Πόσο δυνατή είναι η πίστη σας, άθεοι;

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Άβαταρ μέλους
Κούρος
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2014 17:29
Όνομα Ιστότοπου: -

Επίγειος έγραψε: Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο σου φαίνεται αλλόκοτο, αλλά θα σου απαντήσω.

Δεν θα ήθελα να υπάρχει θεός, επειδή ακόμη και αν όπως γράφεις ήταν ο τέλειος μονάρχης, δεν θα μπορούσε να ήταν ο τέλειος μονάρχης. Ακόμη και στην δημοκρατία, κάθε κυβέρνηση είναι λιγότερο ή περισσότερο τέλεια για μερίδα μόνο ανθρώπων και όχι για όλους. Πόσο μάλλον ένας μονάρχης που απαιτεί να πιστέψεις σε αυτόν για να σε σώσει από αυτόν (κάτι που ισχύει στο σύνολο των γνωστών θρησκειών). Πως θα μπορούσε λοιπόν ένας θεός να είναι τέλειος για εμένα, παρα μόνο αν τον έπλαθα εγώ στο μυαλό μου (πράγμα που έτσι κι αλλιώς συμβαίνει με όλους τους πιστούς, επειδή αν πάρεις τυχαία 100 Χριστιανούς ή 100 Ισλαμιστές και τους ρωτήσεις πως φαντάζονται τον θεό, πιθανότατα θα πάρεις δεκάδες διαφορετικές απαντήσεις). Έτσι λοιπόν, από το να πλάσω έναν θεό στο μυαλό μου όπως τον θέλω, και να πιστέψω σε αυτόν για να μην με τιμωρήσει (επειδή υπάρχουν και κάποιοι κανόνες βάσης για να βρίσκεσαι στο οποιοδήποτε δόγμα), προτιμώ να πιστέψω στον εαυτό μου. Δεν χρειάζομαι κάποιον τέτοιο θεό, και όπως φαίνεται όλοι θεοί που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην γη, κάπως έτσι είναι δομημένοι. Για ποιον λόγο λοιπόν να θέλω να υπάρχει κάποιος θεός; Αν πάλι μιλάμε για έναν τελείως άγνωστο και τέλειο για όλους θεό που ενδέχεται να υπάρχει κάπου, δεν μπορώ να τον θεωρήσω σαν τον τέλειο μονάρχη, μιας και δεν έχει δώσει σημεία ότι υπάρχει. Κρίνω απο τα δεδομένα που έχω μπροστά μου για τους όποιους θεούς.

Δεν θα ήθελα κυρίως όμως να υπήρχαν οι πιστοί ενός τέτοιου θεού ή όποιων γνωστών θεων, όπως υπάρχουν σήμερα σε όλες τις θρησκείες. Επειδή μπορεί όλοι οι θεοί να είναι αποκυήματα της φαντασίας των ανθρώπων, αλλά δυστυχώς οι ακόλουθοι πιστοί τους είναι αληθινότατοι και η επέμβαση στην ζωή μας μπορεί να είναι από την επιβολή της πρωινής προσευχής στο σχολείο (στην πολιτισμένη μας χώρα) μέχρι την ολοκληρωτική επιβολή θρησκευτικού νόμου με δολοφονίες σε άπιστους ή διαφορετικής σκέψης ανθρώπους. Γιατί να θέλω να υπάρχουν πιστοί όταν αποδεδειγμένα στο πέρας των χιλιετιών όλα τα δόγματα έχουν αποδεκατίσει αλλόθρησκους ή άθρησκους στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν την θρησκευτική τους άποψη;

Δεν φτάνει δηλαδή που ο θεός τους θα σε τιμωρήσει στην μετέπειτα ζωή που δεν πιστεύεις σε αυτόν για να σε σώσει, αλλά σε αυτή την ζωή θα σε τιμωρούν ή θα σου επιβάλουν τις θέσεις τους οι πιστοί του, ανάλογα σε ποιο μέρος του κόσμου έχεις γεννηθεί.

