Επεισόδια στο Χυτήριο για το Corpus Christi

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
egore
Δημοσιεύσεις: 1666
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 04:24
Όνομα Ιστότοπου: -

ktinos έγραψε:Εγώ μιλάω για σεβασμό σε Ανθρώπους, όχι σε απόψεις. Από τη στιγμή που δεν με γελοιοποιούνε οι άλλοι δεν έχω λόγο να τους γελοιοποιήσω εγώ. Δεν μιλάμε για κριτική αλλά για γελοιοποίηση που είναι και ψυχολογική βία. Έχετε γράψει 30 σελίδες για το τρόμο τις θρησκείας που κάνει η εκκλησία, που είναι και αυτό ψυχολογική βία. Και συμφωνούμε όλοι ότι είναι τρομοκράτες. Και πριν λέκτωρ λαλήσει τρις τρέξατε να χειροκροτήσετε δέκα γελοίους που κάνουν ότι και οι παπάδες που τους κατηγορείτε και για υποκρισία. Κάνουμε ότι νάνε αρκεί να περάσει το δικό μας, και μερικοί πιστεύουν ότι διαφέρουν από την εκκλησία. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ζηλεύουν την εκκλησία και βιάζονται να πάρουν τη θέση της. Και χεστίκανε για τους συνανθρώπους τους που τους έχουν πνίξει στα κροκοδείλια δάκρια.
Τι σεβασμό οφείλεις σε τρακαδόρους επαγγελματίες του πνεύματος και της ψυχής, που ενώ δεν έχουν ιδέα για κανένα από τα δύο, ισχυρίζονται πως τα μαθαίνουν σε ένα τεφτέρι της παρηγοριάς;
Στους πελάτες τους που ευωδιάζει το στόμα τους έξω από τα θέατρα;
Περισσότερο ή λιγότερο από έναν τυχαίο άνθρωπο που θα συναντήσεις στο δρόμο και θα σου πει τι και πως σου επιτρέπεται;
έξυπνος αυτός που βρίσκει την χαρά και σοφός αυτός που γνωρίζει την αξία της σιωπής
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Σε αυτούς που συναντάω καθημερινά, που τους λέω ότι είμαι άθεος και δεν λένε τίποτα. Δεν είναι όλος ο κόσμος οι παπάδες. Αν έχεις πρόβλημα με μερικούς να προσβάλεις αυτούς, τι σου φταίει όλος ο κόσμος?
Άβαταρ μέλους
egore
Δημοσιεύσεις: 1666
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 04:24
Όνομα Ιστότοπου: -

Η αλήθεια είναι προσβολή μόνο αν δεν είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις.
Πως όμως προέκυψε αυτή η προσβολή;
Δεν νομίζω να έστειλαν σε κανένα από τους "αγανακτισμένους πολίτες" προσωπική πρόσκληση.
Έχω μάλιστα βάσιμους λόγους να νομίζω πως κανένας τους δεν έχει δει την παράσταση.

Και το ερώτημα είναι:
Αν δεν γνωρίζουν ούτε οι "αγανακτισμένοι πολίτες", ούτε και οι βοσκοί τους, αυτό που τους προσβάλλει,
γιατί προσβάλλουν αυτούς που δεν προσβάλλονται από το έργο;
:mrgreen:
έξυπνος αυτός που βρίσκει την χαρά και σοφός αυτός που γνωρίζει την αξία της σιωπής
Άβαταρ μέλους
lowbaper92
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 26 Απρ 2012 23:07
Όνομα Ιστότοπου: -

Για όποιον ενδιαφέρεται, σήμερα στην Αθήνα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη βλασφήμια και τη λογοκρισία στα Προπύλαια Πανεπιστημίου. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο Γέροντας Παστίτσιος και ο σκηνοθέτης του Corpus Christi.

Για περισσότερα, εδώ:
http://enthemata.wordpress.com/2012/10/15/eeda-3/
"Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer"
Think
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Θα ευλογήσουν τα μούσια τους όπως κάνουν και οι αντίπαλοι τους. Αναμέτρηση γιδοβοσκών, ποιός έχει τα περισσότερα αμνοερίφια.
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή''

Αφού χαρακτηρίζει το Corpus Christi «κινηματογραφικό έργο» και «ταινία» (μα πού ζούνε;), λέει:
Σισανίου και Σιατίστης έγραψε:Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι «αγωνιστές» την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας.
Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι. Το ίδιο λοιπόν κάνουν και οι σημερινοί που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης.
Ξέχασε όμως το
Ματθ. 10,34 έγραψε:Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν.
Αυτό είναι το καλό με τη θρησκεία. Ανάλογα με το αν συμπαθείς ή αντιπαθείς κάποιον μπορείς να βρεις ένα κατάλληλο χωρίο από την Αγία Γραφή για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.
Σισανίου και Σιατίστης έγραψε:Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
Μόλις ακύρωσε την πίστη ενός μεγάλου ποσοστού των κληρικών και αρχιερέων της Εκκλησίας (π.χ. του Πειραιώς).

