Πρώτο Πανελλαδικό Μυθικιστικό Συνέδριο

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Πρώτο Πανελλαδικό Μυθικιστικό Συνέδριο: Από την ιστορικότητα του Ιησού στη σχέση Αγίων και αρχαίων ηρώων
Το 1ο Πανελλαδικό Μυθικιστικό Συνέδριο θα είναι ανοικτό σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στον καθένα/μιά. Η 30η Σεπτέμβρη 2015 ορίζεται ως ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την οργάνωση του πρώτου τους συνεδρίου ανακοίνωσαν πριν από μερικά 24ωρα οι Έλληνες Μυθικιστές μέσω της ιστοσελίδας τους mythikismos.gr.
Το συνέδριο -με ανοικτή συμμετοχή- που αναμένεται να λάβει χώρα στην Αθήνα εντός του 2016, αναμένεται να προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό κόσμο της χώρας μας, μιας και για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν δημόσια και μαζικά, εργασίες που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο έρευνας για την ιστορικότητα του Ιησού, τις ομοιότητες της πρωταγωνιστικής φιγούρας του χριστιανισμού με άλλες προχριστιανικές θεότητες κ.α.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε τονίζονται τα εξής:

Για τους Έλληνες Μυθικιστές, φαίνεται πως η στιγμή για το επόμενο μεγάλο βήμα δεν είναι μακριά. Μετά τη δημιουργία του mythikismos.gr το Νοέμβριο του 2013 και τη σταδιακή διάδοση των Μυθικιστικών ιδεών στο ελληνικό διαδίκτυο μέσω της αρθρογραφίας μας, αποφασίσαμε να πάμε τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα.
Σήμερα ανακοινώνουμε την έναρξη των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του 1ου Πανελλαδικού Μυθικιστικού Συνεδρίου, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λάβει χώρα στην Αθήνα, μέσα στο 2016. Οι λεπτομέρειες για τον ακριβή τόπο και χρόνο τέλεσής του θα ανακοινωθούν μέσω ειδικής ιστοσελίδας το επόμενο διάστημα.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στις αρχές Ιουλίου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα βήματα και οι κινήσεις που θα προηγηθούν του Συνεδρίου πρέπει να χαρακτηρίζονται από όσο το δυνατόν πιο απαιτητικά standards. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ανακοινώνουμε τα εξής:
1) Το 1ο Πανελαδικό Μυθικιστικό Συνέδριο θα είναι ανοικτό σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στον καθένα/μιά. Η 30η Σεπτέμβρη 2015 ορίζεται ως ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν ως εκείνη την ημερομηνία να αποστείλουν email στο greekmythicists@yahoo.com, καταθέτοντας το ον/μό τους, τον τίτλο της εργασίας τους συνοδευόμενο από μία περίληψή της, ένα βιογραφικό τους και στοιχεία επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι τα θέματα των εργασιών πρέπει να σχετίζονται άμεσα με το ερευνητικό πεδίο του Μυθικισμού, όπως αυτό ορίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία. Ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρουμε την προβληματική γύρω από την ιστορικότητα του Ιησού και τις ποικίλες εκφάνσεις της στην ιστορία, στην εθνολογία, και στις τέχνες, τις κοινές εκδηλώσεις των αρχετύπων μεταξύ της πρωταγωνιστικής φιγούρας του χριστιανισμού και άλλων προχριστιανικών θεοτήτων και ιστορικών προσώπων, την ιστορία των ιδεών αυτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, τη σημασία της ανάπτυξης κοινών μύθων και συμβόλων στη διαμόρφωση του ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς επίσης και εκφράσεις του Μυθικισμού σε μία σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν Βιβλικά πρόσωπα, τη σχέση αγίων και αρχαίων ηρώων/θεοτήτων, ιερά κειμήλια κ.α.
