Σύμφωνο συμβίωσης και θρησκευτική πίστη

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Yianis
Δημοσιεύσεις: 962
Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Χωρίς καμία πλάκα προτείνω στην γραμματεία να αφαιρέσει το ψευδώνυμο του χρήστη επικουρειος καθώς προσβάλλεται χοντρά ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν χιλιάδες χρόνια μπροστά από την εποχή του. Και την δική μας…
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

επικουρειος έγραψε:Απλα πραγματα,η ομοφυλοφιλια ειναι μια αρρωστημενη και παρακμιακη κατασταση ...
Επικούρειε, όταν τραβάς μαλακία χαϊδεύεις την κωλοτρυπίδα σου; Εάν όχι, χάνεις... Δοκίμασέ το...
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

και μετα ελεγαν εμενα ομοφοβικο φασιστα κατι ρικτορ και κατι γιατροι του ικα
ναι μελανη μου ειμαστε μια χαρουμενη ατμοσφαιρα :D
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Εμένα μου προκαλεί αναγούλα το σπανακόρυζο. Τρομερή όμως, ούτε να το μυρίσω! Δεν το μυρίζω και τελείωσε το πρόβλημα.
Spoiler: Εμφάνιση
Ούτε και είμαι αρκετά ψωνάρα ώστε να προσπαθήσω να το ανάγω σε πρόβλημα της κοινωνίας.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Κοίτα, εμένα δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο τραπέζι του, αρκεί να μην με προκαλεί ανακοινώνοντας για παράδειγμα ότι το μεσημέρι θα φάει αυτήν την αηδία. Έτσι όπως το πάμε, σε λίγο αυτοί οι ανώμαλοι θα τρώνε σπανακόρυζα σε δημόσιου χώρους (εστιατόρια, ταβέρνες κλπ) χωρίς ίχνος ντροπής! Δηλ. αν εγώ βγω οικογενειακώς για κοψίδια και η κόρη μου με ρωτήσει "μπαμπάκα γιατί αυτοί στο απέναντι τραπέζι τρώνε αυτό το περίεργο πράσινο φαγητό" εγώ τι να της απαντήσω μου λες;
Θεόφιλος
Δημοσιεύσεις: 1177
Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

aristotelis_1 έγραψε:ναι ενω εσυ ειδαμε ποσο δημοκρατικος εισαι με το σε πιανει αναγουλα οταν βλεπεις τους γκει
έχω πελάτες γκέι και δεν τους έχω ποτέ ούτε αυτούς αλλά ούτε και άλλους δημοσίως να είναι προκλητικοί. είπα τι δεν θα μου άρεσε σαν θέαμα δημοσίως να ερωτοτροπούν. κακώς αλλά το είπα.
σαφεστατα μπορεις να πεις πως δεν σου αρεσει αυτο το θεαμα το ιδιο πιστευουνε και αρκετοι υποστηρικτες τον γκει και σε αυτο το φορουμ αλλα το να λες για αναγουλες σε κανει αρνητικο
εδώ έχεις δίκιο.το υπερτόνισα λιγάκι εξάλλου οι περισσότεροι γκει εδώ στην ελλάδα είναι προσεκτικοί στον δημοσιο βιο τους.



για να το κλεισω το θεμα για εμενα δε με πειραζει να εισαι γκει λεσβια τρανσεξουαλ και να μπορεις να παντρευεσαι τον καλο η την καλη σου
αφου ειναι ερωτευμενοι καπιοι και νιωθουνε καλα ετσι καλος ειναι που βλεπεις το προβλημα?

