Εκστρατεία διαγραφής θρησκεύματος

Ανακοινώσεις και προτάσεις για δράσεις διαφόρων φορέων και ιδιωτών υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συναφών θεμάτων. Οι δράσεις της Ένωσης Άθεων συζητούνται στον χώρο "Γενικές Συζητήσεις Ένωσης Άθεων" και ανακοινώνονται στις "Ανακοινώσεις Ένωσης Άθεων"
Άβαταρ μέλους
traiasca
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 17 Δεκ 2010 19:34
Όνομα Ιστότοπου: -

@ tasos_didymoteicho
:o Σιγά μη σου φέρουμε και ζωντανή ορχήστρα για 1 άτομο στο Διδυμότειχο!

(Δεν βγαίνει το... μαγαζί, ρε μεγάλε! ;) Εκτός κι αν χτυπήσετε καμιά … χορηγία-επιχορήγηση από το ΜΤΣ!
Off Topic
Ξέρεις το ανέκδοτο με την κόλαση και τον παράδεισο;
) :lol:
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Ορχήστρα κ.λπ. θα κανονίσουμε από τη διπλανή... Βουλγαρία :drool: :oops:
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
snowboard
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 21 Φεβ 2011 19:18
Όνομα Ιστότοπου: -

Παιδια αυτο που νομιζω χρειαζεται για να ακουστει η φωνη μας περα απο το ιντερνετ ειναι να "βγει" καποιος μπροστα (επιστημονας με κοινωνικο και λαικο ερεισμα) και να κανει γνωστες τις αποψεις μας στο ευρυ (μορφωμενο) κοινο. Οι ΗΠΑ ειναι πολυ θρησκευομενες και ομως εκει ακουγονται φωνες. Πρεπει να βρεθει ο ελληνας Dawkings, Harris, Sagan, Dennet or Hutchins. Να συμμετεχει σε εκπομπες τυπου Χατζηνικολαου, σε αντιπαραθεση με παπαδες για να τους αντικρουει σωστα.

Επισης και καποιος κωμικος του στυλ Ricky Gervais or Billy Connoly θα ηταν χρησιμος. Ενταξει υπαρχει ο Τζίμης Πανούσης αλλα δεν εχει το λαικο ερεισμα.
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

Είναι σωστή η άποψή σου snowboard. Προς το παρόν την Ένωση την έχει εκπροσωπήσει επάξια η ΑΜ, σε συνεντεύξεις της στον έντυπο τύπο.

(Πέρασε αν θες από το Αυτοσυστηθείτε να μας πεις δυο λόγια για σένα) ;)
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Συμφωνώ κι εγώ με τον snowboard, είναι πολύ σημαντικό. Όσο είμαστε άσημοι πολίτες, ελάχιστη σημασία μας δίνουν. Πάλι καλά που έγιναν και τρία ρεπορτάζ σε μεγάλες εφημερίδες, και αυτά χάρη στις επιστολές μας προς τα υπουργία και στα δελτία τύπου.

Ο έλληνας Ντώκινς ακόμη δεν έχει βρεθεί. Όμως και σε άλλες χώρες (Ισπανία, Ιταλία) υπάρχει ισχυρό αθεϊστικό κίνημα, χωρίς να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο όνομα μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να βρεθεί κάποιος, αλλά αν δεν βρεθεί θα συνεχίσουμε όπως και τώρα.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
traiasca
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 17 Δεκ 2010 19:34
Όνομα Ιστότοπου: -