Και πραγματικά σου φαίνεται αλλόκοτη μια τέτοια θέση; Γιατί;
Καλά, δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει στον εαυτό του.
Ακόμα και ο πιο θρήσκος, πιστεύει στον εαυτό του και στις δυνάμεις του.
Μάλιστα, είναι λογικό όσο περισσότερο θρήσκος είναι κάποιος, τόσο πιο θαρραλέος και ατρόμητος ή ριψοκίνδυνος να γίνεται.
Βλέπεις, σε όλες τις ηρωικές στιγμές των προγόνων μας πάντα προύπήρχε η επίκληση του Θεού.

Το να έπλαθες εσύ τον Θεό, δεν σημαίνει ότι θα τον έπλαθες και τέλειο, διότι είσαι άνθρωπος και οι άνθρωποι ως γνωστόν δεν είμαστε τέλειοι. Αυτό όμως επίσης δεν σημαίνει ότι πρέπει οι άλλοι άνθρωποι να απαιτούν από εσένα να μην σκέφτεσαι και να μην φτιάχνεις ή λατρεύεις τον Θεό σου, έτσι δεν είναι; Πως θα σου φαινότανε αν για κάποιο θέμα που σου αρέσει να ασχολείσαι κάποιοι προσπαθούν να σε πείσουν να μην το κάνεις; Ύστερα, εσύ μπορεί στη φάση αυτή να μην χρειάζεσαι τον Θεό, ακόμα να μην χρειάζεσαι και κάποιον άνθρωπο, όμως πρέπει να σεβαστείς την ανάγκη τόσων ανθρώπων να έχουν και να πιστέψουν σε έναν Θεό, ή να κάνουν πράγματα τα οποία εσύ τώρα τα θεωρείς ανούσια.
Θυμήθηκα τώρα μια συνέντευξη της Δημουλά, η οποία στην ερώτηση "κ.Δημουλά, πιστεύετε στον Θεό;", απάντησε:
"Θέλω τόσο να υπάρχει Θεός. Τον έχω τόση ανάγκη, όσο οτιδήποτε άλλο πια."
(Βλέπεις, ακόμα και ένας ακαδημαϊκός, με τίτλους και περγαμηνές, κάποια στιγμή συναισθάνεται την άβυσσο της ύπαρξης και απεγκλωβίζεται, απελευθερώνεται από τον μικρόκοσμό του.)

Πάντως αφήνεις και ένα παράθυρο ανοιχτό, διότι δεν είσαι αντίθετος γενικά με την έννοια Θεός, αλλά με τις γνωστές έννοιες Θεός που κυκλοφορούν, οπότε νομίζω πως κατάλαβα το πνεύμα σου.
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Η κοινη καταγωγη των ειδων ειναι μια επιστημονικη θεωρια τοσο ισχυρη και βασιμη οσο και η θεωρια της βαρυτητας.
Τωρα για την συγκρουση που υπαρχει με το δογμα του μυθου δημιουργιας μιας φυλης των γιδοβοσκων της εποχης του χαλκου
δεν μπορει να γινει τιποτα .
Ειναι η συγκρουση της επιστημης με την θρησκεια που λες οτι δεν υπαρχει.
Σε ολο τον κοσμο, σε ολα τα πανεπιστημια και σε ολα τα βιβλια βιολογιας δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη επιστημονικη θεωρια.

Οι μπουρδες των θρησκοληπτων πολλες, παντα οι ιδιες σε ολο τον κοσμο και παντα απλοικες βλακειες για κατι που δεν θα κανουν ποτε τον κοπο να καταλαβουν γιατι ειναι αντιθετες με το <δογμα της πιστης>

<Η μακροεξέλιξη όμως, δηλαδή η μεταπηδηση από το ένα είδος στο άλλο παραμένει ένας αναπόδεικτος ισχυρισμός και έχει μηδαμινές πιθανότητες να ισχύει.>
[youtube]o92x6AvxCFg[/youtube]
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
Κούρος
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2014 17:29
Όνομα Ιστότοπου: -

spylab έγραψε:Η κοινη καταγωγη των ειδων ειναι μια επιστημονικη θεωρια τοσο ισχυρη και βασιμη οσο και η θεωρια της βαρυτητας.
Πρόσεξε διότι ο παραπάνω ισχυρισμός σου σε βαρύνει με την ευθύνη να τον αποδείξεις!

