Προσηλυτισμός & βάπτιση

Ανακοινώσεις και προτάσεις για δράσεις διαφόρων φορέων και ιδιωτών υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συναφών θεμάτων. Οι δράσεις της Ένωσης Άθεων συζητούνται στον χώρο "Γενικές Συζητήσεις Ένωσης Άθεων" και ανακοινώνονται στις "Ανακοινώσεις Ένωσης Άθεων"
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

«εφόσον το βρέφος είναι πρόσωπο, όπως ακριβώς αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ο φίλος kapages, πως ακριβώς χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του έννομου θρησκεύματος του, όπως αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο είναι υπεράνω εθνικών νόμων και συνταγματικών άρθρων;».

Το βρέφος εκ των πραγμάτων δεν μπορει να ασκησει αυτο το δικαιωμα. Εαν ομως δεν το ασκησει, κινδυνευει η μελλοντικη θρησκευτικη του συνειδηση απο αλλοτριες επιρροες. Για αυτο λοιπον, λεει η Συμβαση για τα Δικαιωματα του Παιδιου, οτι οι γονεις εχουν δικαιωμα να δηλωνουν το θρησκευμα του παιδιου τους και να το καθοδηγουν απο θρησκευτικη αποψη:

Άρθρο 14
2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη σέβονται το δικαίωμα και το καθήκον των γονέων ή, κατά περίπτωση, των νόμιμων εκπροσώπων του παιδιού, να το καθοδηγούν στην άσκηση του παραπάνω δικαιώματος κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του.
3. Η ελευθέρια της δήλωσης της θρησκείας του ή των πεποιθήσεών του μπορεί να υπόκειται μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από το νόμο και που είναι αναγκαίοι για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας και των δημόσιων ηθών, ή των ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των άλλων.

Επισης λεει το Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ:
Ουδείς δύναται να στερηθή του δικαιώματος όπως εκπαιδευθή. Παν Κράτος εν τη ασκήσει των αναλαμβανομένων υπ' αυτού καθηκόντων επί του πεδίου της μορφώσεως και της εκπαιδεύσεως θα σέβεται το δικαίωμα των γονέων όπως εξασφαλίζωσι την μόρφωσιν και εκπαίδευσιν ταύτην συμφώνως προς τας ιδίας αυτών θρησκευτικάς και φιλοσοφικάς πεποιθήσεις».

Δικαιωμα των γονεων σημαινει, οτι θα ειναι οι γονεις, οχι τριτος (πχ κρατος, συγγενεις, αλλοι), που θα καθοδηγησει το παιδι ως προς το θρησκευμα. Το κρατος ομως εχει δικαιωμα να παρεμβει. Γιατι;
Γιατι, καθηκον των γονεων σημαινει, ότι η καθοδηγηση πρεπει να ειναι τετοια που να προστατευει το συμφερον του παιδιου στην αναπτυξη των ικανοτητων του, και να σεβεται τους νομικους περιορισμους διαφυλαξης της δημοσιας ταξης, υγειας κ.λπ.
Επισης, οι γονεις εχουν την ελευθερια της δηλωσης της θρησκειας του ή των πεποιθησεων του.

Η δηλωση λοιπον αυτη, της θρησκειας του παιδιου, πώς πρέπει να γινει αν οι γονεις το αποφασισουν;
Το Κρατος πως θα ξερει τη θρησκεια του παιδιου ωστε να σεβαστει το δικαιωμα των γονεων;
Με ενα γαμωχαρτο. Ειτε ΥΔ κατα περιπτωση, ειτε πιστοποιητικο βαπτισης, ειτε οτιδηποτε αλλο με βεβαια ημερομηνια.
Τι νοημα εχει η δηλωση; Να κατοχυρωσει ο γονιος εκεινη τη στιγμη το θρησκευμα που προσπαθει να καθοδηγησει το παιδι του, ωστε αν χρειαστει, να μπορει να το αποδειξει.
Αν χρειαστει ενας τριτος, ή ενας χωρισμενος γονιος να αποδειξει πχ σε μια κατηγορια προσυλητισμου οτι πχ το παιδι ειχε ή δεν ειχε ηδη τη θρησκεια αυτη, να το κανει επικαλουμενος αυτη τη δηλωση.
Στην ουσια η κρατικη επισημοτητα του πιστοποιητικου βαπτισης, ειναι μια μορφη δηλωσης προς το κρατος της επιθυμιας του γονιου το κρατος να αντιμετωπιζει το παιδι του σαν ΧΟ, και συνεπως να του παρεχει τις σχετικες διευκολυνσεις που απορρεουν απο το αρθρο 16.2.

Εχει εννομο αποτελεσμα αυτη η δηλωση; Εχει, οταν χρειαστει, αν χρειαστει, σε ενα δικαστηριο ή αλλου.
Μπορει να αλλαξει; Μπορει, ειτε απο το παιδι, οταν ενηλικιωθει, ειτε απο το γονιο, αν αλλαξει γνωμη.

Ειναι παρανομη λοιπον η δηλωση θρησκευματος βαση των Δικαιωματων του Παιδιου; Οχι. Το λεει ξεκαθαρα. Αρα και το πιστοποιητικο βαπτισης ειναι νομιμο, αφου κανει την ιδια δουλεια, και περιγραφει κατι αληθινο.
Ειναι η βαπτιση παρανομη σαν τελετη βαση των Δικαιωματων του Παιδιου; εννοειται οχι.

Τυγχανει ενιοτε κακης χρησης αυτη η δήλωση απο το κρατος; Ναι,
πχ ειναι λαθος το κρατος να διατηρει τη πληροφορια της θρησκειας του παιδιου μετα την ενηλικιωση του χωρις επιβεβαιωση, δεδομενου οτι εχει παρελθει πλεον η περιοδος της παιδικης ηλικιας.
πχ ειναι λαθος να μπορουν ενηλικοι να εκτυπωνουν κατα το δοκουν και χωρις συγκεκριμενο λογο, πιστοποιητικα γεννησης με θρησκευμα πανω, γιατι ετσι εμμεσως παρακαμπτουν την απαγορευση της καταγραφης θρησκευματος στις ταυτοτητες.

Τι ζηταει λοιπον η Ενωση; Ειτε την αντικατασταση της καταγραφης στιο ληξιαρχειο με αλλους τροπους, ή τη διασφαλιση της ορθης χρησης των στοιχειων του ληξιαρχειου.

Δεν ζηταει ουτε καταργηση βαπτισης, ουτε καταργηση πιστοποιητικου βαπτισης, ουτε τιποτα αλλο.

ΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

----------
Επειδη εχεις αποδειξει οτι εισαι ατομο περιορισμων δυνατοτητων κατανοησης επιχειρηματων τα οποια αντικεινται στις αποψεις σου (δηλαδη εισαι ενας θρησκος χωρις θεο), απαντησε αν μπορεις συγκεκριμενα:

Τι εννοει με τη φραση "Η ελευθέρια της δήλωσης της θρησκείας του ή των πεποιθήσεών του", η Παραγραφος 2 του Αρθρου 14 της Συμβασης για τα Δικαιωματα του Παιδιου;

Εχει το βρεφος/παιδί θρησκεια; Εχει το βρεφος/παιδί πεποιθησεις; Κανει το βρεφος/ παιδι δηλωσεις;
Τι σημαίνει δήλωση από τους γονεις; Δηλωση προς ποιον; Τον μπαρμπα σου ή το κρατος; Τι νοημα εχει μια δηλωση χωρις εννομα αποτελεσματα; Για χαριν γουστου; Για εθελοντικο φακελωμα; Ποια ειναι τα εννομα αγαθα που προστατευει μια τετοια δηλωση; Μηπως το δικαιωμα των γονιων να καθοδηγουν χωρις ανησυχια οτι δεν ειναι κατοχυρωμενοι; Μηπως το δικαιωμα του κρατους να ελεγχει οσο μπορει οτι η καθοδηγηση ειναι προς το συμφερον του παιδιου και την ασφαλεια της κοινωνιας; Μηπως το δικαιωμα του παιδιου εν τελει;

Μηπως θελεις η Συμβαση για τα Δικαιωματα του Παιδιου, που αφορα ολο το κοσμο, να σου περιγραψει τη μορφη της δηλωσης, τους νομιμους παραληπτες και τη διαδικασια υποβολής για να πειστεις οτι δεν απανταμε "διαισθητικά", αλλά βάσει Διεθνών Συνθηκών;

Για να πειστεις τελικα, οτι ειναι νομιμοτατο να δηλωνεται απο τους γονεις το θρησκευμα του παιδιου απο μικρη ηλικια;
Και οτι το παρανομο του πραγματος, δεν ειναι η δηλωση καθαυτη, αλλα η κακη χρηση της;

Μπορεις φυσικα να επαναλαβεις τη πρακτικη να μην μου απαντας για μερικους μηνες, και μετα να επιστρεψεις στο Θεμα αυτο, και να γραφεις ψεμματα και τις ιδιες χαζομαρες. Εγω θα ειμαι εδω ομως, να σε γλενταω καθε φορα.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

kapages έγραψε:Τι εννοει με τη φραση "Η ελευθέρια της δήλωσης της θρησκείας του ή των πεποιθήσεών του", η Παραγραφος 2 του Αρθρου 14 της Συμβασης για τα Δικαιωματα του Παιδιου;
..........................
Εγω θα ειμαι εδω ομως, να σε γλενταω καθε φορα.
Η συγκεκριμένη παράγραφος είναι η παράγραφος 3 και όχι η 2.
Σου έφυγε η παράγραφος 1 καθώς η παράγραφος 1 λέει αυτά που ισχυρίζομαι εγώ.

