Προβοκατόρικες ερωτήσεις προς την επίσημη ορθόδοξη Εκκλησία

Ανακοινώσεις και προτάσεις για δράσεις διαφόρων φορέων και ιδιωτών υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συναφών θεμάτων. Οι δράσεις της Ένωσης Άθεων συζητούνται στον χώρο "Γενικές Συζητήσεις Ένωσης Άθεων" και ανακοινώνονται στις "Ανακοινώσεις Ένωσης Άθεων"
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Προτείνω να στέλνουμε ερωτήσεις στην επίσημη ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας των οποίων οι απαντήσεις, όποιες και αν είναι, θα δημιουργούν σε αυτήν και γενικότερα στην ορθοδοξία προβλήματα.

Για παράδειγμα η ερώτηση "Συμφωνεί η επίσημη ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος με τη θεωρία της εξέλιξης, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος και ο πίθηκος (όπως και τα υπόλοιπα είδη) έχουν κοινούς προγόνους;".

Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε η ορθόδοξη εκκλησία θα δυσαρεστήσει ένα μεγάλο μέρος αυτών που δηλώνουν Χ.Ο. και οι οποίοι πιστεύουν στη εξέλιξη http://www.tanea.gr/news/world/article/4501800/?iid=2 και θα φανεί ότι είναι τελείως σκοταδιστική, τη στιγμή μάλιστα που η καθολική εκκλησία έχει αναγνωρίσει πρόσφατα την εξέλιξη. Επίσης θα έρθει σε αντίθεση με πολλούς ορθόδοξους θεολόγους.
http://imverias.blogspot.gr/2013/09/blog-post_20.html

Αν η απάντηση είναι θετική (προσθέτοντας φυσικά τον "ευφυή σχεδιασμό" στην απάντησή της για να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα) τότε θα δυσαρεστήσει επίσης ένα μεγάλο μέρος αυτών που δηλώνουν Χ.Ο. και οι οποίοι δεν πιστεύουν στη εξέλιξη. Παράλληλα θα αμφισβητήσει τον Παΐσιο, αμφισβητώντας ταυτόχρονα και τον εαυτό της αφού πρόσφατα τον ανακήρυξε άγιο.
Τώρα στην αρχή, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, λένε: "Δεν αρνούμαστε τον Θεό, ούτε την Αγία Γραφή. Απλά, για να μην φαίνεται ότι πάμε αντίθετα σε όσα λένε μεγάλοι επιστή­μονες, παίρνουμε συμβολικά τον 'χουν' και λέμε ότι ο Θεός πήρε πίθηκο για σώμα και του 'ενεφύσησε' την ψυχή.
Να δήτε όμως, στη συνέχεια, όταν το δεχθούνε αυτό πολ­λοί χριστιανοί, που τα ερμηνεύουνε με το μυαλό, μετά θα μας πούνε: "Ε, καλά τώρα... Ενεφύσησε ψυχή... Για ένα 'φου', για αέρα, θα συζητάμε; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αφού ο πίθηκος ήταν ζωντανός! Είχε 'πνοή ζωής'. Αυτή είναι η ψυχή. Η ζωή". (!!!)
Και μετά μερικά χρόνια, αφού το δεχθούνε κι αυτό [= οι 'χριστιανοί'], θα μας πούνε: "Ποιός Θεός του Αδάμ και της Εύας;... Εντάξει· δεν λέμε ότι γίνανε όλα από μόνα τους. Υπάρχει μία ανωτέρα Δύναμις. Η Φύσις" (!!!)
Δηλαδή τελικά εκεί πέρα θα το πάνε: "Ούτε ψυχή, ούτε Θεός"!!!
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/06 ... binoy.html

Αν η απάντηση είναι "δεν ξέρουμε" θα εκτεθεί παντού αφού έτσι θα φανεί στον κόσμο ότι δεν έχει απαντήσεις για πολύ σημαντικά ζητήματα ή ότι αποφεύγει να απαντήσει για να φανεί καλή σε όλους.

Μπορούμε τις ερωτήσεις να τις στέλνουμε ως Ένωση Άθεων εδώ http://www.ecclesia.gr/# ή εδώ http://iaath.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B ... %AF%CE%B1/ και τις απαντήσεις να τις δημοσιεύουμε στο site (μαζί με τα σχόλιά μας φυσικά) και να τις γνωστοποιούμε στα ΜΜΕ.
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

Αν δεν απαντήσουν ποτε, που είναι και το πιθανότερο?
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Τότε μπορούμε να παρουσιάσουμε τις ερωτήσεις, να αναφέρουμε το γεγονός ότι η εκκλησία αρνείται να απαντήσει και τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι αρνείται (προκαλώντας την έτσι να απαντήσει), στο site και στις συνεντεύξεις που δίνουν τα μέλη μας.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Ήμουν κι εγώ αυτής της γνώμης, δηλαδή να πάμε με επιχειρήματα ορθολογισμού να αντιμετωπίσουμε την εκκλησία, αλλά μάλλον είναι λάθος σκέψη.

