Γιατί η αθεΐα οδηγεί στην αναρχία και τον υλισμό

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
epicourosan
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:50
Όνομα Ιστότοπου: -den exw
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ

Μου αρέσει που κάνετε συζητήσεις επί συζητήσεων για, πως το είπατε?

Η σχέση του καταναλωτισμού με υλισμό και ιδεαλισμό και πλατωνισμό και και και ουφ κουράστηκα!

Κοίτα ο Ιμπραήμ έχει σε αρκετά δίκιο αλλά έτσι όπως τα τοποθετεί σε κάνει να τον αντιπαθείς. :dance:

Παρόλα αυτά ακόμα και όταν τον βρίζεις, διακρίνω να έχεις μια συμπάθεια προς αυτόν για αυτό και ασχολείσαι μαζί του, αυτό είναι που δεν διακρίνει ο Ιμπραήμ και αυτό σε νευριάζει, τελικά τι είναι η υπεροψία αν μη τι άλλο, κωφεύει και THE WALL :think:

A! ρε ένας Ιμπραήμ που σου χρειάζεται. :lol:
Διχόνοια των πολιτών, ευημερία των πολιτικών!

http://www.videoman.gr/52856
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Περι σωτηριας του πλανητη καλα τα λεει ο George Carlin [youtube]?v=cwTdGYZvlbo[/youtube].Κι επειδη κανεις δεν ζει αιωνιως ωστε να δει τις ουτως η αλλως αργες μεταβολες επανω στον πλανητη,που σε τελικη αναλυση συνεβαιναν παντοτε απλα δεν υπηρχαν δορυφοροι να τις καταγραφουν το επιχειρημα ολων των λαλημενων ειναι.<<<Οχι για εμας,αλλα για τα παιδια μας θελουμε εναν καλυτερο κοσμο,εναν πλανητη,η οτιδηποτε αλλο>>>.

Τι μου λες,σοβαρα?Κι επειδη κανεις δεν μενει παντοτε παιδι με τη ιδια βλαμμενη λογικη θα ισχυριζονται κι αυτα το ιδιο για τα δικα τους παιδια και το πραγμα παει λεγοντας.Δηλαδη το τι λογης χαρα μπορει να κανει ενα παιδι με εναν πλανητη ειναι κατι που δεν μπορω να φανταστω.

Απλα και οι καθε λογης οικολογοι εντασσονται κι αυτοι στους αντιδραστικους οπισθοδρομιστες.Κι οσονουπω πλησιαζει η μερα της γης,να σβησετε ολοι τα φωτα του σπιτιου σας για να σωθει ο πλανητης.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

Αναρχος έγραψε:Επ' αυτού έχεις να μας πης κάτι;
Ibraim Bielidopoulos έγραψε:...Η διαμάχη ιδεαλισμού - υλισμού ευθύνεται για πολλά αρνητικά της ευρωπαικής σκέψης. Η καταναλωτική μανία που απειλεί να διαλύσει τις ανθρώπινες κοινωνίες και να καταστρέψει το περιβάλλον συνδέεται με την παραπάνω "διαμάχη". Αυτά και άλλα για να αναλυθούν θέλει πολύ χώρο και χρόνο.
Ο χώρος και ο χρόνος διαθέσιμος...
Για ποία αρνητικά της ευρωπαϊκής σκέψεως ευθύνεται η φιλοσοφική διαμάχη ιδεαλισμού - υλισμού; Μου ακούγεται ολίγον αντιφατικό... Η φιλοσοφική σκέψις δεν εξασκείται και εξελίσσεται μέσω αυτής της τριβής;
Η μόνη αποφασιστική στροφή της δύσης είναι ο άκρατος καταναλωτισμός, που έχει γίνει κουλτούρα πλέον.
Όσο για την σχέσι «καταναλωτικής μανίας» με αυτήν ακριβώς την διαμάχη, είμαι πολύ περίεργος να ακούσω το σκεπτικό σου... Πώς σχετίζεται η καταναλωτική μανία με την διαμάχη ιδεαλιστών υλιστών;
Η ψυχρή λογική και ο ωμός ρεαλισμός της δύναμης ευθύνεται για όλα τα αρνητικά της ευρωπαϊκής σκέψης όπως και για αρκετά καλά. Η καταναλωτική μανία δεν έχει σχέση, είναι επιμέρους γνώρισμα ετερογενές. Υπήρχε καταναλωτισμός και στην αρχαιότητα, με δεδομένες τις καμπάνιες δημοσιων μηνυμάτων αντι-καταναλωτισμού στην μικρα ασία σε κέντρα επικουρικής σχολής. οι κραιπάλες των ρωμαίων και παλαιοτέρων αυτοκρατόρων είναι τα αρχέτυπα καταναλωτικής μανίας
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Αναρχος έγραψε:Ο χριστιανισμός επιβίωσε λόγω των ανηλεών, επισήμων και μη, διώξεων κατά του πολυθεϊσμου. Οκτακόσια και πλέον έτη χρειάσθηκαν για να εξαλειφθούν και οι τελευταίοι πιστοί της αρχαίας «θρησκείας». Ο χριστιανισμός χρειάσθηκε να υιοθετήση στοιχεία της αρχαίας «θρησκείας» για να πείση... και δεν αποτελεί μετάλλαξι της.

