Περί ανεξιθρησκίας

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας εγώ προτείνω την απελευθέρωση των έγκλειστων στα ψυχιατρεία :mrgreen:
État de siège
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ

1η προειδοποίηση προς το μέλος: Σίμων Resurrected[όνομα].
Links: viewtopic.php?p=52171#p52171
Αιτία: chat/offtopic
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Το λέω αυτό επειδή είμαι της απόψεως ότι οι περισσότερες θρησκείες έχουν την ρίζα τους σε cognitive disorders και νευρολογικές διαταραχές στον κροταφικό λοβό.

Σχετικά δείτε το ντοκιμαντέρ του BBC "God On The Brain"




État de siège
Άβαταρ μέλους
traiasca
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 17 Δεκ 2010 19:34
Όνομα Ιστότοπου: -

traiasca έγραψε:@ kapages
Μάλλον και οι απαντήσεις στο αρχικό σου σχόλιο από μας, πιο πολύ σε μπέρδεψε, παρά σε βοήθησε να αντιληφθείς το ακριβές νόημα των δηλώσεων της Α.Μ. Τέλος καλό, όλα καλά. :D
Δε κάνεις καθόλου λάθος στη… θεωρεία!!
Πλην όμως στις ΓΣ , είναι συνηθισμένο φαινόμενο με αφορμή κάποιο άρθρο του καταστατικού( όχι απαραίτητα κακό), ακόμα και «προβοκατόρικα» να υπάρχει το παραθυράκι ώστε να οδηγούνται αυτές (οι ΓΣ) σε ...χαοτικές ή «συναγωγικές» (Συναγωγή) καταστάσεις και να μην επιτελούνται οι σκοποί που έχουν προκαθοριστεί. Πολλές φόρες σ' αυτό βοηθούν και τα ίδια τα προεδρεία των ή ακόμα και οι ασαφείς και προχειροφτιαγμένες θέσεις των ΔΣ που οδηγούν σ' αυτό το …χάος … τη χάβρα. (μιλάει η …πείρα!) ;)


MOD comment:
traiasca, μην κάνετε παράθεση όταν απαντάτε στον ακριβώς από επάνω. Εννοείται, και είναι η φυσική ροή του διαλόγου. Οι παραθέσεις κουράζουν, και είναι χρήσιμες όταν απαντάς προγενέστερη ανάρτηση ή θέλεις να εστιάσεις σε μέρος ανάρτησης, οπότε και παραθέτεις μόνο το κομμάτι που χρειάζεται.
[/quote]
:oops: Δέκτες οι παρατηρήσεις σας, αλλά δε ξέρω πως λειτουργεί καλύτερα η …συζήτηση λόγω έλλειψης πείρας.
Γι αυτό βοηθείστε και συγχωρείστε με για τις αστοχίες,… γενικώς, ώσπου να μάθω πως και τι !
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

!
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
Ίσως να μην είναι το κατάλληλο νήμα. Κάθε πρόταση δεκτή.
Έκθεση-κόλαφος για τις θρησκευτικές ελευθερίες
Spoiler: Εμφάνιση
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις διαπιστώσεις του για το 2012 επισημαίνει και τις ανοιχτά αντισημιτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής

Της Αντας Ψαρρά

Η έκθεση-κόλαφος του 2012 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο, αλλά μοιάζει να έχει πολύ μέλλον. Αυτός ίσως θα ήταν ένας σοβαρός λόγος για να χτυπήσει πένθιμα ο Αμβρόσιος τις καμπάνες του φανατισμού αντί να κοσμήσει ο ίδιος του χρόνου άλλη μια προσβλητική αναφορά για την ανεξιθρησκία στην επόμενη έκθεση.

Ενώ η έκθεση επισημαίνει και ορθά την ανεξιθρησκία που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας κάνει αναφορές για την διαφορετική και άνιση μεταχείριση των θρησκευτικών δογμάτων και μάλιστα με περιορισμούς που ισχύουν για τους μη ορθόδοξους χριστιανούς.

Η πρώτη αναφορά φυσικά αφορά τη Χρυσή Αυγή και τις ανοιχτά αντισημιτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές και τις βίαιες επιθέσεις κατά προσώπων. Σημειώνεται η άσκηση σημαντικής επιρροής σε όλα τα επίπεδα της επίσημης Εκκλησίας και η καχυποψία απέναντι σε κατοίκους που ενώ είναι Ελληνες πολίτες χαρακτηρίζονται σαν ύποπτοι και γίνονται αντικείμενα διακρίσεων ειδικά όσοι μουσουλμάνοι κατοικούν στη Δυτική Θράκη.

