Καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με την θρησκεία!!

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Απάντηση
SofiaT
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 29 Απρ 2016 23:11
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι 18 χρόνων και δεν πιστευω σε κανέναν θεο και καμιά θρησκεία. Παρ' όλα αυτά πηγαίνω στην εκκλησία σε γάμο ή βάπτιση χωρίς απλά να προσκυνώ. Σήμερα, 29 Απριλίου 2016 "μεγάλη Παρασκευή" η αδερφή μου, η οποία πιστεύει ήθελε να πάει στην εκκλησία και μου ζήτησε να πάω μαζί της επειδή δεν είχε παρέα. Δυστυχώς έκανα το μέγα λάθος να πάω... Αυτό το λεω γιατί φορεσα ένα τζιν το οποίο είχε κάποια σκισιματα θεωρώντας ότι ο καθένας μπορεί να φοράει ότι θέλει. Εξάλλου ο "θεος" ποτέ δεν είπε να πηγαίνουμε με κοστούμι ή με τα καλά μας στην εκκλησία. Καθώς έμπαινα μέσα μια ηλικιωμένη(θα έλεγα κάτι άλλο αλλά τέλος πάντων) κοίταξε το τζιν μου και άρχισε να γελάει δυνατά. Δεν έδωσα σημασία στην αρχή.. Λέω οκ γριά είναι δεν καταλαβαίνει. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έκατσα και δύο κοριτσάκια το πολύ 10 ετών πέρασαν δίπλα μου και άρχισαν να γελάνε. Ε λέω ελεος ρε γαμωτο γιατί ο κόσμος έχει μάθει να κρίνει από το φαινεσθαι και όχι από το είναι. Δεν είναι πολύ άδικο θεωρείτε να σε σνομπαρει κάποιος επειδή απλά φοράς ένα σκισμενο τζιν; Είμαι πολύ εκνευρισμενη γιατί έχουν περάσει αυτές τις ηλιθιες αντιλήψεις και στα παιδιά τα οποία θα έπρεπε να είναι πιο προοδευτικά στις μέρες μας. Υπάρχει περίπτωση να πάει ποτέ μπροστά αυτή η χώρα; Αμφιβάλλω... Τι έχετε να πείτε για τους καλούς χριστιανους της χώρας μας οι οποίοι ακολουθούν "πιστα" τους νόμους του θεου; Παρακαλώ πείτε την άποψή σας. Θα ήθελα να συζητησω με ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποψη πάνω στο θέμα αυτό. Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς όρισες. Πολύ σημασία τους δίνεις, νομίζω. Γράφε τους. Αν γελάνε εκείνοι γι' αυτό, εμείς έχουμε εκατοντάδες πολύ πιο καλοδομημένους λόγους να γελάμε με τα ευτράπελα της θρησκείας τους αλλά και τα δικά τους ως προς αυτήν.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Καλώς ήλθες. Κατ' αρχάς το θέμα που θέτεις δεν έχει να κάνει τόσο με την θρησκεία όσο με την παράδοση και με τη στενομυαλιά κάποιων ανθρώπων. Συμφωνώ με τον Τάσο ότι δεν αξίζει να χολοσκάς για την άποψή τους. Θα προσθέσω όμως ότι, εφόσον αποφάσισες να πας σε έναν χώρο όπου ισχύουν συγκεκριμένοι εθιμοτυπικοί κανόνες, το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι να τους τηρήσεις. Αν εκεί συνηθίζεται συγκεκριμένος τύπος ενδυμασίας, θα ντυθείς κι εσύ με τον τρόπο που συνηθίζεται. Από τη στιγμή που πηγαίνεις για συντροφιά στην αδελφή σου, δεν έχει νόημα να κάνεις και δήλωση προσωπικής ενδυματολογικής άποψης. Αν νιώθεις ότι σε ενοχλεί πολύ η επιβολή συγκεκριμένης ένδυσης, μπορείς απλώς να μην πας. Αν όμως αοφασίσεις να το κάνεις, κατά τη γνώμη μου, κάνε το ολόκληρο.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Αυτό το συνηθίζεται είναι η εξήγηση πολλών κοινωνικών φαινομένων ανά τις χιλιετίες.
Παραδείγματος χάριν παλαιότερα συνηθιζόταν να καίνε τους άθεους ζωντανούς και συνηθιζόταν επίσης οι θεατές να επευφημούν στα ουρλιαχτά των βασανιζομένων.
Εάν κανείς δεν διαφοροποιόταν και όλοι έκαναν ότι συνηθιζόταν θα μας καίγανε ακόμα.

