Αποκάλυψη του Ιωάννη.... (;)

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Dimitris Pl
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 16 Ιαν 2013 02:02
Όνομα Ιστότοπου: --
Επικοινωνία:

Γεια σας, είμαι νέος εδώ, βασικά γράφτηκα εδώ μόνο και μόνο για να κάνω μία ερώτηση...
Θέλω να μου πει κάποιος γιατί η αποκάλυψη είναι ψεύτικη... Όσοι την διαβάζουν λένε ότι έχουν επαληθευτεί τα λεγόμενα της. Δεν έτυχε να την διαβάσω, αν και θέλω για να έχω και εγώ προσωπική εμπειρία. Δεν έχω βρει κάπου αλλού ήδη απαντημένη ερώτηση, είναι ας πούμε το τελευταίο που θα μπορούσε να κρατήσει κάποιον στην θρησκεία (το ίδιο και εμένα, μέχρι που είπα ότι δεν με νοιάζει. Προσωπικά είμαι σε μία κατάσταση 50%-50%). Εκτός από προσωπική ικανοποίηση θέλω να λύσω αυτήν μου την απορία και για να είμαι 100% σίγουρος πως μπορώ να σταθώ σε μία πιθανή αντιπαράθεση (σε μία θεοκρατούμενη χώρα γεμάτη θεϊστές δεν σηκώνει να μην πίθεις). Ελπίζω να πάρω σύντομα απάντηση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Δημήτρη καλώς ήρθες!

Δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος που δεν την έχει διαβάσει.

αναφέρεσαι μάλλον στο ψεύτικη όσον αφορά το περιεχόμενο της (και όχι όσον αφορά το αν είναι αυθεντικό σύγγραμμα).

Θα σου πρότεινα να τη διαβάσεις. Δεν ξέρω ποιος ισχυρίζεται ότι έχει «επαληθευθεί» οτιδήποτε από εκεί μέσα, αλλά αν κάποιος βλέπει τα θηρία που περιγράφονται να κυκλοφορούν μάλλον πρέπει να κόψει αυτό που καπνίζει κατ αρχήν, και κατά δεύτερον να ανοίξει την ίδια την Αποκάλυψη για να τη διαβάσει.

Τώρα για το αν έχουν επαληθευθεί άλλα εδάφια... αν πω εγώ θα βρέξει στον επόμενο διάστημα, (η κάποια άλλη γενικότητα η οποία θα επαληθευτεί σε βάθος χρόνου) και τελικά βρέξει, φαντάζομαι ότι δεν θα ανακηρυχθώ προφήτης παρόλο που τεχνικά θα είμαι. η μήπως όχι;
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
Godless
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2010 17:49

Είσαι 50%-50% επειδή κάποιοι σου είπαν ότι έχουν επαληθευτεί τα λεγόμενα ενός βιβλίου? :think:
Markets are never wrong, opinions often are. - Jesse Livermore

Panics do not destroy capital—they merely reveal the extent to which it has previously been destroyed by its betrayal in hopelessly unproductive works. - John Stuart Mill
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Καλώς ήλθες και από μένα.

1. Βασική αρχή της λογικής:
αυτός που προβάλλει έναν ισχυρισμό, αυτός έχει και την υποχρέωση να τον αποδείξει - δεν έχουν όλοι οι άλλοι την υποχρέωση να αποδείξουν το αντίθετο.
Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αποδείξεις εσύ ότι δεν επαληθεύτηκε η Αποκάλυψη - αυτοί που ισχυρίζονται ότι επαληθεύτηκε (και μάλιστα όλη) θα πρέπει να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους. Με το κείμενο στο χέρι και με συγκεκριμένα τεκμήρια.
Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει ότι η Αποκάλυψη επαληθεύτηκε, θα του πεις "Αλήθεια; Πες μου σε παρακαλώ συγκεκριμένα τι λέει η Αποκαλυψη και πώς ξέρεις ότι επαληθεύτηκε;" Αν δεν είναι σε θέση να σου πει, απαντάς απλώς "Δεν περιμένεις λοιπόν να το πιστέψω απλά επειδή το λες εσύ; Όταν έχεις απόδειξη, πες μου, θα χαρώ να την ακούσω." Αν αρχίσει να σου λέει διάφορες ερμηνείες του τύπου "η Αποκάλυψη λέει αυτό, αλλά κατά βάθος εννοεί εκείνο, γιατί είναι συμβολική" ρώτησέ τον "Πώς ξέρεις ότι αυτή η ερμηνεία είναι η σωστή και όχι κάποια άλλη; Και γιατί πρέπει να την δούμε συμβολικά και όχι κυριολεκτικά;" Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εγγυηθούμε ότι μια ερμηνεία είναι η σωστή, απλώς καθένας τα ερμηνεύει όπως τον βολεύουν. Αυτό δεν δείχνει ότι η Αποκάλυψη είναι προφητική, αλλά ότι πολλοί άνθρωποι είναι ικανοί να βλέπουν ό,τι θέλουν μέσα σε ένα αλληγορικό κείμενο.