Για τη βαρύτητα έχουμε μια ομάδα εξισώσεων που την περιγράφουν πλήρως στον 4διάστατο χωροχρόνο μας και κάνουν τις απαραίτητες προβλέψεις.

Για τη θεωρία της εξέλιξης, έχεις να φέρεις κάτι αντίστοιχο;
Μπορείς να μας παρουσιάσεις την ομάδα των εξισώσεων που περιγράφουν με την απαιτούμενη μαθηματική ακρίβεια τη θεωρία;
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Ασφαλως

Evidence of common descent
https://en.wikipedia.org/?title=Evidenc ... on_descent

Πιστευω να μπορεις να καταλαβεις γιατι ειναι βλακεια τα περι εξισωσεων στην βιολογια :shock:

Scientific theory (τι σημαινει επιστημονικη θεωρια)
https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory

Ψευδοεπιστημη
https://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience

Παραδειγμα ψευδοεπιστημης
Intelligent design
https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligent_design
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
Κούρος
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2014 17:29
Όνομα Ιστότοπου: -

Αυτή μάλιστα, είναι απόδειξη!

Και βλέπω ότι υπάρχει και η πρόβλεψη για το επόμενο βιολογικό είδος!

Πράγματι, είναι τόσο βάσιμη, όσο η βαρύτητα. Μη σου πω και περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Πρεπει να αρχισεις απο καπου κουρε

Βιολογια τριτης γυμνασιου :animals-worm:
http://ekfe-n-smyrn.att.sch.gr/biol/exelixi_gymn_G.pdf
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 03 Ιουν 2015 20:08
Όνομα Ιστότοπου: -

spylab έγραψε:Πρεπει να αρχισεις απο καπου κουρε

Βιολογια τριτης γυμνασιου :animals-worm:
http://ekfe-n-smyrn.att.sch.gr/biol/exelixi_gymn_G.pdf
Κατά τ' άλλα... δεν διδάσκεται η εξέλιξη στα σχολεία, η εκκλησία μας πολεμά :crying-yellow:

Δηλαδή τί μας λένε οι εξελικτικοί με λίγα λόγια, ότι δηλαδή αν πηδάει ένα κουνελάκι πάνω σε ένα πληκτρολόγιο, με ανοικτό έγγραφο στο word, τότε με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, κάποια στιγμή, μέσα στις τόσες τυχαίες κι ανακατεμένες λέξεις χωρίς νόημα, θα προκύψουν και με τις κατάλληλες μεταλλάξεις στο πληκτρολόγιο, ολόκληροι παράγραφοι με νόημα ανάλογης βαρύτητας με το νόημα ενός φιλοσοφικού συγγράματος!!!
:?
agnostic123
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2015 12:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Νικηφόρε, έχεις δίκιο ότι τόσα θέματα πρέπει να αναλυθούν ξεχωριστά. Ότι θες να συζητηθεί κάνε νέο νήμα. Εγώ θα σταθώ κυρίως στην μακροεξέλιξη (έχω ιδιαίτερη αδυναμία). Και πάμπολα απολιθώματα έχουν βρεθεί (οι απελπισμένοι δημιουργιστές, για να βρουν κάνα οπαδό αδαή παρπαάνω, λένε με απύθμενο θράσος ότι όλα χοράνε σε ένα φέρετρο!), και το DNA τα λέει όλα!
Αυτό με τον πίθηκο και την ομοιότητα του DNA είναι όντως 99% σχεδόν, αλλά επειδή το DNA είναι πάρα πολύ "μεγάλο" για αυτό εμφανίζονται αυτές οι διαφορές (αυτό ίσα ίσα επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά την εξέλιξη, δεν την αναιρεί).

Αν η εκκλησία τη χαρακτηρίζει αιρετική, πάει να πει ότι δεν κατέχει την αλήθεια. Αν δεν κατέχει την αλήθεια, πάει να πει ότι δεν είναι θεόπνευστη (διαφορετικά γιατί να μην ερμηνεύσει συμβολικά τις γραφές;). Οπότε, αν δεν είναι θεόπνευστη, στην καλύτερη περίπτωση "καταρρίπτεται" η ορθοδοξία. Στη χειρότερη, ο Θεός σου απλά δεν υπάρχει (ή δεν "είναι").