Γλέντα με φίλε kapages.
Φαντάσου τι πρόβλημα έχεις για να περιμένεις μια διαδικτυακή αντιπαράθεση για να γλεντήσεις…

Εν πάση περιπτώσει....
Όλο το άρθρο 14 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς το 14.1 χάθηκε στο μέτρημα, έχει ως εξής:

Άρθρο 14
  1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη σέβονται το δικαίωμα του παιδιού για ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας.
  2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη σέβονται το δικαίωμα και το καθήκον των γονέων ή, κατά περίπτωση, των νομίμων εκπροσώπων του παιδιού, να το καθοδηγούν στην άσκηση του παραπάνω δικαιώματος κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του.
  3. Η ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας του (σ.σ. από το παιδί και όχι τους γονείς) ή των πεποιθήσεών του (σ.σ. από το παιδί και όχι τους γονείς) μπορεί να υπόκειται μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από το νόμο και που είναι αναγκαίοι για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας και των δημόσιων ηθών, ή των ελευθεριών των θεμελιωδών δικαιωμάτων των άλλων.
Εσύ kapages λες ότι οι γονείς έχουν την ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας του ή των πεποιθήσεων του.
Οι γονείς;;;
Από που προκύπτει ότι οι γονείς έχουν το δικαίωμα να δηλώνουν αντί αυτού και με έννομα αποτελέσματα το θρήσκευμα του;

Το 14.3 λέει ότι η ελευθερία του παιδιού και όχι των γονέων του να δηλώνει την θρησκεία του και τις πεποιθήσεις του υπόκεινται σε περιορισμούς, δηλαδή δεν μπορεί το παιδί να δηλώνει Βουντού και να κάνει ανθρωποθυσίες, εάν αυτό του επιβάλλει να κάνει η θρησκεία του ή οι πεποιθήσεις του.

Για να καταλάβεις ότι το 14.3 μιλά για το παιδί και όχι για τους γονείς, που κατάλαβες εσύ προκειμένου να σου βγει το σκεπτικό σου, πήγαινε και διάβασε το προηγούμενο άρθρο το 13, το οποίο λέει ότι το παιδί και όχι οι γονείς του έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και η άσκηση αυτού του δικαιώματος, από το παιδί και όχι από τους γονείς, υπόκεινται ακριβώς στα ίδια πράγματα που υπόκεινται και η ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας του, από το παιδί και όχι από τους γονείς που κατάλαβες εσύ.

Όλο το ύφος της σύμβασης εννοεί το παιδί όταν αναφέρεται εμμέσως (δηλαδή "Η ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας του") και αυτό μπορείς να το δεις από τον τρόπο με τον οποίο η Unicef εξηγεί την σύμβαση με απλά λόγια και συγκεκριμένα σε αυτό το link:
ΑΡΘΡΟ 14
Έχεις το δικαίωμα (σ.σ. στο παιδί μιλάει) να επιλέξεις τη δική σου θρησκεία και τα πιστεύω. Οι γονείς σου θα πρέπει να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τι είναι σωστό και τι λάθος και ποιό είναι το καλύτερο για σένα.


Να σε βοηθήσουν σε αυτό που είναι καλύτερο για σένα και όχι να σε εντάξουν νόμιμα και με έννομα αποτελέσματα σε αναγνωρισμένη θρησκεία, την οποία ούτε επέλεξες και ούτε είναι βέβαιο ότι θα σε εκφράζει στο μέλλον.

Κανένα άρθρο και κανένας νόμος περί γονικής μέριμνας και δικαιώματος των γονέων να διδάξουν τις δικές τους φιλοσοφικές πεποιθήσεις στα παιδιά τους μιλά για επιβολή των απόψεων τους στα παιδιά.
Όλα ανεξαιρέτως τα άρθρα, νόμοι, συνθήκες, συμφωνίες κλπ μιλούν για καθοδήγηση, συμβουλές, βοήθεια, υπόδειξη, διδασκαλία κτλ.
Και όλες αυτές οι λέξεις απέχουν έτη φωτός από την υποχρεωτική ένταξη με έννομα αποτελέσματα σε οργανωμένη θρησκεία.

Εσύ όμως δεν θέλεις να το καταλάβεις γιατί εάν το καταλάβεις θα πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου.
Τόσο εσύ όσο και οι άλλοι…
Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

[youtube]Nqk_nWAjBus[/youtube]
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

σοβαρα; το "πνευμα" της Συμβασης; :lol: :lol: :lol: Συγκεκριμενα αρθρα δεν ηθελες; Τωρα απαντας "διαισθητικα";

Η συμβαση λοιπον αναφερει τη λεξη παιδι αναριθμητες φορες, και μαλιστα την επαναλαμβανει σε διαφορετικες παραγραφους εντος του ιδιου αρθρου. Θα μπορουσε να το κανει και εδω.
ευτυχως για τα παιδια, δυστυχως για σενα, η συμβαση ειναι φτιαγμενη για να ζυγιζει πολλα δικαιωματα και καταστασεις ταυτοχρονα και δεν εξυπηρετει ασχετους που θελουν ΑΠΟΛΥΤΕΣ απαντησεις.

Εχω γραψει εγω ηδη σχετικα στα links που παρεθεσα (με τη βοηθεια των νομικων μελετων που εφερα) ...οτι το παιδι και πριν την ενηλικιωση θα επρεπε να εχει δικαιωμα να αντιταχθει στην γονεικη θρησκευτικη καθοδηγηση. Σιγουρα ναι στο Λυκειο, αφου σε αυτη την ηλικια μπορει να αναλαβει καθηκοντα συζυγου και γονεα. Σιγουρα οχι στο δημοτικο.
Το βρεφος ομως , το νηπιο, το παιδι δημοτικου, εχει περιορισμενη δυνατοτητα ασκησης των αυτοτελων δικαιωματων του. Και οι γονεις εχουν δικαιωμα και καθηκον να το κανουν προς το συμφερον του.

Το οτι εσυ δεν διαβαζεις, δεν σου δινει δικαιωμα να λες μαλακιες.

Λεει λοιπον η Συμβαση:
Άρθρο 12
1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη εγγυώνται στο παιδί που έχει ικανότητα διάκρισης το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης του σχετικά με οποιοδήποτε θέμα που το αφορά, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις του παιδιού ανάλογα με την ηλικία του και με το βαθμό ωριμότητάς του.
2. Για το σκοπό αυτόν θα πρέπει ιδίως να δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να ακούγεται σε οποιαδήποτε διοικητική ή δικαστική διαδικασία που το αφορά, είτε άμεσα είτε μέσω ενός εκπροσώπου ή ενός αρμόδιου οργανισμού, κατά τρόπο συμβατό με τους διαδικαστικούς κανόνες της εθνικής νομοθεσίας.

προβλεπει λοιπον η Συμβαση τη νομιμοτητα των αρθρων περι γονικης μεριμνας, οτι δηλαδη τα αυτοτελη δικαιωματα δεν εκφραζονται αυτοτελως απο τα βρεφη και τα νηπια και τα παιδακια δημοτικου, συμφωνα με τους κανονες της εθνικης μας νομοθεσιας αλλα και της ευρωπαικης.

ενα αυτοτελες δικαιωμα ειναι η ελευθερη εκφραση της θρησκειας του παιδιου. Ειναι απαραιτητο να γινει, ωστε να γινει σεβαστη η ελευθερια του παιδιου απο προσυλητισμο τριτων ή κρατους. αν ομως το παιδι δεν ειναι ωριμο, δεν θα το εκφρασει αυτο, αλλα ο νομιμος εκπροσωπος του.
ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!

Πραγματικα, θα μπορουσα να κανω ολοκληρη αναλυση πανω στα αρθρα, αλλα εχεις εντελως τουβλοαπολυτη σκεψη.
Τραβα λοιπον στα διεθνη δικαστηρια με επιχειρημα το "πνευμα" της συνθηκης, και ζητα οι ιαχωβαδες ή οι μουσουλμανοι ή οι εβραιοι να μην δηλωνουν εγκαιρως το θρησκευμα των παιδιων τους εντος των χριστιανικων κοινωνιων που ζουν

Τραβα λοιπον και μη μας ζαλιζεις αλλο.

παρακατω παραθετω το link ξανα, για του λογου το αληθες....


