κατάργηση σταυρού στην Ιταλία

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

ο μεγιστος πρωθυπουργος της ελλαδας μετα τον ελευθεριο βενιζελο δυλαδη ο αντρεας παπανδρεου ειχε πει το 1974 το η ελλαδα ανικει στους ελληνες διοτι ο κωνσταντινος καραμανλης ειχε πει οτι η ελλαδα ανικει στην δυση, στην χωρα μας δυστηχος μας κανουν οτι θελουν οι ξενοι χωρις να μας ρωτησουνε σας αρεσει αυτο να αποφασιζουν οι ξενοι για εμας? αφου οι πλιοψηφια ειναι υπερ στον διαχωρισμο γιατι δε γινετε ενα δημοψηφησμα να ψηφησουμε να αποφασισει ο λαος μια φωρα
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Σου απάντησα ήδη σε αυτό. Προφανώς δεν συμφωνείς (δεν εξηγείς το γιατί όμως), δεν έχω κάτι να προσθέσω άλλο. Πάντως δεν είπα ποτέ πως η πλειοψηφία είναι υπέρ του διαχωρισμού (δεν ξέρω αν είναι η όχι).
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

οχι συμφωνο ειμαι και εγω υπερ του διαχωρισμου κρατους εκκλησιας αλλα να το αποφασισουν οι πολλοι πως εγινε δημοψυφισμα για το βασιλεια ετσι και τωρα ο λαος να αποφασισει οι πολιψηφια
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Μα δεν μίλησα για διαχωρισμό αρχικά!! Μίλησα για το ευρωδικαστήριο και το δημοψήφισμα που ανέφερες...
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

αυτή η τουρκια είναι παντού όμως, ότι και να γίνετε άμεσο "ναι αλλα στην τουρκια...".

Αριστοτέλη δεν απάντησες σε αυτό που σου είπε η darkchild πριν, άμα δηλαδή η πλειοψηφία αποφασίσει ότι θέλει επαναφορά τις δουλειάς πρέπει να την νομιμοποιήσουμε ? Όταν αυτό που αποφασίζει η πλειοψηφία (εκπρόσωποι τις) καταπατάει κάποιο ανθρώπινο δικαίωμα τότε δεν πρέπει να γίνετε ! απλό. Και ποιοι ξένοι αποφασίζουμε για μας ρε άριστο ? το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπινων δικαιωμάτων ? το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν είναι "ξένοι" είναι κάτι που συμμετέχει κει ελλάδα, αυτό το δικαστήριο αποφασίζει υπέρ τον κυπριων να περνούν τις περιουσιες τους πίσω, αυτό το δικαστήριο αποφασίζει υπέρ τον βόρειο ηπειρωτών όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα τους αλλα τότε δεν σε βλέπω να λες τίποτα που επεμβαίνει στα εσωτερικά τον χορών.

Μάθημα ιστορίας:

Κάποτε τα κράτη μαζευτήκανε και αποφασίσανε να φτιάξουνε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να προστατεύσουν τους ανθρώπους. Αφού τα φτιάξανε και υπογράψανε όλοι ότι τα αποδέχονται αποφασίσανε ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα μπορούν οι άνθρωποι να απεθύνονται όταν όταν αυτά παραβιάζονταν, αυτός προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι το κράτος τους καθώς συνήθως αυτό είναι και που τα παραβιάζει, προφανώς δεν θα μπορούσαν να πάνε σε κάποιο ξένο κράτος αφού δεν έχει καμια δικαιοδοσία πάνω στο κράτος τους. Οποτε καθίσανε και σκεφτήκανε και είπανε θα κάνουμε ένα δικαστήριο όπου όση συμφωνούν και υπογραφουν την συνθήκη ανθρωπινων δικαιωμάτων θα είναι μέλλη του, όταν κάποιος πολίτης πιστεύει ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα του θα πηγαίνει σε αυτό το δικαστήριο, η δικαστές θα αποτελούνται από τους δικαστές τον χορών που υπογραφουν την συνθήκη (και έλληνες δηλαδή) Και τσούπ να το το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπινων δικαιωμάτων.