2. Διάβασε την Αποκάλυψη για να ξέρεις περίπου τι λέει. Μια Καινή Διαθήκη μικρού σχήματος δεν είναι ακριβή, και η Αποκάλυψη είναι ένα σχετικά σύντομο και μάλλον διασκεδαστικό κείμενο (πρέπει να έπινε κάτι πολύ καλό ο Ιωάννης όταν έγραφε).

3. Αν ξέρεις λίγα αγγλικά, διάβασε το Skeptic's Annotated Bible, συγκεκριμένα το κεφάλαιο Revelation όπου σχολιάζει την αποκάλυψη.
Το καλό εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται να διαβάσεις όλο το πρωτότυπο κείμενο, αρκεί να δεις τα σχόλια.

Υ.Γ. Ίσως σε ενδιαφέρει το θέμα αγία γραφή και ιστορία που συζητιέται σε άλλη ενότητα.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
mandra
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: 19 Οκτ 2010 18:09
Όνομα Ιστότοπου: -

Πολύ παράξενο αυτό το ερώτημα, όπως διατυπώνεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητά από μας επιχειρήματα ότι η Αποκάλυψη είναι ψεύτικη, ενώ παραδέχεται ότι δεν την έχει διαβάσει. Διάβασέ τη άνθρωπέ μου και θα καταλάβεις μόνος σου ότι είναι ψεύτικη. Γράφτηκες σε φόρουμ αθείας μόνο και μόνο για να διατυπώσεις αυτήν την απορία και να αντλήσεις επιχειρήματα για να αντικρούεις κάτι που δεν γνωρίζεις; Για μένα αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος και δείχνει έλλειψη αυτοσεβασμού. Είναι σα να μου λες, πολλοί χρυσαυγίτες μου λένε ότι ο Αγών του Χίτλερ λέει πολύ σωστά πράγματα μέσα, μου δίνεις αντεπιχειρήματα να τους ταπώσω; Ότι και να σου πω εγώ αν δε μάθεις ΤΙ λέει ο Χίτλερ στο βιβλίο δε πρόκειται να σταθείς ούτε απέναντι στον Καιάδα.
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Αν και μάλλον είναι γνωστό, ενημερώνω ότι όλη η αγία γραφή είναι διαθέσιμη ον λάιν. Συγκεκριμένα, ορίστε η αποκάλυψη.