Υ.γ. Αλλά λύσε μου μία απορία ρε Νικηφόρε... Έχεις διαβάσει ποτέ πως λειτουργεί η μακροεξέλιξη; Διάβασε "Το μεγαλύτερο θέαμα στη γη" και "Το εγωιστικό γονίδιο" του Richard Dawkins και σου εγγυόμαι ότι η ορθοδοξία θα γίνει παρελθόν για εσένα. Δεν θα σου αρέσει στην αρχή, αλλά μετά θα έχεις διώξει ένα τεράστιο βάρος.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF ... E%B7%CF%82 εδώ είναι η ανθρώπινη εξέλιξη όπως περιγράφεται στη wikipedia.

Αλλά αφού είναι αίρεση να μην πιστεύεις στον Αδάμ και την Εύα, πώς δικαιολογείς τα απιλιθώματα του νεάντερνατλ; του homo erectus; του homo habilis; του homo ergaster; και πολλά άλλα είδη ανθρώπων (π.χ. paranthropus). Έχουν βρεθεί τα απολιθώματα αυτά σε μεγάλες ποσότητες. Και μην μου πεις ότι τα έβαλε ο Θεός για να δοκιμάσει την πίστη μας.
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Κούρε η εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής είναι η πιο καλά θεμελιωμένη θεωρία των φυσικών επιστημών.Και μόνο που ζήτησες μαθηματικές εξισώσεις και προβλέψεις για το επόμενο είδος με βάση την θεωρία της εξέλιξης δείχνει το πόσο άσχετος είσαι με το θέμα.
Η θεωρία της εξέλιξης ερμηνεύει όλα τα φαινόμενα του πεδίου της με ικανοποιητικό τρόπο.Το γενικότερο φαινόμενο που περιγράφει δηλαδή η δημιουργία της ποικιλομορφίας των ζωντανών οργανισμών μέσω του μη κατευθυνόμενου και μη τυχαίου μηχανισμού της φυσικής επιλογής α)έχει παρατηρηθεί,ξαναλέω ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ στη φύση και δεν συνάγεται απλά από το αρχείο των απολιθωμάτων και β)έχει παρατηρηθεί και in vitro.Ο βιοχημικός μηχανισμός πάνω στον οποίο στηρίζεται (οι μεταλλάξεις του DNA) είναι γνωστός και μη αμφισβητήσιμος και επιπλέον δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα ζωντανού οργανισμού που να διαψεύδει την θεωρία μέχρι τώρα,ας πούμε απολιθώματα κουνελιών στην προκάμβριο όπως έλεγε κι ο Haledane.
Οι βιολογικές θεωρίες ούτε περιγράφονται με εξισώσεις ούτε προβλέπουν το μέλλον,σταμάτα να λες ότι να'ναι.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Επίγειος
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: 08 Ιουν 2014 21:53
Όνομα Ιστότοπου: -

