Κηρύγματα ιερέων/μητροπολιτών εμπλοκή στην πολιτική

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Άβαταρ μέλους
Stan
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2013 04:18
Όνομα Ιστότοπου: -

Στο παρόν νήμα θα παραθέσω συνοπτικά "πολιτικές" δηλώσεις Ιεραρχών της Εκκλησίας, και στο οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει τα ευρήματα του. Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να συλλέξουμε και να συγκεντρώσουμε δηλώσεις και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο αρχείο.

Πηγή: Οι σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος - Έθνος (Αντώνης Μανιτάκης - Διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ.)


Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (1939-2008):
Εικόνα

Πολιτικός λόγος: Εθνοκεντρικός, Εθνολατρικός, Εθνοσυγκεντρωτικός, Εθνικιστικός.

Δημόσια Παρουσία: "εθνάρχης" και ως εξ ορισμού εκπρόσωπος του "ελληνικού λαού και έθνους"

Σύνοψη δράσης του: Διαρκής παρέμβαση στη δημόσια σφαίρα με δημόσιο λόγο και ομιλίες, δημοφιλή προσωπικότητα με ευφράδεια και επιδίωξη διεκδίκησης της δημόσιας παρουσίας της Εκκλησίας και το δικαίωμα παρέμβασης της και διατύπωσης λόγου και γνώμης για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος τα οποία αφορούν το λαό, το έθνος και την ελληνική κοινωνία. Η διεκδίκηση αυτοτελούς ρόλου στο δημόσιο χώρο και επιδίωξη επιρροής της κοινής γνώμης αποβλέπει στο να καταστήσει την Εκκλησία παράγοντα ικανό να επηρεάζει, απειλεί ή και να εκβιάζει αποφάσεις εθνικού, κοινωνικού ή ηθικού χαρακτήρα εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας.

Ακολουθούν επιλεκτικά δηλώσεις του ανωτέρω:

1. Καταστρατήγηση Συντάγματος: "Πάνω από το σύνταγμα και τους νόμους είναι η ιστορία, η πραγματικότητα και η βούληση του λαού. Οι νόμοι, όταν ο λαός δεν θέλει, δεν εφαρμόζονται, πέφτουν σε αχρησία και ουσιαστικά καταργούνται. Τους απορρίπτει η συνείδηση που έχει το έθνος για το τι είναι ορθό και τι όχι."

Ελευθεροτυπία 15/06/2000

2. Κατά αυτών που πρότειναν την αναθεώρηση του συντάγματος το 1998 (χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους): "Γραικύλους που θέλουν τη συρρίκνωση της Εκκλησίας γιατί ξέρουν ότι το έθνος οφείλει την επιβίωση του σε αυτήν."

Ελευθεροτυπία 05/05/1998

3. Σε απάντηση στην πρόταση για την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου: "Εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, αν μας ενδιαφέρει να έχουμε εθνική και κοινωνική συνοχή, τότε να ξέρουμε ότι τέτοια δύναμη είναι το πνεύμα της Ορθοδοξίας."

Ελευθεροτυπία 04/04/1998

4. Με αφορμή τα Ίμια και η παρότρυνση του για πόλεμο: "Το αληθινό δίλημμα ήταν και είναι ειρήνη ή ελευθερία, ειρήνη ή εθνική ταπείνωση. Και σε αυτό το δίλημμα η ακραιφνής ελληνική ιστορική επιλογή δεν μπορεί να είναι ειρήνη." [!!!]

Το Βήμα 25/02/1996

5. Εθναρχικές και σωτηριολογικές ιδεολογίες: ".... ο μόνος θεσμός των Ελλήνων που εκφράζει αληθινά μεγάλη και πρότυπη πνευματικότητα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία.. Η σωτηρία του ελληνισμού μπορεί να είναι έργο μόνο της Εκκλησίας"

Το Βήμα 19/01/1997

6. Απειλές μετά την εκλογή του ως αρχιεπίσκοπος: "Θα υψώσω οχυρώματα εναντίον αυτών που υποκριτικά καταγίνονται εις επαίνους και διθυράμβους για την Εκκλησία. Θα προσπαθήσω να πείσω αρχικά δια του λόγου και της διαλεκτικής ικανότητας. Αν ο λόγος ο πειστικός δεν αποφέρει καρπούς, τότε η Εκκλησία θα προχωρήσει σε δυναμική αντιπαράθεση, θα καταφύγει στο λαό μας. Και είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του λαού χτυπά Ορθόδοξα και Ανατολικά"

Ημερήσιος Τύπος 05/05/1998

7. Πολιτικές απειλές αναφορικά με τις επιρροές από Ευρώπη: ".... και καθένας ο οποίος στρέφεται εναντίον του πνεύματος της ορθοδοξίας, καθένας ο οποίος καταβάλει προσπάθεια να μετατρέψει αυτόν το τόπο σε κράτος λαϊκιστικό, όπως λέγεται, διότι δήθεν αυτό είναι το πρότυπο της Ευρώπης, κάνει έγκλημα εναντίον της ιστορίας αυτού του λαού και δεν θα πρέπει να τον αφήσουμε ελεύθερο να κάνει αυτό το έγκλημα, εις βάρος ημών και εις βάρος κυρίως των παιδιών"

Ημερήσιος Τύπος 05/05/1998

8. Με αφορμή την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης του ΠΑΣΟΚ: Ερωτώ την Πολιτεία, η καθιέρωση λαϊκού κράτους όχι μόνο θα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την παράδοση του τόπου, τις αντιλήψεις του λαού και τις ανάγκες του, αλλά και θα αποχρωματίσει θρησκευτικά τη ζωή του τόπου στερώντας τον από μία έντονη παρουσία, που θα πρέπει να ομολογηθεί ότι υπήρξε ευεργετική και διαμορφωτική των συνειδήσεων και της φυσιογνωμίας του νέου ελληνισμού.... ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας θα επεκταθεί και θα σημάνει κατ' ουσίαν και χωρισμόν Έθνους και Εκκλησίας.... Έθνος χωρίς κρατική υπόσταση είναι περιφερόμενη ιδεολογία και κράτος χωρίς Έθνος είναι ένα ανέστιο μόρφωμα.