Οι άνθρωποι οι οποίοι διοικούν την εκκλησία και οι «θεωρητικοί» τζιχαντιστές τύπου Κούρου και Δημήτριου που την στηρίζουν δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχτούν το οτιδήποτε, όσο ορθολογικό και να είναι αυτό.

Κατά την γνώμη μου ο στόχος είναι οι αδιάφοροι χριστιανοί, οι οποίοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών και είναι αυτοί που γεμίζουν τα προαύλια των εκκλησιών το βράδυ της ανάστασης.
Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με το ερώτημα εάν είναι ορθολογικό να πιστεύεις σε μια ανώτερη δύναμη, η ύπαρξη της οποίας δεν χρειάζεται εξήγηση και απόδειξη, αλλά στο πόσο είναι ορθολογικό μια φιλοσοφία να επιβάλει τις απόψεις της σε άλλες φιλοσοφίες.

Ακόμα και πλειοψηφία να είναι οι χριστιανοί δεν τους δίνεται το δικαίωμα της με το ζόρι επιβολής.
Άσε που, όπως έχω ήδη πει, η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κυβερνήσει μόνο μια φορά στην μεταπολίτευση και επομένως είναι εκ των πραγμάτων άστοχος ο οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η πλειοψηφία επιβάλλεται.

Έχει γίνει ήδη σαφές ότι για τις επόμενες δεκαετίες ο στόχος της Ένωσης περί αναθεώρησης των «θρησκευτικών» άρθρων του Συντάγματος έχει αποτύχει.
Επομένως με το υπάρχον Σύνταγμα και την υπάρχουσα νομοθεσία θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε αλλαγή.

Και στη ουσία ο διαχωρισμός κράτους και θρησκείας μπορεί να επιτευχθεί με το υπάρχον Σύνταγμα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση.
Άβαταρ μέλους
HELLADISTAN
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 14 Οκτ 2012 10:55
Όνομα Ιστότοπου: atheismingreece.tumblr.com
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

H πιο προβοκατόρικη ερώτηση θα ήταν:

"Συμφωνεί η Εκκλησία, το μερίδιο φόρου που αναλογεί για τη μισθοδοσία των κληρικών στους μη χριστιανούς, να χρησιμοποιείται για κοινωφελείς ανθρωπιστικούς σκοπούς απο το κράτος αντί της τωρινής μισθοδοσίας;"

Εκεί λίγο πολύ τους αναγκάζεις να πουν "Μη τα δίνετε για να ταίσετε φτωχούς, πληρώστε εμάς καλύτερα"
Την εν πολλαις αμαρτιαιας περιπεσουσα βουλη γεροντα Εφραιμ ευλογησον...
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

:text-goodpost:
Μπορούμε να προτείνουμε κι άλλες τέτοιες ερωτήσεις και να τις στείλουμε περιμένοντας απάντηση. Στο μεταξύ να ετοιμάσουμε ένα κείμενο στο οποίο να εξηγούμε το γιατί η εκκλησία αποφεύγει να πάρει θέση και να το αναρτήσουμε στο site στην περίπτωση που δεν πάρουμε απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πραγματικά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Ίσως η σημαντικότερη ερώτηση να ήταν ποιους θεωρούν χριστιανούς ορθόδοξους, ποια τα ελάχιστα κριτήρια που οφείλει να πληροί κάποιος για να ανήκει στο δόγμα.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Στο πνευμα των ημερων της επετειου αλωσης της πολης απο την τουρκιά μια καλη ερωτηση γλωσσολογικου περιεχομενου θα ηταν η λεξη ανθενωτικος ειναι συνωνυμο του φιλοτουρκος?

Και το πως ταιριαζει να τιμας ως ηρωα τον τελευταιο αυτοκρατορα της πολης ενω ο πρωτος μετα την αλωση πατριαρχης ηταν ο ανθενωτικος Γενναδιος Σχολαριος που ελαβε μεγαλες τιμες απο τον σουλτανο.