ενα απλο θεμα λιγων ωρων εγινε κουβεντα για μηνες
ποιός λέει το αντίθετο. ακόμη κι ο επικούρειος θα συμφωνούσε. η διαφωνία μου ξεκίνησε με τον τρουλεσί απο την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφιλους, συμφώνω μόνο όταν υπάρχουν οι δυνατότητες να μην πληγωθεί το παιδί. να είναι ο πατέρας η μητέρα πλούσιοι η επώνυμοι, η τέλος πάντων οικονομικά άνετοι. ένα καλό θα κάνουν να γλυτώσουν ένα κακόμοιρο παιδί.
δεν μπορεί όμως ο καθένας να καταδικάζει ολόκληρο τον πολιτικο χώρο του ΚΚΕ σαν ομοφοβικό.
πολύ το ζαλίσαμε. με το να κάνουμε τις ερωτικές επιλογές κεντρικό ζήτημα .
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Χμμμμ είπα να μην γράψω σε αυτό το νημα (μου στείλανε link στο facebook) αλλά έχω λίγη ώρα ελεύθερη.

Όπως μάλλον γνωρίζετε οι περισσότεροι η αδελφός μου είναι gay (ο ένας, έχω δύο αδέλφια). Ο αδελφός μου λοιπόν για κάποια χρόνια προσπάθησε να μην είναι gay. Προσπάθησε να είναι straight. Επειδή αντικειμενικά είναι ένας αρρενωπός καρακούκλαρος (είναι εχω βάλει και φωτό από το γάμο του εδώ), έβγαινε με κοπέλες, είχε δεσμούς και εκανε σεξ με γυναίκες. Ήταν δυστυχισμένος και συμπεριφερόταν απροσάρμοστα και περίεργα, αποτραβήχτηκε από τις παρέες του και γενικά φερόταν κάπως. Δεν ξέρω αν έκανε και άλλα πράγματα (πχ ναρκωτικά). Κάποια στιγμή γύρω στα 22-23 βρήκε τον εαυτό του και αντί να "επιλέγει" τον προσανατολισμό του αποδέχθηκε αυτό που είναι ΚΑΙ έκανε coming out στους γονείς μου. Παρα το γεγονός ότι στους γονείς μου πήρε μερικά χρόνια να το αποδεχθουν (χωρίς όμως να αποκλείσουν με κάποιο τρόπο τον αδελφο μου από την οικογένεια) ο αδελφός μου άνθισε και συνηλθε, έκοψε τις βλακείες τελείωσε το πανεπιστημιο εργάζεται και μάλιστα είναι εξαιρετικά πετυχημένος στο επάγγελμά του, ξαναβρήκε τους φίλους του και παντρευτηκε τον γαμπρό μου. Εξακολουθεί να είναι ένας αρρενωπός καρακούκλαρος, είχε δύο μακροχρόνιες σχέσεις μέχρι τώρα (την μία την παντρευτηκε) υποψιάζομαι ότι είχε και μερικές πιο σύντομες σχέσεις αλλα δεν μου πέφτει λόγος. Είναι παντρεμενος περίπου 18 μήνες και στο γάμο του πήγαμε όλοι οικογενειακώς και περάσαμε θαύμα.