Προνόμια

Με συνοπτικό τρόπο η έκθεση περιγράφει τον μη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας αναφέροντας ότι: Η κυβέρνηση επεκτείνει στους Ορθόδοξους προνόμια Εκκλησίας και νομικά προνόμια που δεν είναι αυτομάτως αποδεκτά σε άλλες θρησκευτικές ομάδες. Η κυβέρνηση πληρώνει για μισθούς και θρησκευτική εκπαίδευση του ορθόδοξου κλήρου, εν μέρει χρηματοδοτεί τη συντήρηση κτιρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και παρέχει μια απαλλαγή από τον φόρο για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Ορθόδοξη θρησκευτική διδασκαλία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές,και μόνο οι μη Ορθόδοξοι μαθητές μπορούν να εξαιρεθούν κατόπιν αιτήματος. Κάνει επίσης εκτενή αναφορά στους διορισμένους μουφτήδες και στις επιτρεπόμενες υπηρεσίες τους αλλά και στην επιβολή του νόμου της Σαρίας στο οικογενειακό δίκαιο.

Η έκθεση συνεχίζει με αναφορές στο θέμα της βλασφημίας που τιμωρείται και μάλιστα επιλεκτικά και στην ουσιαστικά ανενεργή συμμόρφωση της Ελλάδας στην ελευθερία της άρνησης στράτευσης. Γράφει για την σύλληψη του νεαρού «Παστίτσιου».

Μεγάλη έμφαση δίνει στην εκλογή μελών της Χρυσής Αυγής, ενός ανοιχτά αντισημιτικού και ξενόφοβου πολιτικού κόμματος, στο εθνικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά, με σχεδόν 7% των ψήφων.

«Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος δημοσίως και κατ΄επανάληψη αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα και συχνά έδωσε ναζιστικούς χαιρετισμούς σε δημόσιες εκδηλώσεις. Διαβάστηκε απόσπασμα από τα “Πρωτόκολλα της Σιών” μέσα στη Βουλή».

Οι διεθνείς οργανισμοί καλούν τις αρχές να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της βίας της Χρυσής Αυγής, της αντισημιτικής ρητορικής και των εγκληματικών ενεργειών.

Τέλος σταχυολογεί μάλιστα και συγκεκριμένα περιστατικά:

- Εμπρηστές επιτέθηκαν διάφορα σημεία της λατρείας στο κέντρο της Αθήνας και στα σπίτια Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα και Σέρρες. Οι δράστες ποτέ δεν εντοπίστηκαν.

- Υπήρξαν πολλές αναφορές σε περιστατικά κατά των μουσουλμάνων. Τον Μάρτιο, βάνδαλοι έγραψαν σε μουσουλμανικό τάφο το σύνθημα: Ο καλύτερος Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος.

- Μέλη της Χ.Α. με μοτοσικλέτες φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα σε μουσουλμανικά χωριά σε αρκετές περιπτώσεις.

- Υπήρξαν αναφορές για παρενόχληση και όλο και πιο βίαιες σωματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων, πολλοί από τους οποίους ήταν μουσουλμάνοι.

- Η οργάνωση Ενωμένοι Απέναντι στη Ρατσιστική Βία έχει καταγράψει στο διαδίκτυο πάνω από 190 θύματα τεκμηριωμένων επιθέσεων σε ένα χρόνο, αλλά ο συνολικός αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος επειδή οι μετανάστες φοβούνται τις αναφορές.

Αντισημιτισμός

- Οι εκφράσεις του αντισημιτισμού αυξήθηκαν μετά την είσοδο της Χ.Α. στο Κοινοβούλιο.

-Το τεύχος Ιουλίου της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», που συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή περιλαμβάνει βιβλίο με τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» με εισαγωγή από τον πατέρα Ευστάθιο Κολλά, που είναι επίσημο στέλεχος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

- Αναβλήθηκε για τον Μάιο 2013 η δίκη των δημοσιογράφων και των Εβραίων εκπροσώπων της κοινότητας που μήνυσε το 2007 ο Κώστας Πλεύρης για δυσφήμηση.

Οι ακτιβιστές είχαν επικρίνει δημοσίως τους δικαστές που αθώωσαν τον Πλεύρη για υποκίνηση μίσους και φυλετικής βίας με το βιβλίο του Ο Εβραίος – Ολη η αλήθεια. (σ.σ. η συγκεκριμένη δίκη έχει οριστεί για σήμερα).