Βήμα 09/04/1995 κ 14/05/1995

9. Περί νομιμότητας του πολιτικού του λόγου: "Δεν υπάρχει δραστηριότητα της ανθρώπινης ζωής για την οποία η εκκλησία δεν μπορεί και δεν οφείλει να έχει άποψη και λόγο"

Ημερήσιος Τύπος 05/05/1998
"Εκείνοι που μπορούν να σας κάνουν να πιστεύετε σε παραλογισμούς, μπορούν να σας κάνουν να διαπράξετε ακρότητες" - Βολταίρος
"Για να γνωρίσεις ποιος σε κυβερνάει, απλά μάθε ποιον δεν επιτρέπεται να επικρίνεις" - Βολταίρος
"Η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των ανίκανων" -Ισαάκ Ασίμωφ
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Stan μπράβο, πολύ καλή ιδέα, θα ήταν τέλειο το να υπάρχουν και παραπομπές για τα παραπάνω αναφερόμενα μην πω και αποθηκευμένες σελίδες.
Για τον παραπάνω ναζί συνεισφέρω αυτό το σχετικό άρθρο στο μπλογκ των Ροΐδη-Λασκαράτου και στο προτείνω γενικά καθώς είναι πολύ καλή πηγή αποθησαύρισης ιερατικού κηρύγματος μίσους, οπισθοδρόμησης, μισαλλοδοξίας, κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ.
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ωραία, οπότε θα συνεργαστείτε! Να συγχωνεύσουμε τα νήματα;
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Το γαμώτο είναι που δεν ζει ο Χριστόδουλος, να πάει να του φιλήσει το χέρι η κυρία Δούρου .

Θα μου πεις βέβαια υπάρχει πάντα και το σκήνωμα .... για μερικά ψηφαλάκια φιλάμε και σκηνώματα άμα λάχει :mrgreen:
État de siège
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Συγχωνεύθηκαν.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

[youtube]vxCNzG-Jwx8[/youtube]

Όποτε ανοίγουν το στόμα τους και εκφέρουν πολιτική άποψη , εκτός του ότι είναι ανερμάτιστοι και παρανοϊκοί, ο λόγος τους αυτομάτως εντάσσεται στις γραφικότητες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τεμπελόσκυλο την 10 Μάιος 2014 15:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Συγχωνεύτηκε με ήδη υπάρχον θέμα
État de siège
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Αριθμός: 165
Τύπος: Αναφορά
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: το οποίο αφορά το βέτο από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο για την ΕΥΑΘ
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ημερομηνία: 24/06/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 25/06/2014
Καταθέτων: Νικολόπουλος Ιωάννου Νικόλαος
Υπουργός: Υπ. Επικρατείας

Περίληψη αναφοράς
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο Άνθιμος είπε «όχι» στην παραχώρηση της ΕΥΑΘ σε ξένους επενδυτές
Off Topic
(csar: σε ντόπιους όμως; ίσως αν συμμετέχει και η Μητρόπολη;)
σε συνάντηση που είχε με μέλη της πρωτοβουλίας “SOSτε το ΝΕΡΟ».
Off Topic
(csar: είναι να απορεί κανείς γιατί τον ρώτησαν)
Περίληψη απάντησης
Η αναφορά δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 11 Αύγ 2014 11:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: (δεν) απαντήθηκε
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Νόμιζα ότι είχε συζητηθεί το θέμα αλλά δεν το βρήκα με την αναζήτηση. Το θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον και το είχα παρακολουθήσει πολύ διότι το έπαιζε πολύ στο BBC και το Al Jazzera.

Πρόκειται για μία Σουδανή η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για πορνεία και αποστασία. Συγκεκριμένα η τύπισσα παντρεύτηκε Αμερικανό πολίτη (για αυτό πήρε και δημοσιότητα το θέμα) χριστιανό και κατηγορήθηκε για πορνεία επειδή οι γάμοι μουσουλμάνων με χριστιανούς θεωρούνται άκυροι. Αυτή ισχυρίστηκε ότι είναι και η ίδια Χριστιανή και τότε την κατηγόρησαν για αποστασία. Αυτή αρνήθηκε την κατηγορία με το αιτιολογικό ότι ο πατέρας της (που είναι μουσουλμάνος) ήταν μακριά από αυτήν και τη μάνα της όταν αυτή ήταν μικρή και η μητέρα της τη μεγάλωσε ως Χριστιανή. Άρα ήταν από πάντα Χριστιανή άρα δεν ισχύει η αποστασία. Το δικαστήριο δε δέχτηκε τον ισχυρισμό της καθώς αφού ο πατέρας της είναι μουσουλμάνος, κι αυτή θεωρείται μουσουλμάνα.

Τελικά βρέθηκε ένοχη και της έδωσαν διορία τρεις ημέρες να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό αλλιώς θα καταδικαζόταν σε θάνατο. Αυτή αρνήθηκε (έχει κότσια) και τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο και κάτι μαστιγώματα αλλά επειδή ήταν 8 μηνών έγκυος η ποινή της αναβλήθηκε για μέχρι να σταματήσει να θηλάζει το βρέφος (ανθρωπισμός πάνω απ' όλα). Τελικά γέννησε ενώ ήταν στη φυλακή (φαντάζομαι θα την πήγαν σε κανένα νοσοκομείο) και μετά από λίγο καιρό της δόθηκε χάρη. Όταν προσπάθησε να φύγει από τη χώρα με τον άντρα της και τα παιδιά της πριν από καναδυό εβδομάδες δεν την άφησαν. Από τότε δεν ξέρω τι έγινε.

Το ωραίο είναι ότι όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου...


Αριθμός: 201
Τύπος: Αναφορά
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: το οποίο αναφέρεται στην έκκληση του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος να μην επιβληθεί η θανατική ποινή στην 27 χρονη Σουδανή που αποσπάστηκε τον Χριστιανισμό
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ημερομηνία: 24/06/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 23/06/2014
Καταθέτων: Νικολόπουλος Ιωάννου Νικόλαος
Υπουργοί:
1. Υπ. Εξωτερικών
2. Υπ. Επικρατείας
3. Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Περίληψη αναφοράς
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ο Ιερώνυμος απηύθυνε έκκληση να μην επιβληθεί η θανατική ποινή στη Σουδανή που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Περιλήψεις απαντήσεων
1. Υπ. Εξωτερικών: Η αναφορά δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής.

2. Υπ. Επικρατείας: Η αναφορά δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής.

3. Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αναρμόδιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 10 Σεπ 2014 08:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: (δεν) απαντήθηκε
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Μερικές φορές εύχομαι να ήμουν Υπουργός για να πάρω μία τέτοια αναφορά από Βουλευτή (κατά προτίμηση από τον Νικολό.) και να του απαντήσω κάτι σαν «Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.» ή «Και τι θέλεις να κάνω για αυτό;» ή ακόμα καλύτερα ένα μεγαλοπρεπές «Στ' αρχίδια μας.»
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Αριθμός: 796
Τύπος: Αναφορά
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: το οποίο αναφέρεται στην έκκληση του Ιερώνυμου να μην επιβληθεί η θανατική ποινή στην 27χρονη Σουδανή που ασπάστηκε το Χριστιανισμό
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ημερομηνία: 30/07/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 29/07/2014
Καταθέτων: Νικολόπουλος Ιωάννου Νικόλαος
Υπουργοί:
1. Υπ. Εξωτερικών
2. Υπ. Επικρατείας
3. Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Περίληψη αναφοράς
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολις» (21/5/2014) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μην εκτελεστεί η 27χρονη Σουδανή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 23 Σεπ 2014 09:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: (δεν) απαντήθηκε
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Αριθμός: 208/1827
Τύπος: Ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε.
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης στο Μαξίμου για εθνικά θέματα. Εκθέτη το Σκοπιανό ζήτημα;
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ημερομηνία: 12/08/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 12/08/2014
Καταθέτων: Νικολόπουλος Ιωάννου Νικόλαος
Υπουργός: Σταμάτης Δημήτριος (Υπουργός Επικρατείας)