ΥΓ. viewtopic.php?f=41&t=7499&start=340#p156442
Spoiler: Εμφάνιση
Δεν ειναι μαυρο-ασπρο τα πραγματα.
Διαβαζοντας τις μελετες που ανεφερα παραπανω, συνειδητοποιω οτι προσπαθουμε χωρις νομικες γνωσεις να ερμηνευσουμε ορολογιες για τις οποιες εχουν γινει ολοκληρες διατριβες επι συγκεκριμενων μονο παραγραφων και λεξεων....

Εγω καταληγω στο εξης συμπερασμα προσπαθωντας να συνοψισω καποια βασικα.
α) γονεας, β) κρατος, γ) παιδι ειναι ολοι φορεις ανταγωνιστικων ή συμπληρωματικων μεταξυ τους δικαιωματων με απωτερο στοχο την δημιουργια ενος ελευθερου ενηλικα.

Το ανήλικο άτομο στο ελληνικό Σύνταγμα και γενικά στην ελληνική νομολογία αναγνωρίζεται ως αυτοτελής φορέας των βασικών δικαιωμάτων που διαπλέκονται στην ελευθερία της θρησκευτικής εκπαίδευσης και όχι μόνο. Επισης, συμφωνα με το άρθρο 1 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού , αναγνωρίζεται οτι το παιδί συνιστά αυτοτελές ον, φορέα βασικών δικαιωμάτων.

Εξαίρετης σημασίας τυγχανει ο όρος του «συμφέροντος του παιδιού» που υπογραμμίζεται τόσο στο άρθρο 3 της Σύμβασης όσο και στο άρθρο 18 παρ.1.

Το συμφέρον του παιδιού συνιστα τόσο μια ασπίδα για τον ανήλικο που τον προστατευει εναντια στις κρατικές αρχές, αλλα και το θεμέλιο για την σωστή ασκηση της γονικής μεριμνας απέναντι στο παιδί (άρθρο 18,1).

Με βάση τα παραπάνω είναι λογικό, και εφόσον αποτελεί δικαίωμα του παιδιού, ο μαθητής μπορεί να ασκει τα δικαιώματα του αυτοπροσώπως και χωρίς την βοήθεια αντιπροσώπου, ως έχοντες την γενική ικανότητα δικαίου (34 ΑΚ) και με δικαιώματα στην θρησκευτική ελευθερία.

Συγκεκριμμένα τα παιδια έχουν την δυνατότητα να διεκδικούν χωρίς την συμφωνη γνώμη των γονέων τους:

1. ‘Εχουν την δυνατότητα να αντικρούσουν και να καταδικάσουν τους κατηχητικούς περιορισμούς του Κράτους, που περιθωριοποιούν και θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή και υγιη ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης τους, στα πλαίσια του αυτοκαθορισμού τους.

2. Μπορούν να απαιτήσουν την αντικειμενική και πολυφωνική μετάδοση πληροφοριών, και την ενσωμάτωση ενός πολυπρισματικού διαλόγου στο μάθημα των θρησκευτικών, με αντικειμενισμο και κριτική, με χώρο για την έκφραση αμφιβολιών και ερωτημάτων.

3. Να ζητήσουν απαλλαγη ως έσχατη λύση απο την υποχρεωτικότητα ενός μαθήματος, που καταστρατηγεί το δικαίωμα τους σε ελευθερη ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης και μάλιστα χωρίς να εκφράσουν αν ανήκουν σε άλλο θρησκευμα απο αυτο που ισχύει για την πλειοψηφία.

Προκειμένου ο ανήλικος να βρισκεται σε θέση να εξασκεί τα προσωπικά του δικαιώματα περι θρησκευτικής ελευθερίας (και όχι μόνο αυτά), σημαντικός όρος τιθεταί το τεκμήριο της ωριμότητάς του.ωστε να μην αμφισβητείται η νοητική του πληρότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνει ο ίδιος.

Το τεκμήριο της ωριμότητας όμως, προκειται για ενα πραγματικό τεκμήριο που δεν οριοθετείται απο καμια νομική διάταξη. Επομένως το τεκμήριο της ωριμότητας ενός μαθητή μπορει να αξιολογηθεί απο τον Συλλογο των Διδασκόντων του σχολείου όποθ υπάγεται, καθως επίσης και απο τις Δικαστικές Αρχές,
σε περιπτωση οπου μια υπόθεση προσλάβει την μορφή δικαστικής διαμάχης.
Το ζήτημα του τεκμηρίου της ωριμότητας απασχολεί το στάδιο του Γυμνασίου, ενώ στο στάδιο του Δημοτικού, το παιδί κατα βάση θεωρείται οτι δεν πληρεί τα όρια της απαραίτητης ωριμότητας για την διεκδικηση των δικαιωμάτων του. Απο την άλλη μεριά , στο Λύκειο, το τεκμήριο της ωριμότητας ειναι κατα βάση αμάχητο. Γιατι, πως γίνεται, ένας μαθητής λυκείου αφενός να μπορει να ασκει όλα τα δικαιωματά του ως συζηγος και γονέας ( με βάση τις 1510 ΑΚ και 598 ΚπολΔ) αλλα να υπάγεται στην επιμέλεια του δικού του γονέα για την διεκδικηση των δικαιωμάτων του ιδιου;
Επομένως το ζήτημα της ωριμότητας προσλαμβάνει σημαντικές διαστάσεις, και κρινεται αναγκαίας αξιολόγησης στο μεταβατικό στάδιο του γυμνασίου.


Προτεινόμενη λύση για την αξιολόγηση του τεκμηριου ωριμότητας, θα ηταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαικών ρυθμίσεων που ορίζουν αλλοτε το 14ο και άλλοτε το 16ο έτος, ως έτος που ο ανήλικος πληρεί τα κριτηρια του τεκμηρίου ωριμότητας, και μπορεί να υπερασπισθεί τα δικαιώματά του χωρις αντιπρόσωπο
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Εγώ δεν μίλησα πουθενά για το πνεύμα της σύμβασης.
Μίλησα ότι όλη η σύμβαση μιλά για το παιδί προσπαθώντας να σου κάνω σαφές ότι το σημείο όπου εσύ κατάλαβες ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν την θρησκεία ή τις πεποιθήσεις των παιδιών τους ΜΕ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ είναι λάθος.
Off Topic
Βασικά σε μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να καλείται ανήλικος να πάρει solid θέση σε φιλοσοφικά ζητήματα που είναι άλυτα και controversial από ενήλικους.
Εσύ βέβαια προκειμένου να κρύψεις το λάθος σου, πάνω στο οποίο έστησες όλη την προηγούμενη δημοσίευση σου, διαστρεβλώνεις αυτό που είπα προκειμένου να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση και να κρύψεις έτσι την αστοχία των επιχειρημάτων σου.
Όλα αυτά που παραθέτεις για να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση από το λάθος σου, παραδείγματος χάριν το Άρθρο 12, εγώ όχι μόνο δεν το έχω αμφισβητήσει αλλά το επικαλούμαι.

Η δήλωση στο σχολείο, ή αλλού στις χριστιανικές κοινωνίες, του μουσουλμάνου, εβραίου και ιεχωβά ότι ο γιος του δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος αλλά μουσουλμάνος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ γιατί όταν ο γιος του γίνει άθεος δεν θα χρειαστεί να πάρει βεβαίωση από το σχολείο επειδή εκεί ο πατέρας του είχε δηλώσει ότι είναι εβραίος, μουσουλμάνος ή ιεχωβάς.
Εγώ όμως πρέπει να πάρω βεβαίωση από το ληξιαρχείο προκειμένου να χαρακτηριστώ μη χριστιανός ορθόδοξος.
Αλλά σιγά μην μπορείς να το καταλάβεις.

Δεν έχεις καν την συνοχή στο πνεύμα σου να αντιληφθείς την διαφορά ανάμεσα σε αναγκαστική ένταξη με έννομα αποτελέσματα σε θρήσκευμα και τον συμβουλευτικό χαρακτήρα της γονικής διαπαιδαγώγησης, για την οποία μιλούν όλες οι συνθήκες και οι νόμοι ή την μη δεσμευτική δήλωση περί θρησκεύματος του γονέα στο σχολείο.
Ότι δηλαδή η δήλωση του γονέα στο σχολείο ή αλλού δεν σε δεσμεύει έννομα δια βίου.

