Αποτεφρωτήρια και καύση νεκρών

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

ναι, και ο κύριος λόγος απ ότι φαίνεται είναι οι ορδές πιστών που έσπευσαν...
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Κριμα, πολυ κριμα. :x
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
Leo21
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2198
Εγγραφή: 25 Απρ 2011 18:53
Όνομα Ιστότοπου: -

κρίμα όντως, αλλα

χαλαρώστε παιδιά, αργούμε να πεθάνουμε ακόμα

τα Bold δικά μου
Η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θύμιζε λαϊκό δικαστήριο, με τη μέση ηλικία του κοινού να είναι 65-70 ετών. Ο 84χρονος επικεφαλής της αντιτιθέμενης στο έργο «Κίνησης πολιτών» Νικήτας Βλάχος κατέθεσε κείμενο ακύρωσης με 2500 υπογραφές.
σε αντίθεση με την παλιά γενιά που αναμενόμενα αντιτίθεται στην νέα αυτή επιλογή

αλήθεια, ο Μπουτάρης / Θασσαλονίκη τι κάνει με αυτό το ζήτημα?
"Θρησκεία είναι να μην λυπάσαι που δεν καταλαβαίνεις." ~ egore
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

στεναχωρια ε? : brrr :

αλήθεια, ο Μπουτάρης / Θασσαλονίκη τι κάνει με αυτό το ζήτημα?

μια χαρα ειμαστε ανεργια στο φουλ το μετρο ακομα τιποτα τα μαγαζια που κλεισαν τιποτα καινουργια μαγαζια κλεινουν οι πολιτικοι συνεχιζουν να λενε οτι φταινε οι αλλοι ε τι αλλο θες?

καλο μηνα :D
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

http://www.volos247.eu/2012/02/blog-pos ... z1pAFtGw9H

Βόλος : Ναι στο αποτεφρωτήριο νεκρών

Εξετάζονται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας κατασκευής και λειτουργίας
Ο Δήμος Βόλου προχωρά το θέμα της εγκατάστασης αποτεφρωτήρα για την καύση των νεκρών, σε όσους φυσικά έχουν εκφράσει εν ζωή τη σχετική επιθυμία, επιβεβαιώνοντας έτσι τη βούληση της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι όπως αυτό είχε εκφραστεί από το Δήμαρχο Βόλου που με δηλώσεις του το περασμένο φθινόπωρο είχε επιβεβαιώσει σχετική ερώτηση που του είχε θέσει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.


Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το θέμα του αποτεφρωτήρα για την καύση των νεκρών συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου που έγινε πριν από μία εβδομάδα περίπου. Στη συζήτηση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εξετάστηκαν όλες οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση της παραπάνω εγκατάστασης, καθώς και το νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο θέμα, που σημειωτέον είναι εδώ και χρόνια νόμος του κράτους. Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ύψος της επένδυσης το οποίο θα γίνει όχι από πόρους του Δήμου, αλλά με αυτοχρηματοδότηση ή με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.Στην ίδια συνεδρίαση επίσης εξετάστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας όλων των Κοιμητηρίων που υπάρχουν στον ενιαίο Δήμο Βόλου που αποτελείται από 39 συνολικά άρθρα, ενώ δόθηκε και ο κατάλογος με τα τέλη ταφών - εκταφών που θα οριστικοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου που επιστρέφει σήμερα, μετά από μία εβδομάδα απουσίας, στο εξωτερικό. Στη συνέχεια ο νέος Κανονισμός θα έλθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενιαίος Κανονισμός Λειτουργίας
Στο νέο τελικό Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων σημειώνονται εκτός των άλλων τα εξής: Η λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων έχει την υποχρέωση να καλύπτει με τις υπηρεσίες της όλες τις διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες: α) του ευρισκόμενου στη θέση «Κούκος» νέου Κοιμητηρίου Βόλου – Ν. Ιωνίας. β) όλων των υπολοίπων περιφερειακών Κοιμητηρίων, Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών και Ταξιαρχών (μόνο εκταφές – οστεοφύλαξη) καθως επίσης των Κοιμητηρίων, Διμηνίου, Σέσκλου, Παλιούρι, Άνω Βόλου, Ανακασίας, ΑΓ. Ονούφριος, Αγριάς, Δράκειας, Ν. Αγχιάλου, Μικροθηβών, Αϊδινίου, Μακρινίτσας, Κουκουράβας (Μακρινίτσας), Αγ. Γεωργίου Μακρινίτσας, Κατηχωρίου, Άλλης Μεριάς, Σταγιάτες, Πορταριάς, Άνω Λεχώνια, Κάτω Λεχώνια, Αγ. Βλάσιου, Στρόφυλος, Παλαιόκαστρο και Αγ. Λαυρεντίου.- Στα Κοιμητήρια: θέση «Κούκος», Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων και Γλαφυρών δε θα γίνονται ταφές τις Κυριακές και τις πιο κάτω αναφερόμενες αργίες:1 Ιανουαρίου - Πρωτοχρονιά, 6 Ιανουαρίου - Θεοφάνεια, Καθαρή Δευτέρα, 25 Μαρτίου, Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (εθνική εορτή), Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου - Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου - Κοίμηση της Θεοτόκου, 28 Οκτωβρίου - Επέτειος του ΟΧΙ (εθνική εορτή), 6 Δεκεμβρίου - Αγ. Νικολάου, 25 Δεκεμβρίου - Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου - Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Έξι άταφοι νεκροί στο «Σωτηρία» από τον Ιανουάριο

