Διαμαρτυρία δασκάλας για τις απόκριες

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Off Topic
Κάπως καθυστερημένα, αλλά αφού το βρήκα, το βάζω να βρίσκεται.
Προς τον
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,
Διά της Διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού σχολείου Γουμένισσας Κιλκίς.

Γουμένισσα, 27/02/2013

Θέμα: Εξωσχολικά θεάματα και εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θέμα της παρούσας επιστολής είναι οι απαράδεκτες και αντιορθόδοξες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τα σχολεία μας ή λαμβάνουν χώρα μέσα σ’ αυτά.
Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις σε παντός είδους θεατρικές παραστάσεις και η διενέργεια αποκριάτικων εκδηλώσεων ,«πάρτι», έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα «πιστεύω» της πλειοψηφίας των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών και δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του σχολείου.

Όπως γνωρίζετε, το Σύνταγμα της χώρας μας έχει ψηφιστεί στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Αυτό σημαίνει ότι ως χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά και ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε απαρασάλευτα τόσο τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας μας (άρθρο 3, παρ. 1) όσο και τους νόμους που συμφωνούν με το Σύνταγμα (άρθρο 120, παρ. 2). Επιπλέον ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών μας (άρθρο 16, παρ. 2).
Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον ΝΑ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου και τον ΜΓ΄ αποστολικό κανόνα (Διαταγή Βιβλ. Η΄, κεφ. ΛΖ΄) αφορίζεται , δηλαδή αποκόπτεται από το σώμα της Εκκλησίας, όποιος βλέπει ή κάνει θέατρα. Επίσης, σύμφωνα με τον ΞΒ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, όποιος συμμετέχει σε καρναβαλικές εκδηλώσεις (κατάλοιπα των βακχικών-διονυσιακών και άρα ειδωλολατρικών εκδηλώσεων), έστω και μόνο ως θεατής, αφορίζεται, ενώ το 1957 η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας με εγκύκλιό της στηλιτεύει αυτές τις εκδηλώσεις και παρακαλεί τα τέκνα της ν’ απέχουν απ’ αυτές.
Με βάση τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει ν’ αποκλειστούν από τη ζωή του ελληνικού ορθόδοξου σχολείου.
Ευελπιστώ ότι θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος και θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προς την εξάλειψή τους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.
Σας γνωστοποιώ ότι η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί ,μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία γονέων-μαθητών Ελλάδας, στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων, στην Επιτροπή Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, σε γνωστά χριστιανικά ιστολόγια και στις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας.


Μετά τιμής και σεβασμού
Η εκπαιδευτικός
Παρασκευή Βέργου
(από εδώ)

Άλλες επιστολές της δασκάλας, εδώ.
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

μήπως να την προσυπογράφαμε και να την προωθούσαμε ως ένωση; αν αφορίσουν αυτόματα το μισό πληθυσμό της Ελλάδας, και ειδικά το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, να δω με τι επιχείρημα θα ζητούν την μισθοδοσία τους μετά, καθώς και την υποχρεωτική κατήχηση.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Η κυρία έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέει.

Εμείς μπορούμε να βγάλουμε δελτίο τύπου επισημαίνοντας το γεγονός ότι όσο το Σύνταγμα είναι εις το όνομα της αγίας τριάδος και αναφέρει επικρατούσα θρησκεία, τέτοια φαινόμενα είναι αναπόφευκτα, κι επομένως το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
MariaEvri
Δημοσιεύσεις: 763
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 13:36
Όνομα Ιστότοπου: Dragon island-characters and species
Τοποθεσία: Limassol CY
Επικοινωνία:

το έχω δεί στο φείσμπουκ και αναρωτιέμαι τί απάντηση πήρε
God made me an atheist. Who are you to question his wisdom!
mandra
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: 19 Οκτ 2010 18:09
Όνομα Ιστότοπου: -

Κι όμως αυτή η επιστολή είναι απολύτως σωστή και αναδεικνύει το πρόβλημα σε όλη του την έκταση. Έχει δίκιο σε αυτά που λέει για το Σύνταγμα και συμφωνώ απόλυτα με τη Μελάνη (παράξενο :D ), ότι αν θέλουμε επιτέλους να προχωρήσουμε σε εκκοσμίκευση του κράτους πρέπει να αναθεωρηθεί το αναχρονιστικότατο Σύνταγμά μας, που είναι η κερκόπορτα για την επιβολή της θρησκείας. Απλά στην Ελλάδα έχουμε επιλέξει τη στάση ολίγον Χριστιανοί σε όλα και καθαρίσαμε.
Άβαταρ μέλους
truleysi
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Πρέπει να έχουμε ίσως το μοναδικό Σύνταγμα του δυτικού κόσμου το οποίο είναι γραμμένο στο όνομα της Αγίας Τριάδας και όχι στο όνομα του λαού.