Κούρος έγραψε:
Πάντως αφήνεις και ένα παράθυρο ανοιχτό, διότι δεν είσαι αντίθετος γενικά με την έννοια Θεός, αλλά με τις γνωστές έννοιες Θεός που κυκλοφορούν, οπότε νομίζω πως κατάλαβα το πνεύμα σου.
Δεν είναι ότι αφήνω παράθυρο. Απλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει θεός, και δεν μπορώ να το γνωρίζω με τα μέσα και τις αποδείξεις που είναι διαθέσιμα σήμερα. Είμαι αγνωστικιστής, όσο και αν αυτή η λέξη ξέρω ότι ξινίζει κάποιους (που θεωρούν ότι δεν μπορείς να είσαι αγνωστικιστής εσαεί, και πρέπει να διαλέξεις). Απλά επιλέγω να ζω την ζωή μου σαν αγνωστικιστής άθεος. Θεωρώντας ότι αν και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια δύναμή, θεωρώ ότι κατά συντριπτικό ποσοστό δεν υπάρχει τίποτα ή αν υπάρχει κάποια δύναμη που δημιούργησε ζωή στον πλανήτη, το έκανε τότε, πριν εκατομμύρια χρόνια και δεν ξανασχολήθηκε με την πάρτη μας.
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Δηλαδή τί μας λένε οι εξελικτικοί με λίγα λόγια, ότι δηλαδή αν πηδάει ένα κουνελάκι πάνω σε ένα πληκτρολόγιο, με ανοικτό έγγραφο στο word, τότε με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, κάποια στιγμή, μέσα στις τόσες τυχαίες κι ανακατεμένες λέξεις χωρίς νόημα, θα προκύψουν και με τις κατάλληλες μεταλλάξεις στο πληκτρολόγιο, ολόκληροι παράγραφοι με νόημα ανάλογης βαρύτητας με το νόημα ενός φιλοσοφικού συγγράματος!!!
Και εσύ ασχετίλες λές και μάλιστα ογκώδους μεγέθους.Το πως λειτουργεί η φυσική επιλογή σε αντίθεση με αυτό το τυχαίο χάος που έχετε στο μυαλό σας οι αμόρφωτοι θρησκόληπτοι θα προσπαθήσω να το εξηγήσω με μια αναλογία:
Ας πούμε ότι έχεις μια τράπουλα και θες να πάρεις μια ακολουθία 7 χαρτιών που θα σε κάνει να νικήσεις στο παιχνίδι.Αν προσπαθήσεις να πάρεις αυτά τα φύλλα με μια "τραβηξιά" και μετά αν δε σου κάνουν να τα ξαναανακατέψεις και φτού από την αρχή (το ανάλογο με το κουνελάκι που χοροπηδάει πάνω στο πληκτρολόγιο) θα σου πάρει πολύ χρόνο.
Τι γίνεται όμως αν υπάρχει ένας μηχανισμός "κρατήματος" των χρήσιμων χαρτιών (ή των χρήσιμων λέξεων) και στον επόμενο "γύρο" μπορέσεις να τραβήξεις και άλλα χαρτιά μέχρι να έχεις τον συνδυασμό που θες;Θα έχεις τον επιθυμητό συνδυασμό χαρτιών σε πολύ πιο σύντομο χρόνο.

Θα μου πεις βέβαια "ναι,αλλά εσύ είσαι συνειδητός δράστης,ξέρεις τι θες,κρατάς τα χαρτιά που θες και προχωράς".Επίσης,αν έχεις ιδέα από το θέμα,που αμφιβάλλω,θα μου πεις "ναι αλλά οι ζωντανοί οργανισμοί δεν μπορούν να ζήσουν με έναν μη λειτουργικό συνδυασμό σε αντίθεση με σένα που μπορείς να κρατήσεις τα άχρηστα χαρτιά μέχρι να σου'ρθει το φύλλο που θες".