Μαλλον κανεις δεν ειναι αυτο που φαινεται κι εχει ηδη αρχισει πλεον να φαινεται.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Τάσο θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε συγκεκριμένα αν θεωρούν Χ.Ο. κάποιον που δεν πιστεύει στις μεγάλες προφητείες, κάποιον που δεν πιστεύει στην ύπαρξη πνευμάτων, σατανά κλπ. Δηλ. αυτά που δήλωσε ότι δεν τα πιστεύει ένα πολύ μεγάλο μέρος όσων δήλωσαν Χ.Ο. στην δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε στο site.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Δεν είμαι σίγουρος το κατά πόσο μας εξυπηρετεί το να μπούμε σε δημόσιο διάλογο με την Εκκλησία. Θέλω να πω, οι τύποι είναι ειδήμονες στο ήξης αφήξεις, ενώ εμείς νομίζουμε ότι θα παίξουν με fairplay. Αν ωστόσο αποφασίσουμε πράγματι να το κάνουμε, για λόγους εντυπώσεων, θα πρότεινα να απευθύνουμε ταυτόχρονα παρεμφερή ερωτήματα και στη μουσουλμανική αλλά και στην ισραηλιτική θρησκευτική ηγεσία.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Το ήξεις αφήξεις είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε να πάρουμε σε μια ξεκάθαρη ερώτηση. Τους κάνει να φαίνονται σε όλους τους πιστούς τους είτε άσχετοι σε σημαντικά ζητήματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο να κρατήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πελατεία αδιαφορώντας πλήρως για το δόγμα. Μη ξεχνάς ότι θα ακολουθήσει ο δικός μας σχολιασμός...

Πολύ καλή η πρότασή σου για αποστολή ερωτηματολογίου και στις υπόλοιπες θρησκείες.
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9866
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Τα ήξεις αφίξεις και τα διφορούμενα είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν οι ντεμί-πιστοί του 5λεπτου της ανάστασης. Εξάλλου τόσα χρόνια αυτά ακούν και κανένας δεν φεύγει. Αμφιβάλλω λοιπόν στο κατά πόσο θα βρεθούν κάποιοι να φύγουν από το κοπάδι επειδή η εκκλησία θα αραδιάσει τις μπαρούφες της ΟΟΔΕ περί συμβατότητας της εξέλιξης με τη Βίβλο.
It is by will alone I set my mind in motion.
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Παράδειγμα:
Μπορεί να θεωρηθεί Χ.Ο. κάποιος που δεν πιστεύει στην μετά θάνατον ζωή:
ΝΑΙ σχόλια: ........
ΟΧΙ σχόλια: ........
ΑΛΛΟ σχόλια: Όπως είπε και ο Άγιος Παπάριος "και έτσι και γιουβέτσι." Άλλωστε τι βούρτσα, τι πούτσα!

Δεν νομίζω ότι κάτι παρόμοιο θέλουν να ακούσουν οι ντεμί-πιστοί του 5λεπτου της ανάστασης. Το ότι είναι επιφανειακοί σε πολλά, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη για τέτοια θέματα πόσο μάλλον ότι θεωρούν πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις γι αυτά (ειδικά από την εκκλησία).

Επίσης μην ξεχνάμε και τους ταλιμπάν ορθόδοξους (οπαδούς Παίσιου κλπ). Αν καταφέρουμε να τους κάνουμε να αγανακτήσουν με τις απαντήσεις της επίσημης εκκλησίας (θα αγανακτούσαν με οποιαδήποτε απάντηση πέρα από το ΟΧΙ στην παραπάνω ερώτηση) θα πετύχουμε μια τεράστια νίκη. Φαντάσου πχ να καταφέρουμε έναν εμφύλιο ανάμεσα στους "δημιουργιστές Παισιακούς" και στους "δαρβινιστές αρχιεπισκοπικούς".
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Μα δεν θα σου απαντήσουν καν έτσι, τι τους πέρασες. :P .

θα σου απαντήσουν κάτι σε ύφος "ο χριστός είπε ότι ο * σώζεται"
η ακόμη και "ο χριστός συγχώρεσε την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, διαβάστε την αγία γραφή να δειτε το φως της"
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Ακόμη χειρότερα γι αυτούς, αφού θα είναι εκτός θέματος. Χαίρω πολύ "και οι άθεοι θα σωθούμε αν κάποτε πιστέψουμε στον θεό και κάνουμε ότι αυτός επιθυμεί" αλλά μέχρι τότε δεν θεωρούμαστε Χ.Ο. από την εκκλησία.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Χο θεωρεισαι οσο εισαι βαπτισμενος, οτι αμαρτια και να κανεις μετα μπορει να συγχωρεθει με την ειλικρινη εξομολογηση. Μονο ο αφορισμος σε διαγραφει.
Δεν νομιζω να μας κανουν τη τιμη να μας αφορισουν...
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Δηλαδή kapages, apeleytheros, vesid, Τεμπελόσκυλο και λοιποί άθεοι ένας Ν.Π.Δ.Δ οργανισμός, δηλαδή το κράτος, γράφει στα αρχίδια του όλη την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε θεωρεί χριστιανό ορθόδοξο με έννομα αποτελέσματα ανεξαρτήτως της δικής σου επιλογής.