Περίληψη ερώτησης
Σύμφωνα με ανακοινωθέν της ΙΜ Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου και συζήτησαν «θέματα που αφορούν στην πατρίδα μας, στο λαό μας και στην εκκλησία μας» και επίσης ο Άνθιμος παρέδωσε στον Πρωθυπουργό «υπόμνημα με έξι αυτοτελή θέματα» επί των οποίων έγινε αμοιβαία ενημέρωση και συζήτηση. Για τη συνάντηση δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την κυβερνητικό εκπρόσωπο.
α. Γιατί κρατήθηκε κρυφή η συνάντηση;
β. Ποια ήταν τα έξι αυτοτελή θέματα;
γ. Ήταν μεταξύ των θεμάτων και αυτό της Μακεδονίας εν όψει και της προσεχούς «Ειδικής συνόδου κορυφής για το μέλλον των δυτικών Βαλκανίων» στο Βερολίνο;
δ. Τι απαντήσεις δόθηκαν στα έξι αυτοτελή θέματα;

Περίληψη απάντησης
Υπ. Επικρατείας: Δεν απαντούμε διότι η ερώτηση δεν πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 14 Νοέμ 2014 12:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: (δεν) απαντήθηκε
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Γόρτυνος προς Πρωθυπουργό: ''Είμαστε όλοι οργισμένοι εναντίον σας''
romfea.gr

Spoiler: Εμφάνιση
Ἐξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Νοιώθω δυνατή τήν ἀνάγκη τῆς ψυχῆς μου, ὡς Ἐπίσκοπος τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, ὡς Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος καί ὡς Ἕλληνας πολίτης, τέκνον ἥρωος ἀλβανικῶν ὀρέων, θυσιασθέντος γιά τήν πατρίδα σέ ἡλικία 25 ἐτῶν, νά σᾶς γράψω τήν παροῦσα σύντομη ἐπιστολή μου, γιά νά διαμαρτυρηθῶ καί ἐγώ γιά τόν ἄθλιο καί ἐλεεινό ἀντιρατσιστικό λεγόμενο νόμο πού σπεύδετε νά ψηφίσετε καί νά ἐπιβάλετε στήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα.

Ὁ νόμος αὐτός εἶναι ἀντίθετος πρός τήν Ἁγία Γραφή, πρός τήν Ἑλληνική σοφία καί παιδεία, ἀλλά καί πρός αὐτήν τήν ἁπλῆ λογική καί τό αἴσθημα τοῦ ἀνθρώπου.

Διά τοῦτο εἴμαστε καί σφόδρα ἐνάντιοι πρός αὐτόν ὡς χριστιανοί, ὡς Ἕλληνες καί ὡς κοινοί ἄνθρωποι.

Δέν τό περιμέναμε ποτέ ὅτι στήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα θά συζητηθεῖ διά νά ἐφαρμοστεῖ διά νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, ἡ ὁποία θά μᾶς ἀπαγορεύει νά ὀνομάσουμε τά «σύκα-σύκα» καί τήν «σκάφη-σκάφη»!

Γιατί ἐκεῖ τό πάει τό ὑπό ψήφιση νομοσχέδιό σας. Θά μᾶς ἀπαγορεύει, δηλαδή, ὁ ἀντιρατσιστικός νόμος νά ποῦμε ὅτι οἱ ὁμοφυλόφιλοι εἶναι αἰσχροί, ὅτι εἶναι «κύνες», ὅπως τούς ὀνομάζει ἡ Ἁγία Γραφή στό τελευταῖο της βιβλίο, τήν Ἀποκάλυψη.

Οἱ ἄγγελοι πού φυλάγουν τίς πύλες τῆς οὐράνιας πόλης τοῦ Θεοῦ, γιά νά μήν εἰσέρχεται ὁ καθένας σ᾽ αὐτήν, ἀκούγονται νά λέγουν: «Ἔξω οἱ κύνες»! (Ἀποκ. 22,15).

Μέ τήν ἔκφραση αὐτή νοοῦνται οἱ ὁμοφυλόφιλοι, οἱ κύναιδοι. Ὥστε λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, κατά τόν ἀντιρατσιστικό νόμο, πού σπεύδετε ταχέως νά ψηφίσετε, ὁ συγγραφεύς τῆς Ἀποκάλυψης Εὐαγγελιστής Ἰωάννης εἶναι ρατσιστής; Ναί!

Μέ τόν ὑπό ψήφιση νόμο σας, θά πρέπει ὁ λαός μας νά μήν διαβάζει τήν Ἁγία Γραφή, γιατί οἱ ἥρωές της καί οἱ θεόπνευστοι συγγραφεῖς της, κατά τήν σκέψη τοῦ νόμου αὐτοῦ, εἶναι ρατσιστές.

Πραγματικά, κατά τόν ἀντιρατσιστικό νόμο, πού ψηφίζεται ἐπί κυβερνήσεως Ἀντωνίου Σαμαρᾶ, οἱ Προφῆτες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, ὁ Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος καί ὁ ἀπόστολος Παῦλος, πού τόσα γράφει κατά τῶν Ἑβραίων, πρέπει νά καταδικαστοῦν καί νά ὁδηγηθοῦν στίς φυλακές ὡς ρατσιστές.

Στήν χώρα μας, κύριε Πρωθυπουργέ, ὅπου ἄνθησε ἡ ὡραία ἑλληνική σοφία καί ἡ ἐλευθερία, φρονῶ, μετά πολλῶν ἄλλων λογίων ἀνδρῶν, ὅτι δέν μπορεῖ νά σταθεῖ ὁ ὑπό ψήφιση νόμος σας κατά τοῦ ρατσισμοῦ, διότι αὐτός καταστρατηγεῖ τήν ἐλεύθερη σκέψη καί ἔκφραση τῶν ρωμαλέων Ἑλλήνων, χαρίσματα καί ἀγαθά, τά ὁποῖα προστατεύονται συνταγματικῶς.

Πιστεύω δέ ὅτι ὁ νόμος αὐτός θά προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριῶν, οἱ ὁποῖες μάλιστα θά ἔχουν ὡς σημειοφόρους ἐμᾶς τούς κληρικούς καί μάλιστα τούς Ἐπισκόπους, γιατί δέν θά ἀφήσουμε, ὄχι δέν θά ἀφήσουμε, ἐμεῖς οἱ Ἐπίσκοποι τόν λαό νά ἀγωνίζεται μόνος του, γιά τήν ὑπεράσπιση τῶν δώρων του, πού ἔλαβε ἀπό τόν Θεό.