Ωραία,για να τα δούμε αυτά.
-Πρώτον οι χρήσιμες μεταλλάξεις (τα επιθυμητά χαρτιά της αναλογίας μας) δεν είναι και τόσο σπάνια όσο νομίζουμε.Έχει υπολογιστεί ότι οι θετικές μεταλλάξεις είναι περίπου το 7% των συνολικών μεταλλάξεων που συμβαίνουν στο ίδιο μας το σώμα.
-Δεύτερον δεν είναι κάθε μη θετική μετάλλαξη αρνητική.Οι περισσότερες (80% +) είναι ουδέτερες.
-Τρίτον το ανάλογο του "κρατήματος" των καλών χαρτιών είναι λοιπόν αυτές οι ευνοϊκές μεταλλάξεις που δίνουν στο άτομο εξελικτικό (αναπαραγωγικό δηλαδή) πλεονέκτημα,άμεσα ή έμμεσα.
-Τέταρτον οι πρώτοι ζωντανοί οργανισμοί,ακόμη περισσότερο οι πρώτες χημικές ενώσεις που άρχισαν να δείχνουν σημεία "ζωής",δηλαδή μεταβολισμό ή/και αναπαραγωγή (αναπαραγωγή δεν είναι αναγκαστικά κάτι πολύπλοκο,σημαίνει αρχικά την ικανότητα μιας χημικής ένωσης να φτιάχνει αντίγραφα του εαυτού της) δεν είχαν την πολυπλοκότητα των σημερινών.Ένα λάθος που κάνουν όσοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα από βιολογία είναι ότι νομίζουν ότι οι σημερινοί απλοί σχετικά,μονοκύτταροι οργανισμοί είναι ίδιοι με αυτούς που πιθανόν πρωτοεμφανίστηκαν στην αλυσίδα της ζωής,ένα είδος δηλαδή "ζωντανών απολιθωμάτων". Τεράστια παρανόηση.Οι σημερινοί μονοκύτταροι οργανισμοί είναι τόσο εξελιγμένοι όσο και ο άνθρωπος ή το δελφίνι και το πεύκο.
Οι πρώτοι οργανισμοί κατά πάσα πιθανότητα ήταν πολύ απλούστεροι από τους σημερινούς.Όλους τους σημερινούς.
-Πέμπτον για να είναι μια μετάλλαξη λειτουργική δεν είναι ανάγκη να είναι από την αρχή ολοκληρωμένο το αποτέλεσμά της στο φαινότυπο.Για παράδειγμα:δεν είναι ανάγκη από εκεί που ένα ζώο δεν είχε καθόλου μάτια να αποκτήσει μάτι σαν του αετού ή του ανθρώπου (γενικά έχουμε καλά μάτια στο ζωικό βασίλειο).Ακόμη και ένας μακρινός πρόγονος του ματιού,μια επιφανειακή στοιβάδα ας πούμε φωτοευαίσθητων κυττάρων θα μπορούσε να εξασφαλίσει στο πρώτο ζώο που το απόκτησε σημαντικό εξελικτικό πλεονέκτημα:Να αντιλαμβάνεται πιο έγκαιρα τους θηρευτές του και έτσι να αφήνει αναλογικά περισσότερους απογόνους με αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Φανταστείτε λοιπόν αυτό το "κράτημα" των γενετικών χαρτιών να γίνεται από τρισεκατομμύρια "παίκτες" για δισεκατομμύρια χρόνια.Όχι μόνο ζωή προκύπτει αλλά και τα άπαντα του Σαίξπηρ,αν τα άπαντα του Σαίξπηρ εξασφάλιζαν αναπαραγωγικό πλεονέκτημα.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Κατά τ' άλλα... δεν διδάσκεται η εξέλιξη στα σχολεία, η εκκλησία μας πολεμά :crying-yellow:
Κατά τα άλλα είναι στο 7ο,δηλαδή το τελευταίο κεφάλαιο και δείξε μου ένα σχολείο που ο δάσκαλος προλαβαίνει μέσα στη χρονιά να διδάξει όλο το βιβλίο. Επιπλέον ακόμη και αν ο καθηγητής φτάσει στο κεφάλαιο αυτό το αναλυτικό πρόγραμμα αφιερώνει 4 (αριθμός τέσσερα!) διδακτικές ώρες στο κεφάλαιο της εξέλιξης σε σύνολο 45 ωρών το διδακτικό έτος.
Στη βιολογία της Α Λυκείου η εξέλιξη δεν αναφέρεται καθόλου.
Η Β γυμνασίου δεν έχει βιολογία (έχει ΒΕΒΑΙΑ θρησκευτικά,όπως όλες οι τάξεις από την γ δημοτικού ως και τη Γ Λυκείου,είναι και πολύπλοκο το αντικείμενο θέλει 10 χρόνια ανελλιπούς διδασκαλίας για να εμπεδωθεί...).
Στη Γ γυμνασίου είπαμε 4 ώρες.
Βιολογία Α Λυκείου καθόλου εξέλιξη.
Βιολογία Β Λυκείου καθόλου εξέλιξη.
Βιολογία Γ Λυκείου γενικής παιδείας,υπάρχει εξέλιξη,στην εξεταστέα ύλη είναι μόνο οι σελίδες 119-131,δηλαδή μόνο η εισαγωγή σύνολο 12 σελίδες.
Βιολογία Γ Λυκείου θετικής κατεύθυνσης καθόλου εξέλιξη,άμεσα τουλάχιστον.