Λέτε να σφαχτούνε μεταξύ τους χάρη στο Corpus Christi;
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Γιατί αντιδράς Γιατρέ;
Ποιός σου είπε ότι αντιδρώ;

Γενικά να κάνω μια ερώτηση; Τι πάει να πει ότιο κάποιος "με προσβάλλει"; Με κάνει να νοιώθω άσχημα διότι μου δείχνει ότι θεωρεί τις απόψεις μου γελοίες;

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ; ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΩ ΠΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΙΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ Ή ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΣΚΑΤΟΠΑΙΔΟ;
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
HELLADISTAN
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 14 Οκτ 2012 10:55
Όνομα Ιστότοπου: atheismingreece.tumblr.com
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Καπως off topic αλλα εδω βλεπουμε τηλεοπτικο καναλι και μαλιστα κρατικο να αυτολογοκρινει τον εαυτο του:

http://www.cosmo.gr/Entertainment/Tileo ... 71372.html

Ναι και μενα δεν ειναι το καλυτερο μου σα θεαμα αλλα κανεις δεν εχει δικαιωμα να το λογοκρινει...


Στο γενικο θεμα. Επειδη καποιος θεωρει κατι προσβλητικο δε σημαινει οτι αυτο ειναι απαραιτητα προσβλητικο. Κι εγω θεωρω προσβλητικη την εικονα ενος ιερεα ντυμενου με 10 κιλα χρυσαφι πανω του σε εποχες που τα παιδακια λιμοκτονουν αλλα αν τη γιαγια που δινει τη συνταξη της στην εκκλησια για να ντυθουν οι ιερεις ετσι δεν την πειραζει, τοτε δικαιωμα της ειναι.
Την εν πολλαις αμαρτιαιας περιπεσουσα βουλη γεροντα Εφραιμ ευλογησον...
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Θα μπορούσε ο Χριστός να υπερασπισθεί τον εαυτό Του μόνος Του.
Με τις λεγεώνες των Αγγέλων Του. Θα μπορούσε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει. Αμφιβάλλετε;
Να απαντήσουμε;
Ο Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια. Δεν κινδυνεύει από την αναισχυντία των άθεων και των διεφθαρμένων.
Οι συνήθεις ύποπτοι, που πάντα φταίνε.
Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
Να και κάπου που συμφωνούμε.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Ε ναι, καταδίκασε τη βία της Χρυσής Αυγής ενμέσω διάφορων άλλων παραλογισμών. Όχι ακριβώς λόγος να πανηγυρίζουμε ως άθεοι, ειδικά όταν μας δείχνει με το δάχτυλο ο καλός αυτός παπάς.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατρέ είσαι αλλού, δεν μιλάμε για απόψεις, μιλάμε για προσωπική προσβολή. Ακριβώς αυτό που λέμε συκοφαντική δυσφήμιση. Είναι δικαίωμα μου να λέω ότι κάνεις πιάτσα στη Συγγρού, ότι είσαι κλέφτης, παιδεραστής κλπ. Φυσικά δεν μπορώ να το κάνω γιατί θα με πάνε μέσα. Άμα το κάνω θεατρικό έργο νομιμοποιούμε να λέω αρλούμπες και χειροκροτείς τη χειρότερη μορφή προπαγάνδας και μια συμπεριφορά υπανθρώπων με όλοι τη σημασία της λέξεως.
aneraidistos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 21:53
Όνομα Ιστότοπου: -

