruce Lee, Enter The Dragon"
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

SinneR έγραψε:
τελικά ο άνθρωπος συμφώνησε, και ο φίλος του θεραπεύτικε.

<snip>

το κορίτσι θεραπέυτικε, και σήμερα είναι μια υγιής γυναίκα.
Να σε ρωτήσω βρε Sinner, οι άνθρωποι αυτοί μήπως θεραπεύτηκαν επειδή πήγαν σε γιατρούς και ακολούθησαν κάποιες θεραπείες; Διότι κάποιοι καρκίνοι θεραπεύονται μέσω της ιατρικής επιστήμης, με χημειοθεραπείες, εγχειρήσεις κλπ.

Απ'ότι ξέρω, η προσευχή δεν θεράπευσε ποτέ κανέναν. Αντίθετα, όσοι έχουν μόνο προσευχηθεί για να θεραπευτεί κάποιος, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να γίνουν υπαίτιοι των θανάτων αυτών των ατόμων, αντί να τους πάνε σε γιατρούς.

Όπως με την περίπτωση της Kara Neumann, της 11χρονης που πέθανε επειδή οι γονείς της προσευχόντουσαν πάνω από το άρρωστο παιδί, αντί να την πάνε στο γιατρό! Αν την πηγαίνανε θα γινόταν καλά διότι πέθανε από έναν απλό διαβήτη! Ευτυχώς το δικαστήριο έβαλε φυλακή τους γονείς αυτού του παιδιού που έφυγε από προσευχή!

Και υπάρχουν πολλά θύματα της προσευχής. Άτομα που αντί να πάνε τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο γιατρό, κάθονται και προσεύχονται, και φυσικά, σε καμμία περίπτωση δεν έχουν γίνει καλά, όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Επίσης υπάρχει και η έρευνα του Harvard σχετικά με την προσευχή... η οποία έγινε με την χρηματοδότηση του χριστιανικού Templeton Foundation. Αυτή η έρευνα έδειξε ότι η προσευχή, όσο και να πιστεύει και να προσεύχεται κανείς για κάποιον, δεν έχει αποτελέσματα.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
tiresias09
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 06 Οκτ 2009 19:51
Όνομα Ιστότοπου: Τειρεσίας
Επικοινωνία:

Comte de Toulouse έγραψε:Σιννερ, δεν έπιασες το νόημα του πόστ. Αλλά και να το έπιανες, δεν σε αγγίζει, αφού αφορά πράγματα που εσύ δεν τα ενστερνίζεσαι.
:clap:
Λοξίας έγραψε: ΥΓ.Άσε που και στο συγκεκριμμένο εδάφιο, άλλα λέει ο Μάρκος και άλλα ο Ματθαίος. Αλλοιώς μας διηγείται την ιστορία ο ένας και αλλοιώς ο άλλος. Ο ένας λέει πως περάσανε οι μαθητές την επομένη μέρα και είδαν το δέντρο ξεραμένο, και ο άλλος λέει πως η συκιά ξεράθηκε αμέσως και θαύμασαν οι μαθητές.
Άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα...
:lol: :lol: :lol:
SinneR έγραψε:..αναφερόμουν στην προσευχή που κάνει ένα άτομο που αμφιβάλει προς τον θεό για να του αποκαληφθεί άν όντος υπάρχει. η απάντηση δέν είναι απαραίτητα η εκπλήρωση ενός αιτήματος ή κάποια θεραπεία, μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί ο θεός να του δείξει οτι άκουσε.
Αν όντος υπάρχει; ... :pray: ... Τι είναι πάλι αυτό; :?:
SinneR έγραψε:...και κάτι άλλο: άν το περιστατικό δέν έγινε ποτέ και επινοήθηκε όπως και όλα τα άλλα θαύματα όπως πολλοί υποστηρίζουν, γιατί να γράψουν κάτι τέτοιο, που σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δέν είναι τόσο όμορφο στο άκουσμα.
Προφανώς θα έγινε μέσα στην θυελλώδη φαντασία τους, όταν άκουγαν την φωνή του «αγίου πνεύματος» στα μεγάλα ταξίδια τους για την διάδοση της σαχλαμάρας. Ίσως μάλιστα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι τον καιρό εκείνο τα δορυφορικά συστήματα δεν θα λειτουργούσαν όπως σήμερα και η φωνή του πνεύματος θα έφτανε στ’ αυτιά τους με πολύ θόρυβο στην γραμμή επικοινωνίας.
Darkchilde έγραψε: Επίσης υπάρχει και η έρευνα του Harvard σχετικά με την προσευχή... η οποία έγινε με την χρηματοδότηση του χριστιανικού Templeton Foundation. Αυτή η έρευνα έδειξε ότι η προσευχή, όσο και να πιστεύει και να προσεύχεται κανείς για κάποιον, δεν έχει αποτελέσματα.
Δεν το πιστεύω... :o ... γίνονται και τέτοια πειράματα; ... :lol: ...
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

