Προσηλυτισμός & βάπτιση

Ανακοινώσεις και προτάσεις για δράσεις διαφόρων φορέων και ιδιωτών υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συναφών θεμάτων. Οι δράσεις της Ένωσης Άθεων συζητούνται στον χώρο "Γενικές Συζητήσεις Ένωσης Άθεων" και ανακοινώνονται στις "Ανακοινώσεις Ένωσης Άθεων"
Απάντηση
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis έγραψε:Σαρκασμός ήταν… την επόμενη φορά θα βάζω αστερίσκο γιατί από ότι βλέπω δεν είσαι ο μόνος που δεν παίρνει χαμπάρι τους σαρκασμούς…
O "σαρκασμός" σου ήταν ο εξής: οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανηλίκων περιορίζονται μόνο όταν πρόκειται για την δική τους ασφάλεια ή την ασφάλεια των άλλων δηλ. National Security άρα εσείς οι μαλάκες της Ένωσης θεωρείτε ότι ορθώς πρέπει να αποκτήσουν τα βρέφη έννομα θρήσκευμα καθώς εάν δεν αποκτήσουν διακυβεύεται η National Security (lol).
Και εγώ σε ρωτώ πως εξηγείς με την National Security θεωρία σου τον περιορισμό της ελευθερίας του παιδιού για λόγους υποκειμενικού ηθικού κινδύνου και για λόγους που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με κίνδυνο;
Κατάλαβες ή θέλεις ακόμη περισσότερη βοήθεια για να καταλάβεις πυρηνικέ φυσικέ;
Yianis έγραψε: Το όριο ανάμεσα στην κακοποίηση ανηλίκου και την γονική μέριμνα δεν το αναλύει ο νομοθέτης για να καλύψει ένα zillion διαφορετικές περιπτώσεις. Πρέπει να γίνει έγκληση του αδικήματος και μετά θα αποφανθεί το δικαστήριο.
Μπορείς να πηγαίνεις από αύριο στις παιδικές χαρές και να κάνεις μήνυση στις μαμάδες που κάνουν καροτσάκι τα παιδιά τους.
Και όταν η υπόθεση θα φτάσει στο δικαστήριο τότε το δικαστήριο θα κρίνει εάν πρόκειται περί κακοποίησης ή περιορισμό της ελεύθερης κίνησης. Ή για υπέρμετρο δικό σου ζήλο όπου θεώρησες την προβλεπόμενη από τον νόμο επιτήρηση ανηλίκου ως αδίκημα και για αυτό έκανες την καταγγελία.
Πάντως για περιπτώσεις παρόμοιες με αυτές που ανέφερες έχουν γίνει καταγγελίες και έχει αφαιρεθεί και η κηδεμονία από γονείς, καθώς δεν ξέρω εαν το ξέρεις αλλά οι γονείς δεν έχουν λευκή επιταγή στην γονική μέριμνα.
Από όλο αυτό φαίνεται πόσο άσχετος είσαι και πόσο στερείσαι κοινής λογικής (για την προχωρημένη ούτε καν το συζητώ). Αν πας στον εισαγγελέα για να κάνεις μήνυση λέγοντας ότι μια μαμά παραβίασε την ελευθερία της κίνησης του τρίχρονου παιδιού της παίρνοντάς το σηκωτό από την παιδική χαρά ενώ αυτό ήθελε να κάτσει κι άλλο, λέγοντάς του "πάμε Γιωργάκη πρέπει να μαγειρέψω" (άρα δεν υπάρχει θέμα κινδύνου) ο Εισαγγελέας δεν θα κάνει απολύτως τίποτα αφού δεν πληρούται η αντικειμενική υπόστασή κανενός εγκλήματος. Το πολύ πολύ να σου συστήσει κάποιον ψυχίατρο.
Αλλά ρε φίλε πρέπει να είσαι πολύ γκάου για να πιστεύεις ότι σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, ο γονιός τιμωρείται και πρέπει να τιμωρείται από τον νόμο αν περιορίσει την ελεύθερη κίνηση του παιδιού του!
Yianis έγραψε:Για δική σου πληροφόρηση η κοινή λογική είναι το εργαλείο με το οποίο ένας άνθρωπος στην παιδική χαρά, όχι εσύ δηλαδή, θα ξεχωρίσει την κακοποίηση και παρεμπόδιση ελεύθερης κίνησης από την προβλεπόμενη από τον νόμο γονική μέριμνα που στοχεύει στην προστασία του ανήλικου και των άλλων κτλ κτλ.
Η παρεμπόδιση ελεύθερης κίνησης είναι ένα αντικειμενικό γεγονός: "Άσε με μαμά θέλω να κάτσω κι άλλο". Για κακοποίηση δεν μίλησε κανείς. Η προβλεπόμενη από τον νόμο γονική μέριμνα δεν λέει πουθενά ότι ο γονιός μπορεί να παραβιάσει την ελεύθερη κίνηση του παιδιού του. Παρόλα αυτά εννοείται όπως εννοείται και το ότι μπορεί να αποφασίσει γι αυτό ποιο θρήσκευμα θα του δηλώσει. Γκεγκε;
Yianis έγραψε:για να ξέρεις ότι σκέφτομαι μαλακίες, και μάλιστα συνέχεια, θα πρέπει να έχεις τηλεπαθητικές ικανότητες.
Μπας και είσαι και μέντιουμ εκτός από συνταγματολόγος;
Όχι απλά κάνω το λάθος να διαβάζω τις δημοσιεύσεις σου.
Yianis έγραψε:Πάντως vesid την προηγούμενη φορά μου είχε πάρει μέρες μέχρι τελικά να καταλάβεις και να παραδεχτείς ότι το βρέφος είναι πολίτης…
Όπα δεν άλλαξε κάτι σε αυτό. Ακόμη δεν πιστεύω ότι το βρέφος είναι ουσιαστικά (όχι νομικά) πολίτης. Κάποιος που στην πράξη έχει πολύ λιγότερα δικαιώματα από τους άλλους δεν είναι ουσιαστικά πολίτης. Τώρα το αν βαφτίζουμε τα στην πράξη λιγότερα δικαιώματα ως "άσκησή τους από κάποιον άλλον για σένα" ώστε να μπορούμε να τους αποκαλούμε όλους πολίτες, ελάχιστη σημασία έχει για μένα.
Αλλά φυσικά τι κάθομαι και σου εξηγώ, είναι πολύ περίπλοκο για σένα αυτό οπότε ας επιστρέψουμε στην αλφαβήτα.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