http://www.aixmi.gr/index.php/eksiatafoi/
Αν δεν το έλεγε δημόσια ο ίδιος ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία» δεν θα γινόταν πιστευτό.

Οι σοροί έξι ανθρώπων -νεκρών από τον Ιανουάριο- παραμένουν στα ψυγεία του νοσοκομείου! Προσέξτε, δεν μιλάμε για λαθρομετανάστες που δεν είχαν κανέναν συγγενή στη χώρα μας, αλλά για πέντε Έλληνες και έναν αλλοδαπό.

Οι συγγενείς τους, λοιπόν, που ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου απάντησαν ότι δεν έχουν χρήματα για την ταφή τους!
Εμ βέβαια, αν θέλεις 5 χιλιάρικα πλάς για τελετές, μάρμαρα, ενοικίαση τάφου κλπ., άταφο θα τον αφήσεις.

Ελλάς το μεγαλείο σου! Χιλιάδες στρεβλώσεις σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στην τελευταία της ζωής σου, την ταφή! Θέλω να αλλάξω χώρα, μα την παναγία...
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Και παρεπιπτόντως, για να γελάσουμε λίγο:

Αυτόματοι πωλητές κεριών - λουλουδιών στα νεκροταφεία
http://www.hbnews.gr/permalink/126258.html
Αίσθηση προκάλεσε το αίτημα που έρχεται από ιδιώτη στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων για να βάλει αυτόματους πωλητές στα νεκροταφεία της πόλης για την πώληση κεριών και λουλουδιών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν, αν θα δώσουν την έγκριση στον ιδιώτη επιχειρηματία, να κάνει πράξη την ιδέα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εισηγείται αρνητικά επί του αιτήματος του ιδιώτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν τα νεκροταφεία να αποτελέσουν χώρο εμπορίου.
Αχαχαχαχ!!! :laughing-rolling: :laughing-rolling: Αν τα πουλάει το λαμόγιο ιδιοχείρως, δεν είναι χώρος εμπορίου, αν τα πουλάει αυτόματο μηχάνημα είναι !!!!!