Το σκισμένο, τρύπιο και μπανταρισμένο παντελόνι θα έπρεπε να ήταν πάντα στην μόδα καθώς εάν ήταν στην εποχή που πήγαινα εγώ σχολείο δεν θα έφτανε η μάνα μου και ο πατέρας μου στο σημείο να ντρέπονται που δεν είχαν λεφτά για να μου αγοράσουν καινούργιο παντελόνι και δεν θα έκαναν το σκατό τους παξιμάδι για να μου αγοράσουν τελικά καινούργιο.

Πολλοί φτωχοί άνθρωποι χρωστούν πολλά σε αυτόν/αυτούς που δεν έκαναν αυτό που συνηθίζεται και πήγαν με τρύπιο παντελόνι εκεί που συνηθιζόταν να πηγαίνεις με καινούργιο και σιδερωμένο και έκαναν τελικά το σχισμένο παντελόνι μόδα.
Και χαίρονται τώρα οι φτωχοί εφόσον μπορούν άνετα να στείλουν τον κανακάρη τους με σχισμένο και μπανταρισμένο παντελόνι στο σχολείο.

Οπότε μην μασάς και μην κωλώνεις…
Διαφοροποιήσου από την αγέλη και μην κάνεις το πρόβλημα του άλλου δικό σου πρόβλημα.
Εάν εσένα σου αρέσει να φοράς πράσινο σακάκι με κίτρινη γραβάτα σε ροζ μπλούζα πήγαινε όπου θέλεις και μην κολλάς για το τι λένε οι άλλοι ψιθυρίζοντας.

Να είσαι βέβαιη ότι από μέσα τους σε ζηλεύουν επειδή εσύ έχεις την αυτοπεποίθηση να είσαι ο εαυτός σου ενώ οι ίδιοι είναι αυτό που συνηθίζεται…
Και εάν η γνώμη του άγνωστου δεκάχρονου ή της άγνωστης γιαγιούλας για το πρόσωπο σου είναι τόσο σημαντική για σένα, τότε κάνε καλύτερα αυτό που συνηθίζεται…
Πήγαινε σπίτι και άλλαξε και γίνε κι εσύ σαν τους άλλους…
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

απαραδεκτη συμπεριφορα να σε κρινουν το ντισιμο σου ειδικα οταν πας σε καποιο θρησκευτικο ναο

απλα ενα σχολιο λιγο ασχετο τι μοδα ειναι αυτη να παιρνετε σκισμενα τζιν?
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Αμα θες να γραψεις εκτος απο το σκισμενο μπλουτζιν μπες κρατωντας και δυο πιτογυρα ανα χειρας και μπιρονια κουτακια στη σακουλα κι αμα σου πουν και τιποτα ριξε κι ενα χριστιανικο "μακαριοι οι πεινωντες και διψωντες διοτι αυτοι χορτασθησονται" και μπες με το δεξι.Κανε και μια προποση κατα επιταφιο μερια και μετα πιασε στασιδι κι αραξε.Δεν μπορει να ειναι ολοι τους πια τοσο περιεργοι εκει μεσα κι ολα να τους ξυνιζουν θα υπαρχουν και πιο νορμαλ ανθρωποι.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
MariaEvri
Δημοσιεύσεις: 763
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 13:36
Όνομα Ιστότοπου: Dragon island-characters and species
Τοποθεσία: Limassol CY
Επικοινωνία:

χθές μια χριστιανή πόσταρε ότι η εκκλησία κτάντησε να είναι πασαρέκα για βραδυνά φορέματα και τουαλέτες και αμα φοράς τζιν σε κοιτάνε με μισό μάτι.

Δεν μπορούν να αποφασίσουν lol
God made me an atheist. Who are you to question his wisdom!
Απάντηση