Οἱ Χριστιανοί καί μάλιστα οἱ Ἕλληνες Χριστιανοί, δέν θά ἀνεχθοῦν ποτέ δεσμεύσεις στήν σκέψη καί στόν λόγο τους.

Ἔχουμε δέ τόν Ἀπόστολο Παῦλο πού μᾶς λέγει: «Τῇ ἐλευθερίᾳ ᾗ Χριστός ἡμᾶς ἠλευθέρωσε, στήκετε καί μή πάλιν ζυγῷ δουλείας ἐνέχεσθε» (Γαλ. 5,1).

Ἐνημερώνω ὅτι στήν ἐπαρχία μου, τήν Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, κληρικοί καί λαϊκοί καί ἁπλός λαός (τσοπάνηδες καί γεωργοί) εἶναι ὅλοι ὀργισμένοι ἐναντίον σας γιά τό τόλμημά σας νά προωθεῖτε ἕνα τέτοιο ἐλεεινό νομοσχέδιο ἐνάντιο πρός τήν ἑλληνορθόδοξη παράδοσή μας.

Μέ τήν καλή ἐλπίδα ὅτι θά φωτισθεῖτε ἀπό τόν Θεό καί θά σκεφθεῖτε συνετότερα καί θά σταματήσετε λοιπόν τήν πορεία τοῦ ὑπό ψήφιση νομοσχεδίου, σᾶς χαιρετῶ

Μέ τιμή καί εὐχές

Ὁ Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Στήν χώρα μας, κύριε Πρωθυπουργέ, ὅπου ἄνθησε ἡ ὡραία ἑλληνική σοφία καί ἡ ἐλευθερία, φρονῶ, μετά πολλῶν ἄλλων λογίων ἀνδρῶν, ὅτι δέν μπορεῖ νά σταθεῖ ὁ ὑπό ψήφιση νόμος σας κατά τοῦ ρατσισμοῦ, διότι αὐτός καταστρατηγεῖ τήν ἐλεύθερη σκέψη καί ἔκφραση τῶν ρωμαλέων Ἑλλήνων, χαρίσματα καί ἀγαθά, τά ὁποῖα προστατεύονται συνταγματικῶς.
Σύμφωνοι. Όμως κάποιος που έχει αυτήν την άποψη (δηλ. ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν την ελεύθερη σκέψη και έκφραση), αναγκαστικά αποδέχεται και την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας. 8-)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Λείπει ο Μάρτης απ' τη σαρακοστή;
Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς προς τον Πρωθυπουργό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Spoiler: Εμφάνιση
Πειραιεύς, 20 Αὐγούστου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε πρός τόν Πρωθυπουργόν κ. Ἀ. Σαμαρᾶν τήν ἀκόλουθον ἐπιστολήν σχετικῶς μέ τό νομοσχέδιο: Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


᾿Αριθ. Πρωτ. 940
᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 20ῃ Αὐγούστου 2014
Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον Κύριον
Ἀντώνιον Σαμαρᾶν
Πρωθυπουργόν-Πρόεδρον Ν.Δ.
Μέγαρον Μαξίμου
ΑΘΗΝΑΙ

Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ἡ ἐντός τοῦ θέρους καί ἀπό τό τμῆμα διακοπῶν τῆς Βουλῆς ψήφιση τοῦ Σχεδίου Νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» μᾶς ἀναγκάζει ἐσπευσμένως νά Σᾶς ἀπευθύνομε τήν παρούσα, διαμαρτυρόμενοι ἐντόνως ἐκ προσώπου τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως, διά τήν μή πρόβλεψη στό ἄρθρο 3 τοῦ συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου τῆς κακόβουλης ἄρνησης ἤ ἐκμηδένισης ἱστορικῶν γεγονότων πού ἀναφέρονται στίς γενοκτονίες τοῦ Ποντιακοῦ καί Μικρασιατικοῦ Ἑλληνισμοῦ, τῶν Ἀρμενίων καί τῶν ἄλλων ἐθνοτήτων, πού κατακρεουργήθησαν ἀπό τήν Τουρκική θηριωδία.
Συγχαίρομε δημοσίᾳ τούς 38 Βουλευτάς τοῦ κομματός Σας διά τήν ἐθνική τους θέση καί ἀντίδραση ὅσον ἀφορᾶ στό συγκεκριμένο ἐθνικῆς σημασίας καί σοβαρότητος ζήτημα.

Διαμαρτυρόμεθα ἀκόμη ἐντονότατα, διότι εἰσάγεται γιά πρώτη φορά στήν ἔννομη τάξη καί τό δικαιϊκό σύστημα ἡ ποινική καταδίωξι ἑνός συναισθήματος πού δέν ἔχει λάβει ἀρχή ἐκτελέσεως, ὅπως ἡ ἔννοια τοῦ μίσους, ἡ ὁποία δέν προσδιορίζεται ἐπακριβῶς μέ μέγιστο κίνδυνο τήν καταδίωξη τῆς ἐλευθερίας τῆς συνειδήσεως καί τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως πού προβλέπονται καί προστατεύονται ἀπό τά ἄρθρα 14-16 τοῦ Συντάγματος καί τό ἄρθρο 10 τῆς Ε.Σ.Δ.Α.

Ἀντιλαμβάνεσθε ἀσφαλῶς ὅτι τό ὑπό συζήτηση καί ψήφιση Σχέδιο Νόμου ὡς ἔχει συζητηθεῖ καί διατυπωθεῖ στήν ἁρμόδια Ἐπιτροπή τῆς Βουλῆς, προσβάλλει τό ἀτομικό δικαίωμα τῆς ἐλευθερίας τῆς ἐκφράσεως πού ὡς ἀνεφέρθη συνταγματικῶς προστατεύεται, γι’ αὐτό καί τό περιεχόμενο τῶν σχετικῶν ποινικῶν τυποποιήσεων συναντᾶ τά ὅριά του στά ἄρθρα 10 παραγρ. 2, 14 καί 17 τῆς ΕΣΔΑ, στά ἄρθρα 19 παραγρ. 2 καί 3 καί 21 τοῦ Διεθνοῦς Συμφώνου τοῦ ΟΗΕ γιά τά ἀτομικά καί πολιτικά δικαιώματα καί στά ἄρθρα 5 παραγρ. 1 καί 2, 16 παραγρ. 1 ἐδ. 2, καί 25 παραγρ. 3 τοῦ Συντάγματος. Ἑπομένως ἡ ποινική ἐκτίμηση τοῦ συναισθήματος πού δέν ἐνέχει τήν ἀρχή ἐκτελέσεως ἐγκληματικῆς ἐνέργειας ἐπιβάλλει φασιστικῷ τῷ τρόπῳ τήν κατάργηση τῆς ἐλευθερίας τῆς ἐκφράσεως καί ἐπιδιώκει τήν ἀπαγόρευση τῆς σκέψεως, ἐφ’ ὅσον ἡ γνωστοποίησή της θά καθιστᾶ τόν πολίτη ὑποκείμενο τοῦ ποινικοῦ δικαίου. Ἡ Ἀπόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ προβλέπει ὅτι προϋπόθεση ποινικῆς καταστολῆς ἐγκληματικῆς ρατσιστικῆς ἐνέργειας εἶναι ἡ προσφορότητα τῆς συγκεκριμένης ἐκδήλωσης νά παράγει ἄμεσο καί ἐπικείμενο κίνδυνο συνολικά γιά τήν εἰρηνική καί ὁμαλή κοινωνική συμβίωση, εἰδικώτερα δέ γιά τά δικαιώματα τῆς ὁμάδας ἤ τοῦ προσώπου κατά τῶν ὁποίων στρέφεται. Οἱ ἀνωτέρω προϋποθέσεις δέν περιλαμβάνονται στό Σχέδιο Νόμου μέ προφανές ἀποτέλεσμα τήν ποινικοποίηση τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως καί κρίσεως.


Ἐξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ,

Ἀνοίγετε τό ἀσκό τοῦ Αἰόλου μέ αὐτό τό σχέδιο Νόμου διότι ποινικοποιεῖτε καί αὐτή τήν ἐπιστημονική ἄποψη ἀφοῦ μέ τό ὑπό κρίση Σχέδιο Νόμου θά ἔπρεπε νά εἶναι ὑποκείμενο ἐάν ζοῦσε τοῦ Ποινικοῦ Δικαίου ὁ μακαριστός Καθηγητής Γ. Ἀ. Μαγκάκης διότι στή Νομική Σχολή ἐδίδασκε εἰδικό ποινικό δίκαιο μέ τό σύγγραμά του «Τά ἐγκλήματα περί τό γενετήσιο ἔνστικτο» ὅπου ἀνεφέρετο καί ἡ παρά φύσι ἀσέλγεια τήν ὁποία κολάζει ὑπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ὁ ποινικός Νομοθέτης στό ἄρθρο 347 τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα ἀφοῦ ἐνδεχομένως μποροῦσε νά θεωρηθεῖ ὅτι ἡ συμπερίληψη στίς ἐγκληματικές πράξεις τῆς βορβορώδους αὐτῆς χυδαιότητος ἐμποιεῖ μίσος σέ βάρος ἐχόντων τό συγκεκριμένο διαστροφικό «προσανατολισμό».

Θά πρέπει ὡσαύτως μέ τήν παραπάνω ἀπαράδεκτη πρόβλεψη τοῦ ὑπό κρίση σχεδίου Νόμου νά καθίστατο ὑποκείμενο τοῦ Ποινικοῦ Δικαίου καί ὁ οὐρανοβάμων Ἀπόστολος Παῦλος διότι στήν Α΄ πρός Κορινθίους ἐπιστολή του στό Κεφ. 6 στιχ. 9-11 διακηρύσσει εὐθαρσῶς «...ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι». Καί συνεπῶς καί Αὐτός ἀπαξιώνων διά τοῦ κηρύγματός του τούς ἑτέρους «προσανατολισμούς» περί τό γενετήσιο ἔνστικτο προκαλεῖ τό μίσος καί τήν ἀπέχθεια ἐναντίον τῶν ὑποκειμένων στά γεώδη αὐτά πάθη. Σέ αὐτή τήν παράνοια ὁδηγεῖτε τό δικαιϊκό σύστημα καί τήν ἔννομη τάξη κ. Πρωθυπουργέ!

Διαμαρτυρόμεθα διότι ἀναλάβατε Ἐσεῖς μετά τοῦ φίλου κ. Εὐάγγελου Βενιζέλου καί ρόλο «Δημιουργοῦ» ἀφοῦ μέ τό ὑπό κρίση Σχέδιο Νόμου καθιερώνεται στήν ἔννομη τάξη τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς Ἑλλάδος ἀπό τήν δική Σας Κυβέρνηση καί ἕτερος γενετήσιος-σεξουαλικός προσανατολισμός καί ἑτέρα ταυτότητα φύλου ἐκτός τοῦ ἀνδρός καί τῆς γυναικός καί ἀνακηρύσσεται ἡ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή καί ἡ ἀντιαισθητική μίμηση τοῦ ἑτέρου φύλου ὡς προστατευόμενο ἔννομο ἀγαθό ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη. Βεβαίως γνωρίζετε καλῶς ὅτι αὐτό εἶναι τό πρῶτο βῆμα γιά τήν ἐν συνεχείᾳ προώθηση τοῦ Συμφώνου συμβίωσης τῶν λεγομένων «ὁμοφύλων ζευγαριῶν». Ἀσφαλῶς στό ὑπό κρίση σχέδιο νόμου ὅπου καθιερώνετε ἕτερο γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους καί ἀσεβῶς ἀνατρέπετε τήν ἀνθρώπινη ὀντολογία καί φυσιολογία θά περιλαμβάνετε διότι δέν τό διευκρινίζετε καί τούς θεσμούς «δικαίου» τῶν προηγμένων χωρῶν τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Βορᾶ ὅπως εἶναι ἡ παιδοφιλία καί ἡ κτηνοβασία πού ἔχουν τύχει συνταγματικῆς καλύψεως στήν Ὀλλανδία μέ τό κόμμα PNVD καί στήν Γερμανία μέ τούς ἑκατόν πενήντα χιλιάδες ἐνεργούς κτηνοβάτες στούς θεσμοθετημένους οἴκους ἀνοχῆς κτηνοβατῶν.

Διερωτῶμαι κ. Πρωθυπουργέ ἐάν στό πρόγραμμα τοῦ Κόμματός Σας ἐξαγγέλονταν καί περιλαμβάνονταν αὐτές οἱ Νομοθετικές πρωτοβουλίες καί ἑπομένως ἐάν ἔχετε τήν νομιμοποίηση τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος πού Σᾶς ψήφισε γιά νά ποινικοποιήσετε τήν ἐλευθερία τῆς ἐκφράσεως καί νά «ἀνιδρύσετε» νέο τύπο ἀνθρώπου.

Νά εἶστε βέβαιος ὅτι ἡ Μία Ἁγία Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ πού πέρασε διά πυρός καί ὕδατος καί πού μόνο τούς τρεῖς πρώτους αἰῶνες ἐκοσμήθη μέ τό αἷμα ἕνδεκα ἑκατομμυρίων μαρτύρων δέν θά παύσει νά ὑπερασπίζεται τό ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ ὅλες τίς ἐκφάνσεις του καί νά στηλιτεύει τά βύθια γεώδη πάθη μέ ὁποιοδήποτε τίμημα. Σκεφθεῖτε ὅμως καλῶς, καί τό λέγω μέ τήν ἐμπειρία τῶν πολλαπλῶν καταμηνύσεών μου ἀπό τά λεγόμενα «ὁμοερωτικά» σωματεῖα διότι ὑπερασπίστηκα τό ἀνθρώπινο ἦθος καί τόν θεϊκό Νόμο, χωρίς ποτέ νά στηλιτεύσω πρόσωπα, ὁποία θά εἶναι ἡ θέση Σας στό γήϊνο χωροχρόνο καί στό ἐπέκεινα ὅταν ὁδηγηθοῦν ὡς νέοι μάρτυρες τῆς ἀληθείας τοῦ αἰωνίου Θεοῦ στίς φυλακές, ἐκεῖνοι πού θά ὑπερασπίζονται ἀνύστακτα τό ἀνθρώπινο ἦθος καί τό τιμιώτατο ἀνθρώπινο πρόσωπο.