Αν όλα αυτά είναι φυσιολογικά; Ναι είναι γιατί όχι; ο όρος "φυσιολογικό" είναι κάτι που επαναξιολογείται και επαναπροσαρμόζεται διαρκώς. Πριν μερικά χρόνια δεν ήταν "φυσιολογικό" να εργάζονται ή να ψηφίζουν οι γυναίκες, πριν ακόμα λιγότερα χρόνια δεν ήταν φυσιολογικό να έχεις τατουάζ (μόνο οι ναυτικοί και οι ναρκομανείς είχαν). πριν 100 χρόνια ο γάμος μεταξύ μαύρων και λευκών, ή λευκών και Ασιατών δεν ήταν φυσιολογικός, πριν 200 χρόνια ήταν φυσιολογικό να έχεις σκλάβους. Πριν 60 χρόνια ήταν φυσιολογικό ανηλικα κορίτσια να φεύγουν από το χωριό τους και να εργάζονται σε συγγενικά σπίτια στις μεγαλες πόλεις ως "ψυχοκόρες" ή "λαδικά". Οι νύφες δι αλληλογραφίας ήταν φυσιολογικές, οι ανθρωποθυσίες ήταν φυσιολογικές, ο βασανισμός ήταν φυσιολογικός, ο εγκλεισμός των ατόμων με ειδικές αναγκες σε ιδρύματα ήταν (και είναι κατα κάποιο τρόπο) φυσιολογικός. Το να αποκαλείς ένα παιδί με σύνδρομο Down "μογγολάκι" ήταν φυσιολογικό πριν μερικά χρόνια (τόσα λίγα που το θυμάμαι κι εγώ). Η "αισθητική" των ανθρώπων κατα καιρούς προσβάλεται από διάφορα και ανάλογα την εποχή κάτι άλλο τους προκαλεί "αναγούλα" (βλέπε όλα τα παραπάνω) η λύση δεν είναι να απαγορεύεται αλλά να αγνοείται η αισθητική. Στ αρχίδια του του αδελφού μου αν ο κάθε επικουρειος, ή αριστοτέλης, ή θεόφιλος, ή κούρος αναγουλιάζουν με ανθρώπους που φιλιούνται, για τον ίδιο λόγο που στ αρχίδια μου και εμένα αν αναγουλιάζουν κάποιοι που φιλιέμαι με τον ανδρα μου. Ya know what? Μπορείτε να αναγουλιάσετε όσο θέλετε, vomex και δραμαμίνες, όπως πήραν και διάφοροι όταν δόθηκε ψήφος στις γυναίκες, όταν καταργηθηκε ο νόμος του Λιντς, όταν απελευθερώθηκαν οι σκλάβοι και όταν καταδικάστηκε για κακοποιηση το αφεντικό της Σπυριδούλας.

Πάμε τώρα και στο φυσικό, φυσικό δηλαδή να υπάρχει στη φύση; οκ λοιπόν. Το πιο πρόσφατο αρσενικό γατί που είχα ήταν gay. Το ειχα πετύχει συχνα πυκνα κάτω από άλλα αρσενικά γατιά ΚΑΙ πάνω σε αρσενικά γατιά. Παρατηρώντας τα αρσενικά γατια της γειτονιάς (γιατί με παραξένεψε) είδα πολλους γάτους να κάνουν σεξ μεταξύ τους σε περίοδο που οι θηλυκές γάτες δεν έσερναν. Οπότε για ένα είδος τουλάχιστον έχω προσωπική πείρα ότι μπορεί να είναι gay ή έστω bi.
Παρόλα αυτά όσοι κόπτεσθε ότι δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία στη φύση φαντάζομαι ότι είστε εντάξει με όσα υπάρχουν στη φύση ας πούμε την πολυγαμία (Λιοντάρια, χιμπατζίδες, Γατες και σκύλοι), τον Βιασμό (Αράχνες), τον σεξουαλικό φόνο (mandis, μαύρες χήρες), τη κυοφορία του αρσενικου (ιπποκαμποι) Την εγκατάλειψη των παιδιών (κούκοι/κροκοδειλοι/χελώνες), τον νεογνικό φόνο (καρχαρίες). ΟΛΑ αυτα υπάρχουν στη φύση. Επίσης φαντάζομαι ότι κάνετε σεξ ΜΟΝΟ για τεκνοποίηση και ΜΟΝΟ τις ημέρες που το έτερον ημισι "σέρνει" (ναι ολα τα θηλυκα πλάσματα σέρνουν χωρίς εξαιρεση, οι γυναικες "σερνουν" την περίοδο την ωορηξίας όπου απελευθερώνονται ορμόνες που αυξάνουν την σεξουαλική επιθυμία) και μόλις περάσει τα 45 η σύντροφός σας σταματατε το σεξ τελείως γιατί πλέον δεν εκκρίνει φερομόνες. Παραβλέπω ότι άλλο κάνουμε στη ζωή μας που δεν υπάρχει στη φύση (ας πούμε τουαλέτες, κλιματιζόμενα σπίτια, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα κλπ).