Ο πρέσβης και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντήθηκαν επανειλημμένα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα για θρησκείες, με δημοτικούς άρχοντες, και με μέλη της Βουλής, για την προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της ποικιλομορφίας, και για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αντιδράσει πιο έντονα στην αντισημιτική και ρατσιστική ρητορική και τις βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.



22/05/2013
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Υποχωρούν οι θρησκευτικές ελευθερίες σε ολόκληρο τον κόσμο

Spoiler: Εμφάνιση
23:33 - Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014

Υποχωρούν οι θρησκευτικές ελευθερίες σε ολόκληρο τον κόσμο

Εμπόδια και περιορισμοί εγείρονται σε 81 χώρες σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης AED

Οι θρησκευτικές ελευθερίες υπέστησαν μία «σφοδρή υποχώρηση» τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς εμπόδια και περιορισμοί εγείρονται σε 81 χώρες ενώ καταγράφεται μια επιδείνωση της κατάστασης στο ένα τέταρτο και πλέον των 196 κρατών που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση που δημοσίευσε η διεθνής καθολική οργάνωση Βοήθεια στην Εκκλησία που βρίσκεται σε κίνδυνο (AED).

Αυτή η διετής έκθεση, που αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι η οργάνωση παρέχει στήριξη σε Χριστιανούς, καταγράφει την κατάσταση κατά τη διάρκεια μιας περιόδου από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014.

Η έκθεση αυτή αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο www.liberte-religieuse.org που δημιουργήθηκε για αυτόν το σκοπό.

Η AED, που είναι αναγνωρισμένη από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, υπογραμμίζει ότι στις 81 από τις 196 χώρες που εξετάσθηκαν, ήτοι σε ένα 41% μεταξύ αυτών, η θρησκευτική ελευθερία «παρεμποδίζεται» και «βρίσκεται σε υποχώρηση».

«Καθώς σημειώθηκαν αλλαγές σε ό,τι αφορά την θρησκευτική ελευθερία» μετά την
προηγούμενη έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2012, «πρόκειται σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις για επιδείνωση», επισημαίνει η οργάνωση, που εντάσσει σε αυτήν την κατηγορία 55 χώρες, ήτοι το 28% του συνόλου.

«Κάποιες βελτιώσεις έχουν διαπιστωθεί» σε μόλις 6 χώρες, 4 εκ των οποίων (Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν και Κατάρ) εξακολουθούν να κατατάσσονται σε «περιοχές υψηλού ή μέτριου διωγμού» των θρησκειών.

Στην κατηγορία «υψηλή έλλειψη ανεκτικότητας» βρίσκονται 20 χώρες, 14 εκ των οποίων «ζουν σε συνθήκες θρησκευτικού διωγμού που συνδέονται με το μουσουλμανικό εξτρεμισμό» εκτιμά ο οργανισμός: το Αφγανιστάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Αίγυπτος, το Ιράν,. Το Ιράκ, η Λιβύη, οι Μαλβίδες, η Νιγηρία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη.

Σε 6 άλλες χώρες (Βιρμανία, Κίνα, Ερυθραία, Βόρεια Κορέα, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν) τις διώξεις επιβάλλουν τα «απολυταρχικά καθεστώτα» αποκαλύπτει η οργάνωση.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης «οι Χριστιανοί παραμένουν η θρησκευτική μειονότητα που διώκεται στο μέγιστο βαθμό». Όμως την ίδια στιγμή υπογραμμίζουν ότι «οι μουσουλμάνοι υπόκεινται επίσης σε ένα νέο σοβαρό επίπεδο διωγμών και διακρίσεων που μπορεί να αποδοθεί είτε σε άλλους μουσουλμάνους είτε σε απολυταρχικά καθεστώτα».

Η οργάνωση επίσης τονίζει ότι «οι βιαιοπραγίες και άλλες κακομεταχειρίσεις, σε χαμηλό γενικά επίπεδο» έχουν αυξηθεί εναντίον των Εβραίων των χωρών της Δύσης, «προκαλώντας την αύξηση του αριθμού των μεταναστών προς το Ισραήλ».
Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται οι χώρες της Δύσης, κυρίως η Γαλλία, που έχει ενταχθεί μεταξύ των χωρών όπου καταγράφεται «ανησυχητική έλλειψη ανεκτικότητας».