Τό παγανιστικό καί ναζιστικό Κόμμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς πού προσέλαβε τό ὄνομά του καί τό ἰδεολόγημά του ἀπό τό καββαλιστικό καί ἀποκρυφιστικό Ἑρμητικό Τάγμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς τοῦ 19ου αἰ. τῶν Γέϊτς καί Ἄλιστερ Κρόουλι καί ἀπό τόν Ρουνικό Παγανισμό τοῦ Ἐθνικοσοσιαλισμοῦ, δέν θά τό καταπολεμήσετε, ὡς ἀφελῶς πιστεύετε, μέ τέτοια νομοθετήματα άλλά μόνο μέ τήν ριζική ἀντιμετώπιση τῶν αἰτιῶν πού τό γιγάντωσαν καί πού εἶναι ἡ ἄκριτη καί ἀσύδοτη ἐπέλαση στή χώρα παρανόμων μεταναστῶν καί ἡ ἀνεξέλεγκτη καί τραγική ὕφεση πού συνεχίζονται καί ἔχουν μεταβάλλει τήν πατρίδα σέ «γκέτο χαμένων ψυχῶν».

Ἐλπίζω νά συνειδητοποιήσετε ὅτι ἐμμένοντας στό ἄθλιο αὐτό νομοθέτημα πωλεῖτε σέ τιμή εὐκαιρίας τήν ψυχή Σας γιά μερικούς ἀκόμη μῆνες Πρωθυπουργίας!

Μετά τιμῆς
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
truleysi
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας έγραψε: Οἱ ἄγγελοι πού φυλάγουν τίς πύλες τῆς οὐράνιας πόλης τοῦ Θεοῦ, γιά νά μήν εἰσέρχεται ὁ καθένας σ᾽ αὐτήν, ἀκούγονται νά λέγουν: «Ἔξω οἱ κύνες»! (Ἀποκ. 22,15). Μέ τήν ἔκφραση αὐτή νοοῦνται οἱ ὁμοφυλόφιλοι, οἱ κύναιδοι.
Μούσκεμα τα 'κανε, ο ζάβλακας. Ως... κίναιδος (με γιώτα και όχι με ύψιλον), γνωρίζω την ετυμολογία του χαρακτηρισμού μου: Κίναιδος = Ο κινών την αιδώ (αυτός που προκαλεί ντροπή). Δεν έχει να κάνει με τους συμπαθέστατους κατά τ' άλλα κύνες. Από την άλλη, εφόσον η Αγία Γραφή αποκαλεί ανθρώπους σκύλους, πρόκειται πράγματι για «Αγία».
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

μπερδευτικαν ολοι νομιζω ισως :D
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
arcadius
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 05 Απρ 2011 05:06
Όνομα Ιστότοπου: -

tasos_didymoteicho έγραψε:
Off Topic
Ως συνήθως, προτιμώ να δίνω στα εισηγηθέντα θέματά μου γενικότερο χαρακτήρα, ώστε να περιλαμβάνουν μεγαλύτερη γκάμα παρόμοιας θεματολογίας στο μέλλον, αποφεύγοντας πολυδιάσπαση θεμάτων, καθώς και νά 'ναι πιο εύκολα στην αναζήτησή τους.
Έψαξα (ενδελεχώς, πιστεύω), αλλά δεν βρήκα παρόμοιο θέμα, ούτε εδώ ούτε στην πολιτική (αν κάνω λάθος, ας δουν οι διαχειριστές το ενδεχόμενο ενοποίησης), προτιμώ περισσότερο όμως το συγκεκριμένο χώρο των συζητήσεων για την εκκλησία, θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία για το φόρουμ.

Αφορμή, δε, για την έναρξη του παρόντος είναι τα κάτωθι.

Αριθμός:
1339
Τύπος:
Ερωτήσεις
Συνοδος / Περίοδος:
Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα:
Επικίνδυνες παρεκτροπές του μητροπολίτη Κονίτσης και των στρατιωτικών ακροατών του
Κόμμα:
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Ημερομηνία:
05/09/2012
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
06/09/2012
Καταθέτοντες:
Γεροβασίλη Βασιλείου Όλγα
Δρίτσας Παναγιώτη Θεόδωρος
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος)
Μαντάς Κωνσταντίνου Χρήστος
Υπουργεία:
Εθνικής Άμυνας
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργοί:
Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος (Υπουργός Παιδείας,Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού)


Διευκρινίζω, προς αποφυγή παρεξήγησης κι εκτροπής της συζήτησης γι' άλλη μια φορά προς αριστεροδεξιούς πολιτικούς σκοτωμούς και φαγωμάρες, ότι το θέμα δεν έχει σχέση κατ' εμέ με την πολιτική, αλλά με την ανάμιξη σ' αυτήν των ιερέων και την κατάχρηση της εξουσίας του βήματος του άμβωνα. Εξάλλου, αυτό ακριβώς επισημαίνουν οι βουλευτές κι αυτήν ακριβώς τη σύμφωνη με τους δικούς μας σκοπούς ερμηνεία δίνουν, υπογραμμίζοντας στην πρώτη κιόλας πρόταση "την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας". Δεν χρωματίζω καθόλου κομματικά, δεν παίρνω θέση, δεν μ' ενδιαφέρει ο εμφύλιος. Αντίθετα, επικεντρώνομαι γι' άλλη μια φορά στα όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλοντες βουλευτές στην παρουσία (με προσφώνηση, μάλιστα, του ιερέα) ένστολων στρατιωτικών, οι οποίοι φαίνεται ότι όχι μόνο υποχρεούνται να παραβρίσκονται, αλλά και να δέχονται αμίλητοι τα όποια κηρύγματα του καθενός.

Μετά από μικρή έρευνα, βρήκα:

"Κοµµουνιστοφάγος" μας βγήκε ο Μητροπολίτης Κονίτσης (video)
Spoiler: Εμφάνιση
Με ένα μισαλλόδοξο κήρυγμα ο μητροπολίτης Κονίτσης, τα έβαλε με την Αριστερά, ενώ... ξίνισε και με τους αγώνες των αριστερών... που έδωσαν με τον Δημοκρατικό Στρατό.

"Τιμή και δόξα" στο Γράμμο είπε σε μια στιγμή εθνικοπατριωτικής έξαρσης ο ανιστόρητος δεσπότης, από τους πρόποδες του Γράμμου και συγκεκριμένα από τη Βούρμπιανη Κονίτσης, όπου μίλησε για όσους έπεσαν μαχόμενοι "υπέρ βωμών και εστιών κατά των ξενοκίνητων ανταρτών την περίοδο του συμμοριτοπολέμου 1946-49", όπως είπε.