Για να κλείνω το σεντόνι εδώ επειδή ψυχανεμίζομαι ότι τα επαναλάβετε τις ίδιες μπουρδες που διάβασα παραπάνω βάζοντας μπροστα ένα "ναι αλλά...(ειναι ανωμαλία και εγώ δεν μπορώ να τους βλέπω και μπουρδες μπουρδες μπουρδες) κλείνω επαναλαμβάνοντας την παραπάνω προτροπή Vomex και Δραμαμίνες.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Θεόφιλος έγραψε:[ η διαφωνία μου ξεκίνησε με τον τρουλεσί απο την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφιλους, συμφώνω μόνο όταν υπάρχουν οι δυνατότητες να μην πληγωθεί το παιδί. να είναι ο πατέρας η μητέρα πλούσιοι η επώνυμοι, η τέλος πάντων οικονομικά άνετοι. ένα καλό θα κάνουν να γλυτώσουν ένα κακόμοιρο παιδί.
Αρα να γίνεται το ίδιο και για τα ετερόφυλα ζευγάρια? Να επιτρέπεται να υιοθετούν ΜΟΝΟ όσοι είναι "πλούσιοι ή επώνυμοι" γιατί οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι υπάρχουν δυνατότητες να μην πληγωθεί το παιδί; Να κάνουν και βιολογικά παιδιά μόνο οι "πλούσιοι και επώνυμοι"; Γιατί δεν ξερω πως θα προστατέψουν οι υπόλοιποι τα βιολογικά παιδιά τους από το να πληγωθούν. Γιατί πληγώνει περισσότερο να είναι οι γονεις σου ομοφυλόφυλοι και άρα πρέπει να ειναι "πλουσιοι και διάσημοι" για να σε προστατέψουν και δεν πληγώνει να είναι οι γονείς σου μετανάστες, αμορφωτοι, ΑΜΕΑ, Κωφοί, φτωχοί, Τυφλοί, Παραμοφωμενοι, χρονια πάσχοντες, καρκινοπαθείς; Γιατί δυο γονείς ΑΜΕΑ που δεν είναι "πλούσιοι και διάσημοι" μπορούν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πληγωθεί το παιδί τους ενώ δύο ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν;
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

η σιφμαμ [καλα το λεω?] εχει τον ρολο της επαναστατριας σε πολλα θεματα :D
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Κούρος
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2014 17:29
Όνομα Ιστότοπου: -

Νομιζω η μαρτυρια της φιλης για τον γκευ αδερφο της, και η δραματικη αλλαγη στην συνολικη του κοινωνικη συμπεριφορα, αποκλειστικα και μονο με την ικανοποιηση-αποδοχη της σεξουαλικης του προτιμησης, συνηγορει με θαυμασιο και απολυτα θα ελεγα τροπο, με την θεση που διατυπωσα.
Πραγματι, σε καθε λοατ ανθρωπο, η σεξουαλικη προτιμηση γινεται το κυριαρχο φιλτρο της προσωπικοτητας του.
Για αυτον ακριβως τον λογο γινεται και πιο ευκολα ηθικα, αρα και καταναλωτικα, χειραγωγισιμος.

Οσον αφορα τα ζωα φιλη μου, οι δικοι μου γατοι μαλλον ειναι πιο ανατολιτες απο τους δικους σου. Να τους βαζεις να ακουνε Καζαντζιδη.
(Η τελευταια φραση ειναι χιουμορ. Δυστυχως πρεπει να το τονιζω καθε φορα διοτι υπαρχει μια καποια καχυποψια με το ατομο μου..)
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Και για εσένα θα ήταν κύριο στοιχείο της προσωπικότητας σου το ότι είσαι str8 αν σε ανάγκαζαν κοινωνικά να πηγαίνεις με άντρες.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Προκλητικος ειμαι και το ξερω.Ομως επειδη ο οποιοσδηποτε ειναι ελευθερος να πραττει το οτιδηποτε δεν σημαινει οτι αυτο ειναι απαραιτητα και σωστο.Και το τι ειναι σωστο εξαρταται απο το κατα ποσο θα ηθελες να το μοιασεις εσυ η ακομα περισσοτερο το παιδι σου,η εαν ως γονιος θεωρωντας το ως καλο θα προετρεπες το παιδι σου να μοιασει.Ομως και η μη ασκηση κριτικης και η ουδετεροτητα επι τετοιων ζητηματων θεωρειται ως αποδοχη.