Η AED επισημαίνει κυρίως, βασιζόμενη στις δικές της εκτιμήσεις, τη νομιμοποίηση τον περασμένο χρόνο από την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών του γάμου και της υιοθέτησης παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων: σύμφωνα με την καθολική οργάνωση «η θρησκευτική ελευθερία απειλείται από την επικράτηση των νέων κοινωνικών δομών που πλήττουν τη σφαίρα της θρησκείας».
Ο Αλή πρέπει ν' ανοίγει σαμπάνιες, λογικά.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

tasos_didymoteicho έγραψε:Ο Αλή πρέπει ν' ανοίγει σαμπάνιες, λογικά.
Γκαζόζες ανοίγει αντε και Τζιτζιμπίρες το αλκοολ απαγορευεται στους καλους μουσουλμανους
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
Πρώτον, καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Δεύτερον, ανοίγει, έγραψα, όχι πίνει. :snooty: :snooty: :snooty: :dance: :dance: :dance: :lol: :lol: :lol:
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
nik_korosis
Δημοσιεύσεις: 395
Εγγραφή: 23 Απρ 2014 09:39
Όνομα Ιστότοπου: -

επιτρεπεται το absynth.
πηγη: φιλος πορωμενος μουσουλμανος
αμφισβητηση των παντων, αμφιβολια για τιποτα
ο σωστος αθεος ειναι ανορθολογιστης
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

nik_korosis έγραψε:επιτρεπεται το absynth.
πηγη: φιλος πορωμενος μουσουλμανος

E ναι λογικό, επιτρέπονται τα παραισθησιογονα, απαγορευεται το αλκοολ. Εδω που τα λεμε χωρις ναρκωτικα πως να αντεξεις όλες αυτες τις μπουρδες.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

tasos_didymoteicho έγραψε:Πρώτον, καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Φυσικα
tasos_didymoteicho έγραψε:Δεύτερον, ανοίγει, έγραψα, όχι πίνει.
Και άμα "σταξει" η σαμπανια; δεν είναι αμαρτία να "πιασεις" αλκοολ; Νομιζω οτι η τζιτζιμπιρα ειναι πιο καλη επιλογη, και αφρίζει και δεν έχει αλκοολ.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
HELLADISTAN
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 14 Οκτ 2012 10:55
Όνομα Ιστότοπου: atheismingreece.tumblr.com
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Εμεις καλα γελαμε αλλα για πολλους 'αποστατες' αυτο πια σημαινει ρισκο συλληψης (η χειροτερο). Οσοι γνωριζετε τετοιους ανθρωπους ξερετε ποσο τραγικο ειναι να βλεπεις τη χωρα σου να μαυριζει απο τη θρησκεια. Να βλεπεις ταινιες π.χ η ντοκουμεντα του '50 με γυναικες να φορουν φορεματα, να πινουν να διασκεδαζουν ενω σημερα να βγαινεις εξω στο δρομο και να πηζεις στο φερετζε...
Την εν πολλαις αμαρτιαιας περιπεσουσα βουλη γεροντα Εφραιμ ευλογησον...
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

tasos_didymoteicho έγραψε:Υποχωρούν οι θρησκευτικές ελευθερίες σε ολόκληρο τον κόσμο

...

Ο Αλή πρέπει ν' ανοίγει σαμπάνιες, λογικά.
Λογικά εγώ ανοίγω σαμπάνιες επειδή υπάρχει επιτέλους η ελπίδα να απαγορευτεί ο Ισλαμισμός στην δύση :mrgreen:
État de siège
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Scifimom έγραψε:Και άμα "σταξει" η σαμπανια; δεν είναι αμαρτία να "πιασεις" αλκοολ; Νομιζω οτι η τζιτζιμπιρα ειναι πιο καλη επιλογη, και αφρίζει και δεν έχει αλκοολ.
Εδώ στη Σαουδία που είναι hard core, όχι μόνο δεν επιτρέπεται να ακουμπήσουν το αλκόολ αλλά δεν επιτρέπεται να πιάσουν ούτε μπουκάλι που περιέχει αλκόολ και μάλιστα ούτε μπουκάλι που περιείχε αλκοόλ και τώρα περιέχει κάτι άλλο ή είναι άδειο. Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για το χοιρινό.