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Αν το πετύχεις πουθενά διάβασε το βιβλίο του Dodds "Εθνικοί και Χριστιανοί σε μία εποχή αγωνίας - από τον Μάρκο Αυρήλιο ως τον Μ. Κωνσταντίνο".

Όσο για την " υιοθέτηση στοιχείων"της αρχαίας θρησκείας, αν και το φαινόμενο του συγκρητισμού είναι παρόν σε όλες τις θρησκείες, στην περίπτωση του χριστιανισμού είναι τόσο έντονο που μάλλον θα έλεγα ότι ο χριστιανισμός είναι η αρχαία θρησκεία με υιοθέτηση μερικών νέων στοιχείων (ή κατά άλλους η επικράτηση ορισμένων παλαιότερων περιθωριακών στοιχείων) .

Ένα άλλο καλό βιβλίο, αν σε ενδιαφέρει το θέμα, είναι το "Ελληνική Λαϊκή θρησκεία" του Martin Nilsson. Οι ομοιότητες του χριστιανισμού με την αρχαία θρησκεία είναι "σοκαρίστηκες" ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλώσει μέσα στην "γυάλα" του χριστιανισμού.
État de siège
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Συμπληρωματικά :

Διαβάζοντας για την αρχαία ελληνική θρησκεία , αποκτούν νόημα πολλά στοιχεία μέσα στον χριστιανισμό που δεν βγάζουν νόημα από μόνα τους και φαντάζουν τελείως παράλογα (στους σκεπτόμενους όχι στους πιστούς) . Τα παραδείγματα είναι πολλά , το πιο κεντρικό κατά την γνώμη μου είναι η ανθρωποθυσία για την σωτηρία των άλλων (λύτρωση από της αμαρτίες τους κλπ. κλπ. ) που έχει κεντρικό ρόλο στον χριστιανισμό. Λοιπόν αν διαβάσεις λεπτομερείς για τους φάρμακους στην αρχαία θρησκεία θα μείνεις άφωνος :o ( μέχρι το τελευταίο δείπνο και η μετάληψη αποκτούν νόημα στα πλαίσια του τελετουργικού της αρχαίας θρησκείας )
État de siège
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