Ναι, έγινε ένα και μοναδικό το οποίο έδειξε τα αντίθετα αποτελέσματα... Το επίσημο Paper:

http://www.ahjonline.com/article/PIIS00 ... t1=no&vol=
Abstract
Background

Intercessory prayer is widely believed to influence recovery from illness, but claims of benefits are not supported by well-controlled clinical trials. Prior studies have not addressed whether prayer itself or knowledge/certainty that prayer is being provided may influence outcome. We evaluated whether (1) receiving intercessory prayer or (2) being certain of receiving intercessory prayer was associated with uncomplicated recovery after coronary artery bypass graft (CABG) surgery.

Methods

Patients at 6 US hospitals were randomly assigned to 1 of 3 groups: 604 received intercessory prayer after being informed that they may or may not receive prayer; 597 did not receive intercessory prayer also after being informed that they may or may not receive prayer; and 601 received intercessory prayer after being informed they would receive prayer. Intercessory prayer was provided for 14 days, starting the night before CABG. The primary outcome was presence of any complication within 30 days of CABG. Secondary outcomes were any major event and mortality.

Results

In the 2 groups uncertain about receiving intercessory prayer, complications occurred in 52% (315/604) of patients who received intercessory prayer versus 51% (304/597) of those who did not (relative risk 1.02, 95% CI 0.92-1.15). Complications occurred in 59% (352/601) of patients certain of receiving intercessory prayer compared with the 52% (315/604) of those uncertain of receiving intercessory prayer (relative risk 1.14, 95% CI 1.02-1.28). Major events and 30-day mortality were similar across the 3 groups.

Conclusions

Intercessory prayer itself had no effect on complication-free recovery from CABG, but certainty of receiving intercessory prayer was associated with a higher incidence of complications.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
Άβαταρ μέλους
Δανάη_
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009 23:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Sinner, λες : (η υπογράμμιση δική μου)
αναφερόμουν στην προσευχή που κάνει ένα άτομο που αμφιβάλει προς τον θεό για να του αποκαληφθεί άν όντος υπάρχει.
Αυτό όμως –κατά τη γνώμη μου πάντα- έρχεται σε αντίφαση με τα παρακάτω λόγια του Ιησού:
Τότε ο ιησούς στράφηκε κι είπε στους μαθητές: ''να έχετε πίστη στον θεό. Σας βεβαιώνω πως όποιος πεί σε αυτό το βουνό ''σήκω και πέσε στην θάλασσα'', χωρίς να αμφιβάλει μέσα του, αλλα με πίστη πως ότι λέει γίνεται, τότε θα του γίνει αυτό που ζητάει.
Νομίζω πως έχουμε συμφωνήσει πως η πίστη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εκπλήρωση ή όχι του αιτήματος της προσευχής. (Βέβαια είναι placebo και θέμα στατιστικής για μας τους άθεους). Το λες άλλωστε και παρακάτω :
πολύ λίγα θαυματα γίνονται στον κόσμο. και αυτό γιατί
αδυνατούμε να πιστέψουμε, προσευχόμαστε με το μυαλό και όχι με την καρδιά, δέν επιμένουμε στην προσευχή,
ναι, για να πραγματοποιηθεί μια προσευχή δέν αρκούν μόνο ξερά λόγια, η προσευχή είναι κάτι παραπάνω.
Νομίζω, Sinner, πως αυτό είναι μια απλή δικαιολογία, που την χρησιμοποιούν πολλοί, για να εξηγήσουν την αποτυχία της προσευχής στην εκπλήρωση του αιτήματος και την πασιφανή αντίφαση με τα παραπάνω λόγια του Ιησού. Και μην μου πεις πως ο χριστιανός, που αρρωσταίνει βαριά ή κινδυνεύει να χάσει το παιδί του, δεν στρέφεται με πίστη και δεν προσεύχεται ειλικρινά στο θεό (του). Αν είναι μια στιγμή που (νομίζει) πως τον έχει πραγματική ανάγκη, είναι αυτή : στο θέμα της υγείας και τη ζωής. Γιατί, λοιπόν, ο θεός δεν εκπληρώνει τα αιτήματά τους?
ο θεός τις πιό πολλές φορές βλέπει οτι δέν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιο βάρος και δέν μας στέλνει την ασθένεια, μερικές φορές όμως βλέποντας οτι μπορούμε να σηκώσουμε αυτή τη δοκιμασία μας στέλνει την ασθένεια για να δοκιμάσει την πίστη μας.
Εδώ τίθεται το άλλο μεγάλο ερώτημα. Αφού ο θεός ξέρει ποιος μπορεί να αντέξει μια δοκιμασία και ποιος όχι, τότε ποιό το όφελος μιας τέτοιας δοκιμασίας? Ο θεός είναι παντογνώστης, ναι ή όχι? Αν ναι, τότε ξέρει και τις αντοχές μου και το βαθμό πίστης (ή απιστίας μου) και τις βαθύτερες επιθυμίες μου. Γιατί με δοκιμάζει? Δεν σου ακούγεται λίγο σαδιστικό αυτό? (εμένα πολύ πάντως)
Και γιατί αλήθεια, χρειάζεται τότε να προσευχηθώ? Ο θεός ξέρει τι θέλω, αφού το έχω ήδη στο μυαλό μου. Αν θέλει ας το κάνει, αν όχι... ποτέ του!!! (που λέγαμε και πιτσιρίκια :D )
tiresias09
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 06 Οκτ 2009 19:51
Όνομα Ιστότοπου: Τειρεσίας
Επικοινωνία:

tiresias09 έγραψε:
SinneR έγραψε:..αναφερόμουν στην προσευχή που κάνει ένα άτομο που αμφιβάλει προς τον θεό για να του αποκαληφθεί άν όντος υπάρχει. η απάντηση δέν είναι απαραίτητα η εκπλήρωση ενός αιτήματος ή κάποια θεραπεία, μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί ο θεός να του δείξει οτι άκουσε.

Αν όντος υπάρχει; ... :pray: ... Τι είναι πάλι αυτό; :?:
SinneR
Παρακαλώ πολύ θέλω μια απάντηση για το παραπάνω!!
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

κάποτε είχε πάει στον παίσιο ένας άνθρωπος του οποίου ένας φίλος είχε καρκίνο. ...άς πάρω εγώ το 95% και εσύ το 5% της ασθένειας του φίλους σου. πρόσεξε όμως.ο θεός τις πιό πολλές φορές βλέπει οτι δέν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιο βάρος και δέν μας στέλνει την ασθένεια, μερικές φορές όμως βλέποντας οτι μπορούμε να σηκώσουμε αυτή τη δοκιμασία μας στέλνει την ασθένεια για να δοκιμάσει την πίστη μας. τελικά ο άνθρωπος συμφώνησε, και ο φίλος του θεραπεύτικε.

Πωπω!!! συγκλονιστικό. Ο παϊσιος είπε πως θα πάρει την ασθένεια και τελικά πέθανε από καρκίνο. Ο Θείος μου που δεν ήθελε καθενός την ασθένεια γιατί΄πέθανε από καρκίνο? (Μέσα σε 15 μέρες παρακαλώ) Το καλοκαίρι που πέθαινα στο νοσοκομείο ξέρεις πόσες φορές η γιαγιά μου (93 ετών βαθύτατα θεοσεβούμενη και τακτικότατα θρησκευάμενη) προσευχήθηκε να πεθάνει εκείνη αντί για εμένα να πάρει εκείνη την αρρώστια που κόντεψε να με ξεκάνει? Α ναι δεν πέθανα τελικά ούτε και η γιαγιά μου όμως (αντιθέτως χαίρει άκρας υγείας). Παρεμπιπτόντως εξακολουθώ να είμαι άρρωστη... πολύ και για ολόκληρη τη ζωή μου από εδω και πέρα θα είμαι άρρωστη. Είμαι 36 χρονών και έχω δύο μικρά παιδιά, αλλά ανα πάσα στιγμή και για όλη την υπόλοιπη ζωή τους η μάνα τους μπορεί να βρεθεί στο νοσοκομείο γιατί έφαγε λίγη σαλάτα (που ΕΙΝΑΙ και νηστισιμη) ή γιατί ήπιε ένα αναψυκτικό. Ωραία ε? Όσο δεν ήξεραν εάν τελικά θα τα καταφέρω διάφοροι θρησκευόμενοι φίλοι μας έκαναν διάφορα επονόματί μου, αρτοκλασίες-δεήσεις-αγιασμούς, έστειλαν νερά και χώματα από μοναστήρια στο νοσοκομείο και γενικά όλες τις τελετές. Αλλά δεν θεραπεύτηκα. Αντιθέτως ο καλός Θεούλης "αν υπάρχει" που μας αγαπάει κιόλας μου έριξε μια αρρώστια που, αν και δεν θα με ξεκάνει πρόωρα θα μου γ..σει ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωή μου. Και ερωτώ ΓΙΑΤΪ? και γιατί δεν έπιασαν οι προσευχές της γιαγιάς και γιατί δεν έπιασαν οι αγιασμοί και οι αρτοκλασίες? Την ίδια ερώτηση της έχω κάνει σε αρκετους θρησκευάμενους και η μόνη απάντηση που πήρα ήταν στο στυλ "Αγνωσται αι βουλαί" λοιπόν εγώ θέλω ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και όχι Mumbo Jumbo.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
nature
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010 22:45
Όνομα Ιστότοπου: -