Ακομα και στην περιπτωση των ναρκωτικων φυσικα και δεν θελεις το παιδι σου να μοιασει,εαν ομως μιλωντας στο παιδι σου αφηνεις ανοικτα ενδεχομενα και εισαγεις κι επιπλεον ελαφρυντικα σε εναν ναρκομανη τοτε σημαινει οτι δεν χαλασε δα και ο κοσμος αμα τυχον θα συμβει η στραβη.Οποτε σιγουρα τοτε θα συμβει,μιας και ο γονιος ως μαλακας που ηταν ειχε την ιδια αποψη με τους ξενους,νομιζοντας το παιδι του ως σοφο ξερει τα παντα χωρις του τα διδαξει κανεις,αφου αυτος που επρεπε δεν ασχοληθηκε για να του τα μαθει.Κι απο την αλλη ως ακομα μεγαλυτερος μαλακας μην τυχον προσβαλλει τα ξενα καμωματα δεν τα παρουσιαζει ουτε κι ως παραδειγματα προς αποφυγην.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

επικουρειος έγραψε:Προκλητικος ειμαι και το ξερω............δεν τα παρουσιαζει ουτε κι ως παραδειγματα προς αποφυγην.
Φυσικά επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψα παραπάνω, ναι αλλά...."μπούρδες μπούρδες μπούρδες".
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

για να τα λεμε ολα σιφ μαμ οι περισσοτεροι υπερασπιστες τον γκει δεν θελουνε ουτε δικα τους ατομα να γινουνε ουτε νομιζω θα γνωριζαν στην παρεα τους εναν γκει φιλο τους

αυτο τουλαχιστων καταλαβα απο τα λιγα που ξερω για μερικους απο το φορουμ σας

επικουριε και κουρε σας ευχαριστω που κανατε το φορουμ να μην κραζουνε εμενα αλλα να κραζουνε εσας

εχει ενδιαφερων η κουβεντα σας :D
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

"Για να τα λέμε όλα" Αριστο αδιαφορώ πλήρως για το τι κάνουν "οι άλλοι" και "οι περισσότεροι", επίσης δεν καταφεύγω ποτέ σε γενικεύσεις τύπου "οι περισσότεροι" βασισμένη μονο στα 4-5 άτομα που βλέπω σε ένα φόρουμ.

Ως άτομο είμαι πολύ περήφανη για τον αδελφό μου και για τον γαμπρό μου και για το πόσο υπέροχο ζευγάρι είναι, τους συστήνω και μιλάω γι αυτούς κανονικά όπως και για τον άλλο μου αδελφό και τη νύφη μου και τους αγαπώ εξίσου. Οι "περισσότεροι" μπορούν να πάνε να γαμηθούν.

Οσο δε για τα παιδιά μου θα είμαι πολύ ευχαριστημένη αν οι επιλογές τους σε σύντροφο τα κάνουν ευτυχισμένα και δεν δίνω δεκάρα ποιος ή ποια θα είναι ο/η σύντροφός τους.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Κούρος έγραψε:Πραγματι, σε καθε λοατ ανθρωπο, η σεξουαλικη προτιμηση γινεται το κυριαρχο φιλτρο της προσωπικοτητας του.
Για αυτον ακριβως τον λογο γινεται και πιο ευκολα ηθικα, αρα και καταναλωτικα, χειραγωγισιμος.
Συμφωνώ και επαυξάνω:
Πραγματι, σε καθε ανθρωπο, είτε λοατ είτε στρέιτ είτε οτιδήποτε άλλο, η σεξουαλικη προτιμηση γινεται το κυριαρχο φιλτρο της προσωπικοτητας του.
Για αυτον ακριβως τον λογο γινεται και πιο ευκολα ηθικα, αρα και καταναλωτικα, χειραγωγισιμος. :)
επικουρειος έγραψε:επειδη ο οποιοσδηποτε ειναι ελευθερος να πραττει το οτιδηποτε δεν σημαινει οτι αυτο ειναι απαραιτητα και σωστο.Και το τι ειναι σωστο εξαρταται απο το κατα ποσο θα ηθελες να το μοιασεις εσυ η ακομα περισσοτερο το παιδι σου,η εαν ως γονιος θεωρωντας το ως καλο θα προετρεπες το παιδι σου να μοιασει.
Το τι είναι σωστό εξαρτάται από το τι κατεβάζει η κούτρα του καθενός μας ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την ανατροφή του, το κοινωνικό περιβάλλον και την ιδιοσυγκρασία του. Αντικειμενικά σωστό δεν υπάρχει.