Σταματείστε την χώρα να κατέβω!!!! Δεν πάει άλλο...
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Μήπως να κατέβουν αυτοί από τη χώρα; Εμένα μ'αρέσει εδώ.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ένα παλιό άρθρο από την Καθημερινή:
Ο Δήμος Βόλου δηλώνει έτοιμος για το αποτεφρωτήριο
Spoiler: Εμφάνιση
του Κωστα Oνισενκο

Το στοίχημα για τη δημιουργία χώρου αποτέφρωσης νεκρών στον ελλαδικό χώρο δεν έχει χαθεί. Ενας ακόμη δήμος, ο Δήμος Βόλου, έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία σχετικού Κέντρου. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις 12 Μαρτίου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για την κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης στο κοιμητήριο του Βόλου, στη θέση «Κούκος». Ο Δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει το κτίριο που βρίσκεται ήδη στον χώρο του κοιμητηρίου και προοριζόταν για σκευοφυλάκιο. «Πιστεύουμε ότι ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια τέτοια χρήση. Μετά την απόφαση που πήραμε, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τάχιστα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει πια να κάνει με την έκδοση από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος», σχολίασε στην «Κ» ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Η Μητρόπολη Δημητριάδος, πάντως, ανακοίνωσε ότι όσοι επιλέξουν την αποτέφρωση θα τίθενται εκτός Εκκλησίας και δεν θα ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία.

Από το 2006, όταν η πρόβλεψη δημιουργίας χώρων καύσης νεκρών έγινε νόμος του κράτους, δεν κατέστη δυνατή η χωροθέτηση ούτε ενός τέτοιου χώρου. Για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην Αττική έχουν προταθεί το Γ΄ Νεκροταφείο και το Νεκροταφείο Ζωγράφου. Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται ότι προέκυψε πρόβλημα με τη χρήση γης και στη δεύτερη, με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Το Μαρκόπουλο φάνταζε ιδανική λύση, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο αρχικά ενέκρινε και στη συνέχεια καταψήφισε, με τη «βοήθεια» του τοπικού ιεράρχη, τη χωροθέτηση. Σε εκκρεμότητα παραμένει η πρόταση για το Σχιστό. Στη Θεσσαλονίκη, κατά τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Κων. Ζέρβα, οι διαδικασίες χωροθέτησης του αποτεφρωτηρίου (στην Πυλαία) προχωρούν με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς. «Περιμένουμε να διευκρινιστεί το πλαίσιο για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

«Η επιτροπή μας θεωρεί βασικό υπεύθυνο της μακροχρόνιας διευθέτησης του θέματος αφ’ ενός μεν το πολιτικό μας σύστημα, που αποφεύγει την όποια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία στον βωμό του πολιτικού κόστους, αφ’ ετέρου, την κρατική γραφειοκρατία που πετυχαίνει ακόμα και να ακυρώσει στην πράξη πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», σχολιάζει ο Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος της Επιτροπής για την Αποτέφρωση Νεκρών στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, πάνω από 1.000 οικογένειες «εξάγουν» τους νεκρούς τους για αποτέφρωση σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως στη Βουλγαρία. Είναι ενδεικτικό ότι το αποτεφρωτήριο της Σόφιας έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, που ενημερώνει τα γραφεία κηδειών για τις αναγκαίες διαδικασίες. Πλην της ταλαιπωρίας, η οικογένεια του νεκρού επιβαρύνεται με 3.000 - 6.000 ευρώ. Το ετήσιο κέρδος για τη γειτονική χώρα υπολογίζεται στο ένα εκατ. ευρώ.
Κι ένα καινούριο από την εφημερίδα "Η Θεσσαλία":
Αποτεφρωτήριο νεκρών στο Βόλο
Spoiler: Εμφάνιση
Τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον «Κούκο» με 1,2 εκατομμύριο ευρώ προωθεί ο Δήμος Βόλου και απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα. Εκτιμάται ότι τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας ένα ποσοστό του πληθυσμού της τάξης 3%-5% θα επιλέξει την καύση.

Η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο ήδη υφιστάμενο κτίριο του Κοιμητηρίου, κρίνεται εκτός από κοινωνικά επιβεβλημένη και οικονομικά επωφελής, γιατί θα εξυπηρετεί την επιθυμία όσων θέλουν την αποτέφρωση από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Δεδομένου δε ότι άλλοι Δήμοι έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν έτοιμο κτίριο όπως ο Δήμος Βόλου, γίνεται σαφές ότι σε μια θετική εξέλιξη της υπόθεσης, το κέντρο αποτέφρωσης του Βόλου θα έχει σαφές προβάδισμα έναντι όλων, λόγω και της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης. Από πρόχειρες σχετικές μελέτες προκύπτει ότι ο Δήμος μπορεί να αποπληρώσει το κόστος της κατασκευής πολύ σύντομα.