Αλλά σε αυτό μην νιώθεις μοναξιά.
Ούτε οι άλλοι μπορούν να το καταλάβουν…

ΥΓ
Μπορείς να συνεχίζεις άφοβα να λες ότι λέω μαλακίες καθώς εμένα δεν με νοιάζει.
Και ούτε βέβαια θα σου κάνει κάποιος την παρατήρηση…
Εμένα πάντως για τον ίδιο ακριβώς λόγο μου διέγραψαν τις δημοσιεύσεις με επιβλητικές μειωτικές ανακοινώσεις.
Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί και ο apeleytheros η συνοχή της ομάδας είναι υπεράνω ορθολογισμού.
Βρίζε άφοβα…
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis έγραψε: Η δήλωση στο σχολείο, ή αλλού στις χριστιανικές κοινωνίες, του μουσουλμάνου, εβραίου και ιεχωβά ότι ο γιος του δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος αλλά μουσουλμάνος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ γιατί όταν ο γιος του γίνει άθεος δεν θα χρειαστεί να πάρει βεβαίωση από το σχολείο επειδή εκεί ο πατέρας του είχε δηλώσει ότι είναι εβραίος, μουσουλμάνος ή ιεχωβάς.
H δήλωση στο ληξιαρχείο μουσουλμάνου ή ιουδαιστή κλπ έχει έννομα αποτελέσματα σε περιπτώσεις όπως αυτή της υπόθεσης του Αρείου Πάγου. Αν πχ ο ένας από τους εν διαστάσει γονείς προσπαθούσε να κάνει το παιδί βουδιστή ενώ το είχαν δηλώσει μουσουλμάνο η απόφαση θα ήταν ανάλογη.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Οι νόμοι και οι συνθήκες για τις οποίες μιλάμε εδώ ισχύουν για Έλληνες είτε είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είτε μουσουλμάνοι ή ιουδαίοι.
Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο επίσημος τρόπος καταγραφής θρησκείας για τους μουσουλμάνους ή ιουδαίους στην Ελλάδα.
Όποιος και να είναι όμως, και εάν βέβαια υπάρχει καθώς δεν γνωρίζω, είναι λάθος και άνομος όπως και των χριστιανών ορθόδοξων καθώς δεν πρόκειται περί καθοδήγησης, όπως ορίζεται παντού το αναφαίρετο δικαίωμα των γονέων στην γονική μέριμνα, αλλά περί υποχρεωτικής ένταξης σε θρήσκευμα με έννομα αποτελέσματα.

Αυτή η υποχρεωτική ένταξη σε θρήσκευμα με έννομα αποτελέσματα, χωρίς αυτό να είναι επιλογή του αιτούντος, είναι αντίθετη με όλες τις διατάξεις περί ελευθερίας επιλογής του θρησκεύματος του κάθε προσώπου είτε πρόκειται για χριστιανό ορθόδοξο είτε για μουσουλμάνο, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα.

Δηλαδή με λίγα λόγια συμφωνούμε vesid
Αυτό λέω κι εγώ ακριβώς.
Ότι άλλο πράγμα η δήλωση του γονέα για διαδικαστικά θέματα στο σχολείο και αλλού, τα οποία δεν έχουν έννομα αποτελέσματα, και άλλο πράγμα η δήλωση η οποία οδηγεί σε δια βίου ένταξη σε θρήσκευμα.

Μην κοιτάς την λέξη βάπτιση.
Στους χριστιανούς ορθόδοξους η βάπτιση είναι ο μόνος τρόπος ένταξης στην θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού και για αυτό την χρησιμοποιώ.
Εάν προτιμάς να το λες "δήλωση για δια βίου ένταξη στην θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού" μπορείς αλλά θα πρέπει να γράφεις μια ώρα.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis έγραψε:Εγώ δεν μίλησα πουθενά για το πνεύμα της σύμβασης.
Yianis έγραψε:Όλο το ύφος της σύμβασης εννοεί
:roll: πως το λενε οι Γαλλοι ρε γαμωτο...passe;

Yianis έγραψε: Όλο το ύφος της σύμβασης εννοεί το παιδί όταν αναφέρεται εμμέσως (δηλαδή "Η ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας του") και αυτό μπορείς να το δεις από τον τρόπο με τον οποίο η Unicef εξηγεί την σύμβαση με απλά λόγια και συγκεκριμένα σε αυτό το link:
:roll: :roll: αυτο ειναι το επιχειρημα σου; η εκλαϊκευμενη και παιδικη εκδοση της Συμβασης που απευθυνεται σε μεγαλα παιδια; και οχι σε βρεφη και νηπια;
Εχω ηδη γραψει απο πολυ παλια, οτι βασει ευρωπαικης νομολογιας και της Συμβασης (Αρθρο 12 και 14 συνδυαστικα) , απο το Γυμνασιο και μετα, απο τα 14 ή τα 16, τα παιδια πρεπει να εχουν λογο και αποψη σε θεματα θρησκειας.
Επαναλαμβανω ομως, για μια ακομα φορα, οτι ενα βρεφος/νηπιο εχει δικαιωμα να δηλωσει, μεσω των εκπροσωπων του, το θρησκευμα του. Για να προστατευτει.

Η Γερμανια, που κατα κανονα ειναι ενα σοβαρο ευρωπαικο κρατος και τηρει κατα γραμμα τους Νομους και τους τυπους, γιατι στο πιστοποιητικο γεννησης αναγραφει το θρησκευμα;

διαβασε εδω
Spoiler: Εμφάνιση
https://translate.google.com/translate? ... edit-text=

Content current birth certificates in Germany
Inhalt heutiger Geburtsurkunden in Deutschland
1.
2.
...
9.the following details of the "legal parents" :
given names and surnames,
the religion of the child and parent, if the entry in the register was desired,
die Religion des Kindes und Elternteils, wenn die Eintragung im Register gewünscht war,
γιατι; ενα εκατομυρια συριους καλεσαν μεσα απο την ευαισθησια τους για τα ατομικα δικαιωματα. Αυτο τους διεφυγε νομιζεις;
Yianis έγραψε: Μίλησα ότι όλη η σύμβαση μιλά για το παιδί προσπαθώντας να σου κάνω σαφές ότι το σημείο όπου εσύ κατάλαβες ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν την θρησκεία ή τις πεποιθήσεις των παιδιών τους ΜΕ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ είναι λάθος.
Εσύ βέβαια προκειμένου να κρύψεις το λάθος σου, πάνω στο οποίο έστησες όλη την προηγούμενη δημοσίευση σου, διαστρεβλώνεις αυτό που είπα προκειμένου να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση και να κρύψεις έτσι την αστοχία των επιχειρημάτων σου.
μπα; αληθεια; Αποψη σου. Εσυ με κατηγορησες οτι δεν αναφερω κανενα αρθρο σαν επιχειρημα. Σου εχω αναφερει τεραστια ποικιλια αρθρων για να στηριξω την αποψη μου. Αυτο το εχω ξαναναφερει btw.

θα στειλω λοιπον μια ερωτηση στη unicef hellas, να δουμε τι θα απαντησουν.
Yianis έγραψε: Όλα αυτά που παραθέτεις για να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση από το λάθος σου, παραδείγματος χάριν το Άρθρο 12, εγώ όχι μόνο δεν το έχω αμφισβητήσει αλλά το επικαλούμαι.
αυτο αποδεικνυει ελλειψη κατανοησης.
Το αρθρο 12 θετει την ωριμοτητα ως προυποθεση θρησκευτικης δηλωσης απο το παιδι. Σε καμια περιπτωση δεν λεει το αντιθετο που λες εσυ, οτι το παιδι, οσο ειναι ανωριμο, απαγορευεται να κανει δηλωση ο αντιπροσωπος του και δεν πρεπει συνεπως πουθενα να ειναι δηλωμενο το θρησκευμα του.
Yianis έγραψε:Η δήλωση στο σχολείο, ή αλλού στις χριστιανικές κοινωνίες, του μουσουλμάνου, εβραίου και ιεχωβά ότι ο γιος του δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος αλλά μουσουλμάνος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ γιατί όταν ο γιος του γίνει άθεος δεν θα χρειαστεί να πάρει βεβαίωση από το σχολείο επειδή εκεί ο πατέρας του είχε δηλώσει ότι είναι εβραίος, μουσουλμάνος ή ιεχωβάς.
Εγώ όμως πρέπει να πάρω βεβαίωση από το ληξιαρχείο προκειμένου να χαρακτηριστώ μη χριστιανός ορθόδοξος.

Δεν έχεις καν την συνοχή στο πνεύμα σου να αντιληφθείς την διαφορά ανάμεσα σε αναγκαστική ένταξη με έννομα αποτελέσματα σε θρήσκευμα και τον συμβουλευτικό χαρακτήρα της γονικής διαπαιδαγώγησης, για την οποία μιλούν όλες οι συνθήκες και οι νόμοι ή την μη δεσμευτική δήλωση περί θρησκεύματος του γονέα στο σχολείο.
Ότι δηλαδή η δήλωση του γονέα στο σχολείο ή αλλού δεν σε δεσμεύει έννομα δια βίου.
Αλλά σιγά μην μπορείς να το καταλάβεις.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
ευχαριστω που επιτελους με επιβεβαιωσες!