Σίμων Resurrected έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Αν το πετύχεις πουθενά διάβασε το βιβλίο του Dodds "Εθνικοί και Χριστιανοί σε μία εποχή αγωνίας - από τον Μάρκο Αυρήλιο ως τον Μ. Κωνσταντίνο".
Το έχω διαβάσει αρκετά χρόνια πριν. Αυτό το οποίο επεσήμανα ήταν οι διώξεις τις οποίες υπέστησαν οι εθνικοί ώστε να εγκαταλείψουν την πατρώα τους θρησκεία, γεγονός ιστορικώς αναμφισβήτητο.
Όσο για την " υιοθέτηση στοιχείων"της αρχαίας θρησκείας, αν και το φαινόμενο του συγκρητισμού είναι παρόν σε όλες τις θρησκείες, στην περίπτωση του χριστιανισμού είναι τόσο έντονο που μάλλον θα έλεγα ότι ο χριστιανισμός είναι η αρχαία θρησκεία με υιοθέτηση μερικών νέων στοιχείων (ή κατά άλλους η επικράτηση ορισμένων παλαιότερων περιθωριακών στοιχείων) .
Για το κατά πόσο ο χριστιανισμός αποτελεί συνέχεια (ή μετάλλαξι) της αρχαίας θρησκείας, ή απλώς υιοθέτησε (αναγκαστικώς ώστε να πείση) στοιχεία της, χρειάζεται ζυγός υψίστης ακριβείας για να εξακριβωθή...
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
agnostic123
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2015 12:26
Όνομα Ιστότοπου: -

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι δημοσιεύσεις συγχωνεύτηκαν εδώ. Παρακαλώ να κάνετε πρώτα μια αναζήτηση πριν δημοσιεύετε νέο θέμα.
tasos_didymoteicho



Φίλοι άθεοι/άθρησκοι, θα ήθελα κάποιος με γνώσεις στο θέμα να μου εξηγήσει γιατί το να είσαι άθεος συνεπάγεται ότι είσαι και αναρχικός ή αριστερός. Επειδή το είπε ο Μαρξ; Δεν λέω ότι ισχύει για όλους, αλλά μία μεγάλη πλειοψηφία άθεων είναι σίγουρα αναρχικοί και αριστεροί.
Επίσης, όταν κάποιος λέει ότι είναι άθεος, αναρχικός, αντιεξουσιαστής κτλπ και οι "μεγάλοι" θεωρούν ότι κάνει επανάσταση, ειδικά αν είναι έφηβος, δεν προκαλεί "πρόβλημα" στην αθειστική ιδεολογία; Ότι και καλά είναι άθεος μόνο και μόνο για να το παίξει ιστορία;
Και τέλος, ο διεθνισμός/παγκοσμιοποίηση, εκτός από κατάργηση συνόρων συνεπάγεται διαχωρισμό πολιτικής- θρησκείας ή πανθρησκεία;
Όποιος ξέρει να μου δώσει τα φώτα του...
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

agnostic123 έγραψε:Φίλοι άθεοι/άθρησκοι, θα ήθελα κάποιος με γνώσεις στο θέμα να μου εξηγήσει γιατί το να είσαι άθεος συνεπάγεται ότι είσαι και αναρχικός ή αριστερός.
Δεν το συνεπάγεται. 8-)
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Η παραπάνω απάντηση είναι σύντομη αλλά επαρκής νομίζω. Ούτε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να το διαπιστώσει κανείς αυτό. Μην πάμε μακριά, εδώ στο φόρουμ έχουμε άθεους από όλο το πολιτικό φάσμα. Οπότε σαφώς άθεος δεν σημαίνει ντε και σώνει αριστερός ή αναρχικός.
agnostic123 έγραψε:Επίσης, όταν κάποιος λέει ότι είναι άθεος, αναρχικός, αντιεξουσιαστής κτλπ και οι "μεγάλοι" θεωρούν ότι κάνει επανάσταση, ειδικά αν είναι έφηβος, δεν προκαλεί "πρόβλημα" στην αθειστική ιδεολογία; Ότι και καλά είναι άθεος μόνο και μόνο για να το παίξει ιστορία;
Πώς μπορεί μια ιδεολογία να έχει πρόβλημα; Πρόβλημα μπορεί να έχουν μόνον οι άνθρωποι που είναι φορείς της ιδεολογίας. Ενδεχομένως να τους δημιουργείται πράγματι πρόβλημα από την ύπαρξη ατόμων που το παίζουν άθεοι ή οτιδήποτε άλλο μόνο από αντίδραση. Προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει να υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα, αλλά αν κάπου ισχύει αυτό, ο τρόπος αντιμετώπισης νομίζω είναι να διαχωρίζει κανείς τη θέση του από τους "άθεους της αντίδρασης" ή τους "άθεους της αρπαχτής". Συνήθως αυτοί είναι αντίθρησκοι και όχι άθεοι και συνήθως περνούν μια φάση, μετά από την οποία είτε γίνονται συνειδητοί άθεοι είτε συμβιβάζονται με την κρατούσα κατάσταση (εθιμική θρησκεία).
agnostic123 έγραψε:Και τέλος, ο διεθνισμός/παγκοσμιοποίηση, εκτός από κατάργηση συνόρων συνεπάγεται διαχωρισμό πολιτικής- θρησκείας ή πανθρησκεία;
Σε αυτό δεν μπορώ να βοηθήσω. Έχω την εντύπωση πως ναι, αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω. Νομίζω ότι είναι αμιγώς πολιτικό θέμα και τα πολιτικά ζώα του φόρουμ θα ενθουσιαστούν.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