Τέλος, η υποψήφια για συμμετοχή στο Συνέδριο εισήγηση πρέπει να είναι πρωτότυπη, δηλαδή το περιεχόμενό της να μην έχει δημοσιευτεί προηγουμένως σε κανένα έντυπο ή διαδικτυακό Μέσο.
2) Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από μέλη της ομάδας μας και η τελική λίστα των συμμετεχόντων στο Συνέδριο θα ανακοινωθεί εντός του Οκτωβρίου 2015.
3) Η επόμενη χρονική στιγμή-κλειδί είναι η 15η Φεβρουαρίου 2016, που ορίζεται ως η τελική ημερομηνία παράδοσης των εργασιών/εισηγήσεων των συμμετεχόντων.
4) Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Βούλησή μας είναι να έχει πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 6μήνου του 2016.
5) Έχει ήδη προγραμματιστεί η κατασκευή ειδικής ιστοσελίδας για το όλο γεγονός, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα κυκλοφορίας των πρακτικών του 1ου Πανελλαδικού Μυθικιστικού Συνεδρίου σε μορφή έντυπου βιβλίου σε συνεργασία με εκδοτικό οίκο. Επίσης εξετάζονται και διάφορες άλλες παράμετροι, μη ανακοινώσιμες τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ευελπιστούμε το όραμά μας για τη διενέργεια μιας όσο το δυνατόν πιο προσεγμένης και ποιοτικής Μυθικιστικής σύναξης, της πρώτης στην ιστορία της χώρας μας, να πάρει σάρκα και οστά τους επόμενους μήνες. Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε και τη βοήθεια καθεμιάς/καθενός από εσάς. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο greekmythicists@yahoo.com.
Έλληνες Μυθικιστές, 14 Ιουλίου 2015
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Άβαταρ μέλους
EvanT
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009 11:00
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ξέρει κανείς από τι άτομα αποτελείται αυτή η ομάδα που θα κάνει τις αξιολογήσεις των εισηγήσεων; Δεδομένου πως η ποιότητα των αναρτήσεων στο ιστολόγιό τους δεν με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, αυτό το σημείο με προβληματίζει αρκετά.
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Δεν ξέρω τίποτε σχετικά, αλλά εμπιστεύομαι αρκετά τον Μηνά Παπαγεωργίου, που είναι δραστήριο μέλος των μυθικιστών (βασικά έχω την εντύπωση ότι έλληνες μυθικιστές = Μηνάς). Αν θέλεις να σας κάνω κονέ να ρωτήσεις τον ίδιον.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
EvanT
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009 11:00
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Μπα. Απλή περιέργεια.
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Οι μυθοι ειχαν αρχισει να δεχονται κριτικη,αμφισβητηση και περιφρονηση απο τον κοσμο ηδη στον καιρο της αρχαιοτητας.Δηλαδη εαν εξακολουθουμε να εχουμε σωας τας φρενας ακομα στο 2013 θα μελετησουμε τους αρχαιους μυθους θα κοψουμε θα ραψουμε και θα φτιαξουμε καινουργιους μυθους και θα εισαγουμε και θεολογικα στοιχεια δινοντας υποτιθεται εξηγησεις που ο κοσμος ισως να τις ασπαστει καποτε?