Εντελώς, δε, τυχαία και δειγματοληπτικά:
Κεφάλαιο 7

Η σφράγισις τῶν 144 χιλιάδων

Ζ´\ΚΑΙ μετὰ τοῦτο εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἑστῶτας ἐπὶ τὰς τέσσαρας γωνίας τῆς γῆς, κρατοῦντας τοὺς τέσσαρας ἀνέμους τῆς γῆς, ἵνα μὴ πνέῃ ἄνεμος ἐπὶ τῆς γῆς μήτε ἐπὶ τῆς θαλάσσης μήτε ἐπὶ πᾶν δένδρον. 2 καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἀναβαίνοντα ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου, ἔχοντα σφραγῖδα Θεοῦ ζῶντος, καὶ ἔκραξε φωνῇ μεγάλῃ τοῖς τέσσαρσιν ἀγγέλοις, οἷς ἐδόθη αὐτοῖς ἀδικῆσαι τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν, 3 λέγων· μὴ ἀδικήσητε τὴν γῆν μήτε τὴν θάλασσαν μήτε τὰ δένδρα, ἄχρις οὗ σφραγίσωμεν τοὺς δούλους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν. 4 Καὶ ἤκουσα τὸν ἀριθμὸν τῶν ἐσφραγισμένων· ἑκατὸν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες ἐσφραγισμένοι ἐκ πάσης φυλῆς υἱῶν ᾿Ισραήλ· 5 ἐκ φυλῆς ᾿Ιούδα δώδεκα χιλιάδες ἐσφραγισμένοι, ἐκ φυλῆς Ρουβὴν δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς Γὰδ δώδεκα χιλιάδες, 6 ἐκ φυλῆς ᾿Ασὴρ δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς Νεφθαλεὶμ δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς Μανασσῆ δώδεκα χιλιάδες, 7 ἐκ φυλῆς Συμεὼν δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς Λευῒ δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς ᾿Ισσάχαρ δώδεκα χιλιάδες, 8 ἐκ φυλῆς Ζαβουλὼν δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς ᾿Ιωσὴφ δώδεκα χιλιάδες, ἐκ φυλῆς Βενιαμὶν δώδεκα χιλιάδες ἐσφραγισμένοι.
Πού ακριβώς τα έχουν δει αυτά; Ιδίως ο χωρισμός των φυλών τη σημερινή εποχή είναι όλα τα λεφτά. Εμείς σε ποια φυλή ανήκουμε; Και την ίδια ερώτηση μπορείς κάλλιστα, Δημήτρη, ν' απευθύνεις σε κάθε υποστηρικτή αυτού του παραληρήματος που γράφτηκε υπό την επήρεια βαριών (ή/και ληγμένων) ναρκωτικών, όπως είπε κι η μελάνη.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

mandra το φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους, ότι απορίες και αν έχουν. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Dimitris Pl (και ο κάθε επισκέπτης) είναι καλοπροαίρετος, και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετικότητα που διαπνέει το μήνυμα σου.
Off Topic
Θα ήθελα γενικά να απευθυνόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας απευθύνονται.
επίσης, αντιλαμβάνομαι το εξής:
Με βάση το ίδιο κείμενο διάφοροι άνθρωποι λένε ότι επαληθεύεται και άλλοι λένε ότι είναι μπούρδες. Είναι λογικό κάποιος για να σχηματίσει άποψη να μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει τα επιχειρήματα των δεύτερων, πόσο μάλλον όταν έχει μεγαλώσει σε μια κοινωνία που το μεγαλύτερο ποσοστό της πιθανότατα λέει το πρώτο.
Ο Χριστός δεν έχει την ίδια φήμη με το Χίτλερ (στην κοινωνία), αντιθέτως. Δεν είναι το ίδιο η αμφισβήτηση τους. (ο δεύτερος μάλιστα είναι και πρόσφατο ιστορικό παράδειγμα).

Εδώ να προσθέσω και ότι το αυθεντικό κείμενο της αποκάλυψης δεν είναι γραμμένο σε νέα ελληνική, καθώς και ότι οι διάφορες μεταφράσεις είναι συνήθως εξωραϊσμένες.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
mandra
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: 19 Οκτ 2010 18:09
Όνομα Ιστότοπου: -

Αν φαίνομαι επιθετικός mea culpa, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια και απ' ότι είδες προσπάθησα να απαντήσω. Για να μπορείς να αντιπαρατεθείς σε μία συζήτηση, όπως επιθυμεί ο ερωτών πρέπει να γνωρίζεις το θέμα, αλλιώς δε στέκεσαι, τι θα λες μου είπαν, άκουσα κλπ; Τι θα πει θέλω να μου πει κάποιος γιατί η Αποκάλυψη είναι ψεύτικη; Ωραία, του απαντάω είναι ψεύτικη γιατί γράφει μπούρδες και συγκεκριμένα εκεί που λέει αυτό αυτό κι εκείνο και το άλλο. Τι θα αποκομίσει ο ερωτών, αυτό δεν πρέπει να γίνει τουλάχιστον το έναυσμα να μάθει, να δει ο ίδιος για τι πράμα μιλάμε; Αυτό λέω μόνο.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

tasos_didymoteicho έγραψε:Αν και μάλλον είναι γνωστό, ενημερώνω ότι όλη η αγία γραφή είναι διαθέσιμη ον λάιν. Συγκεκριμένα, ορίστε η αποκάλυψη.
Πράγματι, αλλά είναι το αρχαίο κειμενο, και δεν έχουν όλοι τόση ευκολία στην ανάγνωση αρχαίου κειμένου (έστω και της εποχής εκείνης).
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Off Topic
Υπάρχει και στην Βικιθήκη, αν σας προκαλούν αλλεργία τα εκκλησιαστικά site.
It is by will alone I set my mind in motion.
Dimitris Pl
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 16 Ιαν 2013 02:02
Όνομα Ιστότοπου: --
Επικοινωνία:

Godless έγραψε:Είσαι 50%-50% επειδή κάποιοι σου είπαν ότι έχουν επαληθευτεί τα λεγόμενα ενός βιβλίου? :think:
Ναι το ξέρω πολύ κακή διατύπωση...
50%-50% στο να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι προφητικό εκεί....
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

δηλαδη μονο 144 χιλιαδες Εβραιοι απο ολες τις φυλες του Ισραηλ θα τη γλιτωσουν;
Οι υπολοιποι;
Και ειχα ρε γαμωτο μια κρυφη ελπιδα, αλλα παει...

Εκτος και ειναι αλληγορικο...
οταν λεει διαφορες φυλες του Ισραηλ δεν εννοει διαφορες φυλες του Ισραηλ, αλλα ολο το κοσμο. Οπως λεει και η γνωστη εκφραση "ολες οι φυλες του Ισραηλ", δηλαδη ολος ο κοσμος.
:whistle: :whistle:

Επι του θεματος, τωρα.

Η αποκαλυψη ειναι αληθινη, μας αποκαλυπτει με αλανθαστο τροπο την ηλιθιοτητα αυτων που την πιστευουν αφου την εχουν διαβασει...
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Dimitris Pl
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 16 Ιαν 2013 02:02
Όνομα Ιστότοπου: --
Επικοινωνία:

Καταρχάς σας Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν...

apeleytheros: Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά και για την υποστήριξη.

Godless: Πρέπει να απάντησα πιο πριν....

AoratiMelani: Σε ευχαριστώ πολύ έγραψες μία πολύ κατατοπιστική απάντηση και βοήθησες :) (+ το site που μου έδωσες ανήκει πλέον στους σελιδοδείκτες μου). Την γραφή την έχω (δώρο από γιαγιά) και σκοπεύω να την διαβάσω όταν βρω χρόνο....

mandra: Το ύφος σου χαρακτηρίστηκε επιθετικό, αλλά έχεις δίκαιο αν δεν έχεις εμπειρία, δεν μπορείς να κρίνεις. Και εκτός αυτών αν στηρίζεις τις πεποιθήσεις σου σε λεγόμενα άλλων, δεν είσαι ούτε εσύ ικανοποιημένος, ούτε μπορείς να το υποστηρίξεις. (Καμιά φορά πρέπει να «τρως και φάπες» για να ξυπνάς πιο γρήγορα).

tasos_didymoteicho: Ευχαριστώ... θα την κοιτάξω ;)

Βασικά αυτό που κατάλαβα είναι πως όλη η σκέψη μου ήταν λάθος ( :o ) από την αρχή... Είχα πάρει ως δεδομένο πως εγώ πρέπει να αποδείξω με λογικά και αντικειμενικά επιχειρήματα πως αυτοί έχουν λάθος και όχι πως πρέπει αυτοί να βρουν επιχειρήματα να με πείσουν.... :doh: :facepalm:
Σας ευχαριστώ και πάλι παιδιά :clap:
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Έλα πάρε το κεφάλαιο 6, το αγαπημένο μου, με τη μετάφραση από δίπλα.

Έχει και όλα τα υπόλοιπα, αλλά εσύ διάβασε μόνο αυτό: κεφάλαιο 6, τα πρώτα 6 εδάφια.
Και μετά πες μας τι κατάλαβες. Τι δηλαδή πρέπει να έχει συμβεί για να θεωρήσουμε ότι βγήκε αληθινό αυτό το εδάφιο.
Εδώ η καλή ερμηνεία
"Ένας χοίνικας σιτάρι για ένα δηνάριο, και τρεις χοίνικες κριθάρι για ένα δηνάριο. αλλά το λάδι και το κρασί μην τα βλάψεις" = αυτό προβλέπει την οικονομική κρίση, διότι σε λίγο θα καταργηθεί το ευρώ και ούτε δραχμή δε θα μας αφήκουνε να έχουμε και θα σκάβει ο κόσμος και θα βρίσκει δηνάρια στους αρχαιολογικούς χώρους, κι επειδής οι ζυγαριές όλες θα χαλάσουνε διότι δεν θα υπάρχει μηχανικός να τις φτιάξει, θα έχουνε μεταναστεύσει όλοι εις τας Ευρώπας, θα τα μετράμε με χοίνικες, που είναι κάτι παλιές μονάδες μέτρησης (πώς είναι οι φοίνικες; καμία σχέση), και θα τρώμε μόνο δημητριακά που έχει πολλά ο κάμπος της Λάρσας (sic), όμως το λάδι και το κρασί δεν θα λείψουνε ποτέ, γιατί οι θεοί της αρχαίας Ελλάδας θα μας στηρίξουν, δεν του κρατάνε κακία του Γιαχβέ που τους εκτόπισε κι ας τους ρημάξανε τους ναούς τους, οπότε η Αθηνά που έχει ιερό δέντρο την ελιά θα μας στέλνει λάδι σε τενεκέδες και ο Βάκχος θα μας στέλνει κρασί για να πίνουμε να ξεχνάμε τον πόνο μας.