Αναγνωριζεις λοιπον οτι ειναι νομιμο και σωστο να δηλωνει ο γονεας το θρησκευμα του παιδιου του στο σχολειο και αλλου. Αρα πανε περιπατο οι μαλακιες οι ελεγες πριν.
Δηλαδη, αν ο πατερας δηλωσει το 6χρονο ΧΟ, ωστε να κανει θρησκευτικα, οκ! Εδω δεν παραβιαζεται κατα τα λεγομενα σου το Αρθρο 14;Ποιος κανει τη δηλωση εδω; το παιδι η ο γονιος; Σε ποιον απευθυνεται η παραγραφος 3;


εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις, οτι αυτο που σε ενοχλει δεν ειναι η δηλωση καθεαυτη στο ληξιαρχειο, ειναι η ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ της δηλωσης στο ληξιαρχειο. Δεν φταιει η δηλωση, φταιει η ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ! Το εχω γραψει αμετρητες φορες.

Προσπαθησε να φανταστεις λιγο...πραγματικα προσπαθησε να φανταστεις εναν ονειρικο κοσμο.
Αν δηλαδη τα ληξιαρχεια ηταν ετσι φτιαγμενα ωστε...

-Η δηλωση θρησκευματος να εμπαινε σε ξεχωριστη καρτελα ευαισθητων δεδομενων, απορρητη.
-Υπηρχαν προκαθορισμενοι νομιμοι σκοποι για τους οποιους μπορει καποιος να αντλησει το θρησκευμα (πχ για σχολειο, για κηδεια παιδιου, για δικαστικη ερευνα οπως προσηλυτισμος κ.λπ).
-χωρις σκοπο, απαγορευονταν ρητα καθε αλλη χρηση του θρησκευματος.
-απο τα 18 ετη εως τα 22 θα ηταν ενα χρονικο περιθωριο επιβεβαιωσης του παιδικου θρησκευματος απο τον ενηλικα. Αν το αμελουσε, το θρησκευμα θα διαγραφονταν.
-αν το κατεγραφε, και παλι θα μπορουσε να το χρησιμοποιησει για συγκεκριμενο σκοπο.
-ο πολιτης θα απαγορευονταν παιρνει επισημο χαρτι με θρησκευμα ακομα και για νομιμο σκοπο. Γιατι ετσι με το χαρτι αυτο, θα παρεκαμπτε την απαγορευση καταγραφης θρησκευματος στις ταυτοτητες.
-αντιθετα, ηλεκτρονικη προσβαση στη πληροφορια, θα επαιρναν πιστοποιημενοι δημοσιοι υπαλληλοι για καθε σκοπο.

Αφου λοιπον αναγνωριζεις τη νομιμοτητα της δηλωσης στο σχολειο και αλλου, γιατι δεν κανεις το ιδιο για τη δηλωση σε ενα υποθετικο ληξιαρχειο οπως αυτο; Οπου η δηλωση δεν χρησιμοποιειται με κακο τροπο;

Δεν καταλαβαινεις, οτι καλυτερα ειναι το θρησκευμα να καταγραφεται μονο σε ενα ασφαλες ληξιαρχικο μερος, με συστηματα ασφαλειας υψηλης ποιοτητας. Και οποιος εννομα το χρειαζεται, και εχει πιστοποιηση, να το παιρνει.
απο το να καταγραφεται σε χιλια μερη, χωρις ελεγχο, χωρις ασφαλεια;
Σκεψου λιγο...
Yianis έγραψε: ΥΓ
Μπορείς να συνεχίζεις άφοβα να λες ότι λέω μαλακίες καθώς εμένα δεν με νοιάζει. Και ούτε βέβαια θα σου κάνει κάποιος την παρατήρηση… Εμένα πάντως για τον ίδιο ακριβώς λόγο μου διέγραψαν τις δημοσιεύσεις με επιβλητικές μειωτικές ανακοινώσεις. Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί και ο apeleytheros η συνοχή της ομάδας είναι υπεράνω ορθολογισμού. Βρίζε άφοβα…
βασει νομολογιας επιτρεπεται να λες στον αλλο οτι λεει μαλακιες.
Το ξεκινησε ο Nox και ισχυει. Απο ευγενεια καλο ειναι να μην το κανεις γενικα. Εγω δικαιως στα γραφω, για τους λογους που ανελυσα πριν.
Δεν ειναι οτι κανεις λαθος. Ειναι οτι λες ψεμματα. Και οτι λες τα ιδια ξανα, ξανα, ξανα, ξανα, παροτι παιρνεις απαντησεις και τις αγνοεις.

Δε μου λες; Τελικα τι θα γινει; θα παραδεχτεις τουλαχιστον οτι ειπες ψεμματα για το αν θεωρω το παιδι φορεα αυτοτελων δικαιωματων και πληρες προσωπο;
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis τα έννομα αποτελέσματα και η υποχρεωτική ένταξη σε θρήσκευμα σταματάνε με την ενηλικίωση αφού ο κάθε ενήλικος μπορεί να πάει στο ληξιαρχείο και να αλλάξει ή να διαγράψει το θρήσκευμα. Το ότι η εκκλησία κρατάει το όνομα στο βιβλίο βαπτίσεων δεν έχει κανένα έννομο αποτέλεσμα ούτε σε εντάσσει (και νομικά και ουσιαστικά) στην ορθοδοξία.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

και το τελειωτικο χτυπημα για το τελος...

μερικες φορες, σκεφτομαι τα πιο περιτεχνα επιχειρηματα, και δεν σκεφτομαι το προφανες...


η αγγλικη εκδοση της Συμβασης για τα Δικαιωματα του παιδιου!!!

γιατι να αναλυουμε τις λεξεις της ελληνικης μεταφρασης; παμε στο πρωτοτυπο κειμενο!!!!

http://www.ohchr.org/en/professionalint ... s/crc.aspx

Article 14

1. States Parties shall respect the right of the child to freedom of thought, conscience and religion.

2. States Parties shall respect the rights and duties of the parents and, when applicable, legal guardians, to provide direction to the child in the exercise of his or her right in a manner consistent with the evolving capacities of the child.

3. Freedom to manifest one's religion or beliefs may be subject only to such limitations as are prescribed by law and are necessary to protect public safety, order, health or morals, or the fundamental rights and freedoms of others.

Επισημαινω, οτι σε ολη τη Συμβαση, η φραση "one's", δεν εχει ξαναχρησιμοποιηθει. Αντιθετα, η φραση "his or her", οταν θελει να αναφερθει στο παιδι, αναφερεται 14 φορες, σε παρα πολλα αρθρα.

Εαν λοιπον ηθελε ο συγγραφεας να μιλησει για την ελευθερια του παιδιου να δηλωνει το θρησκευμα του, θα ελεγε
"Freedom to manifest his or her religion or beliefs"

Οπως εκανε σε ολες τις αλλες αντιστοιχες περιπτωσεις για τα δικαιωματα του παιδιου.

Σε αυτη τη περιπτωση ομως, και ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗ, επελεξε να χρησιμοποιησει τη φραση "one's".
Και σε αυτη τη περιπτωση, χρησιμοποιει ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ.

διαβαζοντας, ειναι ξεκαθαρο οτι δεν αναφερεται μονο στο δικαιωμα του παιδιου να δηλωνει το θρησκευμα του.
Αναφερεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δηλωσης θρησκευματος, χωρις να προσδιοριζει ΠΟΙΟΣ θα το κανει. Το παιδι η ο γονεας.

Γιατι αραγε; μα γιατι, η ελευθερια αυτη δεν ανηκει μονο στο παιδι. ανηκει και στους γονεις, οταν το παιδι δεν ειναι ωριμο. Βασει του Αρθρου 12.

Article 12

1. States Parties shall assure to the child who is capable of forming his or her own views the right to express those views freely in all matters affecting the child, the views of the child being given due weight in accordance with the age and maturity of the child.

2. For this purpose, the child shall in particular be provided the opportunity to be heard in any judicial and administrative proceedings affecting the child, either directly, or through a representative or an appropriate body, in a manner consistent with the procedural rules of national law.



Επιμενεις λοιπον διαισθητικο αγορι οτι καταλαβαινεις το υφος της Συμβασης;

το αστειο ειναι, οτι εγω το καταλαβα τι ηθελε να πει, ακομα και με την κακη ελληνικη μεταφραση.
εσυ, αμφιβαλλω αν θα το καταλαβεις, ακομα και στο πρωτοτυπο.

επαναλαμβανω λοιπον, οτι σε ολη τη Συμβαση, η φραση "one's", δεν εχει ξαναχρησιμοποιηθει. Αντιθετα, η φραση "his or her", οταν θελει να αναφερθει στο παιδι, αναφερεται 14 φορες, σε παρα πολλα αρθρα.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Θυμάσαι την kapages virtual engine?
Την μηχανή που μετατρέπει any input Χ στο επιθυμητό output Ψ?
Τότε που το input ήταν ότι θα πάω για σκι στις Άλπεις και το output ότι μένω στην Ελβετία;

Ίδια φάση είναι κι εδώ όλα όσα λες…

Δεν ξέρω που έμαθες αγγλικά αλλά μπορείς άνετα να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω…
Αν και δεν νομίζω ότι φταίνε οι δάσκαλοι σου…

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο γιατί βαρέθηκα…
Άλλα θα λέω εγώ και άλλα θα καταλαβαίνεις εσύ…

@ vesid
Το θέμα όλου αυτού του νήματος είναι ακριβώς αυτό. Ότι σύμφωνα με την νομοθεσία το κάθε πρόσωπο, επομένως και το βρέφος, έχει το δικαίωμα επιλογής του θρησκεύματος του.
Δεν έχει σημασία εάν σαν ενήλικος μπορεί να διαγράψει το θρήσκευμα του.
Η σημασία είναι ότι δεν έπρεπε να το είχε αποκτήσει ποτέ παρά μόνο με δική του πρωτοβουλία, όπως πεντακάθαρα αναφέρεται σε όλες τις συμβάσεις και νόμους.