Ολοι οι λαοι ειχαν κοινες προληψεις,δοξασιες και λατρευτικα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν ορθα τα οσα πιστευαν επειδη ολοι εκαναν πανω κατω τα ιδια πραγματα.

Οταν μιλαω για μασκαρεμενο μεσαιωνα απο κατω απο το ρουθουνι των συγχρονων κοινωνιων ειναι αυτη ακριβως η προτροπη προς το λαθος με μοναδικο στοχο την απομακρυνση απο το ενα σωστο και λογικο.Αμα ειναι πολιτικοθρησκευτικο εθιμοπαραδοσιακο ιστορικοφιλοσοφικο η σαμανοκομπογιαννιτισμος δεν εχει σημασια,μιας και ολοι αυτοι οι ανθρωποι που πιστευουν στα απιστευτα ειναι ορκισμενοι εχθροι της αληθειας.

Αυτος ειναι ο σκοπος της μασονιας.Συνομωτικη και με καθε τροπο υλικη,ηθικη και ψυχοδιανητικη διαφθορα των κοινωνιων καθιστωντας τες ολοτελα αχρηστες.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Επικούρειε, μήπως έχεις παρεξηγήσει τον μυθικισμό; Δεν υποστηρίζει ότι οι μύθοι είναι σωστοί ούτε κατασκευάζει νέους. Υποστηρίζει ακριβώς ότι όλες οι "μεταφυσικές" ιστορίες που πλασάρονται ως αληθινές είναι στην πραγματικότητα μύθοι, και στηρίζει αυτήν του τη θέση στη μελέτη των μύθων (π.χ. στα κοινά στοιχεία τους, στην αντιπαραβολή με ιστορικά στοιχεία κ.τ.ό.).
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
EvanT
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009 11:00
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Όχι, βρε παιδιά! Ο Μυθικισμός εδώ είναι η υπόθεση πως ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ ως ιστορικό πρόσωπο στην Παλαιστίνη του 1ου αιώνα και πως είναι καθαρά μυθική φιγούρα. Είναι αρκετά συγκεκριμένο πράγμα.
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Η κριτικη μου εχει να κανει στο οτι ο μυθος φτιαχνει ιστορια και χτιζει στον αερα και η ιστορια νομιμοποιει τον μυθο.Ομως οι μυθοι δεν ειναι ολοι το ιδιο.Ο Ηρακλης ηταν περισσοτερο παραμυθι για τον παιδικο υπνο χωρις δογματικα και μεταφυσικα στοιχεια,οι μυθοι που σχετιζονται με την ανατολη εχουν ολοι αυτο ακριβως το χαρακτηριστικο του μυστικισμου,του μεταφυσικου και σκοτεινου αλλοιωνοντας τον ψυχισμο των ανθρωπων φτιαχνοντας ετσι θεικες μορφες που απαιτουν πιστη,δογμα και υποταγη.

Δημιουργημα του δουλικου ανατολιτικου ψυχισμου,οπως διαμορφωθηκε απο αμετρητους αιωνες δεσποτισμου και σκοτεινου μυστικισμου απο επαγγελματιες απατεωνες μαγους ιερεις που χειραγωγουσαν με αυτον τον τροπο τους μεγαλυτερους και ισχυροτερους βασιλιαδες της ιστοριας.

Οταν καταλαβαν την δυναμη τους εξαπλωθηκαν σε ανατολη και δυση και τα αποτελεσματα πλεον φαινονται και ο μυθος μαζι με την παραδοση και τα εθιμα ειναι τα πιο τα ισχυρα τους οπλα.Πρεπει να σταθουμε πολυ κριτικα στην πνευματικη αποβλακωση και οχι να αποβλακωθουμε δηθεν ταχα περιχαρεις επειδη ακουσαμε ασημαντες κι ασυναρτητες λεπτομερειες χωρις κανενα νοημα πλασαρισμενες καταλληλως απο παμπονηρους για να χαιδευουν τα ωτα των αφελων.

Ειδαλλως ο μεσαιωνας ειναι προ των πυλων.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Η ιστορία κατά καιρούς νομιμοποιεί μύθους, αλλά ο Μυθικισμός αναλύει, ερμηνεύει και αποδομεί μύθους.

Δεν πρόκειται για ασήμαντες και ασυνάρτητες λεπτομέρειες αλλά για προσπάθεια συγκροτημένης και συγκριτικής μελέτης των μύθων.

Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει εγώ μέχρις στιγμής.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Τι καλυτερο για τους μυθους απο την ολικη απορριψη τους.Αυτο δα ελειπε να γινει και συγκριτικη μελετη κι απο πανω να τεκμηριωθει "επιστημονικα".Απο που απο τη μεγαλη στοα με την βουλα του σεβασμιου.Αμα ειναι ετσι τι το θες το συνεδριο,στο ΣΤΑΡ εχει τις περιπετειες ποτε του Ηρακλη ποτε της γκομενας του της Ζηνας να τα βαζουν μεχρι και με εξωγηινους.Κι αμα το ψαξεις και πολυ η κοκινοσκουφιτσα με την σταχτομπουτα ηταν κι αυτες τριτοεξαδερφες.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου (και της αντίστοιχης διορίας) και οι συμμετοχές για το 1ο Πανελλαδικό Μυθικιστικό Συνέδριο φτάνουν πλέον τις 7!
Οι ενδιαφερόμενοι σύνεδροι έχουν ακόμη αρκετό χρόνο να μας στείλουν στο greekmythicists@yahoo.com τον προτεινόμενο τίτλο και την περίληψη της εργασίας τους, καθώς επίσης και ένα σύντομο βιογραφικό. Περισσότερα για το συνέδριο στο goo.gl/uVLvbK.
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Στις 22 Μαΐου και με Διεθνή Συμμετοχή το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο για τον Μυθικισμό
Η τελευταία φορά που σας ενημερώσαμε μέσα από το mythikismos.gr για τις εξελίξεις αναφορικά με τη διοργάνωση του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό ήταν κοντά στα τέλη του Οκτώβρη. Από τότε και λίγα 24ωρα μετά τον ερχομό του 2016, έχουν “τρέξει” μία σειρά από γεγονότα τα οποία έχουν ουσιαστικά περάσει τις προετοιμασίες στην επόμενή τους φάση. Τα νέα λοιπόν δεδομένα που έρχονται να προστεθούν στα όσα είχαμε ανακοινώσει στο προηγούμενο άρθρο επικαιρότητας είναι τα εξής:

1) Η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου έχει “κλειδώσει”. Η ημερίδα μας θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου του 2016, στο κέντρο της Αθήνας. Ο ακριβής τόπος θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

2) Η τελική σύνθεση των συνέδρων έχει επίσης “κλειδώσει”. Στην ειδικά διαμορφωμένη υποσελίδα του mythcon.gr μπορείτε να δείτε πώς σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, έχει προστεθεί η συμμετοχή του καθηγητή του παν/μίου Αθηνών και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Στράτου Θεοδοσίου, καθώς επίσης και οι 3 συμμετέχοντες από το εξωτερικό: Ο δημοφιλής Μυθικιστής Βρετανός ιστορικός, Kenneth Humphreys (συγγραφέας του “Jesus Never Existed”), αλλά και οι Αμερικανοί Sean Fracek και Brian Edward από τους Μυθικιστές του Μιλγουόκι , ομάδα την οποία ανακηρύσσουμε τιμητικά ως “συνδιοργανώτρια του Συνεδρίου”, τόσο για την άριστη συνεργασία, όσο και για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν τα μέλη της εδώ και καιρό. Δίχως αμφιβολία, οι διεθνείς αυτές συμμετοχές προσθέτουν επιπλέον αίγλη στην 1η Πανελλαδική Μυθικιστική μας σύναξη, ενώ παράλληλα αυξάνουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον για το κοινό, μιας και εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις ερευνητικές οπτικές των θεμάτων που πρόκειται να παρουσιαστούν.

3) Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου της αμερικανίδας Μυθικίστριας Dorothy M. Murdock (Acharya S), αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την όλη διοργάνωση στη μνήμη της.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό στο http://www.mythcon.gr

Πλέον, επόμενος… σταθμός για διοργανωτές και συνέδρους είναι τα μέσα Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, θα πρέπει να παραδοθούν τα τελικά κείμενα των εργασιών, έτσι ώστε να επιμεληθούν και να συνθέσουν τα πρακτικά του Συνεδρίου. Τα τελευταία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι διαθέσιμα την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας.

Έλληνες Μυθικιστές 3/1/2016
επίσης: https://www.facebook.com/mythikistes/
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Εικόνα


Εδώ οι λεπτομέρειες της άθεης φιέστας: http://www.mythcon.gr/

:text-lol: :text-lol: :text-lol: :text-lol:
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

Τι σχέση έχει το σύμφωνο συμβίωσης? lol
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

επειδη μπηκα για ενα λεπτο και το εκλεισα τι ακριβως θελετε να κανετε και γιατι σας κραζουνε?