Η αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου που θα βγει «ανοιχτά» να κάνει τη διαφήμιση, πραγματικά θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη μαζικοποίηση της ένωσης.
Θα πρέπει όμως εδώ να σημειώσουμε ότι οι άθεοι γενικότερα (πέραν από ελάχιστες επί μέρους ιδιαίτερες περιπτώσεις...) είναι άτομα σκεπτόμενα και άκρως πολιτικοποιημένα.
Για μένα αυτό σημαίνει ότι, πολλοί από μας με επιφύλαξη θα δουν την όποια θέση ή προσπάθεια να "ηγηθεί" κάποιος προβεβλημένος… ουρανοκατέβατος της κίνησης των άθεων.
Βέβαια κάθε άλλη ...προσφορά εκ των ων ουκ άνευ δεκτή.
Σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα μόνο ωφελιμιστικά από την άποψη της αύξησης του όγκου των μελών της ένωσης ή των οικονομικών της. Αυτά είναι καλά όταν υπάρχει και ένα σχετικό ...φιλτράρισμα και όχι ένα "μπάτε σκύλοι αλέστε"!
Γνώμη μου.
8-)
fireFight
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 15 Σεπ 2011 12:16
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια σας παιδια! Προσφατα εκανα τη μεταβολη στο Ληξιαρχειο Αρτας χωρις προβληματα. Μαλιστα οι υπαλληλοι εκει δεν μου ειπαν τιποτα για διορθωσεις (αρα δικ. αποφαση) αλλα αντιθετως κατευθειαν μου εδωσαν τα δυο κειμενα (αιτηση και υπ. δηλωση), μου διαβασαν την καταχωριση στο βιβλιο και στη συνεχεια την υπεγραψα. Βεβαια με ρωτησαν αρκετες φορες αν ειμαι σιγουρος γι' αυτο που κανω, και μου ανεφεραν οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα νεας μεταβολης αν αλλαξω γνωμη, επισημαινοντας παραδειγμα πολιτη που εκανε τη μεταβολη και επανηλθε ζητωντας επαναφορα του θρησκευματος (!).
Η αισθηση που μου εδωσαν ηταν οτι δεν πολυγουσταραν την ολη φαση, αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ο λογος ηταν το θρησκευτικο τους συναισθημα η το οτι τους προεκυψε εξτρα δουλεια απο το πουθενα, η και τα δυο :-)
Άβαταρ μέλους
traiasca
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 17 Δεκ 2010 19:34
Όνομα Ιστότοπου: -

Αρτινός! Ρε για κοίτα που εχω κοντοχωριανό άθεο με "βούλα" και δεν το 'ξερα!...
mandra
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: 19 Οκτ 2010 18:09
Όνομα Ιστότοπου: -

Σχετικά πρόσφατα πήγα στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου για την ονοματοδοσία των μικρών (όχι και καμιά τρελή επανάσταση, θα κάνουμε και βάπτιση του χρόνου) και όταν μου έδωσαν τα πιστοποιητικά είδα ότι μου είχαν καταχωρίσει θρήσκευμα Χ.Ο.
Τότε μου 'ρθε να αντιδράσω και τους είπα ότι δεν θέλω να αναγράφεται θρήσκευμα σε μένα. Τότε μου είπαν πολύ απλά οκ, ξαναμπήκε ο υπάλληλος στο κομπιούτερ, (προφανώς) το έσβησε και στο ατάκα μου τύπωσε καινούργια, όπου εκεί που λέει θρήσκευμα είναι κενό. Το μόνο που μου είπαν ήταν αν επιθυμούσα μόνο για μένα ή και για τη σύζυγο και τους είπα όχι για μένα μόνο, λόγω προσωπικών πεποιθήσεων και από τον τρόπο που με κοίταξαν είμαι σίγουρος ότι με πέρασαν για "αιρετικό" π.χ μάρτυρα του Ιεχωβα, σαιεντολόγο ή δεν ξέρω γω τι, φυσικά τους έγραψα στα αρχεία μου, χωρίς να δώσω διευκρινήσεις κι έφυγα.
fireFight
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 15 Σεπ 2011 12:16
Όνομα Ιστότοπου: -

Χεχε.. Αρτα λιεω και κλιαιω!! Χαιρετω'σε συντροφε και πατριωτη traiasca. Πολυ δυσκολοτερα για καποιον αθεο ειναι τα πραγματα εκτος Αρτας (οπως στο χωριο μου) οπου οι εκκλησιες βρισκονται στα κεντρα των χωριων και γυρω απο τις οποιες περιστρφεται εμμεσα η αμεσα σημαντικο μερος της ζωης του κοσμου εκει (πανηγυρια, γαμοι/βαφτισια/κηδειες, γιορτες, καφενεια, πολιτιστικες δραστηριοτητες, κλπ κλπ). Αλλα ρε φιλε γουσταρω να το λεω και να βλεπω μουρες να ξυνιζουν, κι αυτο κατα μια εννοια κομματι της εκστρατειας ειναι.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

fireFight έγραψε:...μου ανεφεραν οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα νεας μεταβολης αν αλλαξω γνωμη,...
Λάθος σου ανέφεραν. Βεβαίως και μπορείς να κάνεις νέα μεταβολή όσες φορές θέλεις.