Άρα:10 χρόνια θρησκευτικά vs 4 ώρες (στην ιδανική περίπτωση) και 12 σελίδες εξέλιξη.Ναι,όλα καλά.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Δηλαδή τί μας λένε οι εξελικτικοί με λίγα λόγια, ότι δηλαδή αν πηδάει ένα κουνελάκι πάνω σε ένα πληκτρολόγιο, με ανοικτό έγγραφο στο word, τότε με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, κάποια στιγμή, μέσα στις τόσες τυχαίες κι ανακατεμένες λέξεις χωρίς νόημα, θα προκύψουν και με τις κατάλληλες μεταλλάξεις στο πληκτρολόγιο, ολόκληροι παράγραφοι με νόημα ανάλογης βαρύτητας με το νόημα ενός φιλοσοφικού συγγράματος!!!
Βασικα αυτο το λενε οι φονταμεταλιστες θρησκοπληκτοι φανατικοι που ειναι ασχετοι με το τι λεει η εξελιξη !
Μενει τωρα να μας πεις σε πιο βιβλιο που εξηγει την εξελιξη αναφερεται το παραπανω. : brrr :

Συμφωνησαμε παντως οτι η επιστημη με τους αιρετικους :mrgreen: ειναι σε συγκρουση και ασυμβατη με το δογμα ;)
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

[youtube]R9PvKaObYEg[/youtube]

Το PDF της διαλεξης
http://www.orionas.gr/_presentations/or ... darwin.pdf
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
Κούρος
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2014 17:29
Όνομα Ιστότοπου: -

Επίγειος έγραψε: Δεν είναι ότι αφήνω παράθυρο. Απλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει θεός, και δεν μπορώ να το γνωρίζω με τα μέσα και τις αποδείξεις που είναι διαθέσιμα σήμερα. Είμαι αγνωστικιστής, όσο και αν αυτή η λέξη ξέρω ότι ξινίζει κάποιους (που θεωρούν ότι δεν μπορείς να είσαι αγνωστικιστής εσαεί, και πρέπει να διαλέξεις). Απλά επιλέγω να ζω την ζωή μου σαν αγνωστικιστής άθεος. Θεωρώντας ότι αν και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια δύναμή, θεωρώ ότι κατά συντριπτικό ποσοστό δεν υπάρχει τίποτα ή αν υπάρχει κάποια δύναμη που δημιούργησε ζωή στον πλανήτη, το έκανε τότε, πριν εκατομμύρια χρόνια και δεν ξανασχολήθηκε με την πάρτη μας.
Ναι, αυτό κατάλαβα και εγώ για σένα. Αυτό εννοούσα με το ανοιχτό παράθυρο.


@spylab & γιατρος
Κοιτάτε, όταν προσπαθούμε να συγκρίνουμε δύο μεγέθη, φροντίζουμε να είναι ομοειδή. Διότι αν δεν είναι, η οποιαδήποτε σύγκριση είναι άστοχη. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Τι έχουμε λοιπόν σήμερα;

1. Έχουμε τη θεωρία της βαρύτητας η οποία περιλαμβάνει α)τη θεωρία πεδίου, β) τις μαθηματικές εξισώσεις που την περιγράφουν, γ) παρατηρήσεις που την επιβεβαιώνουν, δ) προβλέψεις που έγιναν στο παρελθόν και την έχουν επιβεβαιώσει και προβλέψεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον.

2. Έχουμε τη θεωρία της εξέλιξης η οποία περιλαμβάνει α) τη θεωρία της εξέλιξης, β)--, γ)παρατηρήσεις που την επιβεβαιώνουν, δ)--

3. Έχουμε και τη θεωρία της χριστιανικής θεϊκής δημιουργίας, η οποία περιλαμβάνει α)τη θεωρία της δημιουργίας στο κεφάλαιο της γενέσεως, β)--, γ)παρατηρήσεις που την επιβεβαιώνουν, δ)--