agnostic123 έγραψε:Φίλοι άθεοι/άθρησκοι, θα ήθελα κάποιος με γνώσεις στο θέμα να μου εξηγήσει γιατί το να είσαι άθεος συνεπάγεται ότι είσαι και αναρχικός ή αριστερός. Επειδή το είπε ο Μαρξ;...
Κατ' αρχάς: Όποιος σέβεται τον εαυτό του δεν πιστεύει κάτι επειδή, μόνο και μόνο, το είπε κάποια «αυθεντία».
agnostic123 έγραψε:...Επίσης, όταν κάποιος λέει ότι είναι άθεος, αναρχικός, αντιεξουσιαστής κτλπ...
Όταν κάποιος λέει ότι είναι άθεος, αναρχικός, αντιεξουσιαστής, οφείλει να έχει χωνέψει αυτό που λέει. Πολύ μεγάλο μέρος της «πιτσιρικάδας» το λέει για να το λέει... Γιατί πουλάει στον κύκλο τους. Δεν είναι κακό... Αρκεί της δηλώσεως να ακολουθήση η εξερεύνησις.
Εγνώρισα και συνεζήτησα με πολλούς νεαρούς αναρχικούς. Αναρχικοί κατά δήλωσιν, διότι διάβασαν, άκουσαν ένα τσιτάτο που τους έκανε εντύπωσι, ή διότι η επαναστατικότης των αναρχικών ταίριαξε με το ζέον εφηβικό αίμα τους. Πολλοί με καλώς εννοούμενο εγωϊσμό, μετά την κουβέντα, έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, προβληματισμένοι... Κάποιοι από αυτούς ξαναγύρισαν διαβασμένοι... Κάποιοι άλλοι πάλι, απομακρύνθηκαν με εμφανή την απαξιωτική σκέψι: «τι μας λέει ο παππούς... Σοφία πουλάει; ...σε τα μας τώρα;...».
agnostic123 έγραψε:...Και τέλος, ο διεθνισμός/παγκοσμιοποίηση, εκτός από κατάργηση συνόρων συνεπάγεται διαχωρισμό πολιτικής- θρησκείας ή πανθρησκεία;...
Διεθνισμός και παγκοσμιοποίησις είναι δύο όροι των οποίων η χρήσις συνηθίζεται να σημαίνουν εντελώς διαφορετικές έννοιες. Η παγκοσμιοποίησις είναι «φρούτο» της τελευταίας 30ετίας, ισχυρό προπαγανδιστικό όπλο του καπιταλισμού. Από την άλλη ο διεθνισμός ως όρος είναι υπεραιωνόβιος και σχετίζεται μάλλον με την μαρξιστική θεώρησι.
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
agnostic123
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2015 12:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλά τα λέτε, με διαφωτίσατε αρκετά.
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Δεν λέω ότι ισχύει για όλους, αλλά μία μεγάλη πλειοψηφία άθεων είναι σίγουρα αναρχικοί και αριστεροί.
Εκείνο που δημιουργεί αυτή την εντύπωση,που κατά τη γνώμη μου γενικά είναι σωστή αλλά όχι τόσο όσον αφορά αυτόν το χώρο (το forum και υποπτεύομαι και την Ένωση),είναι το ότι οι βασικοί πολιτικοί χώροι που είχαν ταυτιστεί ιστορικά με την αθεΐα ήταν η αριστερά και ο αναρχικός χώρος.Το είμαι φιλελεύθερος (κυρίως) και ορθολογιστής και άθεος ή ακροδεξιός και αντιχριστιανός (γιατί οι χριστιανοί είναι εβραίικη αίρεση) και γι'αυτό άθεος (αν και πολύ από αυτόν το χώρο φλερτάρουν με τους αρχαιογκαγκά) είναι καινούργιο "φρούτο", τουλάχιστον για την Ελλάδα και νομίζω και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Οπότε ακόμα οι περισσότεροι άθεοι όντως αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί κάποιου είδους ή αναρχικοί.Εδώ μέσα πάντως είναι πολλοί και οι φιλελεύθεροι/φιλοκαπιταλιστές άθεοι και είχαμε και μερικούς εθνικιστές.