Αν πάντως σωστό είναι το κατα πόσο θέλω να μοιασω εγώ σε κάτι, κάναμε τόμπολα: όχι απλώς θα ήθελα, αλλά θα ήμουν περήφανη να έμοιαζα στους ομοφυλόφιλους που έχουν το θάρρος να δηλώσουν δημόσια ποιοι πραγματικά είναι, να τιμήσουν τον εαυτό τους και να ζήσουν σύμφωνα με την φυσική τους τάση. Και μακάρι να τους μοιάσει και το παιδί μου. Και όχι απλώς σκασίλα μου αν είναι ομοφυλόφιλο, αλλά μακάρι να είναι*, για να έχει την τύχη να μεγαλώσει με μια μια μάνα που θα το στηρίξει 100% στο να είναι ο εαυτός του.
*
Λέω εσκεμμένα "να είναι" και όχι "να γίνει" διότι ως γνωστόν πλέον κατόπιν πολλών παρατηρήσεων, ομοφυλόφιλος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Θεόφιλος
Δημοσιεύσεις: 1177
Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

Scifimom έγραψε:
Θεόφιλος έγραψε:[ η διαφωνία μου ξεκίνησε με τον τρουλεσί απο την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφιλους, συμφώνω μόνο όταν υπάρχουν οι δυνατότητες να μην πληγωθεί το παιδί. να είναι ο πατέρας η μητέρα πλούσιοι η επώνυμοι, η τέλος πάντων οικονομικά άνετοι. ένα καλό θα κάνουν να γλυτώσουν ένα κακόμοιρο παιδί.
Αρα να γίνεται το ίδιο και για τα ετερόφυλα ζευγάρια? Να επιτρέπεται να υιοθετούν ΜΟΝΟ όσοι είναι "πλούσιοι ή επώνυμοι" γιατί οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι υπάρχουν δυνατότητες να μην πληγωθεί το παιδί; Να κάνουν και βιολογικά παιδιά μόνο οι "πλούσιοι και επώνυμοι"; Γιατί δεν ξερω πως θα προστατέψουν οι υπόλοιποι τα βιολογικά παιδιά τους από το να πληγωθούν. Γιατί πληγώνει περισσότερο να είναι οι γονεις σου ομοφυλόφυλοι και άρα πρέπει να ειναι "πλουσιοι και διάσημοι" για να σε προστατέψουν και δεν πληγώνει να είναι οι γονείς σου μετανάστες, αμορφωτοι, ΑΜΕΑ, Κωφοί, φτωχοί, Τυφλοί, Παραμοφωμενοι, χρονια πάσχοντες, καρκινοπαθείς; Γιατί δυο γονείς ΑΜΕΑ που δεν είναι "πλούσιοι και διάσημοι" μπορούν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πληγωθεί το παιδί τους ενώ δύο ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν;
το οικονομικό είναι τόσο δυνατό στην ελληνική κοινωνία τουλάχιστον που άρει ρατσιστικές αντιλήψεις, ΄πιο εύκολα μπορεί να σπουδάσει,να είναι οικονομικά άνετος,να εργαστεί, να κάνει γνωριμίες, και να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τι λένε οι άλλοι όταν έχει οικονομική ευχέρεια, και κάποια οικογενειακή επιφάνεια, παρά όταν οι γονείς του είναι φτωχοί, άνεργοι,και όχι επώνυμοι. τότε μοιραία το παιδί θα αντιμετωπίσει εκτός από την ανέχεια και την ρατσιστική αντιμετώπιση για τους γονείς του από συνομήλικους του κυρίως.