Στην Ελλάδα έχουμε περί τους 100.000 θανάτους ετησίως και παρά το γεγονός της μη ύπαρξης αποτεφρωτηρίου, περίπου 1000-1500 αποτεφρώσεις γίνονται από γραφεία τελετών μόνο στη Βουλγαρία. Υπολογίζεται ότι στα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας του αποτεφρωτήρα ένα ποσοστό 3-5% θα επιλέξει τη λύση της αποτέφρωσης.

Ο Δήμος μπορεί να εισπράττει 500-600 ευρώ από κάθε αποτέφρωση, το δε κόστος εξοπλισμού του αποτεφρωτηρίου που είναι 2 κλίβανοι, συστήματα φίλτρων, κέντρο ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μηχάνημα κονιοποίησης, ψυκτικοί θάλαμοι, μηχανήματα αυτόματης μεταφοράς εργαλείων, ανέρχεται στο ποσό του 1.200.000€.

Η αποτέφρωση διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένας κλίβανος αποτέφρωσης ενεργεί 5-6 αποτεφρώσεις στη βάρδια, δηλαδή 1200-1300 αποτεφρώσεις ετησίως. Το αποτεφρωτήριο υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει δύο κλιβάνους αποτέφρωσης, ψυκτικό χώρο για την παραμονή των σορών, χώρο τελετών, χώρους γραφείων κ.ά. Ο χώρος που απαιτείται για τα μηχανήματα είναι περίπου 300 τ.μ. και 300-400 τ.μ. για τους υπόλοιπους χώρους. Ο χώρος της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου στο Κοιμητήριο βρίσκεται μακριά από κάθε κτίσμα (λειτουργικά και οπτικά) και πληροί όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, είναι εύκολα προσβάσιμο από την εθνική οδό και την περιφερειακή οδό, χωρίς να επιβαρύνεται κυκλοφορικά το κέντρο της πόλης.

Εξάλλου στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα συζητήσει και θα λάβει απόφαση για την αγορά ακινήτου προς επέκταση του Κοιμητηρίου στη θέση «Κούκος».

Η ανάγκη επέκτασης του Κοιμητηρίου είναι επιτακτική, καθώς ο χώρος είναι πλέον ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Το μόνο κατάλληλο, για την επέκταση του καθαρού ταφικού χώρου του υπάρχοντος Κοιμητηρίου, είναι ακίνητο, 4.536 τετραγωνικών μέτρων.

Είναι όμορο προς τα βορειοδυτικά του υπάρχοντος Κοιμητηρίου, δεν υπάρχει δέσμευση από πλευράς αρμοδιοτήτων της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το έδαφός του είναι κατάλληλο αφού είναι της ίδιας σύνθεσης με χώμα του ήδη υπάρχοντος Κοιμητηρίου για το οποίο υπάρχει βεβαίωση καταλληλότητας από το 1994 από τη Γεωλογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμυρού

Σε ειδική συνεδρίαση συγκαλούνται σήμερα στις 6 μ.μ. τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, προκειμένου να εγκρίνουν ή όχι τους απολογισμούς-ισολογισμούς του πρώην Δήμου Σούρπης για τα έτη 2009 και 2010.

Πρόκειται για τη μοναδική εκκρεμότητα που έχει ο νέος Δήμος Αλμυρού με ισολογισμούς παρελθόντων ετών που αφορούν ΟΤΑ που συγχωνεύτηκαν σε αυτόν, καθώς η αντίστοιχη διαδικασία για τους υπόλοιπους συγχωνευθέντες ΟΤΑ (Καποδιστριακός Δήμος Αλμυρού, Δήμος Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρας), έχει ολοκληρωθεί.

