Ηλιουγεννιάτικος περίπατος και καφές με quiz

Εδώ αναρτώνται ανακοινώσεις από τη Γραμματεία της Ένωσης Άθεων. Αφορούν πληροφορίες για την Ένωση, ενημέρωση για δράσεις της Ένωσης, δελτία τύπου, αποφάσεις και πρακτικά της Ένωσης. Ορατές μόνο για ανάγνωση σε επισκέπτες και απλά μέλη του φόρουμ, πρόσβαση για σχολιασμό σε μέλη και υποστηρικτές.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ηλιούγεννα, φωτούγεννα, ευχούγεννα... Όπως κι αν τα πείτε, είναι οι αγαπημένες χειμωνιάτικες γιορτές γύρω από το ηλιοστάσιο.

Γι' αυτό και η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί για τρίτη χρονιά σε έναν γιορτινό περίπατο, στις 26 Δεκεμβρίου. Θα συναντηθούμε στις 4:00 στην έξοδο του σταθμού μετρό Ακρόπολη, θα περπατήσουμε (περίπου 20 λεπτά) και θα ανέβουμε ως το μνημείο του Φιλοπάππου, όπου θα δούμε τον ήλιο να δύει ακριβώς στις 17:11:34, επιβεβαιώνοντας έτσι την ακρίβεια των επιστημονικών προβλέψεων ως προς τη διάρκεια της ημέρας.

Στη συνέχεια θα ανάψουμε τα φαναράκια που θα έχουμε μαζί μας (όσοι φέρετε φαναράκια, φροντίστε να είναι κλειστά, ώστε να μη σβήσουν από τον αέρα και να είναι απολύτως ασφαλή) και θα κατευθυνθούμε προς τον λόφο των Νυμφών, όπου θα κάνουμε μια μικρή στάση στο Αστεροσκοπείο (κλειστό αυτήν την ημέρα). Από εκεί όσοι θέλουν θα μας ακολουθήσουν για ένα ζεστό ρόφημα στις 6:00 μ.μ. στον 2ο όροφο του καφέ Αθηναίων Πολιτεία, Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου 33 στο Θησείο, όπου θα παίξουμε ένα cafe quiz με θέμα το ηλιοστάσιο και τις χειμερινές γιορτές, που ετοιμάσαμε ειδικά για εσάς. Οι νικητές θα λάβουν αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά. Σε περίπτωση προσέλευσης ατόμων με κινητική δυσκολία, θα υπάρξει βοήθεια από το προσωπικό στη σκάλα. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και να γνωριστούμε από κοντά.

Σε περίπτωση βροχής, ο περίπατος θα ακυρωθεί, αλλά ο καφές θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Σας περιμένουμε!

Facebook event:
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Απάντηση