Απλά, αν θελήσεις να δηλώσεις ότι ανήκεις σε κάποιο θρήσκευμα, πρέπει να προσκομίσεις βεβαίωση από την αντίστοιχη θρησκευτική οργάνωση ότι όντως ανήκεις σε αυτό το θρήσκευμα.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
libertarian
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 01 Ιουν 2012 00:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Γειά σας και συγχαρητήρια για το χρήσιμο forum σας,

ενημερώθηκα από εδώ σχετικά με την δυνατότητα διαγραφής του θρησκεύματος από το ληξιαρχείο και πράγματι πήγα στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου για να το κάνω αλλά όταν είπα στην υπάλληλο ότι θέλω να διαγραφεί η αναφορά στο θρήσκευμα μου είπε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δηλώσω ότι δεν ανήκω σε κανένα θρήσκευμα. Εγώ επέμεινα ότι ήθελα να διαγραφεί η αναφορά εφόσον υπάρχει νόμος που λέει ότι κανένας πολίτης δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αποκαλύψει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και τότε μου είπε ότι αυτό ισχύει αν πας οπουδήποτε αλλού και σου ζητήσουν να αναφέρεις το θρήσκευμα αλλά όχι στο ληξιαρχείο.

Μου έδωσε να συμπληρώσω την αίτηση για να μου χορηγηθεί η ληξιαρχική πράξη και όταν ήρθε η ώρα να συμπληρώσω την αίτηση για την διαγραφή μου έδειξε ένα χαρτί που είχε αυτό το κέιμενο: "Δηλώνω ότι από σήμερα [ημερομηνία] επιθυμώ να μην ανήκω σε κανένα θρήσκευμα. Την δήλωση αυτή την κάνω με ελεύθερη τη βούληση και χωρίς την άσκηση οποιασδήποτε ψυχολογικής ή άλλης πιέσεως (Γνωμ.Νομ.Συμβ. του κράτους 687/91).", τότε εγώ έβγαλα το υπόδειγμα αίτησης που υπάρχει στο site και λέει ότι θέλω να διαγραφεί η αναφορά στο θρήσκευμα και αυτή δυσανασχέτησε και μου είπε ότι μόνο αν γράψω αυτό που μου έδειξε μπορεί να γίνει η διαγραφή, οτιδήποτε άλλο δεν προβλέπεται, κι επειδή ήταν κατηγορηματική θεώρησα ότι κάτι θα ξέρει (λάθος μου..). Μάλιστα αφού συμπλήρωσα την αίτηση την κοίταξε προσεκτικά φοβούμενη μήπως είχα αλλάξει το κείμενο.

Τελικά εγραψε πάνω στη σελίδα του ληξιαρχείου ότι εμφανίστηκα και δήλωσα ότι επιθυμώ να μην ανήκω σε κανένα θρήσκευμα και ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που έψαξα πάλι στο φόρουμ είδα ότι την πάτησα και ότι γίνεται να διαγραφεί εντελώς η αναφορά. Κανονικά θα έπρεπε να είχα εκτυπώσει όλους τους νόμους και να τους είχα μαζί μου αλλά θεώρησα ότι δεν θα ήταν απαραίτητο δεδομένου ότι είναι ήδη δύο χρόνια τώρα που εφαρμόζεται αυτή η πρωτοβουλία και ειδικά στο ληξ. Αμαρουσίου που είναι από αυτά με τον περισσότερο κόσμο οι υπάλληλοι θα ήξεραν την διαδικασία…