Στην ειδική συνεδρίαση θα γίνει και παρουσίαση της έκθεσης των ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση στον πρώην Δήμο Σούρπης τη διετία 2009-2010. Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της εταιρείας «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών», υπεγράφη στις 6 Μαρτίου 2012 και προβλέπει «τον τακτικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της πρώην Δημοτικής Ενότητας Σούρπης, ο οποίος έχει ήδη συγχωνευθεί στο νυν Δήμο Αλμυρού δυνάμει του ν. 3852/2010 για τις χρήσεις 2009 και 2010 με κόστος 9.240 € πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. και για τις δύο χρήσεις.
Άντε να δούμε... ελπίζω να ζήσω να το προλάβω!!!
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Και γω και γω το ελπίζω! Μας βλέπω για Βόλο μεριά, χαχα
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
Άβαταρ μέλους
MariaEvri
Δημοσιεύσεις: 763
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 13:36
Όνομα Ιστότοπου: Dragon island-characters and species
Τοποθεσία: Limassol CY
Επικοινωνία:

μπράβο στο βόλο. Κάποιος να κάνει την αρχή, αυτό χρειάζετε.
God made me an atheist. Who are you to question his wisdom!
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

:text-yeahthat:

βέβαια και στην Κερατέα (Μαρκόπουλο) εξ όσων έχω καταλάβει το είχαν αποφασίσει και μετά το ανακάλεσαν, με την εισβολή των ταλιμπάν στο Δ.Σ. τη μέρα της συνεδρίασης.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
Κατ' αρχάς προτείνω τη σύμπηξη του παρόντος νήματος με το παρόμοιο "Αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη!" και φυσικά αλλαγή τίτλου σε "Αποτεφρωτήρια και καύση νεκρών", καθώς δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο σε δημόσιο χώρο. Έπειτα, επιλέγω το παρόν ως το πιο πρόσφατο, επίσης σε δημόσιο χώρο.
Αριθμός: 3624
Τύπος: Ερωτήσεις
Συνοδος / Περίοδος: Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Στον αέρα η αποτέφρωση νεκρών μετά τη διεκδίκηση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας του χώρου που προορίζονταν για αποτεφρωτήριο στο Δήμο Ζωγράφου
Κόμμα: ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Ημερομηνία: 31/10/2012
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης: 18/06/2013 [ενημερώθηκε]
Καταθέτοντες: Βούτσης Γεωργίου Νικόλαος, Γεροβασίλη Βασιλείου Όλγα, Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος), Σακοράφα Ηλία Σοφία, Σταμπουλή Αποστόλου Αφροδίτη.
Υπουργοί:
1. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος) (Υπουργός Εθνικής Άμυνας)
2. Στυλιανίδης Ευριπίδης (Υπουργός Εσωτερικών)

csar έγραψε:Περίληψη ερώτησης:
Το άρθρο 35 του Ν. 3448/2006 αναγνωρίζει το δικαίωμα αποτέφρωσης νεκρών αλλά προσπάθειες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων συναντούν δυσκολίες (αντίσταση του Μητροπολίτη Μεσογαίας στο Μαρκόπουλο, γραφειοκρατικά κωλύματα στη Θεσσαλονίκη κλπ). Η έκταση του Κοιμητηρίου έχει περιέλει στο Δ. Ζωγράφου από το ΓΕΣ το 1938 αλλά στο Εθνικό Κτηματολόγιο αναφέρεται ως «αγνώστου ιδιοκτησίας». Σύμφωνα με τη ΓΓ Ακίνητης Περιουσίας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να διευθετηθεί εφόσον ο Δ. Ζωγράφου «καταθέσει αίτηση για άδεια χρήσης του χώρου αλλά μόνον για το συγκεκριμένο σκοπό, αυτόν του κοιμητηρίου».
Ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου και των ΠΔ για την αποτέφρωση νεκρών.

Περίληψη απάντησης:
1. (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκει στο ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) αλλά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
2. (Υπουργός Εσωτερικών): Ζητήθηκαν στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Δήμο Ζωγράφου και θα ενημερώσει όταν έχει τα σχετικά στοιχεία.