vesid έγραψε:O "σαρκασμός" σου ήταν ο εξής: οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανηλίκων περιορίζονται μόνο όταν πρόκειται για την δική τους ασφάλεια ή την ασφάλεια των άλλων δηλ. National Security άρα εσείς οι μαλάκες της Ένωσης θεωρείτε ότι ορθώς πρέπει να αποκτήσουν τα βρέφη έννομα θρήσκευμα καθώς εάν δεν αποκτήσουν διακυβεύεται η National Security (lol).
Για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο εγώ δεν είπα ποτέ εσείς οι μαλάκες της Ένωσης. Τώρα εάν έχεις την ανάγκη να περιγράψεις έτσι την Ένωση και τον εαυτό σου σαν μέλος της είναι δικό σου θέμα.
vesid έγραψε: Και εγώ σε ρωτώ πως εξηγείς με την National Security θεωρία σου τον περιορισμό της ελευθερίας του παιδιού για λόγους υποκειμενικού ηθικού κινδύνου και για λόγους που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με κίνδυνο;
Κατάλαβες ή θέλεις ακόμη περισσότερη βοήθεια για να καταλάβεις πυρηνικέ φυσικέ;
όχι τι βοήθεια να θέλω… εσύ μάλλον θέλεις γιατί στο έχω απαντήσει μερικές φορές μέχρι τώρα.
Εάν εσύ πιστεύεις ότι η μαμά που κρατά από το χέρι τον γιο της προκειμένου να μην το πατήσει κανένα αυτοκίνητο στην ουσία του εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση του καθώς στην περίπτωση που πέσει πάνω τους ένα αυτοκίνητο το παιδί θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν δεν το κρατούσε η μαμά, τότε αποδεικνύεις ότι δεν έχεις την κοινή λογική που απαιτείται και χρειάζεται προκειμένου να ερμηνευτεί στοιχειωδώς ο νόμος.
Μην ανησυχείς όμως… ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είσαι χωρίς λογική, κοινή ή σκέτη.
vesid έγραψε: Αν πας στον εισαγγελέα για να κάνεις μήνυση λέγοντας ότι μια μαμά παραβίασε την ελευθερία της κίνησης του τρίχρονου παιδιού της παίρνοντάς το σηκωτό από την παιδική χαρά ενώ αυτό ήθελε να κάτσει κι άλλο, λέγοντάς του "πάμε Γιωργάκη πρέπει να μαγειρέψω" (άρα δεν υπάρχει θέμα κινδύνου) τώρα θα ήθελα να το παίξω vesid και να μιλήσω περί υποκειμενικής αντίληψης του κινδύνου αλλά δεν θέλω να πέσω τόσο χαμηλά ο Εισαγγελέας δεν θα κάνει απολύτως τίποτα αφού δεν πληρούται η αντικειμενική υπόστασή κανενός εγκλήματος. Το πολύ πολύ να σου συστήσει κάποιον ψυχίατρο.
αυτό που λες δεν είναι κάτι το οποίο έχει γίνει. Είναι ακόμα μια υπόθεση δική σου η οποία πρέπει να γίνει παγκόσμιος νόμος επειδή το λες εσύ.
Γνωρίζεις κάποια περίπτωση όπου κάποιος έκανε καταγγελία για παρόμοιο περιστατικό και ο εισαγγελέας του σύστησε ψυχίατρο;
Ή για άλλη μια φορά η δική σου γνώμη πρέπει να γίνει παγκόσμιος νόμος;
Απλά δεν έχει γίνει ακόμα κάποια παρόμοια καταγγελία κι εσύ θεωρείς ετσιθελικά ότι είναι νόμιμο να πάρει κάποιος γονέας το παιδί σηκωτό για τον οποιοδήποτε λόγο.