Για μένα επιστήμη είναι μόνο η 1.
Για εσάς τους δύο επιστήμη είναι και οι τρεις.
Απλά διαφωνούμε. Δεν χρειάζεται ούτε εκνευρισμός, ούτε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας παίζοντας με τις λέξεις και περνώντας από το επίπεδο μιας πολιτισμένης κουβέντας σε ένα πόλεμο λινκανακοινωθέντων και βιντεοπαραθέσεων.
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Επιστημη ειναι τα πρωτα δυο
Το τριτο ειναι θρησκευτικος φονταμεταλισμος και μαλιστα ξεπερασμενου ειδους, ακομα και απο τους πιστους.
Αντιπαρεθεση δεν υπαρχει γιατι δεν υπαρχει σοβαρος αντιλογος. Και οχι μονο εδω ,αλλα πουθενα στον κοσμο
δεν υπαρχει εναλλακτικη της εξελιξης επιστημονικη θεωρια.
Τα παραπανω λινκς εξηγουν λεπτομερως τα παντα -οχι οτι περιμενα οτι θα τα διαβασεις- ,αλλα οταν ενας
θρησκοληπτος με περισση επαρση βασισμενη στο ακαταλογιστο του δογματος αναφερεται στους επιστημονες αυτου του κοσμου σαν αιρετικους ,ε καπου πρεπει να καταλαβει οτι αυτος ειναι ο αιρετικος της ορθολογικης σκεψης.

Why Evolution is True and Why Many People Still Don't Believe It

[youtube]CW9G2YVtBYc[/youtube]
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

Κούρος έγραψε:3. Έχουμε και τη θεωρία της χριστιανικής θεϊκής δημιουργίας, η οποία περιλαμβάνει α)τη θεωρία της δημιουργίας στο κεφάλαιο της γενέσεως, β)--, γ)παρατηρήσεις που την επιβεβαιώνουν, δ)--
:mrgreen: Ελπίζω να ήταν αστείο αυτό...
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
agnostic123
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2015 12:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Παιδιά κάνετε τελικά λάθος. Η εξέλιξη είναι λανθασμένη. Η μιτοχονδριακή εύα ήταν ΜΙΑ μόνο γυναίκα που έζησε πριν 7000 χρόνια σχεδόν. Δείτε το λινκ και θα καταλάβετε. http://www.impantokratoros.gr/6171D26B.el.aspx .Αυτή είναι απόδειξη!
Υ.γ. πόσο ταλιμπάν πρέπει να είναι κάποιος για να λέει αυτές τις μπούρδες...
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Ντάξει τώρα,μιλάμε με άσχετους.Με αυτή την έννοια,καθώς δεν έχει ούτε εξισώσεις που να κωδικοποιούν με μαθηματικό φορμαλισμό τα φαινόμενα που περιγράφει,ούτε κάνει προβλέψεις για το μέλλον επιστήμη δεν είναι ούτε η γλωσσολογία,ούτε η αρχαιολογία,ούτε η γενετική,ούτε,ούτε,ούτε.Το άλλο για τις παρατηρήσεις που επιβεβαιώνουν την βιβλική ιστορία της δημιουργίας δεν θα το σχολιάσω.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Κούρος
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2014 17:29
Όνομα Ιστότοπου: -

Ε, ναι βρε γιατρέ, όταν κάτι δεν έχει το ένα, δεν έχει το άλλο, δεν έχει το τρίτο, δεν μπορεί σώνει και ντε να είναι επιστήμη, πως να το κάνουμε δηλαδή; Υπάρχει σαφής ορισμός του τι είναι επιστήμη και επιστημονική μέθοδος και όχι ότι του κατέβει του καθενού.

@spylab
όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω και τα έχω διαβάσει και πολύ περισσότερα από αυτά που δίνεις και δεκάδες άλλα που αναιρούν αυτά που δίνεις. Υπάρχουν εκατοντάδες μη πως χιλιάδες απόψεις και βιντεάκια που κυκλοφορούν για την παρηγοριά της κάθε πονεμένης ψυχής. Τι να κάνουμε τώρα; Πρέπει δηλαδή σε κάθε λινκ και βίντεο που μοστράρεις να αρχίσω να δίνω τρία-τέσσερα για να καταλάβεις ότι αυτό το πράγμα είναι ανοησία και καταντά γραφικότητα;
Στο κάτω κάτω, αν ήθελα να βλέπω βιντεάκια και κείμενα απόψεων, δεν θα έμπαινα μέσα για κουβέντα. Τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό;
Αν επι της ουσίας μπορείς να κάνεις κουβέντα καλώς. Αν δεν μπορείς, ακόμα καλύτερα. Άραξε και χαλάρωσε.

@xarxar
αστείο ή όχι, εγώ πάντως το συγκεκριμένο το έγραψα με κάθε σοβαρότητα.
Απάντηση