Προηγούμενη ενημέρωση: 11 Φεβ 2013

3. Δ. Ζωγράφου: Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κοιμητηρίου αποτελεί μείζον θέμα διεκδικήσεων επί δεκαετίες όπου εμπλέκονται διάφοροι δημόσιοι φορείς. Κατά τ’ άλλα μελετάμε και καταγράφουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το σύνολο των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών παραμέτρων του θέματος μέχρι να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.

4. Υπ. Παιδείας: Παραθέτει έγγραφα του Καποδιστριακού που δείχνουν ποιες εκτάσεις του ανήκουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 12 Σεπ 2013 12:33, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Λόγος: 2η ενημέρωση απάντησης (3, 4)
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Υπατια
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2012 12:45
Όνομα Ιστότοπου: -

Απο τα διαφορα αρθρα που διαβασα εδω,(ευχαριστω)δεν ειδα κατι προσφατο πανω στο θεμα..
Τελικα περασε ο νομος? Υπαρχει εστω και ενα μερος στην Ελλαδα που εχει
μπει ηδη σε εφαρμογη?
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

βασικά ναι, νομοθετικά είναι οκ.

το πρόβλημα είναι ότι δε βρίσκονται πρόθυμοι δήμοι να το στεγάσουν.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Υπατια
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2012 12:45
Όνομα Ιστότοπου: -

βασικά ναι, νομοθετικά είναι οκ.

το πρόβλημα είναι ότι δε βρίσκονται πρόθυμοι δήμοι να το στεγάσουν.
Τι εγινε με την πρωτοβουλια στον Βολο?Ουτε εκει?
Πουθενα στην Ελλαδα δεν βρεθηκε ενας δημαρχος αρκετα τολμηρος
να το φερει σε περας?
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Ο βόλος έχει αποφασίσει αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί και να δουλέψει, δεν το δένω κόμπο. Στο μαρκόπουλο νομίζω ότι επίσης το είχαν αποφασίσει και ακύρωσαν την απόφαση σε μετεγενέστερο στάδιο (υπό την εισβολή μαινόμενων χριστιανοταλιμπάν στο Δ.Σ. τη μέρα της συνεδρίασης). Ο αντίστοιχος αρχιταλιμπάν Βόλου δήλωσε ότι τίθενται αυτόματα εκτός εκκλησίας όσοι αποτεφρώνονται.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Υπατια
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2012 12:45
Όνομα Ιστότοπου: -

τίθενται αυτόματα εκτός εκκλησίας όσοι αποτεφρώνονται.
Καλο αυτο!!!Φυσικα,δεν εχουν να κερδισουν πλεον τιποτα,οποτε σ'αυτην την περιπτωση
γινεται αυτοματως! Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι τους περναει ακομα και ολοι
εμεις συνεχιζουμε να ειμαστε μπεεεεε!
arcadius
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 05 Απρ 2011 05:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Δεν θα γίνει πουθενά, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Θεσσαλονίκη, ούτε στον Βόλο.

Εδώ δεν τόλμησαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο τα χρόνια που πέρασαν : πιστεύετε ότι θα το κάνουν την εποχή που 25% των ελλήνων παραδέχονται ότι υποστηρίζουν τους νεοναζί, και άλλοι τόσοι βλάκες εξέλεξαν τον υπερσυντηρητικό Σαμαρά που πουλούσε Χριστούς και Παναγίες και τα έβαζε με τους.. άθεους στους πολιτικούς του λόγους?

Όσοι θέλουμε καύση (κι εγώ ανάμεσά τους) θα αφήσουμε τα λεφτά μας στην Βουλγαρία, μιας και η εθνική μας χαβούζα επιστρέφει στον μεσαίωνα ολοταχώς.
arcadius
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 05 Απρ 2011 05:06
Όνομα Ιστότοπου: -

ΥΓ: Και φυσικά δεν δίνω καμία σημασία στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης (ο ΟΡΙΣΜΟΣ του παρλαπίπα), που όπως με απροσμέτρητα άλλα, "είχε αναλάβει το θέμα προσωπικώς". Μαζί με το Μετρό θα δούνε και αποτεφρωτηριο στην θεσκη...
Απάντηση