Διάβασε για να καταλάβεις: Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα έλεγαν, και λένε δηλαδή, «τι μαλακία, θεέ μου» εάν παραγγείλουν έναν ζεστό καφέ και τους πέσει το φλυτζάνι από τα χέρια και καούν.
Η κυρία Liebeck δεν είπε τι μαλακισμένη που είμαι όταν κάηκε… και ούτε καν της έπεσε από τα χέρια το φλυτζάνι του καφέ. Το έβαλε μόνη της ανάμεσα στα πόδια της…
Παρ' όλα αυτά έκανε μήνυση στα McDonald's και δικαιώθηκε φίλε vesid
Εσύ βέβαια θα της έλεγες να πάει να δει κάποιον ψυχίατρο… (και όχι ότι θα είχες άδικο δηλαδή…) Αλλά το νόημα της υπόθεσης είναι ότι αυτό που εσύ θεωρείς ότι είναι σωστό και νόμιμο δεν είναι και απαραίτητα…
vesid έγραψε:Αλλά ρε φίλε πρέπει να είσαι πολύ γκάου για να πιστεύεις ότι σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, ο γονιός τιμωρείται και πρέπει να τιμωρείται από τον νόμο αν περιορίσει την ελεύθερη κίνηση του παιδιού του!
πρέπει να είμαι γκάου;
Εγώ αυτό που είπα, λέω και θα ξαναπώ είναι ότι η κοινή λογική είναι αυτή που θα προτρέψει τον καθένα στην έγκληση παρομοίων περιπτώσεων.
Και το δικαστήριο είναι ο φορέας που θα κρίνει και όχι εσύ, εγώ ή ο καθένας…
vesid έγραψε: Όχι απλά κάνω το λάθος να διαβάζω τις δημοσιεύσεις σου.
και συμπεραίνεις ότι όλη μέρα σκέφτομαι μαλακίες;
Δεν τρέχει τίποτα… απλά στα τόσα πρόσθεσε ακόμα ένα λάθος συμπέρασμα.
vesid έγραψε: Όπα δεν άλλαξε κάτι σε αυτό. Ακόμη δεν πιστεύω ότι το βρέφος είναι ουσιαστικά (όχι νομικά) πολίτης.
τα βλέπεις vesid… ολόκληρη συζήτηση κάναμε για μέρες περί της νομικής υπόστασης τους βρέφους ως πολίτης και μου λες τώρα ότι ναι μεν το βρέφος είναι πολίτης νομικά αλλά ουσιαστικά δεν είναι.
Ξέρεις κάτι vesid
Οι κοινωνίες δεν λειτουργούν σύμφωνα με το τι πιστεύεις εσύ…
Και αυτό ακριβώς σου λέω από την αρχή αυτής της συζήτησης που κάνουμε τώρα.
Τι πιστεύεις εσύ δεν έχει σημασία…
Σημασία έχει τι λέει ο νόμος….
Και ο νόμος λέει ότι το κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή της θρησκείας του.
Εσύ νομίζεις ότι αυτό το δικαίωμα το έχουν πάρει δικαιωματικά οι γονείς του.
Και θεωρείς ότι αφού κανείς μέχρι τώρα δεν το έχει αμφισβητήσει θα είναι επομένως σωστό.
Έτσι νόμιζαν και αυτοί που έλεγαν στην κυρία Liebeck ότι θα πάρει τα αρχίδια του άντρα της εάν έκανε μήνυση στον κολοσσό McDonald's επειδή η ίδια ήταν τόσο μαλακισμένη και έβαλε τον καυτό καφέ ανάμεσα στα πόδια της μέσα στο αυτοκίνητο.
Και απλά νόμισαν λάθος...
Καλή ώρα όπως και εσύ που είχες, όπως και τώρα, επιθετικά προσπαθήσει να μου αποδείξεις ότι το βρέφος νομικά δεν είναι πολίτης.
Και είχες λάθος για το οποίο ούτε συγνώμη δεν ζήτησες για όλη την επιθετικότητα σου, καλή ώρα όπως τώρα.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Προς όλους εσάς που με αφορίζετε έναν χρόνο τώρα:
Εγώ δεν έχω ποτέ ισχυριστεί ότι θα κερδίσουμε εάν κινηθούμε δικαστικά.
Έχω πει ότι έχουμε βάση να κινηθούμε δικαστικά καθώς δεν το λέω εγώ ότι το κάθε πρόσωπο έχει την ελευθερία επιλογής του θρησκεύματος του. Το λέει ο νόμος, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες.