Τι, δεν είναι η σωστή ερμηνεία; Και πού το βασίζετε αυτό; Ε; Ε;
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Και είδα άλλο άγγελο να ανεβαίνει από την ανατολή του ήλιου, έχοντας σφραγίδα τού ζωντανού Θεού, και έκραξε με φωνή μεγάλη στους τέσσερις αγγέλους που τους δόθηκε να βλάψουν τη γη και τη θάλασσα, 3 λέγοντας: «Μη βλάψετε τη γη μήτε τη θάλασσα μήτε τα δέντρα, μέχρι να σφραγίσουμε τους δούλους του Θεού μας πάνω στα μέτωπά τους».
το σφράγισμα, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, γιατί δεν θέλουν να το δεχτούν;
έχει και άλλο εδάφιο που περιγράφει το σφράγισμα του «αντιχρίστου»;
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
nurgle
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 16 Ιαν 2013 17:36
Όνομα Ιστότοπου: -

ειναι τυχαιο που ολες οι προφητειες μιλανε για καταστροφες? καταστροφες ειτε απο ανθρωπινο χερι ειτε απο τη φυση συμβαιναν συμβαινουν και θα συμβαινουν δεν μας λενε κατι καινουργιο.θα πρεπει να αναρωτηθούμε ποιον σκοπο εξυπηρετούν την προστασια του ανθρωπου η τον εκφοβισμό?αν ειναι για προστασια ισως θα επρεπε να αναφερουν ονοματα και ημερομινιες το οτι γραφουν για τερατα δρακους και προβατα με 7 ματια και 7 κερατα καταλαβαινουμε οτι μαλλον στον φοβο στοχευει ενα ακομα χαρακτηριστικο των προφητειων ειναι ο τροπος γραφης τους παραλογος δυσνοητος και αυτο γινετε για εναν και μονο λογο ο καθένας να ερμηνευει το τι διαβαζει με τον τροπο που θελει
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Για να μην πούμε την άλλη ηλιθιότητα, ότι αφού (ρε μεγάλε) το είπε ο προφήτης ότι έτσι θα γίνει, τι σκατά νόημα έχει να αντιδρούμε και να διαμαρτυρόμαστε; Θ' αποφύγουμε κοτζάμ προφητεία; Και ποιοι είμαστε του λόγου μας που θα πάμε κόντρα στας γραφάς; Ε; Ου να μου χαθείτε αιρετικοί άπιστοι παραδόπιστοι άπλυτοι κουκουέδες ελεεινοί άθεοι μαντράχαλοι σιωνιστές (και πάει λέγοντας)!