Και αφού εσένα δεν σου αρέσει το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπινων δικαιωμάτων επειδή "αποφασίζουν η ξένοι για εμάς" για πες μας όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα κάποιου σε κάποια χωρα , ας πούμε στην βόρεια ήπειρο που σε νιαζί και όλας, που θα πηγαίνουνε αυτή ? στο κράτος που αυτό τους τα παραβιάζει ? θα κάνουμε πόλεμο ? θα αναλωθούμε σε δεκαετίες διαπραγματεύσεων και διπλωματικών πιέσεων ? Η να την καταργήσουμε την συνθήκη και να αφεθούμε στην αγαθές πρόθεσης τις εκάστοτε εξουσίας ?

Ας σοβαρευτούμε κάποια στιγμή
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

aristotelis_1 έγραψε:ο μεγιστος πρωθυπουργος της ελλαδας μετα τον ελευθεριο βενιζελο δυλαδη ο αντρεας παπανδρεου...
Αρίστο, όλο το σημερινό πασοκ ξέρει ότι ο ΑΓΠ πήγε την Ελλάδα 30 χρόνια πίσω. Αν ακούσεις κανέναν να λέει "Ο μέγιστος Ανδρέας", είναι για να παραμυθιάζει κάποιους απλούς ψηφοφόρους όπως εσύ.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

ΚΟΝΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΣΒΟΝ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΩΟΥΣΑ, ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Αρίστο στην Ε.Ε. υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας.Συμφωνώ απόλυτα.Όταν οι πολιτικές αποφάσεις μεταφέρονται σε γραφειοκρατικά όργανα κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Όμως:το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευτυχώς δεν είναι πιά στην Ευρώπη πολιτικό ζήτημα.Τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται νομικά κεκτημμένα όλων των ανθρώπων του κόσμου και γι'αυτό καλώς αποφασίζουν γι'αυτά τα δικαστήρια.Η δημοκρατία πιά δεν έχει λόγο πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα.Ο κύβος ερρίφθει και δε πανα φωνάζει τα αντίθετα ακόμη και το 99% των ανθρώπων,τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Επιπλέον:Οι περισσότεροι άθεοι δεν προβάλουν ως αίτημα την κατάργηση του σταυρού από την σημαία.Εγώ την θεωρώ πιά ένα εννιαίο εθνικό σύμβολο και δεν κάθομαι να σκεφτώ ούτε τον ρόλο του σταυρού,ούτε τον ρόλο των γραμμών.Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με την απομάκρυνση των καθαρά θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους.

Και εξηγούμαι:όταν λέω δημόσιους χώρους δεν εννοώ τον δρόμο ή τον τρούλο μιας εκκλησία αλλά τα σχολεία,τα δικαστήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες.Εννοώ την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία και την συμμετοχή των σχολείων σε θρησκευτικές εκδηλώσεις.Το αν η πλειοψηφία θέλει ή όχι αυτή την κατάργηση ή όχι είναι αδιάφορο.Σου έφερα και αλλού το παράδειγμα αλλά δεν το σχολίασες.Το ξαναλέω:Ας πούμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων (π.χ. 70%) ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.Εσύ τι λες θα είχαν το δικαίωμα να βάζουν αφίσες του Γιωργάκη ή του κόμματος στις σχολικές αίθουσες;Θα έπρεπε να πηγαίνουν τα σχολεία στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ;Να ορκίζονται οι μάρτυρες στο δικαστήριο στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ;

Αν δεν το καταλάβεις και μ'αυτή την αναλογία τότε δεν ξέρω τι άλλο να σου πω...
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

Οι περισσότεροι άθεοι δεν προβάλουν ως αίτημα την κατάργηση του σταυρού από την σημαία.Εγώ την θεωρώ πιά ένα εννιαίο εθνικό σύμβολο [ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟ :D ] Εννοώ την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία και την συμμετοχή των σχολείων σε θρησκευτικές εκδηλώσεις[ ΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΣΤΗΣ ΕΚΔΙΛΟΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΣ ΔΥΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΕΣ?]Ας πούμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων (π.χ. 70%) ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.Εσύ τι λες θα είχαν το δικαίωμα να βάζουν αφίσες του Γιωργάκη ή του κόμματος στις σχολικές αίθουσες; [ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΨΗΦΙΑ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΕΙ ΝΟΙΜΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΘΕΛΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ] ΚΑΙ ΡΩΤΑΟ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΕΤΣΙ? ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ? ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΠΕΡΝΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 70& ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ?
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

νομίζω εδώ συζητάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι εθνικά θέματα, θα κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θα εφαρμόσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ?