Άμεση και πληρωμένη ήταν η απάντηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη.

«Το μισαλλόδοξο κήρυγμα του μητροπολίτη Κονίτσης στις γιορτές μίσους στη Βούρμπιανη και η επίθεση ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, δείχνει ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας.

Η ανάμειξη στην ενεργό πολιτική των ιερέων χειραγωγώντας τους πιστούς, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ο Κονίτσης όμως ξεπέρασε όλα τα όρια.

Ο διχαστικός λόγος του επιτάσσει στον Υπουργό Παιδείας, για όσον καιρό ακόμη θα είναι και Θρησκευμάτων να παρέμβει στον παπά που επιζητά να είναι και ζευγάς» αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωση του ο Τάσος Κουράκης.

Δηλώσεις Μητροπολίτου Κονίτσης στον απόηχο της Βούρμπιανης
Spoiler: Εμφάνιση
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 67 Εν Δελβινακίω τη 2α Σεπτεμβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

« Εξ αφορμής του θορύβου που προκλήθηκε, ως μη ώφελε, από το περιεχόμενο τής προσφωνήσεώς μου στην Βούρμπιανη του Γράμμου κατά το μνημόσυνο των ηρώων τού αντισυμμοριακού αγώνος, την Κυριακή 28 Αυγούστου, έχω να παρατηρήσω τα εξής :

1) Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αποτελούν προσωπικές μου απόψεις τα όσα είπα στον Γράμμο «και όχι απόψεις που έχει υιοθετήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος». Δεν γνωρίζω ποιές εν προκειμένω είναι οι απόψεις της Συνόδου.

2) Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής σε δηλώσεις του λέει ότι «ορισμένοι (υπονοώντας εμένα) επιλέγουν να κηρύξουν το λόγο τού μίσους και της σύγκρουσης», «την ίδια στιγμή που η Επιτροπή Διαλόγου με την Εκκλησία προσφέρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα». Και επιλέγει : «Θα ήταν χρήσιμο να αντιληφθούν (οι «ορισμένοι», δηλαδή εγώ) ότι πριονίζουν το κλαδί που κάθονται». Δηλώνω ευθέως και άνευ περιστροφών, ότι ούτε τον κ. Καλαντζή γνωρίζω, ούτε αν κάθωμαι σε κάποιο ... κλαδί ! Γνωρίζω, όμως, την αγωνία του λαού του Θεού και τα πολυποίκιλα και εξόχως πιεστικά προβλήματά του, καθώς και το επισκοπικό μου χρέος στην ακριτική και αιματοβαμμένη Μητρόπολή μου.

Γι’ αυτό, ας γνωρίζουν και στην Ιερά Σύνοδο και στο Υπουργείο Παιδείας, όπως και τα διάφορα «αλαλάζοντα κύμβαλα» που βρήκαν ευκαιρία να προβούν σε δηλώσεις εναντίον μου για να βγουν από την αφάνειά τους, ότι αυτή η πολεμική δεν με φοβίζει καθόλου. Διότι ως διάδοχος του μεγάλου και ηρωϊκού Ιεράρχου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, βάζω όχι τον θρόνο πάνω από τις αρχές μου, αλλά τις αρχές μου πάνω από χίλιους θρόνους. Κι’ όπως ετόνισα στην λιτανεία του Αγίου Κοσμά (23 Αυγούστου), μόνον ο θάνατος θα μου κλείση το στόμα. Τελεία και παύλα ».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)


Σημείωση ΣΦΕΒΑ: Η ΣΦΕΒΑ είναι σε θέση να γνωρίζει την απόλυτη ανιδιοτέλεια του πνευματικού της Αρχηγού Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέα, άξιου διαδόχου του μακαριστού ιδρυτού της κυρού ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, και την αγνή αγάπη του για την Εκκλησία και το Έθνος μας, κάτι το οποίο περίτρανα αποδεικνύει όλη η βιοτή του.
Αν κάτι κατάλαβα ή ερμήνευσα λανθασμένα διορθώστε με, σε κάθε όμως περίπτωση παρακαλώ και πάλι να επικεντρωθείτε στον τίτλο του θέματος και να μην εκτροχιαστείτε σε αμιγώς πολιτικούς διαξιφισμούς.
Θεωρώ σημαντικό, χωρίς να εκτρέπεται η σχετική συζήτηση, να αναφέρω ότι ο Σύριζα έκτοτε έχει αναδιπλωθεί στο θέμα της "αναγκαιότητας διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους" την οποία υποστήριζε στην επερώτηση του 2012 (βασικά τα έχει γυρίσει ). Πριν από λίγους μήνες η Ρένα Δούρου διαβεβαίωνε εκκλησιαστικούς παράγοντες δημοσίως ότι δεν τίθεται κανένα θέμα "τέτοιων μονομερών ενεργειών" από κυβέρνηση Σύριζα (δεδομένης της απόλυτης αντίθεσης της Εκκλησίας αυτό ισοδυναμεί με παραίτηση από το θέμα), ενώ πριν λίγες μόλις μέρες ο πρόεδρος του Σύριζα πήγε στο Άγιο Όρος όπου δεν έβγαλε κιχ για το θέμα του διαχωρισμού (για άλλα, όπως την υποστήριξή του για το αφορολόγητο των μονών, ή την ένθεη διάθεση που του ενστάλλαξε το περιβάλλον παρότι άθεος :-D , ήταν όμως λαλίστατος)

http://www.protothema.gr/politics/artic ... -o-suriza/

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια που θα αλλάζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, λέει η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σε μεγάλη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα agioritikovima.gr, που πρόσκειται στο Άγιον Όρος."

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=622115

Τσίπρας : «Οταν βλέπεις αυτά τα μοναστήρια είτε πιστεύεις είτε όχι στον Θεό νομίζεις ότι έχεις επικοινωνία με τα θεία».
«Οποιος δεν έχει επισκεφθεί το Αγιον Ορος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι».

http://www.avgi.gr/article/3633691/al-t ... e-gia-mas-

"Αλ. Τσίπρας: Οι Αγιορείτες ενσαρκώνουν το σύνθημα των Ζαπατίστας - Όλα για όλους, τίποτε για μας!"
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Λίγο παλιό (προεκλογικό), αλλά τώρα το πρωτοείδα. Είπατε κάτι για ρατσισμό;

Οι δέκα «προεκλογικές» εντολές

14/05/14

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ανέπτυξε το όραμά του για την κοινωνία του 21ου αιώνα. Ποινικοποίηση μοιχείας και αμβλώσεων, κατάργηση πολιτικού γάμου και συμφώνου συμβίωσης αποτελούν τα πρώτα κεφάλαια του μανιφέστου του

Του Δημήτρη Αγγελίδη
Με ένα θεόπνευστο προεκλογικό μανιφέστο, που διαβάστηκε εν είδει εγκυκλίου την Κυριακή στους ναούς της Μητρόπολής του, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος τα έβαλε με τους «πολιτικούς μας εκπροσώπους», επισήμανε την ανάγκη «αλλαγής» και ανέπτυξε το όραμά του για μια κοινωνία, όπου, μεταξύ άλλων, θα τιμωρούνται ποινικά η μοιχεία και οι αμβλώσεις, θα καταργηθεί ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης, θα παρεμποδίζεται να κάνει πολιτική κηδεία όποιος το επιθυμεί και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα καύσης των νεκρών.