Και δεν μιλώ για την επιλογή σου ως βρέφος, καθώς σύμφωνα με εσάς ένα βρέφος δεν είναι πρόσωπο.
Μιλώ για τώρα που είστε τριάντα και βάλε και η εκκλησία αρνείται να εκδώσει πιστοποιητικό που νόμιμα θα ακυρώνει την βάπτιση και επομένως θα σας διαγράφει από μέλη της.
Και να θυμίσω ότι η εκκλησία δεν είναι ιδιωτικό κλαμπ αλλά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και επομένως τα πιστοποιητικά της έχουν έννομα αποτελέσματα και οφείλει να εφαρμόσει το Σύνταγμα, τους νόμους και το διεθνές δίκαιο.

Αλλά προκειμένου να διαφωνήσετε μαζί μου θα βρείτε κάποιον λόγο για να αποδείξετε ότι δεν είστε πρόσωπα.
Και ότι εκκλησία δεν οφείλει να υπακούει το Σύνταγμα και τις διεθνείς κυρωμένες συνθήκες.

Θα βρείτε κάποιον λόγο να αποδείξετε ότι δεν έχετε το δικαίωμα στον έννομο ορισμό του θρησκεύματος σας από επιλογή στα τριάντα σας και βάλε.
Το έννομο θρήσκευμα σας πρέπει να είναι φυτευτό και ετσιθελικό, όπως ήταν όταν σας βάπτισαν.

Να πάτε να φάτε κοκορέτσι την μεγάλη Παρασκευή ήταν μια καλή δράση.
Δεν βοηθά όμως να επιτευχθούν οι στόχοι της Ένωσης.
Ούτε ο διάλογος με την εκκλησία που προτείνει ο vesid σε αυτό το νήμα θα βοηθήσει ιδιαίτερα.

Θα ήταν όμως μια καλή δράση να απαιτήσουμε από ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να ακυρώσει νομίμως το πιστοποιητικό το οποίο μας δίνει ακόμα και τώρα έννομα θρήσκευμα, το οποίο όμως δεν είναι αυτό της επιλογής μας όπως ορίζει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η διαγραφή του θρησκεύματος στο ληξιαρχείο δεν είναι ακύρωση της βάπτισης.
Όλοι εμείς τώρα αυτήν την στιγμή είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την θέληση μας μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

Τώρα αυτήν την στιγμή που μετράμε δεκαετίες εν ζωή.
Όχι όταν μετράγαμε μήνες….
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

kapages έγραψε:Χο θεωρεισαι οσο εισαι βαπτισμενος, οτι αμαρτια και να κανεις μετα μπορει να συγχωρεθει με την ειλικρινη εξομολογηση. Μονο ο αφορισμος σε διαγραφει.
Δεν νομιζω να μας κανουν τη τιμη να μας αφορισουν...
Μια τέτοια απάντηση στην εν λόγω ερώτηση θα ήταν λουκούμι για μας.
Δικός μας σχολιασμός:
Δεν έχει σημασία αν είσαι παιδεραστής, serial killer, ή κάνεις θυσίες στον Βεελζεβούλ. Αν δεν σε έχει αφορίσει η εκκλησία είσαι όσο Χ.Ο. είναι και ο Παίσιος.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Στο παρελθόν vesid έλεγες ότι το βρέφος δεν είναι πολίτης και επομένως δικαίως παίρνει έννομα θρήσκευμα στα πλαίσια της γονικής μέριμνας.
Ο kapages και οι άλλοι λένε ότι το βρέφος δεν είναι πρόσωπο, όπως αυτό ορίζεται από το Σύνταγμα, τους νόμους και το διεθνές δίκαιο και επομένως δικαίως παίρνει έννομα θρήσκευμα στα πλαίσια της γονικής μέριμνας.

Εσύ είσαι πολίτης vesid;
Εσύ είσαι πρόσωπο vesid;

Εάν είσαι τότε πως ακριβώς ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε έχει εγγεγραμμένο στα μητρώα του προσδιορίζοντας σου εννόμως θρήσκευμα σε αντίθεση με την δική σου θέληση και επιλογή χωρίς επί πλέον να σου δίνεται η δυνατότητα αποχώρησης μη αναγνωρίζοντας έννομα το δικαίωμα ακύρωσης της εγγραφής σου στο σώμα της εκκλησίας;

Αυτή η ερώτηση δεν απευθύνεται μόνο στον vesid.
Απευθύνεται σε όλους εσάς που πιστεύετε ότι η εκκλησία δεν οφείλει να υπακούει στο Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο.
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Μπορείτε να την απευθύνετε και προς στην εκκλησία ως προβοκατόρικη ερώτηση.
Δηλαδή να ρωτήσετε για ποιον λόγο δέχεται στο σώμα της ένα βρέφος με εξουσιοδότηση των γονέων του και δεν δέχεται να αποβάλει από το σώμα της έναν ενήλικα με δική του πλέον εξουσιοδότηση…
Απάντηση