Και θα πρέπει αυτοί να αποδείξουν μετά ότι η έννομη ένταξη του βρέφους εν άγνοια του σε θρήσκευμα που δεν επέλεξε είναι δικαίωμα των γονέων.

Θα γίνει ένας ντόρος.
Και σε αυτόν τον ντόρο δεν θα είναι το θέμα το κοκορέτσι της big Παρασκευής, το οποίο ακόμα και από άθεους σχολιάστηκε αρνητικά.

Θα είναι κεντρικό θέμα το κατά πόσον ένας ανήλικος οφείλει να έχει έννομα θρήσκευμα;
Θα είναι κεντρικό θέμα η ερώτηση, η οποία υπάρχει αιώνες τώρα και η οποία έχει στηριχτεί και από χριστιανούς, ποιοι λόγοι συντρέχουν και δεν είναι δυνατόν να επιλέξει κάποιος το έννομο, εφόσον χρειάζεται έννομο θρήσκευμα, όταν ενηλικιωθεί και του επιβάλλεται ως νήπιο;
Θα είναι κεντρικό θέμα ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας ούτε του βρέφους ούτε των άλλων εάν ο ανήλικος δεν έχει έννομο θρήσκευμα
Θα είναι κεντρικό θέμα ότι δεν συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θα είναι εναντίον του συμφέροντος του παιδιού εάν δεν αποκτήσει έννομο θρήσκευμα ως νήπιο.

Θα είναι κεντρικό θέμα όλο το καταστατικό της Ένωσης και άπειρα παρόμοια θέματα.
Θα είναι κεντρικό ένα θέμα το οποίο δεν θα βρει ούτε έναν άθεο απέναντι, όπως το κοκορέτσι, αλλά πολλούς χριστιανούς με το πλευρό μας.

Μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε ότι είμαι μαλάκας και σκέφτομαι μαλακίες όλη μέρα.
Δεν σας εμποδίζει κανείς…
Ούτε καν ο εαυτός σου apeleytheros
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Εάν εσύ πιστεύεις ότι η μαμά που κρατά από το χέρι τον γιο της προκειμένου να μην το πατήσει κανένα αυτοκίνητο στην ουσία του εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση του καθώς στην περίπτωση που πέσει πάνω τους ένα αυτοκίνητο το παιδί θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν δεν το κρατούσε η μαμά, τότε αποδεικνύεις ότι δεν έχεις την κοινή λογική που απαιτείται και χρειάζεται προκειμένου να ερμηνευτεί στοιχειωδώς ο νόμος.
Επαναλαμβάνω, το εμπόδιο στην ελεύθερη μετακίνηση κάποιου είναι ένα αντικειμενικό γεγονός δηλ. δεν το καθορίζει η αιτία.
-Μαμά το πήρες το παιδάκι από την παιδική χαρά σηκωτό ενώ αυτό ήθελε να κάτσει κι άλλο;
-Ναι το πήρα.
-Ωραία οπότε εμπόδισες την ελεύθερη κίνησή του. Για ποιόν λόγο το έκανες αυτό;
-Για τον χ λόγο.

Οπότε θεωρείς πιθανό στο παραπάνω παράδειγμα αν ο χ λόγος είναι το μαγείρεμα η οποιοσδήποτε λόγος που δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια, να τιμωρηθεί η μαμά. Ασχολίαστο.
Αλλά για πες μου, θεωρείς ότι στην ιδανική για σένα κοινωνία θα έπρεπε να τιμωρηθεί;

Για το αν τα παιδιά είναι πολίτες θα σου κάνω μια ερώτηση ώστε να καταλάβεις για ποιο λόγο επιμένω στο ουσιαστικό του πράγματος.
Έστω ότι αλλάζουν οι νόμοι και σύμφωνα με τους νέους ενώ εσύ ο Yianis έχεις τα ίδια δικαιώματα με πριν, για πολλά από αυτά ορίζονται κάποιοι άλλοι οι οποίοι τα ασκούν για σένα. Αυτά τα δικαιώματα είναι αυτά για τα οποία ο σημερινός νόμος δίνει την δυνατότητα στους γονείς και όχι μόνο να τα ασκούν εκ μέρους των παιδιών. Δηλ. δεν μπορείς να ψηφίσεις πλέον, κάποιος μπορεί να σε κρατάει παρά τη θέλησή σου στο πεζοδρόμιο με την αιτιολογία ότι κρίνει πως αν σε αφήσει μπορεί να έχεις ατύχημα κλπ.
Τα δικαιώματα αυτά είναι πραγματικά δικά σου;
Είσαι πραγματικός πολίτης της χώρας;
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Το τι θεωρώ εγώ κι εσύ vesid είναι πλήρως άσχετο και δεν έχει έννομα αποτελέσματα. Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε άλλα οι δικαστές.
Εγώ δεν θεωρώ ότι η κυρία Μαλάκω που έβαλε τον καυτό καφέ ανάμεσα στα πόδια της και μάλιστα σε αυτοκίνητο θα έπρεπε να αποζημιωθεί, έστω και εάν δεν γουστάρω τα McDonald's. Αποζημιώθηκε όμως….

Στην Ολλανδία που ζούσα παλαιότερα υπήρχαν άτομα που η δουλειά τους ήταν να βλέπουν στο καθρεφτάκι της σακαράκας τους κάποιον από πίσω και εσκεμμένα να πατάνε φρένο. Όσοι δεν προλαβαίνανε να πατήσουν φρένο τα έσκαγαν χοντρά στον τύπο με την σακαράκα.
Ένας γείτονας μου τότε πίστευε ότι αυτούς τους τύπους πρέπει να τους κρεμάμε ανάποδα στις πλατείες. Οι δικαστές όμως, εάν η υπόθεση έφτανε ποτέ στο δικαστήριο, τους δικαίωναν και ο γείτονας μου πλήρωνε.
Και ας μην σχολιάσουμε τώρα τα περί παρεμπόδισης της ελευθερίας της κίνησης του από πρόθεση.

Αλλά για πες μου, θεωρείς ότι στην ιδανική για σένα κοινωνία θα έπρεπε να τιμωρηθεί;
Κάποτε είχα ρωτήσει έναν δικαστή του φιλικού περιβάλλοντος μου γιατί χρειάζονται οι δίκες εφόσον όλα τα στοιχεία υπήρχαν σε έγγραφες καταθέσεις των ίδιων των μαρτύρων που θα έρθουν και στην δίκη.
Βαριέμαι τώρα να γράφω την απάντηση του αλλά εάν δεν την καταλαβαίνει πες μου και θα στην γράψω.
Οπότε η απάντηση στην ερώτηση σου είναι εξαρτάται…
Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι στο προηγούμενο παράδειγμα θα έπρεπε ο γείτονας μου να πληρώσει; Πιθανολογώ οτι θα μου πεις όχι… αλλά οι δικαστές του έλεγαν να πληρώσει.