«Πώς να εμπιστευθούμε ηγέτες δίχως σοβαρότητα και αρχές, δίχως φόβο Θεού και σεβασμό στην ιστορία, δίχως ευαισθησία πίστεως, δίχως σταθερές και αξίες; Αν σε τέτοιους εμπιστευθούμε την ψήφο μας, αμαρτάνουμε», δήλωσε απερίφραστα ο ιεράρχης, αναδεικνύοντας τη στενή σύνδεση του χριστιανικού μηνύματος με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.



Έδωσε μάλιστα νέο περιεχόμενο στο χριστιανικό μήνυμα, περιγράφοντας έναν Θεό όχι αγάπης και συγχώρεσης, αλλά έναν Θεό τιμωρό· τιμωρό «γενικά των πολιτικών μας εκπροσώπων». «Αυτοί μας χάλασαν. Αυτοί μας έφτιαξαν μία κοινωνία ανεκτική στα ναρκωτικά, ασεβή στα ιερά, άτονη ή αναρχική στις αντιδράσεις. [...] Εμείς και εγκρίνουμε και συγχωρούμε και συχνά αδιαφορούμε. Γι' αυτό φταίμε. [...] Ήρθε η ώρα για έναν γερό κόλαφο στο άθλιο σύστημα που μας ρούφηξε όλο το πνεύμα», είπε. Και ευχήθηκε: «Εμείς να ψηφίζουμε και Εκείνος [ο Θεός] να εκλέγει».



Ο ιεράρχης δεν προσδιόρισε με ακρίβεια ποια ακριβώς πολιτική παράταξη θα εκλέξει ο Θεός στις εκλογές. Εικάζουμε ότι αποκλείονται τα κόμματα της μνημονιακής κυβέρνησης που μας έφτασαν σε «κρίση πρωτοφανή, προβλήματα τεράστια», όπως και οτιδήποτε κινείται αριστερά, στον βαθμό που δεν θέτει θέμα κατάργησης του πολιτικού γάμου και των αμβλώσεων. «Εμπιστευόμαστε μόνον ανθρώπους που πιστεύουν στον Θεό, που τιμούν την ιστορία και τις παραδόσεις μας, που σέβονται τον εαυτό τους, που αγαπούν την Ελλάδα πάνω από τα συμφέροντά τους, πρόσωπα τίμια και με σεβασμό στην ιερή παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε και όχι με υποτέλεια στην άθλια ταυτότητα που μας κατασκευάζουνε», είπε.



Να αναγνωρίζει, άραγε, ο μητροπολίτης σ' αυτά τα χαρακτηριστικά ανθρώπους που κηρύσσουν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ή που βρίσκονται στη φυλακή επειδή έχουν κάνει τρόπο ζωής τις δολοφονίες και επάγγελμα τη μαστροπεία και την προστασία μαγαζιών; Μας δυσκολεύουν να το πιστέψουμε οι εκπαιδευτικές και πνευματικές περγαμηνές του ιεράρχη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επισημαίνει το πέρασμά του από το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ, όπου έκανε λαμπρές σπουδές στις θετικές επιστήμες, πριν νιώσει την αγάπη του Θεού κοντά στον γέροντα Παΐσιο.



Φυσικά, το πνευματικό και κοινωνικό όραμα του ιεράρχη περιλαμβάνει τη στοργική προστασία της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολογία. Πάντα βέβαια για το καλό των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη. «Τη στιγμή που έρχεται ο εκκλησιαστικός μηχανισμός να μοιράσει [το απόθεμά του] στα στόματα των ανθρώπων, έρχεται ένα χέρι που λέγεται κράτος, φορολογεί και το παίρνει από το στόμα του πεινασμένου», έχει δηλώσει σε ομιλία του για την κρίση, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σατανική υπόνοια πως μπορεί να υπήρχαν λιγότερα στόματα πεινασμένων αν συμμετείχε τόσα χρόνια στα φορολογικά βάρη ο εκκλησιαστικός μηχανισμός.



Είναι άλλωστε συγκινητικός ο τρόπος που σκεπάζει η στοργική φτερούγα του ιεράρχη τους συνοδοιπόρους του στον εκκλησιαστικό βίο. Όταν ο ηγούμενος Εφραίμ προφυλακίστηκε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο μητροπολίτης Μεσογαίας τον υπερασπίστηκε σθεναρά στα δελτία ειδήσεων: «Η Εκκλησία είναι μαθημένη από φυλακισμένους. Και ο Χριστός τιμήθηκε στη φυλακή, και οι απόστολοι και οι μάρτυρες [...] Θα περάσει και ο Εφραίμ έτσι δύσκολα αλλά είναι ο Γολγοθάς της δόξης του. [...] Ασχέτως με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν [οι πιστοί] με τις λεπτομέρειες των χειρισμών που γίνανε στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αυτή τη στιγμή συμπαρίστανται με μια ιερή αγανάκτηση, θεωρώντας ότι καταρρέει και το τελευταίο οχυρό των αξιών που είναι η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη».
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Χαχαχαχα.
Μετά από το "Γόρτυνος προς Πρωθυπουργό: ''Είμαστε όλοι οργισμένοι εναντίον σας''"
και το "Επιστολή Μητροπολίτου Πειραιώς προς τον Πρωθυπουργό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"
τα οποία δημοσίευσα λίγο πιο πάνω, ακολουθεί αυτό:

Στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
«Καταβάλλεται προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης»
Τη στήριξη της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία (ανακοίνωση) αναφέρει ότι «καταβάλλεται προσπάθεια για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα».

Η ΔΙΣ επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής».

Επιπλέον, «διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον "άλλον", όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά- πολύ περισσότερο- την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον».

Η ΔΙΣ ζητάει τέλος να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η άρνηση «των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας», ενώ «αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι, εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «ελεεινό».
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

tasos_didymoteicho έγραψε:ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επισημαίνει το πέρασμά του από το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ, όπου έκανε λαμπρές σπουδές στις θετικές επιστήμες, πριν νιώσει την αγάπη του Θεού κοντά στον γέροντα Παΐσιο.
Από αυτά μου έχει μείνει - είναι η κλασική αυθεντία την οποία επικαλείται κάθε χριστιανότρολ στην πρώτη ευκαιρία.
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
Απάντηση