ελεος ρε παιδια
ο μισος κοσμος που πεθαινει απο καρκινο πεθαινει
αν ακομα κ αυτο καποιοι το βλεπουν για θαυμα...
αν ηταν το βιολι πουλι..... :violin:
akran
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 25 Μαρ 2009 14:05

Η ρήση του Einstein "Δύο πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και για το Σύμπαν δεν είμαι απολύτως σίγουρος..." βρίσκει την επιβεβαίωσή της στα λεγόμενα των θεϊστών. Οι άνθρωποι αυτοί που μέσα στην αμάθεια και την αδυναμία τους να κατανοήσουν τον φυσικό κόσμο, πλάθουν θεούς και προσεύχονται σ' αυτούς για χάρες και ρουσφέτια, μόνον ανόητοι μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Έχουν γραφεί πολλά για το άτοπον της προσευχής και την αναποτελεσματικότητά της. Όσοι φονταμενταλιστές χριστιανοί πεθαίνουν από ανίατες ασθένειες (π.χ. καρκίνος), όσοι έχουν χάσει μέλη τους από ακρωτηριασμούς, όσοι έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα από αρρώστια ή ατύχημα, δεν πίστευαν όσο έπρεπε, για να εισακουστούν, αγαπητέ (ανεγγέφαλε) θεϊστή; Δεν ήπιαν αγιασμό και δεν τους διάβασε ο παπάς στην ώρα τους; Μήπως προσευχήθηκαν σε λάθος θεό; Μήπως ο Χριστός είναι ανήμπορος να θεραπεύσει τον καρκίνο και μπορεί να το κάνει ο Αλλάχ; Ίσως ο Βράχμα είναι ικανότερος θεραπευτής.

Η γελοιότητα αυτών των ανθρώπων δεν έχει όριο. Αρνούνται να εμπιστευτούν την λογική και την επιστήμη και καταφεύγουν σε τσαρλατανισμούς. Να μην αναφέρω τους αφελείς που ακουμπούν τους παράδες τους στα μέντιουμ και στους αστρολόγους, για να μάθουν το μέλλον.

Όλοι αυτοί είναι οπαδοί της αμάθειας. Δεν μελετούν κοσμολογία, γιατί δυσκολεύονται να την κατανοήσουν. Με ευκολία, όμως, αποδέχονται τον θεό τους (ο καθένας και διαφορετικό, αναλόγως θρησκείας) ως δημιουργό του κόσμου. Κι όταν παρακαλούν και ικετεύουν τον Παντοδύναμο θεό τους για βοήθεια, αλλά εκείνος τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τότε ευθύνεται η αδύναμη πίστη, η ελευθερία βούλησης, η αγάπη προς τον συνάθρωπο που έρχεται σε σύγκρουση με την εκπλήρωση του αιτήματος... και άλλες τέτοιες φθηνές δικαιολογίες. Δεν φταίει το ότι μιλούν στο βρόντο, ούτε είναι απόδειξη της ανυπαρξίας του θεού τους. Όχι.

Πόσο απογοητευτική και συνάμα αηδιαστική και αποτρόπαιη είναι η κατάντια του κόσμου!
«Κόσμον τόνδε, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν» Ηράκλειτος
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

akran έγραψε:Πόσο απογοητευτική και συνάμα αηδιαστική και αποτρόπαιη είναι η κατάντια του κόσμου!
Πες και ποιος ευθύνεται για την αηδιαστική αυτή κατάντια. Μην κατηγορούμε μόνο τον κλήρο, που στο κάτω κάτω για το συμφέρον του φροντίζει.
Ούτε ο μέγας Αϊνστάιν δεν είπε ξεκάθαρα: Είστε ανόητοι που πιστεύετε σε θεούς.

Πόσοι νομπελίστες επιστήμονες καταφέρθηκαν κατά της θρησκείας με την παραλαβή του βραβείου τους; Που είναι τα μεγάλα πνεύματα που έδωσαν το παράδειγμα; Μόνο από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας κρίνεται η νοημοσύνη μας;

Με το που αποφασίσαμε να ιδρύσουμε έναν φορέα αντιληφτήκαμε ότι ο όρος «άθεος» θα μας είναι εμπόδιο. Μήπως η κατάντια αγγίζει λιγάκι και εμάς; Εννοώ εμάς που δεν κινδυνεύει να πεινάσει η οικογένεια μας αν δηλώσουμε άθεοι δημόσια.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Απάντηση