Το ίδιο το Σύνταγμα βέβαια είναι τρόπον τινά ανεξίθρησκο, δεδομένου ότι εξασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, ενώ ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε οποιαδήποτε γνωστή θρησκεία. (Όπου «γνωστή», υπονοείται η θρησκεία που έχει γνωστές δημόσια τις δοξασίες, τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας της).

Εδώ δημιουργείται μία αντίφαση: Το κράτος είναι σαν να λέει «εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος, αλλά εσείς μπορείτε να είστε ότι θέλετε». Και ναι μεν εμείς μπορούμε να είμαστε ότι θέλουμε, όμως παράλληλα οφείλουμε και υπακοή στο Σύνταγμα, το οποίο είναι γραμμένο στο όνομα της Αγίας Τριάδας! Σχιζοφρένεια. Οι αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι πολίτες αυτής της χώρας καθώς και οι άθεοι και άθρησκοι, εκ των πραγμάτων δεν υπακούουν στο Σύνταγμα, το οποίο κατά τ' άλλα παρέχει πλήρη προστασία ατομικών δικαιωμάτων με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Συμπέρασμα: Το Σύνταγμα δεν μπορεί να είναι γραμμένο στο όνομα της Αγίας Τριάδας γιατί μ' αυτόν τον τρόπο αυτοαναιρείται και σε τελική ανάλυση εξευτελίζεται. Προσωπικά, ως άθεος, έχω κάθε δικαίωμα να μην τηρώ απολύτως τίποτα από όσα το Σύνταγμα ορίζει, δεδομένου ότι η συνείδησή μου δεν δέχεται την Αγία Τριάδα. Και το δικαίωμα να μην τηρώ το Σύνταγμα ποιος μου το δίνει; Το Σύνταγμα!
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Συμφωνώ κι εγώ ότι η τύπισσα έχει κατά βάση δίκιο.

Επίσης συμφωνώ ότι ίσως θα πρέπει να δώσουμε δημοσιότητα στις επιστολές με κάποιο σχολιασμό (ο οποίος να προλαβαίνει και ενστάσεις του τύπου "ο Θεός δεν είναι τιμωρός αλλά Θεός αγάπης" κ.λπ. με τις οποίες η κάθε μία ερμηνεύει τη θρησκεία και τις επιταγές της όπως τη βολεύει).

Προηγουμένως όμως πρέπει να σιγουρευτούμε ότι:
α) το άτομο Παρασκευή Βέργου είναι πραγματικό άτομο (με μία απλή αναζήτηση στο google βρήκα αναφορές σχετικά μόνον από blogs, ούτε από μία εφημερίδα και επειδή ξέρουμε ότι αυτού του είδους τα blogs αναπαράγουν το ένα κείμενα του άλλου, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία μόνον πηγή)
β) έστειλε πράγματι αυτές τις επιστολές και
γ) τα όσα αναφέρει για τους κανόνες των Οικ. Συνόδων είναι ακριβή (αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο).

Χ
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Σωστός ο προλαλήσας. Πώς θα μάθουμε αν είναι πραγματικό πρόσωπο; Αν όντως κατέθεσε την επιστολή, θα έπρεπε να έχει και αριθμό πρωτοκόλλου, σωστά; Και αν πάρει ποτέ απάντηση, σίγουρα θα έχει Α.Π.

Υπάρχουν δύο Βέργου Παρασκευές στη Θεσσαλονίκη και μία στα Γρεβενά.
Έχει μια λογική να υπάρχει μία και στο νομό Κιλκίς, ή μία από αυτές της Θεσσαλονίκης να πηγαινοέρχεται (μια ώρα δρόμος είναι).
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