Τι προτείνεις δηλαδή ως λύση μετά την κατάργηση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθωπίνων δικαιωμάτων ? που θα απεθύνεται ο θιγόμενος ?

καταλήγουμε να προσπαθούμε να επιχειρηματολογήσουμε για τα αυτονόητα
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Απαντώ:Οι θρησκευτικές αργίες δεν έχουν καμία σχέση με την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία.Οι θρησκευτικές αργίες καθιερώθηκαν ώστε να μπορούν οι πιστοί να συμμετέχουν χωρίς πρόβλημα στις θρησκευτικές τελετές.Τώρα θα μπορούσες να πείς "οκ,και αυτοί που δεν είναι πιστοί γιατί επωφελούνται";Και απαντώ:Το τι θρήσκευμα πρεσβεύει ο καθένας είναι προσωπικό δεδομένο.Δεν είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω το θρήσκευμά μου και άρα κανένας δεν μπορεί να μου πεί "αφού δεν είσαι πιστός γιατί συμμετέχεις στην αργία";Θα του απαντούσα:"Πρώτον,το αν είμαι πιστός ή όχι δεν το ξέρεις και να κοιτάς την δουλειά σου.Και δεύτερον,εφόσον οι θρησκευτικές αργίες καθιερώθηκαν μόνο για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των πιστών στις λατρευτικές εκδηλώσεις τι θα λεγες να δικαιούνται συμμετοχή στην αργία μόνο όσοι έχουν βεβαίωση από τον μητροπολίτη ότι συμμετείχαν στην λειτουργία εκείνη την ημέρα";
Διότι φίλε μου Αρίστο,αν είναι υποκρισία μιά φορά εγώ σαν άθεος να εκμεταλλεύομαι τις θρησκευτικές αργίες για να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο,πόσο είναι υποκρισία εκ μέρος του πιστού,που δήθεν δικαιούται την αργία επειδή πιστεύει στο νόημα της γιορτής και εν τούτοις περνάει εκείνη τη μέρα όπως εγώ;
Το παράδειγμα με την αφίσα έχει και παραέχει σχέση εφόσον και εσύ ο ίδιος έχεις πει ότι τα σύμβολα αυτά υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και αν δεν μας αρέσει να βάλουμε αλοιφή (υποθέτω για να γλυστράει πιό εύκολα το παλούκι).Είναι το παράδειγμα μιας ιδεολογίας που την δέχεται η πλειοψηφία (όπως τουλάχιστον παραδέχεται το παράδειγμά μου) και εν τούτοις κανείς δεν σκέφτεται να βάλει αφίσες του ΠΑΣΟΚ στις σχολικές αίθουσες.
Και τέλος,σε κάποια θέματα καλό είναι το δημοψήφισμα.Σε κάποια άλλα,όπως ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους όχι.Γιατί;Διότι δεν είναι θέμα πλειοψηφίας-μειοψηφίας.Δεν της πέφτει λόγος της πλειοψηφίας.Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (και πιό συγκεκριμένα προνομιακής μεταχείρισης κάποιας ιδεολογίας σε βάρος κάποιας άλλης) και άρα δεν μπορεί να αποφασίσει η πλειοψηφία να το καταργήσει.Είναι όπως στο θέμα της δουλείας όπως πολύ σωστά σου επισήμανε ο svoin και εσύ του είπες ότι αυτό είναι άσχετο.Δεν είναι καθόλου άσχετο.Εϊναι ένα κλασσικό παραδειγμα που δείχνει ότι κάποια πράγματα είναι εγγυημένα και η γνώμη της πλειοψηφίας δεν έχει καμία σημασία.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Γκρινιάρης

Οι αργίες ορίζονται δια νόμου και η τήρηση τους ή όχι δεν είναι ελαστική (ενώ η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις είναι).
Με τη λογική της μη πίστης, για παράδειγμα τη πρωτομαγιά έπρεπε να «αργούν» μόνο οι κομμουνιστές...
Απάντηση