ΚΕΠΕΚ: διαγωνισμός 1821

Ανακοινώσεις και προτάσεις για δράσεις διαφόρων φορέων και ιδιωτών υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συναφών θεμάτων. Οι δράσεις της Ένωσης Άθεων συζητούνται στον χώρο "Γενικές Συζητήσεις Ένωσης Άθεων" και ανακοινώνονται στις "Ανακοινώσεις Ένωσης Άθεων"
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Την άνοιξη του 1821, οι συντάκτες του διαφωτιστικού περιοδικού «Μέλισσα» στο Παρίσι προκηρύσσουν διαγωνισμό με θέμα: «Ποια και πόσα είναι τα κακά, όσα προξένησαν και έτι προξενούσιν εις το δυστυχές ημών γένος οι περισσότεροι των αρχιερέων, από Φωτίου του πατριάρχου μέχρι σήμερον; Ποιοι δε υπάρχουσιν οι κύριοι τρόποι, δι’ ων είναι δυνατόν να καταργηθή ο πανωλέθριος και φρικτός δεσποτισμός των αναξίων διαδόχων του φιλανθρώπου Ιησού και σωτήρος;».

200 χρόνια μετά, η ειδική επιτροπή της σελίδας ΚΕΠΕΚ [Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους], αναβιώνει σε συνεργασία με την εκδοτική σειρά Lux Orbis τον διαγωνισμό της Μέλισσας.

Ο εκσυγχρονισμένος τίτλος του διαγωνισμού είναι:

«Ο διαχρονικά αμφιλεγόμενος ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον ελλαδικό χώρο, από τον 4ο μεταχριστιανικό αιώνα μέχρι σήμερα, οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος σήμερα»

https://diagonismos1821.gr/
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Υακίνθη
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 30 Οκτ 2012 09:12
Όνομα Ιστότοπου: -

Προτείνω να διοργανώσουμε μαζί τους κατά κάποιον τρόπο και την δική μας διαμαρτυρία για το 1821, να συνεργαστούμε.
Απάντηση