Αλλά και πάλι είναι πλήρως άσχετο τι θεωρώ εγώ.
Παραδείγματος χάριν εγώ θεωρώ ότι σε μια ιδανική κοινωνία θα έπρεπε να γίνεται σαφώς καλύτερο «μοίρασμα» του οικονομικού πλεονάσματος. Και που το θεωρώ τι έγινε;

.... Είσαι πραγματικός πολίτης της χώρας;
Η απάντηση είναι η ίδια… Έχει μηδενική σημασία τι θεωρώ εγώ. Σημασία έχει τι λέει ο νόμος.
Εάν κάναμε αυτή την συζήτηση με ένα ποτήρι κρασί σε μια ταβέρνα θα σου έλεγα τι θεωρώ εγώ. Εδώ όμως που με έχεις με την καραμπίνα στην γωνία έτοιμος να μου πεις ότι είμαι μαλάκας δεν θα σου πω τι θεωρώ εγώ αλλά θα σου πω ότι στα αρχίδια της η κοινωνία τι θεωρώ εγώ.

Στην προηγούμενη μου δημοσίευση δεν τοποθετήθηκες. Ούτε και κανένας άλλος.
Αναρωτιέμαι γιατί…
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Βαριέμαι να σχολιάζω τα υπόλοιπα οπότε θα σχολιάσω αυτό που λες ότι δεν θέλω να σχολιάσω.

Ντόρο μπορούμε να κάνουμε και με χιλιάδες άλλες προσφυγές οι οποίες δεν έχουν ελπίδες να κερδηθούν. Καταρχάς αν κάνεις ντόρο χάνοντας, τότε επικοινωνιακά βγαίνεις χαμένος, ιδίως αν είναι φανερό εκ των προτέρων ότι θα βγεις χαμένος. Στο μεταξύ χάνεις χρόνο και χρήμα.
Σκέψου ότι για την πρόταση που έκανα εγώ (προβοκατόρικες ερωτήσεις στην εκκλησία) κανείς δεν είπε ότι θα βγούμε επικοινωνιακά χαμένοι, αλλά αρκετοί είπαν ότι το πιθανότερο είναι να μην βγούμε κερδισμένοι. Επίσης δεν χρειάζεται καθόλου χρήμα, μόνο λίγος κόπος (διατύπωση ερωτήσεων). Προφανώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι και αυτός ο λίγος κόπος είναι υπερβολικός για τις πιθανότητες που πιστεύουν ότι έχουμε να βγούμε κερδισμένοι. Διαφωνώ απολύτως, αλλά αποδέχομαι την απόφασή τους και δεν επανέρχομαι στο θέμα όπως κάνεις συνέχεια εσύ με την δική σου πρόταση.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis έγραψε:Προς όλους εσάς που με αφορίζετε έναν χρόνο τώρα:
Εγώ δεν έχω ποτέ ισχυριστεί ότι θα κερδίσουμε εάν κινηθούμε δικαστικά.
Θα γίνει ένας ντόρος.
Θα είναι κεντρικό θέμα το κατά πόσον ένας ανήλικος οφείλει να έχει έννομα θρήσκευμα;
Θα είναι κεντρικό θέμα η ερώτηση, η οποία υπάρχει αιώνες τώρα και η οποία έχει στηριχτεί και από χριστιανούς, ποιοι λόγοι συντρέχουν και δεν είναι δυνατόν να επιλέξει κάποιος το έννομο, εφόσον χρειάζεται έννομο θρήσκευμα, όταν ενηλικιωθεί και του επιβάλλεται ως νήπιο;
Θα είναι κεντρικό θέμα ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας ούτε του βρέφους ούτε των άλλων εάν ο ανήλικος δεν έχει έννομο θρήσκευμα
Θα είναι κεντρικό θέμα ότι δεν συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θα είναι εναντίον του συμφέροντος του παιδιού εάν δεν αποκτήσει έννομο θρήσκευμα ως νήπιο.
τοσο καιρο εγραφες με τοσο απολυτη σκεψη οτι εχεις νομικα δικιο, θεωρωντας οτι θα χασουμε νομικα;

Τελος παντων,
Για να δεις α) ποσο αντικειμενικα προσπαθω να βλεπω το θεμα,
β) ποσο μας εχεις αδικησει και εμενα ιδιως προσωπικα
γ)
Spoiler: Εμφάνιση
ποσο πολυ σε εχω αγαπησει σαν εχθρο
δ) ποσο διαφορα κανει στη κουβεντα, να προσπαθησεις να σκεφτεις μαζι μας στρατηγικα.