csar έγραψε: γ) τα όσα αναφέρει για τους κανόνες των Οικ. Συνόδων είναι ακριβή (αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο).
Αντιθέτως, το πλέον εύκολο.
Κανὼν ΝΑ' έγραψε:Καθόλου ἀπαγορεύει ἡ ἁγία αὕτη καὶ οἰκουμενικὴ σύνοδος, τοὺς λεγομένους μίμους, καὶ τὰ τούτων θέατρα, εἶτά γε μὴν καὶ τὰ τῶν κυνηγίων θεώρια, καὶ τὰς ἐπὶ σκηνῆς ὀρχήσεις ἐπιτελεῖσθαι. Εἰ δέ τις τοῦ παρόντος κανόνος καταφρονήσει, καὶ πρός τι ἑαυτὸν τῶν ἀπηγορευμένων τούτων ἐκδῷ, εἰ μὲν κληρικὸς εἴη, καθαιρείσθω, εἰ δὲ λαϊκός, ἀφοριζέσθω.
Κανὼν ΞΒ' έγραψε:Τάς οὕτω λεγομένας Καλάνδας, καὶ τὰ λεγόμενα Βοτά, καὶ τὰ καλούμενα Βρουμάλια, καὶ τὴν ἐν τῇ πρώτῃ τοῦ Μαρτίου μηνὸς ἡμέρᾳ ἐπιτελουμένην πανήγυριν, καθάπαξ ἐκ τῆς τῶν πιστῶν πολιτείας περιαιρεθῆναι βουλόμεθα. Ἀλλὰ μὴν καὶ τὰς τῶν γυναίων δημοσίας ὀρχήσεις, ὡς ἀσέμνους, καὶ πολλὴν λύμην καὶ βλάβην ἐμποιεῖν δυναμένας, ἔτι μὴν καὶ τὰς ὀνόματι τῶν παρ’ Ἕλλησι ψευδῶς ὀνομασθέντων θεῶν ἢ ἐξ ἀνδρῶν, ἢ γυναικῶν γινομένας ὀρχήσεις, καὶ τελετάς, κατά τι ἔθος παλαιόν, καὶ ἀλλότριον τοῦ τῶν Χριστιανῶν βίου, ἀποπεμπόμεθα, ὁρίζοντες, μηδένα ἄνδρα γυναικείαν στολὴν ἐνδιδύσκεσθαι, ἢ γυναῖκα τὴν ἀνδράσιν ἁρμόδιον. Ἀλλὰ μήτε προσωπεῖα κωμικά, ἢ σατυρικά, ἢ τραγικὰ ὑποδύεσθαι· μήτε τὸ τοῦ βδελυκτοῦ Διονύσου ὄνομα, τὴν σταφυλὴν ἐκθλίβοντας ἐν ταῖς ληνοῖς, ἐπιβοᾷν· μηδὲ τὸν οἶνον ἐν τοῖς πίθοις ἐπιχέοντας γέλωτα ἐπικινεῖν, ἀγνοίας τρόπῳ ἢ ματαιότητος, τὰ τῆς δαιμονιώδους πλάνης ἐνεργοῦντας. Τοὺς οὖν ἀπὸ τοῦ νύν τι τῶν προειρημένων ἐπιτελεὶν ἐγχειροῦντας, ἐν γνώσει τούτων καθισταμένους, τούτους, εἰ μὲν κληρικοὶ εἶεν, καθαιρεῖσθαι προστάσσομεν· εἰ δὲ λαϊκοί, ἀφορίζεσθαι.
πηγή
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Εγώ θα άρχιζα την επιστολή κάπως έτσι ....
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θέμα της παρούσας επιστολής είναι οι απαράδεκτες ορθόδοξες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τα σχολεία μας ή λαμβάνουν χώρα μέσα σ’ αυτά.
... και κάποιοι θα το έκαναν ποστ σε κάποιο ορθόδοξο site (για την αντίστοιχη καζούρα :mrgreen: )

Ps: σαφώς και έχει "δίκιο" η τύπισσα αφού ζει σε μία χώρα με Ορθόδοξο σύνταγμα. 8-) ... Ορθόδοξος ισλαμο-Ιρανικός εφιάλτης ....τι λέμε τόσο καιρό;! ;)
État de siège
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Εγώ αν ήμουν η Ένωση Άθεων ...θα έβγαζα ανακοίνωση υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων της εκπαιδευτικού ....θα το κοινοποιούσα δε και στα ξένα μέσα ενημέρωσης 8-) :lol: .

Τι θα πετύχαινα με αυτό;

1.ον θα ξεβράκωνα το απαράδεκτο ελληνικό σύνταγμα
2.ον θα γελοιοποιούσα αυτή την κυρία. (αν όντως το εννοεί ...αν και υποπτεύομαι ότι το έκανε στα κρυφά η AoratiMelani για να προβοκάρει :lol: )
3.ον θα πετύχαινα προβολή της ΕΑ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Μια τέτοια κίνηση επειδή θα έκανε εντύπωση θα την βλέπατε να παίζει σε πολλά ΜΜΕ έξω, και αυτό θα "υποχρέωνε" και τα δικά μας ΜΜΕ να την βγάλουν. :mrgreen:

Ps: είναι αυτό πού λένε "και γέλασε ο κόσμος όλος" .....προφανώς δεν θα γελάσουν με την ανακοίνωση υποστήριξης ... :mrgreen:
État de siège
Ibraim Bielidopoulos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 04 Φεβ 2013 00:30
Όνομα Ιστότοπου: -

Άρθρο 3
1.Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2.Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3.Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Άρθρο 16
2.Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Σύνταγμα της Ελλάδας

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα...
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Αυτό σημαίνει ότι ως χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά και ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε απαρασάλευτα τόσο τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας μας
Η καθαρά φασιστική αντίληψη της Ορθοδοξίας και ο βασικός λόγος γιατί πρέπει να υπάρχει πλήρης και σαφής διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.
État de siège
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Τεμπελόσκυλο, :clap:
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

εγω δεν καταλαβα απο που προκυπτει οτι σαν πολιτες οφειλουμε να τηρουμε τις παραδοσεις της Εκκλησιας.

