Γαμήλια προβληματάκια

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Azor Ahai
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 10 Μάιος 2016 10:56
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis έγραψε:
Azor Ahai έγραψε:2)Σε ένα χρόνο περίπου είναι να (ξανα)παντρευτώ. Πρότεινα να κάνω πολιτικό γάμο για να γλιτωσω τα έξοδα αλλά η οικογένεια μου δεν ακούει κουβέντα και η νύφη μαζί με την οικογένεια της επίσης δεν ακούνε κουβέντα. Επίσης τι κάνω;
Για να μην (ξανα)παντρευτείς μετά από το (ξανα)πάντρεμα θα ήταν καλύτερα να ξεκαθαρίσεις την θέση σου.

Το «δεν ακούω κουβέντα» πιθανώς να ήταν μια σωστή τοποθέτηση στην άποψη ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την όποια πεποίθηση θεωρεί σωστή και επομένως επί αυτού «δεν ακούω κουβέντα».
Αλλά το «δεν ακούω κουβέντα» εάν έχεις διαφορετική άποψη από μένα είναι λίγο τζιχάντ…

Ίσως αυτό το «δεν ακούω κουβέντα» να είναι ένας λόγος να μην παντρευτείς ούτε με πολιτικό ούτε με θρησκευτικό γάμο.
τρίτη φορά γάμος δεν επιτρέπει η εκκλησία...οπότε αναγκαστικά κάνω πολιτικό γάμο και τέλειωσαν τα προβλήματα...
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Azor Ahai, κατ' αρχάς καλώς ήρθες.

Συμφωνώ με την άποψη ότι στην μέλλουσα σύζυγό σου πρέπει να είσαι ειλικρινής και να της πεις τις απόψεις σου σχετικά με το θέμα θρησκείες/θεοί, όποιες κι αν είναι αυτές.

Δεν είναι σωστό να κρύβεσαι ακόμα κι αν φοβάσαι ότι μπορεί να την χάσεις. Αν το μάθει/καταλάβει αργότερα θα είναι ίσως χειρότερα, διότι θα αισθάνεται (και σωστά) ότι την εξαπάτησες. Αν δεν το μάθει/καταλάβει σημαίνει ότι εσύ θα έχεις καταπιέσει τον εαυτό σου σε τέτοιο βαθμό που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τίποτα. Αυτό (πέρα από το θέμα της ανειλικρίνειας, το οποίο κτγμ είναι σημαντικό) επίσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην συμβίωσή σας.

Για το άλλο θέμα, τα βαφτίσια, δεν νομίζω ότι είναι πια και τόσο σοβαρό. Το ότι θα πας στην εκκλησία δεν σημαίνει τίποτα. Το κάνεις για να τιμήσεις (ή να μην στεναχωρήσεις, αν δεν πας) τον αδελφό/αδελφή σου που θεωρεί ότι σημαντική την βάφτιση. Στο κάτω κάτω είναι και μία ευκαιρία να δεις συγγενείς, φίλους και γνωστούς που έχεις να δεις πολύ καιρό. Εγώ έτσι αντιμετωπίζω αυτές τις τελετές.
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Rakomelofronas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 14 Μάιος 2016 18:39
Όνομα Ιστότοπου: -

Εμπειρικά, νομίζω ότι ο καλύτερος συμβιβασμός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να γίνει και πολιτικός και θρησκευτικός γάμος. Όσο για τα βαφτίσια, ούτε εγώ βλέπω πρόβλημα. Πολύ ευχαρίστως θα πήγαινα σε ανάλογη τελετή οποιασδήποτε θρησκείας.
Άβαταρ μέλους
HELLADISTAN
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 14 Οκτ 2012 10:55
Όνομα Ιστότοπου: atheismingreece.tumblr.com
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Το θεμα του βαπτισμου ειναι πως αντεχεις να βλεπεις την εκφραση τρομου στο παιδακι, που ειναι και σε ηλικια που δε μπορει να καταλαβει τι γινεται, και ολους γυρω γυρω να ειναι μες' στη καλη χαρα που εχει τρομοκρατηθει τοσο...

...οχι οτι θελω να κανω παιδια αλλα θα μου ηταν προβλημα να εχω χριστιανη συζυγο και να θελει να κανει κατι τετοιο στο παιδι μου. Γι' αυτο η ειλικρινεια ειναι η καλυτερη λυση για να μην εχεις προβληματα στο μελλον. Μη νομιζεις οτι μετα απο καποια χρονια γαμου δε θα καταλαβει οτι 'κατι παιζει'...
Την εν πολλαις αμαρτιαιας περιπεσουσα βουλη γεροντα Εφραιμ ευλογησον...
Απάντηση