Γενικές συνελεύσεις 2020 και 2021 και Εκλογές Γραμματείας

Εδώ αναρτώνται ανακοινώσεις από τη Γραμματεία της Ένωσης Άθεων. Αφορούν πληροφορίες για την Ένωση, ενημέρωση για δράσεις της Ένωσης, δελτία τύπου, αποφάσεις και πρακτικά της Ένωσης. Ορατές μόνο για ανάγνωση σε επισκέπτες και απλά μέλη του φόρουμ, πρόσβαση για σχολιασμό σε μέλη και υποστηρικτές.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
adonle
Δημοσιεύσεις: 568
Εγγραφή: 05 Αύγ 2010 17:46

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι Γενικές συνελεύσεις για τα έτη 2020* και 2021, σε ώρα και μέρος που θα ανακοινωθεί σύντομα, σύμφωνα με τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού που θα ισχύουν τότε.

Την ίδια μέρα θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη της διοικούσας Γραμματείας της Ένωσης. Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη για το 2021. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το άρθρο 2.Β.4 του εσωτερικού μας κανονισμού, κάθε μέλος που έχει καταβάλει τη συνδρομή του τρέχοντος έτους θεωρείται ταμειακώς τακτοποιημένο.


Εκλογική διαδικασία


Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στις 23:59.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης για το 2021. Παρακαλούμε τα υποψήφια μέλη να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους πριν την υποβολή της υποψηφιότητάς τους και -σε κάθε περίπτωση- όχι αργότερα από την 15η οκτωβρίου 2021.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνει:

με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@atheia.gr (Προτεινόμενη μέθοδος)

με ταχυδρομείο (όχι συστημένο) στη διεύθυνση: Ένωση Αθέων, Τ.Θ. 67609, Τ.Κ. 15103, Μαρούσι. Προσοχή: Θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες που θα έχουν φτάσει στη θυρίδα έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Παρακαλούμε αν επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο, ειδοποιήστε μας στο 6980.789.422 για να εξασφαλιστεί η παραλαβή της επιστολής).

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δώσει

πλήρες ονοματεπώνυμο

τηλέφωνο

ταχυδρομική διεύθυνση

ηλεκτρονική διεύθυνση.

Προαιρετικά, μπορείτε να περιγράψετε τον εαυτό σας σε μια παράγραφο. Ενδεικτικά, μπορείτε να αναφέρετε:

συμμετοχή σε Ομάδα Εργασίας, Δράση ή όργανο της Ένωσης Αθέων

συμμετοχή σε άλλα εθελοντικά σωματεία ή δράσεις

επαγγελματικά στοιχεία

οτιδήποτε άλλο θεωρείτε κατάλληλο.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 θα δημοσιοποιηθούν οι υποψηφιότητες και θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψηφοφορίας (λεπτομέρειες ακολουθούν).

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί σε περίπτωση πρακτικού κωλύματος.


Διαδικασία επιστολικής ψήφου


Κάθε μέλος της Ένωσης Αθέων που είναι ταμειακώς τακτοποιημένο μπορεί, εάν το επιθυμεί, να ψηφίσει δι’ αλληλογραφίας. Το μέλος μπορεί

να ζητήσει να του σταλούν ψηφοδέλτιο και φάκελος σε διεύθυνση που θα ορίσει ή,

να εκτυπώσει το αναρτημένο ψηφοδέλτιο σε ασπρόμαυρο σε λευκό χαρτί διαστάσεων Α4.

Το ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο μπορεί να έχει έως πέντε (5) σταυρούς προτίμησης. Η προτίμηση πρέπει να δηλώνεται μόνο με σταυρό και όχι με άλλο σημάδι (τικ, αστέρι, παύλα ή οτιδήποτε άλλο). Το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο τοποθετείται σε λευκό φάκελο ύψους 11 εκ. και πλάτους 16 εκ. Ο φάκελος αυτός πρέπει να παραμείνει άγραφος. Ο ψηφοφόρος τοποθετεί τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο μέσα σε μεγαλύτερο εξωτερικό φάκελο, μαζί με μια δήλωση στην οποία θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου και θα δηλώνει ότι ως μέλος της Ένωσης Αθέων επιλέγει να ψηφίσει με αυτόν τον τρόπο. Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός φάκελος κλείνονται από αυτόν που ψηφίζει, ο οποίος αναγράφει στον εξωτερικό φάκελο τα στοιχεία του, καθώς και την ένδειξη «επιστολική ψήφος» σε εμφανές σημείο.

Ο φάκελος αποστέλλεται (παρακαλούμε όχι συστημένος) στη διεύθυνση Ένωση Αθέων, Τ.Θ. 67609, Τ.Κ. 15103, Πεύκη, Αθήνα. Στις εκλογές θα συνυπολογιστούν οι ψήφοι που θα έχουν φτάσει στη θυρίδα έως την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Είναι ευτυχές το γεγονός ότι τα μέλη μας έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά, είμαστε πάνω από 2.900 πλέον.

Με δεδομένο ότι για να συμμετάσχουμε στις εκλογές θα πρέπει να είμαστε ταμειακώς τακτοποιημένοι, παρακαλούμε θερμά να τακτοποιήσετε την ετήσια συνδρομή σας πριν από την ημέρα των εκλογών με έναν από τους τρόπους που περιγράφονται εδώ: https://union.atheia.gr/financial_support/

Έτσι δε θα χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη Γενική Συνέλευση. Για κάθε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη συνδρομή σας, μπορείτε να απευθύνεστε στον ταμία στο e-mail: treasurer@atheia.gr



*Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του 2020 έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη για το 2020. Η συνδρομή για το 2020 μπορεί να καταβληθεί και ετεροχρονισμένα. Η Γενική Συνέλευση του 2020 πραγματοποιείται καθυστερημένα εξαιτίας των μέτρων περιορισμού συναθροίσεων για τον covid-19. Δεν είναι εκλογική και θα έχει σύντομη διάρκεια. Η βασική της λειτουργία είναι η εκλογή επιτροπής οικονομικού ελέγχου του σωματείου για το 2020. Θέματα δράσεων της Ένωσης θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση του 2021.
I don't want to believe, I want to know. But at the same time, I can bear not to know.
Απάντηση