ktinos έγραψε:Γιατρέ είσαι αλλού, δεν μιλάμε για απόψεις, μιλάμε για προσωπική προσβολή. Ακριβώς αυτό που λέμε συκοφαντική δυσφήμιση. Είναι δικαίωμα μου να λέω ότι κάνεις πιάτσα στη Συγγρού, ότι είσαι κλέφτης, παιδεραστής κλπ. Φυσικά δεν μπορώ να το κάνω γιατί θα με πάνε μέσα. Άμα το κάνω θεατρικό έργο νομιμοποιούμε να λέω αρλούμπες και χειροκροτείς τη χειρότερη μορφή προπαγάνδας και μια συμπεριφορά υπανθρώπων με όλοι τη σημασία της λέξεως.
Ποια ειναι η προσωπικη προσβολη προς τον ανυπαρκτο jesus?Οχι δεν εχεις δικαιωμα να με βριζεις προσωπικα(αν και ποτε δε θα σε εστελνα την αστυνομια,δικια μου αποψη) αλλα αν εγραφα ενα βιβλιο που υποστηριζα πως πεταω και περπαταω στη θαλασσα,τοτε ειχες καθε δικαιωμα να με ξεσκισεις στη σατυρα,στα θεατρικα εργα στην κριτικη κτλ.Δηλαδη να καταλαβω αν ειχα ενα πιστο που πιστευε οσα εγραφε το βιβλιο μου δε θα μπορουσες να με σατυρισεις για να μη προσβληθει????
Απο οτι καταλαβα η διαφορα ειναι στο τι θεωρουμε αποψη και τι προσωπικη προσβολη.Ας δωσουμε ορισμους για να ειμαστε σαφης.
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Τα έχω γράψει δέκα φορές και κανείς δε καταλαβαίνει, κινέζικα τα γράφω? Να κάνω ένα θεατρικό έργο και να σε παρουσιάζω ως παιδεραστή, έτσι επειδή γουστάρω.
aneraidistos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 21:53
Όνομα Ιστότοπου: -

ktinos έγραψε:Τα έχω γράψει δέκα φορές και κανείς δε καταλαβαίνει, κινέζικα τα γράφω? Να κάνω ένα θεατρικό έργο και να σε παρουσιάζω ως παιδεραστή, έτσι επειδή γουστάρω.
Ανθρωπε εγω ειμαι εδω και υπαρχω.Ο jesus δεν ειναι εδω και δεν υπαρχει.Θα το καταλαβεις?Δε μπορει να με μηνυσει γιατι ειναι ΦΑΝΤΑΣΜΑ.Τι σχεση εχω εγω με τον jesus?
aneraidistos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 19 Μάιος 2009 21:53
Όνομα Ιστότοπου: -

Να στο πω και πιο απλα.Απο τη στιγμη που αμφισβητω την υπαρξη του αυτοματος μπορω να τον παρουσιασω οπως θελω.Γιατι πολυ απλα δε δεχομαι τη δικια σου αληθεια.Αντιθετα αν κανεις το ιδιο με μενα,εγω θα ειμαι εκει και θα σε μηνυσω.Το φαντασμα δε μπορει.Τωρα αλλαξε τη λεξη Χριστός και βαλε τη λεξη Μπατμαν.Ελπιζω να καταλαβες τωρα......
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

aneraidistos έγραψε:Ανθρωπε εγω ειμαι εδω και υπαρχω. Ο jesus δεν ειναι εδω και δεν υπαρχει.
Αυτό ακριβώς.

Όπως είπα και στην κοπή της πίτας πέρυσι, δεν κόβουμε κομμάτι για τον χριστό και την παναγία, μόνο για τους παρόντες. Ας έρθουν κι αυτοί, και θα τους κόψουμε κομμάτι. :mrgreen:

Και σε όσους λένε ότι "ο χριστός είναι αδελφός μου και η παναγία μάνα μου" θα παρακαλούσα να προσκομίσουν αντίγραφο οικογενειακής μερίδας. :mrgreen:
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

μιλάμε για προσωπική προσβολή.
Αν και σου απαντήσανε και άλλοι θα σου πω το εξής: Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά ο νόμος θεωρεί την προσβολή (και δη την προσωπική διότι δεν υπάρχει άλλη, κακά τα ψέμματα) ως κατ'έγκλησιν αδίκημα. Αυτό σημαίνει ότι νομικά μπορεί να κινηθεί κατά του προσβάλλοντος μονάχα ο ίδιος ο προσβεβλημένος.

Οπότε το λογικό είναι να σκάσει μύτη ο χριστούλης στην (πρώην) ευελπίδων συνοδευόμενος από τον Κούγια;
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Well, αν είναι να το πάμε εκεί, υπάρχει και η εξύβριση νεκρών, όπως προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα:
Άρθρο 365
Οποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.
Η μόνη τρύπα που μπορώ να σκεφτώ σε αυτό είναι ότι ο Χριστός αναστήθηκε, και συνεπώς δεν είναι πλέον πεθαμένος.
:think:
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

θα ήθελα πολύ να το δω αυτό ως επιχείρημα σε δικαστήριο.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Ως παρωδία έχει γίνει στην ταινία "Ο άνθρωπος που μήνυσε τον θεό" με τον Μπίλι Κόνολι.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Απάντηση