θα σου στειλω ενα μηνυμα με τη νομικη τακτικη που θα ακολουθουσα αν ηθελα να εχω μια μικρη πιθανοτητα νικης και μια μεγαλη πιθανοτητα ηττας με αξιοπρεπεια.

Με αυτο το μηνυμα σου δινω εναν ευκολο τροπο δρασης που μπορει να χρησιμοποιηθει χωρις κοστος, χωρις δικηγορους, ακομα και αν κινηθεις ΜΟΝΟΣ. Και να χασεις, θα χασεις με νομικη αξιοπρεπεια.

Αν επιλεξεις να προχωρησεις μονος σου, σου ευχομαι καλη επιτυχια. Δεν την αξιζεις για κανενα αλλο λογο περαν της αδιανοητης επιμονης σου, παροτι δεν ειχες μεχρι τωρα επιχειρηματα. Σου δινω το πρωτο και μοναδικο, και θα το ξερεις μονο εσυ. Κανε οτι νομιζεις...Δεν θα το ειχα σκεφτει αν δεν με ειχες αναγκασει να διαβασω τοσα πραγματα με την ξεροκεφαλια σου...και δεν εγραφες το παραπανω post που μου εδωσε το ερεθισμα.

ΥΓ. Ειναι οριστικα και αμετακλητα, το τελευταιο μου μηνυμα προς εσενα. το εχω ξαναπει πολλες φορες. Αλλα αξιζει η σχεση μας να τελειωσει με μια τετοια χειρονομια. Οτι και να γραψεις στο εξης, θα απαντησουν αλλοι ή κανεις.
Σε χαιρετω, και καλη υγεια σε σενα και την οικογενεια σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kapages την 15 Μάιος 2016 18:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Πάλι λάθος κάνεις vesid αλλά δεν βαριέσαι…
Η δική σου πρόταση δεν υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Ένωσης για να πραγματοποιηθεί.
Αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος που επανέρχομαι καθώς μήνες τώρα έχω υποσχεθεί ότι δεν θα επιδιώξω την πραγματοποίηση της πρότασης μετά την απόρριψη της από τον δικηγόρο του Άναρχου.

Επανέρχομαι για να αντιμετωπίσω τους αφορισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις από τύπους σαν και σένα που με έλεγαν μαλάκα όταν εγώ έλεγα ότι νομικά το βρέφος είναι πολίτης κι εσύ έλεγες ότι δεν είναι βρίζοντας με όπως κάνεις και τώρα…

Και όταν τελικά παραδέχτηκες ότι το βρέφος είναι νομικά πολίτης αντί να ζητήσεις συγνώμη συνέχισες να με βρίζεις.
Το οποίο δείχνει τόσο το δικό σου επίπεδο όσο και των άλλων που σου κάνουν «συντροφικές» πλάτες.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν τα ίδια με μένα…
Σύμφωνα με την Wikipedia είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στην Αμερική για άθεους ή μη ένθεους εν πάση περιπτώσει, οι οποίοι έχουν και μόνιμο προσωπικό νομικών εκτός των άλλων.

Εκδίδουν μάλιστα και πιστοποιητικό αντί-βάπτισης, το οποίο λέει τα ίδια που λέω κι εγώ.
Μπορείτε να το δείτε εδω

Γιατί δεν προσπαθείτε σαν Ένωση Αθέων να πάρετε μια άλλη νομική άποψη περί του θέματος; Ίσως να έχουν ήδη κάνει στην υπερσυντηρητική Αμερική παρόμοια δράση.

