Δημητράς στο ΕΔΔΑ για θρήσκευμα στα δικαστήρια

Ανακοινώσεις και προτάσεις για δράσεις διαφόρων φορέων και ιδιωτών υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συναφών θεμάτων. Οι δράσεις της Ένωσης Άθεων συζητούνται στον χώρο "Γενικές Συζητήσεις Ένωσης Άθεων" και ανακοινώνονται στις "Ανακοινώσεις Ένωσης Άθεων"
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Απαράδεκτο. Φυσικά και δεν είχε δικαίωμα να επιμένει.

Αν έχεις όρεξη να τους τρέξουμε, μπορείς να τους ζητήσεις τα πρακτικά της δίκης για να δούμε αν καταγράφηκε αυτό. Αν όχι, έχεις μάρτυρες; Αν έχεις, μπορείς να τους τραβήξεις μια ωραία καταγγελία στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αν θες ρωτάμε δικηγόρους για το τι μπορεί να γίνει.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Miltos_4
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 11 Μαρ 2013 08:13
Όνομα Ιστότοπου: -

χαίρετε και απομένα...εγώ σε λίγες μέρες έχω να παρουσιαστώ σε δίκη ως μάρτυρας και θέλω πολύ να δω τι θα γίνει στο θέμα του θρησκεύματος όταν δηλώσω άθεος...άλλωστε πρώτη φορά πάω σε δίκη οποτε ψήνομαι τρελά για να δω τι παίζει κ εκεί μεσα..(αγώνα έκανα στην μονάδα μου όταν ημουν φαντάρος να τους εξηγήσω ότι το να μην ειμαι χριστιανος δν με απαγορεύει απο το να είμαι και Έλληνας).. όποιος ειναι απο Θεσσαλονικη ας στειλει πμ για καμμια βοήθεια ή κατι που πρεπει να προσεξω...
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Τίποτα δεν χρειάζεται. Κανονικά πρέπει να σε ρωτήσουν αν επιλέγεις θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο. Κι αν όχι, αν σου πασσάρουν το ευαγγέλιο τους λες από μόνος σου ότι θέλεις να ορκιστείς με πολιτικό όρκο, χωρίς φυσικά να πεις θρήσκευμα. Οπότε "δηλώνεις επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή σου".
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Miltos_4
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 11 Μαρ 2013 08:13
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλημέρα, ωραία ευχαριστώ πολύ Τάσο...
Chiara
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 07 Ιουν 2013 10:12
Όνομα Ιστότοπου: -

Δεν ήταν δίκη αλλά διαιτησία και συγκεκριμένα συνάντηση όπου ο πελάτης μου είχε αιτηθεί την εξαίρεση του διαιτητή που είχε ορίσει το ελληνικό κράτος. Φυσικά τηρούνταν πρακτικά αλλά από την γραμματέα της Προέδρου και δεν ξέρω κατά πόσον ο διάλογος σχετικά με το πως θα ορκιστώ έχει καταγραφεί αυτολεξεί. Όσο για τους μάρτυρες ήταν οι δύο δικηγόροι από δικηγορικό γραφείο των Βρυξελλών εκ των οποίων ο ένας μιλούσε ελληνικά και ένας Αμερικανός τέως δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ο οποίος φυσικά δεν μιλούσε ελληνικά. Ο συνάδελφος μου είχε βγει από την αίθουσα και δεν άκουσε τον διάλογο. Από την άλλη πλευρά παρόντες ήταν τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δεν ξέρω αν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα να κινηθώ νομικά αλλά δεν θα το απέκλεια κιόλας.
Απάντηση