Όσο για τις φυλές, είναι φανερό κι εξυπακούεται ότι πλέον, μετά το βυζάντιο, αντικαταστάθηκαν εν συνόλω από γνήσια ελληνικά χρυσαυγίτικα φύλα, τα οποία θα είναι και τα μόνα που θα σωθούν. Γιατί ΕΤΣΙ!
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Από την άλλη βέβαια, και για ν' αποδώσω τα Καίσαρως Καίσαρι, χωρίς αυτό το καταπληκτικό κείμενο (όχι, στην προκειμένη δεν ειρωνεύομαι) θα χάναμε ένα τεράστιο μέρος από ταινίες και βιβλία τρόμου, πράγμα για μένα απαράδεκτο. Πόσες και πόσες για τον αντίχριστο ("H προφητεία -1,2,3,4-, "Ο δικηγόρος του διαβόλου", "Ο μικρός Ντέιμιαν" και πολλές πολλές ακόμα) αλλά και για ένα σωρό άλλα θέματα από κει μέσα ("Η 7η σφραγίδα")! Υπό αυτό το πρίσμα είναι από τα πιο εμπνευσμένα κείμενα. Στο κάτω κάτω ένα σωρό κόσμος πίνει ναρκωτικά, πόσοι όμως απ' όλους αυτούς αποτύπωσαν τόσο καλά ό,τι έβλεπαν όταν "την άκουγαν"; :whistle: :pray: :twisted:
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Η αποκάλυψη δεν είναι ψεύτικη. Αληθινή είναι. Την αληθινή θεική φύση μας δείχνει. Γιατί να κάνουμε μία τόσο μεγάλη βλακεία ώστε να πολεμάμε να την αντικρούσουμε?
Ας πούμε ξέρεις κανένα πιο καλό αθειστικό επιχείρημα Δημήτρη από τον θεό της αποκάλυψης? Εγώ όχι. Και αντί να άρχιζα μία συζήτηση πάνω στις προφητικές βλακείες θα έφερνα τη συζήτηση στις θεικές ποιότητες που αντιφάσκουν περίτρανα και εξόφθαλμα. Για παράδειγμα, θα ρώταγα αν ο θεός δικαιολογείται να μην τηρεί τις δικές του εντολές, που έδωσε στον άνθρωπο. "Ου φονεύσεις"
Αφού εκείνος μπορεί να φονεύει, τότε και γω το παιδί του, που ακολουθώ το παράδειγμά του, γιατί καθώς ως γνωστόν τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερο από το παράδειγμα του γονέα, όχι από τα λόγια του, μπορώ να φονεύω και γω. Εκτός αν δεν πιστεύω στο θεό αυτό.
Μετά θα ρώταγα αν μπορώ να βασανίζω ανθρώπους δίχως τύψεις. Αν όχι, τότε ο πατέρας μου γιατί μπορεί? Θέλω και γωωω
Γιατί ο καλός μπαμπάς μέσω του Ιωάννη διέταξε τις ακριδοσκορπίνες "και εδόθη αυταίς ίνα μη αποκτεινώσιν αυτούς, άλλ' ίνα βασανισθώσι μήνας πέντε".
Μετά, ο θεός είναι άχρονος? Τότε γιατί λέει (ο ίδιος μέσω του Ιωάννη) πως είναι "ο πρώτος και ο έσχατος"?
Άρα και αρχή έχει και τέλος. φιουυ, ευτυχώς :P
Θυμώνει ο θεούλης καλέ? Και γεμίζει και εφτά φιάλες θυμό? Μετά σου λένε για τον θεό αυτό ως δημιουργό του σύμπαντος, εεερμ, θέλει μαθήματα διαχείρισης θυμού κατά πρώτον, μετά το συζητάμε για το σύμπαν. :mrgreen:
Στο κεφάλαιο 19, είναι "βασιλεύς βασιλέων και κύριος κυρίων". Εγώ προσθέτω και "αρχινοικοκύρης νοικοκυραίων" προφανώς.
"Τους τέσσαρας ανέμους της γης" Ούτε από μετεωρολογία τα πήγαινε ο θεούλης και τόσο καλά.
Μετά, αυτό για τη χρυσή ζώνη που φοράει κάτω από τους μαστούς. Εντάξει, κιτς και παρωχημένο. Μετά τον ενοχλούσε ηθικά ο χρυσός και τα πετράδια της πόρνης. Ουστ, μάλλον τα ήθελε ο ίδιος.

Και διάφορα άλλα, αλλά βαριέμαι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Language_of_Reality την 16 Ιαν 2013 19:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
Άβαταρ μέλους
Στέλιος
Δημοσιεύσεις: 325
Εγγραφή: 16 Δεκ 2011 14:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Άσχετο, αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις προφητείες του Νοστράδαμου. Από τις χιλιάδες αόριστες και ηλίθιες προφητείες του, έχουν επαληθευτεί 5-6 κι αυτές καλή τη πίστη (αλληγορία κλπ).
Ποιο από τα δύο: Είναι ο άνθρωπος μια από τις γκάφες του θεού ή ο θεός μια από τις γκάφες του ανθρώπου;
Φρήντριχ Νίτσε
Απάντηση