Όσο για τα ναρκωτικά που ανέφερθηκαν, η κατοχή και μόνον τιμωρείται με θάνατο. Κι αν στο αλκόολ και το χοιρινό μπορεί κάποιοι να κάνουν τα στραβά μάτια για τους ξένους/μη μουσουλμάνους, στα ναρκωτικά είναι πολύ αυστηροί και δε νομίζω ότι γίνονται εξαιρέσεις.
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
truleysi
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

csar έγραψε:Εδώ στη Σαουδία που είναι hard core...
Στη Σουηδία πάλι, που μοιάζει ηχητικά με τη Σαουδία και που δεν είναι και τόσο hard core, το αλκοόλ δεν πωλείται σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα (παρά μόνο από μία κρατική αλυσίδα η οποία είναι πανάκριβη), σε μία προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης.

Στη Σουηδία η υπόθεση αλκοόλ είναι ελεγχόμενο κρατικό μονοπώλιο (έγινε και θέμα στην Ευρωβουλή για το κατά πόσο αυτό είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία). Στα μπαρ επιτρέπεται αν είσαι ενήλικος, αλλά με μέτρο. Οι Σουηδοί για να αποφύγουν τον σκόπελο πετάγονται ως τη γειτονική Δανία για ποτάκι και αλκοολούχα ψώνια, όπου βέβαια τα βρίσκουν και κατά πολύ φτηνότερα.

Πριν από αρκετούς μήνες, διοργάνωσε τουριστική έκθεση στη Στοκχόλμη ο ΕΟΤ, με στόχο προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων υπήρχαν και διάφορα αλκοολούχα ποτά ελληνικής προέλευσης (κρασιά, ρετσίνες, τσίπουρα κλπ.), όμως οι διοργανωτές απαγόρευσαν διά ροπάλου την προσφορά στους επισκέπτες, έστω και μία γουλιά.

(Sorry για το offtopic, αλλά το 'φερε η κουβέντα).
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

καλα κανουν και δεν πουλανε το αλκοολ στα μαγαζια γιατι ο αλκοολικος μπαινει σε πειρασμο παντα

αλλα ναι ειναι εκτος θεματος αυτο το θεμα

Ως αθεοι, δεν μπορει να εμφανιζομαστε οτι υπερασπιζομαστε την θρησκευτικη ελευθερια.

συμφωνω με αυτο τωρα το προσεξα παλιοτερα ισως και να μην ειχα δωσει σημασια ειναι αυτο που φωναζα και εγω χρονια

οταν εισαι αθεος δε μπορει να υπερασπιζεσαι αλλες θρησκειες την στιγμη που και ο ιδιος της αντιπαθεις

αλλα επειδη ξερω πως θα πεσετε τωρα ολοι να με κραξετε η να αρχισεται τα της ελεθεριας και τον ανθρωπινων δικαιωματων δεν λεω κατι αλλο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Πόσες φορές τα έχουμε πει αυτά Αριστοτέλη; ΠΟΣΕΣ;
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

ναι ξερω υπερασπιζομαστε το δικαιωμα του αλοθρησκου να υπαρχει χωρος λατρειας της θρησκειας που πιστευει και οχι οτι υπερασπιζομαστε την θρησκεια που πιστευει

στον απλο αναγνωστη στον γειτονα σου στον γνωστο σου στον ξενο γενικα οταν θα σε δουνε εσενα τον αθεο να τρεχεις στους αγωνες τον αλοθρησκων τι θα σε πουνε?

και μην με πεις στα τετοια σου γιατι θα παει αλλιως μετα η κουβεντα και ειναι μεγαλο θεμα και οχι της παρουσης

σαν αθεος μην εχεις γνωμη για τα δικαιωματα τον αλλοθρησκων μπορουνε και χωρις εσενα να αγωνιστουνε
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Ωραία αντίληψη! Μπράβο! Οπότε ως εργαζόμενος μην έχεις γνώμη για τους άνεργους μπορούν και μόνοι τους, ως άντρας μην έχεις γνώμη για την καταπίεση των γυναικών, ως άσπρος για την καταπίεση των μαύρων, ως δεξιός μη νοιάζεσαι αν πάνε στην εξορία τους κομμουνιστές,ως Γερμανός μη νοιάζεσαι αν πάνε για τους θαλάμους αερίων τους Εβραίους κλπ.

Τελικά πάλι το μόνο "επιχείρημά" σου είναι αυτός ο περίφημος "απλός αναγνώστης" που τον έχεις βγάλει από το μυαλό σου για να κάνεις σπαστικά σχόλια, αυτό λέω εγώ.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Απάντηση