Επισης, Τγουλεφση, λες
Spoiler: Εμφάνιση
Προσωπικά, ως άθεος, έχω κάθε δικαίωμα να μην τηρώ απολύτως τίποτα από όσα το Σύνταγμα ορίζει, δεδομένου ότι η συνείδησή μου δεν δέχεται την Αγία Τριάδα.
το οτι το Συνταγμα γραφτηκε στο ονομα καποιου, δεν σημαινει οτι πρεπει να ασπαστουμε αυτα που λεει αυτος ο καποιος, αλλιως παραβιαζουμε το Συνταγμα. Λογικο αλμα μου φαινεται αυτο.
Καποιος πχ μπορει να μην ασπαζεται τη δημοκρατια ή την εννοια του λαου ή της κοινωνιας. Αυτο σημαινει οτι μπορει να μην εφαρμοζει το Συνταγμα οταν αυτο ειναι γραμμενο στο ονομα του λαου;

τελος, εγω προσωπικα δεν θεωρω οτι το Συνταγμα μας εμποδιζει να εκκοσμικευσουμε τη κοινωνια μας. Μια χαρα ολα τα ζητηματα που μας απασχολουν σαν αθεοι, μπορουν να λυθουν υπο το υπαρχον Συνταγμα. Βουληση να υπαρχει χρειαζεται, και νομικα υπαρχουν ολα τα οπλα.
Ισως βεβαια να γραψατε με σκωπτικη διαθεση οτι εχει δικιο η κυρια.
Αλλα ειναι αυτογκολ να λεμε οτι πρεπει να αλλαξει το Συνταγμα ωστε να δικαιωθουν τα αιτηματα μας.
Πρεπει να αλλαξει, επειδη πολιτισμικα ειναι λαθος, και δινει λαθος μηνυματα, αλλα πρακτικα, δεν υφισταται θεμα. Ειμαστε στην ΕΕ, εχουμε υπογραψει ενα καρο συνθηκες ανθρωπινων δικαιωματων, το ιδιο το Συνταγμα σε πολλα σημεια εξειδικευει τη προστασια στα ανθρωπινα δικαιωματα (και νομικα, το ειδικο υπερισχυει του γενικου). Δεν υφισταται πρακτικο θεμα.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.
Λεγοντας ανατολικη δειχνει απλα τοποθεσια,ο ορος ανατολιτικη θα ηταν περισσοτερο ακριβης διοτι επιπλεον προσδιοριζει μαζι και τις ιδιοτητες.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Off Topic
είναι το όνομα του δόγματος όχι δηλωτικό της τοποθεσίας. (εκτός αν εννοούν και στο όνομα Ρωσία ή Κωνσταντινούπολη μεριά)
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Το "Εις το όνομα...." έχει αποκλειστικά και μόνο την έννοια του όρκου. Αυτοί που συντάσσουν το Σύνταγμα ορκίζονται-δεσμεύονται για την τήρησή του με την αναφορά τους σε κάτι που για αυτούς έχει την έννοια της ιερής αυθεντίας. Και αυτό ΔΕΝ είναι ερμηνεία. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το Σύνταγμα. Δεν έχει καμία σχέση ούτε με το τι ορίζει το Σύνταγμα κανονιστικά (αλλιώς ας μου υποδείξει κάποιος από που προκύπτει από τους ιερούς ή τους ανίερους κανόνες ας πούμε η αρχή της δεδηλωμένης, η διάκριση των εξουσιών ή η μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων) ούτε πολύ περισσότερο με το τι είμαστε ως πολίτες του κράτους "υποχρεωμένοι" (!) να κάνουμε ή να μην κάνουμε. Σε ένα κράτος δικαίου (τυπικά, μη με πρήξετε) το τι επιτρέπεται και κυρίως το τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε ορίζεται ρητά από τους νόμους, δεν συνάγεται γενικά και αόριστα από την αναφορά σε ένα εξωγενές σύστημα αξιών.

Ας μην τσιμπάμε λοιπόν και εμείς από την παθολογική ροπή των φανατικών ΧΟ® στην αυτογελοιοποίηση...

Τέλος._
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Απάντηση