Εκτός βέβαια εάν πιστεύεις κι εσύ ότι το άρθρο 14.3. δίνει την δυνατότητα στους γονείς να δηλώνουν εννόμως το θρήσκευμα των παιδιών τους και να τα εντάσσουν επίσημα σε θρησκείες.
Εάν αυτό ήταν έτσι τότε όντως θα είχε βρεθεί αυτός ο νόμος που εγώ μήνες τώρα ζητώ για επιβεβαίωση των ισχυρισμών σας ότι το βρέφος εξαιρείται από την ελευθερία του κάθε προσώπου να επιλέξει το θρήσκευμα του.

Δεν εξαιρείται όμως και με την υπάρχουσα νομοθεσία θα μπορούσε εννόμως να διεκδικηθεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να καλείται ένας ανήλικος να δηλώσει εννόμως θρήσκευμα και επομένως να έχει μια συνειδητή φιλοσοφική άποψη σε ηλικία μερικών μηνών ή ετών.

Και να κλείσω με τα έννομα αποτελέσματα λέγοντας ότι άλλο πράμα είναι η ταυτότητα που λέει εννόμως ποιος είσαι και άλλο πράμα η υπεύθυνη δήλωση του Ν.105 του πατέρα σου που λέει ότι εσύ είσαι εσύ.
Και τα έννομα αποτελέσματα αυτού που μόλις είπα μπορούν να αποδειχτούν σε οποιαδήποτε τράπεζα.
Εάν καταφέρεις και πάρεις λεφτά με την δήλωση του πατέρα σου έλα να μου το πεις.
Η ταυτότητα χαρακτηρίζει εννόμως εσένα και όχι η δήλωση του πατέρα σου.
Το πιστοποιητικό βάπτισης ορίζει εννόμως το θρήσκευμα σου και όχι η διαπαιδαγώγηση του πατέρα σου.
Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο εγώ τώρα είμαι εννόμως χριστιανός ορθόδοξος.
Και ο κάθε χριστιανός…

ΥΓ
Εάν kapages όντως η φράση «Freedom to manifest one's religion or beliefs may be κτλ» είχε όντως το νόημα που εσύ της αποδίδεις θα είχες βρει πολλούς εδώ μέσα που θα σε στήριζαν.
Θα ήταν όντως ο νόμος που ζητώ μήνες τώρα και ο οποίος όντως θα έκλεινε αυτό το νήμα.
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Ναι, προφανώς και πιστεύω ότι η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στον γονιό να δηλώσει το θρήσκευμα και όχι στο ίδιο το παιδί. Όπως πιστεύω ότι το "δικαίωμα του παιδιού" στην ελεύθερη μετακίνηση το δίνει στον γονιό να το ασκήσει και όχι στο τετράχρονο.

Όταν λες ότι εννόμως είσαι Χ.Ο. Τι εννοείς; Αν άλλαξες το θρήσκευμά σου στο ληξιαρχείο τότε το πιστοποιητικό βάπτισης δεν έχει καμία νομική ισχύ (που έτσι κι αλλιώς το μόνο νομικό αποτέλεσμα που έχει είναι ο ορισμός του θρησκεύματος στο ληξιαρχείο).
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Εγω μετραω γκολακια...και σταματω για ποδοσφαιρικα συμβολικους λογους στα 11 σημεια που δεν εχεις απαντησει :

1. Γιατι στη Συμβαση για τα Δικαιωματα του Παιδιου, σε ολες τις περιπτωσεις δικαιωματων ο συγγραφεας αναφερει ρητα το παιδι με επαναλαμβανομενες φρασεις ενεργητκης φωνης, ή ρητες αναφορικες αντωνυμιες (his/ her); Και μονο σε οτι αφορα το δικαιωμα της δηλωσης της θρησκειας του παιδιου, αναφερεται με εκφραση που δεν υποδηλωνει το ποιος θα κανει τη δηλωση, με ειδικη φραση παθητικης φωνης που εμφανιζεται μονο μια φορα σε ολοκληρο το κειμενο;

2. Αποκλειεις το σκεπτικο οτι αναφερεται και στους γονεις, παροτι στο Αρθρο 12 λεει ξεκαθαρα, οτι το παιδι, για οποιοδηποτε θεμα το αφορα (συμπεριλαμβανομενης της θρησκειας), εχει δικαιωμα εκφρασης, εφοσον ειναι αρκετα ωριμο. Ετσι ευκολα απορριπτεις τη γονικη μεριμνα ΑΚ (1512, 1517), Συνταγματα, νομολογιες, ευρωπαικη πρακτικη, χωρις εξειδικευμενες νομικες γνωσεις, αλλα και λογικη που λεει, οτι "exraordinary claims require extraordinary evidence" ; Με παιδικα επιχειρηματα ; Στη κυριολεξια παιδικα, εχω κανω αναλυση επι πρωτοτυπου αγγλικου κειμενου, εσυ επιχειρηματολογεις σε εκλαικευμενη ελληνικουρα που απευθυνεται σε μεγαλα παιδια.

3. Πως εξηγεις το γεγονος οτι στη Γερμανια, χωρα υπερευαισθητη στα ατομικα δικαιωματα, καταγραφεται εθελοντικα απο τους γονεις το θρησκευμα στο ληξιαρχειο, στο πιστοποιητικο γεννησης; Σημειωτεον, η Γερμανια ειναι η πρωτη και μοναδικη ευρωπαικη χωρα που εψαξα.

4. Πώς ειναι δυνατον, ενω θεωρεις οτι το αρθρο 14 λεει οτι μονο το παιδι εχει δικαιωμα να δηλωνει το θρησκευμα του, μετα να λες οτι ειναι θεμιτο να δηλωνει ο γονεας το θρησκευμα του παιδιου στο σχολειο και αλλου;

5. Εφοσον παραδεχεσαι οτι ειναι θεμιτο να δηλωνει ο γονεας το θρησκευμα του παιδιου στο σχολειο και αλλου, πως ειναι δυνατον να μην παραδεχεσαι οτι και στο ληξιαρχειο ειναι θεμιτο, επι της αρχης, αν υπαρχει νομιμος σκοπος. Και οτι δεν ειναι προβληματικη η δηλωση στο ληξιαρχειο καθεαυτη, αλλα η κακη χρηση της δηλωσης;

6. Πως ειναι δυνατον να μην αποδεχεσαι επι της αρχης την καταγραφη σε ενα ληξιαρχειο με ανωτερες των σημερινων προδιαγραφες λειτουργιας, που διασφαλιζουν τη καλη χρηση του στοιχειου της πιστης; Σε ενα τετοιο ληξιαρχειο, τι ακριβως σε ενοχλει; Εξηγησε, αφου απορριπτεις επι της αρχης: Αφου η βαπτιση σαν τελετη ειναι νομιμη, αφου το πιστοποιητικο βαπτισης, σαν χαρτι που λεει κατι αληθινο ειναι νομιμο, αφου η δηλωση θρησκευματος παιδιου προς το κρατος απο γονεις ειναι νομιμη, αφου μια δηλωση ευαισθητων δεδομενων προς το κρατος πρεπει να καταγραφεται καπου με ασφαλεια, ποιο ειναι το προβλημα σου επι της αρχης;

7. "to provide direction to the child in the exercise of his or her right in a manner consistent with the evolving capacities of the child." Με ποιο σκεπτικο, θεωρεις οτι ενα βρεφος / νηπιο εχει evolving capability να δεχτει καθοδηγηση συμβουλευτικου τυπου;

8. Με ποιο σκεπτικο, αρνεισαι σε ενα βρεφος / νηπιο, το δικαιωμα να δηλωνει στο κρατος μεσω των γονεων του το θρησκευμα στο οποιο νομιμως καθοδηγειται; Το βρεφος/ νηπιο δεν εχει τα ιδια ΑΥΤΟΤΕΛΗ δικαιωματα με ενα μεγαλυτερο παιδι; Δεν πρεπει να τα εξασκησει ωστε να διασφαλιστει απο ιδιωτικο προσυλητισμο, κρατικη προπαγανδα, πιθανη γονεϊκη καταχρηστικη καθοδηγηση, και αλλα (πχ εκδικητικο προσηλυτισμο απο τη χωρισμενη μητερα προς αλλη θρησκεια απο τη συμπεφωνημενη με το πατερα); Αν θεωρεις οτι το δικαιωμα ειναι αχρηστο, γιατι μπηκε στη Συμβαση;
Αν ειναι χρησιμο για μεγαλα παιδια, γιατι να μην ειναι χρησιμο και για τα μικρα;