ΥΓ
Πάντως αμφιβάλλω να έχουν καταφέρει να κτίσουν έναν τόσο μεγάλο οργανισμό βρίζοντας τα μέλη τους, όπως κάνετε εσείς εδώ.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Τα τελευταία χρόνια η νομοθεσία παίρνει αρμοδιότητες από την κηδεμονία των γονέων και τις δίνει ως δικαιώματα πίσω στα παιδιά, επιτρέποντας σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ισχυρότερη η γνώμη των παιδιών από αυτή των γονέων.

Οι περιπτώσεις όπου νομικά οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των παιδιών περιορίζονται ή δίνονται στους γονείς ως κηδεμονία/εκπροσώπηση αφορούν την ασφάλεια των παιδιών ή/και των άλλων καθώς και το συμφέρον του παιδιού, το οποίο συμφέρον η ανωριμότητα του παιδιού δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί ώστε να πράξει ανάλογα.

Το άρθρο 18.1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο είναι ισότιμο και ισοδύναμο με κάθε άλλο άρθρο του ελληνικού Συντάγματος, λέει καθαρότατα:
Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας.
Αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνει την ελευθερία να έχει ή να υιοθετεί κανείς τη θρησκεία ή την πεποίθηση της επιλογής του, …


Η γονική μέριμνα και το αναφαίρετο δικαίωμα των γονέων στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους σύμφωνα με τις δικές τους φιλοσοφικές αντιλήψεις ΔΕΝ είναι αντίθετη με αυτό το άρθρο καθώς ΔΕΝ είναι η χριστιανική διαπαιδαγώγηση των γονέων που δίνει έννομα θρήσκευμα στον ανήλικο.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει εξαίρεση κάπου στην νομοθεσία, όπου το βρέφος/πρόσωπο χάνει το δικαίωμα να επιλέξει μόνο του την θρησκεία του, θα πρέπει νομικά από κάπου να προκύπτει το δικαίωμα των γονέων να εντάξουν με έννομα αποτελέσματα το βρέφος/πρόσωπο σε θρήσκευμα.

Θα πρέπει λοιπόν να αποδειχτεί ότι η νόμιμη και με έννομα αποτελέσματα ένταξη του βρέφους σε θρησκεία είναι για την ασφάλεια του ή την ασφάλεια των άλλων ή το δικό του συμφέρον, το οποίο συμφέρον το βρέφος δεν μπορεί να εκτιμήσει λόγω ανωριμότητας.

Εσείς στην Ένωση Αθέων, και εννοώ σύσσωμη την γραμματεία και όχι τα μέλη, θεωρείτε ότι δικαίως και ορθώς ο γονέας επεμβαίνει ενάντια όλων των νόμων και του Συντάγματος και εντάσσει το βρέφος σε θρησκεία με έννομα αποτελέσματα καθώς αποδεικνύεται πέρα πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για την ασφάλεια και το συμφέρον του βρέφους.

Συντριπτική νίκη του ορθολογισμού…

Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω ότι η έννομη δράση εναντίον αυτών που υποχρεώνουν βρέφη να έχουν έννομα θρήσκευμα έχει υπερψηφιστεί σε σχετικό δημοψήφισμα της Ένωσης αλλά έχει επανειλημμένα μπλοκαριστεί από την γραμματεία με το σκεπτικό, ανάμεσα σε άλλα, ότι η Ένωση θα χάσει επικοινωνιακά σε περίπτωση που κινηθεί νομικά εναντίον της εκκλησίας.
Σε αντίθεση το κάλεσμα για κοντοσούβλι και κοκορέτσι την μεγάλη Παρασκευή, το οποίο έχει επικριθεί ακόμα και από άθεους, προσδίδει κύρος και είναι επικοινωνιακή νίκη…

Συντριπτική νίκη του ορθολογισμού…

Άθεοι εδώ μέσα πιστεύουν ότι πρέπει να ρίχνουμε στην "πυρά" τους ομοφυλόφιλους.

Συντριπτική νίκη του ορθολογισμού…

Αποδεικνύεται πέρα πάσης αμφιβολίας ότι ο ορθολογισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο της αθεΐας και όσοι δεν είναι ορθολογιστές είναι βλάκες ένθεοι, όπως ο Ισαάκ Νιούτον ή ο Μάικλ Φαραντέι παραδείγματος χάριν.

Συντριπτική νίκη του ορθολογισμού…
Απάντηση