Επίσης, όταν κάποιος λέει ότι είναι άθεος, αναρχικός, αντιεξουσιαστής κτλπ και οι "μεγάλοι" θεωρούν ότι κάνει επανάσταση, ειδικά αν είναι έφηβος, δεν προκαλεί "πρόβλημα" στην αθειστική ιδεολογία; Ότι και καλά είναι άθεος μόνο και μόνο για να το παίξει ιστορία;
Και μόνο άθεος να πει πως είναι,χωρίς να είναι ή να πει πως είναι αναρχικός,αντιεξουσιαστής κλπ,πάλι το ίδιο θα πουν.Η αμφισβήτηση των κυρίαρχων ιδεών του οικείου περιβάλλοντος από τους έφηβους-νέους πάντα εκλαμβάνεται ως "νεανική αμφισβήτηση" και αποτέλεσμα ανωριμότητας.
Και τέλος, ο διεθνισμός/παγκοσμιοποίηση, εκτός από κατάργηση συνόρων συνεπάγεται διαχωρισμό πολιτικής- θρησκείας ή πανθρησκεία;Όποιος ξέρει να μου δώσει τα φώτα του...
Η παγκοσμιοποίηση και ο διεθνισμός είναι καταρχάς δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και επί της ουσίας κανένα από τα δύο δεν ευαγγελίζεται την κατάργηση των συνόρων.Ειδικά ο διεθνισμός δεν λέει να καταργηθούν τα σύνορα αλλά οι λαοί να συνυπάρχουν ειρηνικά,να επικοινωνούν,να αλληλεπιδρούν σε ισότιμη βάση.Απ'αυτή την άποψη δε νομίζω ότι ο διεθνισμός καθαυτός νοιάζεται για την υιοθέτηση μιας θρησκείας (πανθρησκείας),ούτε για την κατάργηση των θρησκειών.Αν τώρα συνδέσεις τον διεθνισμό με τον μαρξισμό,ναι η μακροπρόθεσμη επιδίωξη του μαρξιστικού κινήματος είναι η εκ των πραγμάτων υπέρβαση των θρησκειών μέσω της αλλαγής του τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και της κουλτούρας.
Η δε παγκοσμιοποίηση ως αντικειμενική αναδυόμενη διαδικασία αλληλεπίδρασης,εξάρτησης,ηγεμονίας,δημιουργίας πολυ-ή υπερεθνικών οργανισμών είναι παράγωγο της εκ των πραγμάτων παγκοσμιοποίησης του πολιτισμού μας:οι άνθρωποι επικοινωνούν,στις μέρες μας πια άμεσα,το κεφάλαιο και το εμπόριο δραστηριοποιείται σε διεθνή κλίμακα (εδώ και 500 χρόνια),οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί επικοινωνούν και αυτοί,οι πιο ισχυροί οικονομικά,διπλωματικά και στρατιωτικά επιβάλλονται στους πιο αδύναμους.Business as usuall. Ειδικά το θέμα της "πανθρησκείας" που οι ημίτρελλοι φανατικοί ορθόδοξοι το έχουν κάνει σημαία των φοβιών τους το βρίσκω από ασήμαντο ως και εντελώς στη φαντασία αυτών που το επικαλούνται.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Οι πιο μεγαλοι αναρχες και οι πρωτοι διδαξαντες ειναι τα καλογερια παντως.Καταρχην ζουν αντισυμβατικα και κολλεκτιβιστικα μεσα σε μια καταληψη που λεγεται μοναστηρι κι απεχθανονται καθε λογης κοσμικη εξουσια εκτος απο μοναχα απο αυτην που θα τους γλειφει.Επισης ως γνησιοι εβραιοι επιθυμουν την εσχατολογικη καταστροφη του κοσμου χαριν ενος ουρανιου παραδεισου κι αντιπαθουν τον ετερο εβραιο Μαρξ γιατι υποστηριξε οτι μετα την καταστροφη του υπαρχοντος κοσμου θα δημιουργηθει ενας καλυτερος κοσμος εδω κατω στην γη κι οχι στον ουρανο.