9. Γιατι ισχυριζεσαι οτι η δηλωση του θρησκευματος στο σχολειο και αλλου, δεν εχει εννομα αποτελεσματα; Χαριν γουστου γινεται; Απο καπριτσιο; Πχ δεν επηρεαζει το προγραμμα σπουδων, συμφωνα με ΝΟΜΟ; Πχ δεν θα διασφαλισει αργοτερα το δικαιωμα του θρησκευτικου αντιρρησια συνειδησης (μαρτυρας ιαχωβα;) να μην κανει κανονικη στρατιωτικη θητεια; Αυτα δεν ειναι εννομα αποτελσματα που συμβαινουν καθημερινα; Μονο στο ληξιαρχειο υπαρχουν ενομμα αποτελεσματα; Μια φορα στα χιλια χρονια που θα τσακωνονται χωρισμενοι γονεις για το θρησκευμα του παιδιου τους;

10. Για ειπες ψεμματα οτι θεωρω πως το παιδι δεν ειναι προσωπο και δεν εχει αυτοτελη δικαιωματα;
11. Γιατι ειπες ψεμματα, πως απαντω "επικαλούμενος την διαίσθηση μου και όχι κάποιον νόμο, άρθρο ή διεθνή συνθήκη";

Σημειωτεον, δεν μπαινω καν σε προσπαθεια να ξαναπεριγραψω λοιπες προχωρημενου επιπεδου συνδυαστικες ερμηνειες νομων και νομολογιων.

Αντε γεια λοιπον, διαισθητικο και βαριεστημενο αγορι... :D :lol:
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
Δεν παρακολουθώ το θέμα σχεδόν εξ αρχής, αλλά απλά θα ήθελα να παρατηρήσω ότι αν οι ενασχολούμενοι διέθεταν ένα μικρό ποσοστό του χρόνου και της ενέργειας που καταναλώνουν εδώ μέσα σε άλλες μας δράσεις και πρωτοβουλίες η Ένωση θα πετύχαινε πιθανόν πολύ περισσότερα.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

vesid έγραψε:Ναι, προφανώς και πιστεύω ότι η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στον γονιό να δηλώσει το θρήσκευμα και όχι στο ίδιο το παιδί. Όπως πιστεύω ότι το "δικαίωμα του παιδιού" στην ελεύθερη μετακίνηση το δίνει στον γονιό να το ασκήσει και όχι στο τετράχρονο.
Η πίστη σου όπως λες ότι η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στον γονιό να εντάξει το παιδί του σε επίσημη θρησκεία δεν είναι αρκετή.
Θα πρέπει να μου πεις συγκεκριμένα ποιος νόμος ή άρθρο ή συνθήκη δίνει αυτό το δικαίωμα στον γονέα.
Από την στιγμή που το Σύνταγμα λέει ότι το κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή του θρησκεύματος του θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμος που να εξαιρεί τους ανήλικους από αυτό το δικαίωμα.

Αυτό που ειπώθηκε ότι από το 14.3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού προκύπτει ότι οι γονείς έχουν την ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας ή των πεποιθήσεων του βρέφους είναι αμετροέπεια και μετάφραση κατά βούληση προκειμένου να μας βγει το επιχείρημα.

Το Σύνταγμα είναι μερικές δεκάδες σελίδες ενώ η νόμοι του ελληνικού κράτους είναι βιβλιοθήκες ολόκληρες.
Το ζητούμενο είναι να μην είναι ούτε μια παράγραφος από αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες νόμους και άρθρα αντίθετη με τις επιταγές των μερικών δεκάδων σελίδων του Συντάγματος.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι ακριβώς εννοείς με το «δικαίωμα του παιδιού» στην ελεύθερη μετακίνηση και ποιο άρθρο του Συντάγματος παραβιάζεται με ένα παράδειγμα;
ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ να μου πεις ποιο άρθρο του Συντάγματος παραβιάζεται.

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιον νόμο που απαγορεύει την μετακίνηση ενός ανήλικου από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β της ελληνικής επικράτειας.
Ξέρω όμως νόμους που απαγορεύουν σε έναν ανήλικο να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β οδηγώντας ένα αυτοκίνητο παραδείγματος χάριν.
Αλλά ποιο άρθρο του Συντάγματος παραβιάζεται επειδή ο ανήλικος δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει;
vesid έγραψε:Όταν λες ότι εννόμως είσαι Χ.Ο. Τι εννοείς; Αν άλλαξες το θρήσκευμά σου στο ληξιαρχείο τότε το πιστοποιητικό βάπτισης δεν έχει καμία νομική ισχύ (που έτσι κι αλλιώς το μόνο νομικό αποτέλεσμα που έχει είναι ο ορισμός του θρησκεύματος στο ληξιαρχείο).
Εννοώ ότι δεν έχω πάει στο ληξιαρχείο να αφαιρέσω το θρήσκευμα μου καθώς δεν ήξερα ότι αυτό ήταν δυνατό όταν ζούσα στην Ελλάδα. Από εσάς το έμαθα για να πω την αλήθεια.
Σε μια επίσκεψη μου στο τοπικό δημαρχείο εδώ στην Αυστρία είδα ότι υπήρχε ειδικό γραφείο για έξοδο από την εκκλησία, καθώς εδώ οι διάφορες εκκλησίες των διαφόρων δογμάτων χρηματοδοτούνται από τους πολίτες και όχι από το κράτος. Βγαίνοντας από την εκκλησία σταματάς να πληρώνεις κιόλας.
Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ψάχνοντας να δω εάν υπήρχε παρόμοια δυνατότητα για διαγραφή θρησκεύματος στην Ελλάδα έπεσα στο site της Ένωσης.
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Οπότε όταν θα έρθεις για διακοπές το διαγράφεις και τελειώνει το θέμα για σένα.
Άρθρο 325. Παράνομη κατακράτηση. Όποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του, τιμωρείται με φυλάκιση και αν η κατακράτηση διήρκησε μακρό χρονικό διάστημα, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
Άρα η ελευθερία της κίνησης είναι δικαίωμα. Οπότε αν πιστεύεις ότι είναι νόμιμο η μαμά να κρατάει το τρίχρονο παρά τη θέλησή του στο πεζοδρόμιο, βρες μου πρώτα εσύ τον νόμο που εξαιρεί τα παιδιά από την ελευθερία της κίνησης και μετά τα λέμε.
Αν πάλι δεν το πιστεύεις τότε ευχαρίστησέ με, γιατί σου βρήκα κάτι ακόμη για να αγωνιστείς.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

vesid έγραψε:Άρα η ελευθερία της κίνησης είναι δικαίωμα. Οπότε αν πιστεύεις ότι είναι νόμιμο η μαμά να κρατάει το τρίχρονο παρά τη θέλησή του στο πεζοδρόμιο, βρες μου πρώτα εσύ τον νόμο που εξαιρεί τα παιδιά από την ελευθερία της κίνησης και μετά τα λέμε.
Η μαμά στο πεζοδρόμιο δεν κατακρατεί το παιδί της. Θες να ψάξεις μόνος σου να δεις το νόημα της λέξης κατακρατώ;
Η μαμά στο πεζοδρόμιο είναι απολύτως σύννομη καθώς προστατεύει την ζωή του ανήλικου όπως ο νόμος επιτάσσει και επιπλέον προφυλάσσει τον εαυτό της καθώς εάν πατήσει το παιδάκι ένα αυτοκίνητο τότε η μητέρα θα διωχθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Που βλέπεις το παράξενο;
Δεν αντιλαμβάνομαι τον παραλληλισμό…
vesid έγραψε:Αν πάλι δεν το πιστεύεις τότε ευχαρίστησέ με, γιατί σου βρήκα κάτι ακόμη για να αγωνιστείς.
Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι νόμοι γράφονται σβήνονται και ξαναγράφονται ακριβώς για να γίνονται όσο το δυνατόν πιο κατανοητοί και να μην αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.
Εάν εσύ θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος νόμος χρειάζεται περισσότερο σαφήνεια για να οριστεί καλύτερα που τελειώνει η προστασία του ανήλικου από έκθεση σε κίνδυνο και που αρχίζει η παράνομη κατακράτηση θα πρέπει να απευθυνθείς στην Βουλή των Ελλήνων.
Εγώ τον καταλαβαίνω και δεν θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη διευκρίνηση και επομένως δεν χρειάζεται να αγωνιστώ για αυτό.
vesid έγραψε:Οπότε όταν θα έρθεις για διακοπές το διαγράφεις και τελειώνει το θέμα για σένα.
Δεν επιθυμώ αυτήν την στιγμή να διαγράψω το θρήσκευμα μου.
Θέλω να με χρησιμοποιώ για παράδειγμα ενός ανθρώπου που είμαι νόμιμα ενταγμένος και ισόβιο μέλος σε μια θρησκεία την οποία ποτέ μου δεν επέλεξα.