α για το συμφωνω συμβιοσης? ε προφανος επειδη εισασταν οι πρωτοι που το υποστηριξατε φανατικα σας συνδιασανε με αυτο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Αρίστο 1ον δεν "μας" κράζουν. Κράζουν τους μυθικιστές. Είναι άλλοι αυτοί, δεν είναι η Ένωση Άθεων Ελλάδας.
2ον Αυτοί,οι μυθικιστές,όχι εμείς (δηλαδή η Ένωση Άθεων) κάνουν ένα συνέδριο.
3ον Γι'αυτό το συνέδριο κράζει η καλή ορθόδοξη εφημερίδα τους μυθικιστές.
4ον Στο μυαλό των ορθοδοξοταλιμπάν όλα είναι αχταρμάς,ένα σωρό σκατά. Μυθικιστές,άθεοι,ομοφυλόφιλοι (γι'αυτό μπλέκουν μέσα και το σύμφωνο
συμβίωσης) ,μασόνοι,λέσχη Μπίλντενμπεργκ,Σόρος,Εβραίοι,ισλαμιστές κλπ που όλοι αυτοί έχουν ΜΙΑ φαγούρα στους όρχεις τους: Να καταστρέψουν τη μόνη νησίδα ελευθερίας και πίστης στην υδρόγειο: Τον Αιλυνοχροιστηανοικό μπωλυτοισμό!!!!1111 ΔΥΑΔΟΣΤΑΙ!ΚΣΥΠΝΑ ΕΑΙΛΥΝΑ! κλπ
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

αυτοι οι μυθικιστες ποια διαφωρα εχουνε με εσας της ενωσης?

ναι συμφωνω και εγω γιατρε τιποτα δε συμβαινει ολος ο κοσμος ειναι τελειος διχως συνομοσιες και κακα σχεδια για την χωρα και τον λαο μας
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

οι Μυθικιστες είναι κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Ιησούς δεν είναι ιστορικό πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητα είναι άθεοι.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει αμεση σχέση με την Ένωση Άθεων ως οργάνωση, απλά "προβάλουμε" το συνέδριο τους
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό:

http://mythcon.gr/προγραμμαschedule/
ΕΝΟΤΗΤΑ 1
12:00 Εισαγωγή – Σύντομοι Χαιρετισμοί
12:10 Στέφανος Παϊπετης: Ο Ιησούς ως Ηλιακή Θεότητα
12:30 Ραδάμανθυς Αναστασάκης: Ο Μυθικισμός στο έργο του Charles Francois Dupuis
12:50 Ομάδα Μυθικιστών του Μιλγουόκι (Mythicist Milwaukee Team): Οι θέσεις μας πάνω στο Μυθικιστικό ζήτημα και γιατί θεωρούμε πως προάγουν την Κοσμικότητα
13:10 Ερωτήσεις
13:20 Μικρό Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2
13:30 Χαρίτα Μήνη: Οι κρυμμένες πλευρές του μύθου της Γένεσης
13:50 Στράτος Θεοδοσίου: Βρεφοκρατούσες και Γαλακτοτροφούσες θεότητες
14:10 Γιώργος Ιωαννίδης: Η Ανάληψη της Παναγίας: Μια Μυθικιστική διερεύνηση στη θεολογία της ενσώματης μετάστασης της Παρθένου
14:30 Γιώργος Λεκάκης: Το φαινόμενο της Ακαΐας: Από την Άρτεμη στα Αναστενάρια
14:50 Ερωτήσεις
15:00 Μεγάλο Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ 3
16:30 Χρήστος Πανόπουλος: Απο το Μύθο στο Μυθικισμό : Επαναφέροντας την μυθική σκέψη
16:50 Ιωάννης Μπουσίου: Η Ελληνική Θρησκεία και οι Μυθικιστικές προεκτάσεις της στον Χριστιανισμό
17:10 Ευρυνόμη Γαβρά: Ο Ορφικός Φάνης, ο Ιησούς και το σύμβολο του Εσταυρωμένου
17:30 Ερωτήσεις
17:40 Μικρό Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ 4
17:50 Γιώργος Γκουσγκούνης: Ο Μυθικισμός στους Νεοπλατωνικούς φιλοσόφους και τους Γνωστικούς της Ύστερης Αρχαιότητας: Οι περιπτώσεις του Πορφύριου και των Δοκητιστών
18:10 Kenneth Humphreys: 2016: Ο Ιησούς καταλαμβάνει τη θέση του στην παγκόσμια μυθολογία
18:30 Μηνάς Παπαγεωργίου: Ο Μυθικισμός στο έργο του Θωμά Μάρα
18:50 Ερωτήσεις
19:10 Λήξη Συνεδρίου
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Απάντηση