Κι ο Μαρξ ειναι αθεος γιατι σου λεει αμα ειναι να καταστρεψουμε τον κοσμο γαμω το κερατο μου θα το κανουμε και μοναχοι μας και τι να τον κανουμε τον θεο.

Κι οι αλλοι ειναι θρησκοι γιατι λενε οτι ο κοσμος ανηκει αποκλειστικα και μονον στον δημιουργο του,δηλαδη στον θεο κι αυτος μοναχα μπορει να τον καταστρεψει οποτε το θελησει και με την βοηθεια πολλων ηλιθιων και κανενας αλλος.

Και ο μεταξυ τους ανταγωνισμος βρισκεται καθαρα στο ποιος θα μπορεσει να μαζεψει τους περισσοτερους ηλιθιους,γιατι υπαρχουν βλεπεις και μουσουλμανοι κι ειναι κι ετουτοι ζημιαρηδες και οι κομμουνιστες βιωνουν τον ανταγωνισμο απο τον εθνικομπολσεβικισμο-ναζισμο.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
agnostic123
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2015 12:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατρος Του Ικα έγραψε:
Ειδικά το θέμα της "πανθρησκείας" που οι ημίτρελλοι φανατικοί ορθόδοξοι το έχουν κάνει σημαία των φοβιών τους το βρίσκω από ασήμαντο ως και εντελώς στη φαντασία αυτών που το επικαλούνται.
Λένε ότι είναι του Αντιχρίστου...
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Η λεγομενη πανθρησκεια εαν μη τι αλλο θα μπορουσε να προκυψει πανευκολα απο την συνενωση των τριων μονοθειστικων θρησκειων για την οριστικη κι αμετακλητη καθυποταξη του κοσμου.Οταν παντου απλωθει ενα θεοκρατικο καθεστως ομοιο με τον μεσαιωνα τοτε θα ενδιαφερει αραγε κανεναν οι ασημαντες δογματικες διαφορες που ασημαντοι ανθρωποι μεσα απο τις υστεριες τους κατεστησαν ως δηθεν σημαντικες?Οχι γιατι κανεις πλεον δεν θα ειναι τοτε ελευθερος.

Αλλα το ωραιο ειναι οτι οι σκοποι δεν κρυβονται,αντιθετα φανερωνονται και χρεωνονται προς φανταστικους δηθεν εχθρους.Και κρυβονται ετσι με επιτυχια αιωνες πισω απο το δακτυλο τους,γιατι η καθε προφητεια δεν ειναι αλλο παρα κωδικοποιημενες εντολες προς εκπληρωσιν.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Δηλαδή συγγνώμη,εσείς βλέποντας το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο,ειδικά στον ισλαμικό κόσμο,καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τάση δημιουργίας...πανθρησκείας;
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Απάντηση