Γεια σας

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
FotisTade
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 07 Ιαν 2019 13:55
Όνομα Ιστότοπου: fotisp.gr

Καλησπέρα, χαιρετίζω το φόρουμ των Αθέων. Είμαι από Θεσσαλονίκη και είχα παραστεί στο παρελθόν στον Φανερό Δείπνο της πόλης.
Βλέποντας το ολίγων τι χάλι -κατ' εμέ- που υπάρχει στην ομάδα στο facebook, καθώς ο καθένας παρουσιάζει το μακρύ και το κοντό του,
αποφάσισα να ενταχτώ στην ένωση, για να ενισχύσω ως μονάδα το ρόλο της οργάνωσης εκ των έσω και αν θεωρήσω ορθό να συμμετάσχω και σε τυχόν δράσεις. Κατατάσσομαι στους αγνωστικιστές/άθρησκους. Δεν έχω κάνει ακόμη τη νομική κίνηση της διαγραφής θρησκεύματος καθώς δεν έχω διαβάσει επαρκώς τι γίνεται σε περίπτωση θανάτου και πρέπει κάπως να ενημερωθώ και γι αυτό.

Αυτά, καλώς σας βρήκα.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Καλώς μας ήρθες Φώτη! Σε περίπτωση θανάτου, καλό είναι να έχεις προνοήσει για αυτό που θέλεις να γίνει και να έχεις αφήσει σαφείς γραπτές οδηγίες (π.χ. αν θες ταφή ή αποτέφρωση, αν θες πολιτική κηδεία) σε πρόσωπο που εμπιστεύεσαι ή σε συμβολαιογράφο που θα φροντίσεις να ειδοποιηθεί από γνωστό σου πρόσωπο. Αν τυχόν θέλεις να κάνεις δωρεά οργάνων, μπορείς να το κάνεις σε αυτόν τον σύνδεσμο, με τους κωδικούς του taxis. Για κάθε απορία σου εδώ είμαστε. ;)
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
FotisTade
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 07 Ιαν 2019 13:55
Όνομα Ιστότοπου: fotisp.gr

Η δωρεά οργάνων είναι μία διαδικασία που θα την κοιτάξω το επόμενα χρόνια.
Οπως και να εχει, ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς ήρθες.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς ήλθες κι από μένα Φώτη
Για τα σχετικά με την πολιτική κηδεία έχουμε κι αυτή την σελίδα στο σάιτ μας και μάλιστα την ενημερώσαμε το 2016 με τον πρόσφατο τότε νόμο 4368/2016 (Α’ 21)
Μετά το άρθρο 35 του ν. 344/1976 (Α’143) προστίθεται άρθρο 35Α ως εξής:
«Άρθρο 35Α Επιλογή τόπου ενταφιασμού προσώπου
1. Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
3. Εφόσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή οι υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στη διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία, ακόμη και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού.»

Σημειώνεται πως η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης είναι μια απλή, γρήγορη και ελάχιστα δαπανηρή διαδικασία (≈€60).
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Απάντηση