Ίσως αυτό σας κινήσει λίγο την περιέργεια.

Πιθανώς κάποια στιγμή να αναρωτηθείτε: «τι εννοεί το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες όταν λένε ότι η ελευθερία στην επιλογή του θρησκεύματος είναι αυστηρά, αμετάκλητα και απαραβίαστα προσωπική υπόθεση»;

Δεν μπορεί…
Κάποια στιγμή μπορεί και να αναρωτηθείτε ότι δεν υπάρχει νόμος που μου αφαιρεί το Συνταγματικό μου δικαίωμα να προσδιορίσω και να επιλέξω μόνος μου το θρήσκευμα που επιθυμώ.

Κάποια στιγμή μπορεί και να αντιληφθείτε ότι το βρέφος είναι homo sapiens με δικαιώματα και υποχρεώσεις όπου με γνώμονα την ασφάλεια του ιδίου και των άλλων υπόκεινται σε περιορισμούς, όπως ορίζεται από νόμο και όχι επειδή έτσι γουστάρουμε ή έτσι καταλαβαίνουμε.
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Yianis έγραψε:Η μαμά στο πεζοδρόμιο δεν κατακρατεί το παιδί της. Θες να ψάξεις μόνος σου να δεις το νόημα της λέξης κατακρατώ;
"ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του"
Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό;
Yianis έγραψε:Η μαμά στο πεζοδρόμιο είναι απολύτως σύννομη καθώς προστατεύει την ζωή του ανήλικου όπως ο νόμος
Πως το ξέρεις αυτό, γνωρίζεις το μέλλον; Η μαμά έχει μια άποψη για το τι θα συμβεί αν αφήσει το τρίχρονο και αυτό μια άλλη. Όσο περιμένουν στο πεζοδρόμιο μπορεί να πέσει επάνω τους αυτοκίνητο και να σκοτώσει το παιδάκι, το οποίο μπορεί να σωζόταν αν το άφηνε η μαμά του να κινηθεί ελεύθερα.
Αυτό που ισχύει είναι ότι το κράτος μη γνωρίζοντας το μέλλον και λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι γονείς είναι συνήθως πολύ πιο ώριμοι από τα παιδιά, δίνει εκ των προτέρων στους γονείς το οκ να στερούν ακόμη και με την βία από τα παιδιά τους την δυνατότητα της ελεύθερης κίνησης όταν αυτοί κρίνουν ότι αυτά κινδυνεύουν (και όχι μόνο), ή όπως θα το έθετε και ο kapages τους δίνει τη δυνατότητα να ασκούν για λογαριασμό τους το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κίνηση.

Και φυσικά ο γονιός έχει το δικαίωμα να στερήσει την ελευθερία της κίνησης του παιδιού του όχι μόνο όταν κρίνει ότι υπάρχει φυσικός κίνδυνος ο οποίος ορίζεται αντικειμενικά, αλλά οποιοσδήποτε κίνδυνος συμπεριλαμβανομένου και του ηθικού ο οποίος ορίζεται υποκειμενικά . Πχ δεν το αφήνει να παίξει με το χ παιδί επειδή το θεωρεί κακή επιρροή ή το πηγαίνει σηκωτό στο δωμάτιό του για να μη δει την ταινία που αυτός βλέπει και που αυτός θεωρεί ακατάλληλη (πχ "επιθυμητή ή απαραίτητη η γονική συναίνεση").

Αλλά και ακόμη και χωρίς την αιτιολογία του κινδύνου μπορεί να στερήσει την ελευθερία της κίνησης του παιδιού. Πχ το τρίχρονο θέλει να κάτσει κι άλλο στην παιδική χαρά και η μαμά θέλει να πάει σπίτι να μαγειρέψει. Έχει κάθε δικαίωμα να το πάρει σηκωτό και να το βάλει στο αυτοκίνητο. Αν έπαιρνε σηκωτή την ενήλικη κόρη της από το club και αυτή της έκανε μήνυση, τότε θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα...


Οπότε περιμένω να μου βρεις τον νόμο που λέει ότι η ελευθερία της κίνησης έχει ηλικιακό περιορισμό.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιαννη, εισαι σιγουρος οτι η καταγραφη του θρησκευματος στο ληξιαρχειο παραβιαζει το Αρθρο 14 της Συμβασης για τα Δικαιωματα του Παιδιου. Οσα επιχειρηματα και να γραψω, δεν πειθεσαι.
Εισαι αραγε ο πρωτος ανθρωπος που το σκεφτηκε αυτο που λες;

Αν δεν το γνωριζεις, εκδιδονται εκθεσεις για την ποιοτητα εφαρμογης της Συμβασης στην Ελλαδα.
Απο τον ΑΡΜΟΔΙΟ Ο.Η.Ε.
Η Διεθνης Επιτροπη ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ πΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ για την Ελλαδα εχει δημοσιευσει 2 Εκθεσεις με Καταληκτικες Παρατηρησεις. Το 2002 και το 2012.
http://www.0-18.gr/downloads/kataliktik ... h-feb-2002
http://www.synigoros.gr/resources/katal ... e-2012.pdf

ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; Διαβασε ντε, τα κειμενα! Διαβασε και το υλικο που τους σταλθηκε απο ΜΚΟ!
http://www.0-18.gr/downloads/ekthesi-mko-ellinika
http://www.0-18.gr/downloads/NGOs%20Rep ... l%20-3.doc

διαβασε το υλικο του Συνηγορου του Παιδιου.
http://www.synigoros.gr/resources/docs/ ... oy-ohe.pdf

διαβασε τις κρατικες εκθεσεις
http://www.0-18.gr/downloads/ethniki-ekthesi-dsdp
http://www.0-18.gr/downloads/metafrasi- ... ksoterikon

Δεν λενε τιποτα αυτοι οι ασχετοι του ΟΗΕ για το προβλημα που επεσημανες. Παροτι ειναι πολυγραφοτατοι και μερικες φορες υπερβολικοι. Παροτι κανουν ειδικη αναφορα στο αρθρο 14.

Ουτε αυτοι, αλλα ουτε οι ανεξαρτητες ΜΚΟ, ο Συνηγορος του Παιδιου και οι κρατικες υπηρεσιες που τους στελνουν στοιχεια και προβληματα. Και αυτοι κανουν ειδικη αναφορα στο αρθρο 14. Ακομα και στα ληξιαρχεια κανουν αναφορα. Αλλα δεν λενε τιποτα για το δικο σου ΕΥΡΗΜΑ! Κανεις, ποτε, τιποτα. τιποτα! Ξερω, ξερω, Εσυ δεν πας με την αγελη.

:clap: ΕΥΓΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ! :clap: :clap: Εβαλες τα γυαλια σε αυτους που εφτιαξαν τη Συμβαση, και σε αυτους που εχουν αφιερωσει τη ζωη τους να την παρακολουθουν.

ΥΓ. Πλεον η κατασταση εγινε κωμωδια. Ειναι πραγματικα ενδιαφερον ανθρωπολογικο πειραμα. Ποτε ο ξερολας θα πειστει οτι εχει αδικο και ολος ο κοσμος γυρω του εχει δικιο. Ποσα επιχειρηματα θα χρειαστουν. Ποσος εξευτελισμος...

Spoiler: Εμφάνιση
Η Διεθνης Επιτροπη δικαιωματων του Παιδιου του ΟΗΕ παρακολουθει την εφαρμογη της Συμβασης για τα δικαιωματα του Παιδιου.
Της υποβαλλονται υποχρεωτικα εκθεσεις απο τα κρατη, αλλα και απο ανεξαρτητες ΜΚΟ.
Και η Επιτροπη εκδιδει κατα καιρους τις Καταληκτικες Παρατηρησεις της δημοσιοποίησε για την εφαρμογή της Σύμβασης στην Ελλάδα.
http://www.0-18.gr/gia-megaloys/efarmog ... oy-paidioy

Η Διεθνης Επιτροπη για την Ελλαδα εχει δημοσιευσει 2 Εκθεσεις με Καταληκτικες Παρατηρησεις. Το 2002 και το 2012.
http://www.0-18.gr/downloads/kataliktik ... h-feb-2002
http://www.synigoros.gr/resources/katal ... df[Spoiler]

Της εχουν υποβληθει τα εξης κειμενα:
Spoiler: Εμφάνιση
2001:
-Διεθνης Εκθεση απο Ελλαδα http://www.0-18.gr/downloads/ethniki-ekthesi-dsdp
-Ανεξαρτητη Εκθεση ΜΚΟ http://www.0-18.gr/downloads/ekthesi-mko-ellinika

2009:
-Δευτερη και Τριτη εκθεση της Ελλαδας
-Εκθεση του συνηγορου του Πολιτη http://www.synigoros.gr/resources/docs/ ... oy-ohe.pdf

2011:
Ανεξαρτητη εκθεση ΜΚΟ http://www.0-18.gr/downloads/NGOs%20Rep ... l%20-3.doc
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Απάντηση