ίσως μετά από πολλά χρόνια να είναι συνήθες φαινόμενο αλλά για σήμερα δυστυχώς κυριαρχούν υπερσυντηρητικές αντιλήψεις.
στο σχολείο είχα ένα συμμαθητή που έπαιζε συνέχεια με κορίτσια. ήταν άριστος μαθητής δεν είχε όμως ποτέ φίλους. ποτέ δεν άκουσα μπροστά του να λένε κάτι για αυτόν αλλά από πίσω τον έθαβαν. μιλάω για την δεκαετια του 70 το ίδιο και χειρότερα έτυχε σε ένα συμμαθητή του γιού μου αλλά την δεκαετία του 90 .όσο είναι κάποιος παιδί αναζητά ιδανικά και ομαδοποιείται όταν όμως μεγαλώσει δεν το νοιάζει στα αλήθεια τι κάνει ο άλλος γιατί έχει τα δικά του προβλήματα. απλώς σαν μέλος της κοινωνίας κρίνει και κατακρίνει.
η γνώμη μου είναι πως δεν μπορείς να κρίνεις κάτι που δεν το καταλαβαίνεις. οι περισσότεροι μεγαλώσαμε σε οικογενειακό περιβάλλον που οι γονείς μας ήταν ετερόφυλοι μας δώσαν κάποιες κατευθύνσεις από μικρά παιδιά οπότε όσοι δεν είχαν ομοφυλοφυλικές τάσεις διασμόρφωσαν και την αντίληψη πως οι άλλοι δεν είναι νορμάλ.
ότι και να λέμε το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην αγάπη όπως αυτοί την καταλαβαίνουν παρά τις αντιρήσεις αρκετών.η αρχή έγινε με την νομοθέτηση. όχι πως υπήρχε πρόβλημα συμβίωσης, άλλωστε στην ευρώπη είμαστε.
το αν αρέσει η δεν αρέσει σε κάποιους ας το κρατήσουν για το εαυτό τους πέραν αυτού ουδέν σχόλιο.
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Και συνεχίζει το Ναι μεν αλλα...μπουρδες μπουρδες μπουρδες.

ΥΓ εγώ μεγάλωσα σε ΤΕΛΕΙΩΣ straight περιβάλλον αλλά ΠΟΤΕ οι γονείς μου δεν μας είπαν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι ΠΟΤΕ (Και δεν είμαστε πλούσιοι και διάσημοι)
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

κακος αδιαφωρεις για το τι λενε οι αλλοι σιφμαμ γιατι δε νομιζω εσυ ειδικα που εισαι λιγο ποιο επανασατρια να κανεις κυβερνιση με καποιον που ναι μεν θα υποστηριζει μπροστα σου τα δικαιωματα τον γκει αλλα οταν βλεπει εναν αλλων γκει μονος του θα λεει να μια λουγκρα
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Αναρχος έγραψε:
kapages έγραψε:Αν εντοπιστεί η ομαδα γονιδιων που δινει τη ταση των σεξουαλικων προτιμησεων και ανακαλυφθει τεχνολογια επηρεασμου τους, σε 2 γενιες δεν θα υπαρχουν ομοφυλοφιλοι.
Ναι. Όλοι θα γινόντουσαν αμφί...
Σίγουρη απόλαυσι σε κάθε περίστασι...
Το εγραψα σκωπτικα σε απαντηση δηλωσης "αν μπορουσα να επηρεασω τα παιδια μου, θα τα εκανα ετεροφυλοφιλους".

Το οτι ο κωλος γουσταρει να τυγχανει διεισδυσης δεν αλλαζει. Ουτε αλλαζει η θεση του προστατη ακριβως διπλα στη κωλοτρυπιδα.
Το ερωτημα ειναι ποιο ειναι το φυλο που θες να στο κανει αυτο. :D
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Απάντηση