Τώρα αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω, να εκτυπώσω όλους τους νόμους και να ξαναπάω να ζητήσω να διαγραφεί εντελώς η αναφορά; Φοβάμαι ότι όπως συμβαίνει συνήθως στο δημόσιο θα βρουν δικαιολογίες για να με αποφύγουν ή κι ότι θα υποστώ ειρωνείες ότι ασχολούμαι συνέχεια με ένα ανούσιο θέμα κτλ ενώ στην πραγματικότητα φταίνε αυτοί που δεν ξέρουν τη δουλειά τους.
Υπάρχει πιθανότητα τώρα που έγραψε ήδη στο περιθώριο της σελίδας και γέμισε ο πλαϊνός χώρος, να επικαλεστούν ότι δεν υπάρχει χώρος για νέα υποσημείωση; Ή ότι δεν μπορεί να γίνει πάλι αλλαγή στην ληξ. πράξη και να επικαλεστούν διάφορα που δεν θα μπορέσω να αντικρούσω; Τι θα με συμβουλεύατε;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :)
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ειλικρινά δεν ξέρω... θεωρητικά μπορείς να πας και να ξανακάνεις την διαδικασία (και αν θέλεις πάμε μαζί, μένω Μαρούσι, και μπορώ να επιχειρηματολογήσω πολύ πειστικά με το νόμο στο χέρι, στο Δήμο Αθηναίων επίσης στην αρχή αρνήθηκαν να το κάνουν και τελικά δέχτηκαν όταν τους έδειξα τους νόμους), αλλά βέβαια είναι αρκετά σπαστικό.

Κι εμένα στο Αμαρουσίου αυτό το πρότυπο μου είχαν δείξει, τότε που αναζητούσα πρότυπα, αλλά το έψαξα κι άλλο με τον δικηγόρο μας κι έτσι καταλήξαμε σε αυτο που προτείνουμε.

Αυτό που ζητάμε είναι γεγονός ότι είναι ασυνήθιστο, και οι υπάλληλοι νιώθουν έξω από τα νερά τους, νιώθουν ανασφάλεια.

Αν όμως πας και δηλώσεις μεταβολή θρησκεύματος και αρνηθείς κατηγορηματικά να δηλώσεις νέο θρήσκευμα, θα αναγκαστούν να το δεχτούν.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
libertarian
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 01 Ιουν 2012 00:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Ευχαριστώ πολύ, πιστεύω πως έτσι θα μπορούσε να βρεθεί άκρη εφόσον δουν ότι το προβλέπει ο νόμος. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσουν κάποιο συμπλήρωμα στη σελίδα εφόσον έγινε ήδη μία σημείωση στο πλάι, αλλά δεν νομίζω αυτό να είναι λόγος για να μην μπορεί να γίνει νέα αλλαγή, έτσι κι αλλιώς δεν ζητάω τίποτα περισσότερο από αυτό που αναφέρει ο νόμος.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Θέλει αρκετή προσοχή στην τεκμηρίωση, διότι το δικαίωμά σου να μην δηλώσεις θρήσκευμα δεν κατοχυρώνεται ρητά από νόμο, αλλά από την απόφαση ΣτΕ για τις ταυτότητες (η οποία βασίζεται στο άρθρο 13 του Συντάγματος).

Αν πας μόνος, καλό είναι να έχεις μαζί σου εκτυπωμένη την εν λόγω απόφαση (νομίζω είναι το σημείο 10, περιλαμβάνει και το εν λόγω άρθρο του Συντάγματος) και να έχεις τονίσει με μαρκαδόρο υπογράμμισης τα σημεία που σε αφορούν, για να μην ψάχνεις εκείνη την ώρα.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
libertarian
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 01 Ιουν 2012 00:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Τα φωτοαντίγραφα που σου δίνουν όταν γίνει αλλαγή στην ληξιαρχική πράξη σε ποιές περιπτώσεις χρησιμεύουν;
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Συγγνώμη, άργησα να δω αυτό το ερώτημα. Κατ' αρχήν σου τα δίνουν για δική σου ενημέρωση, πιστοποιούν το γεγονός ότι διέγραψες το θρήσκευμά σου. Χρησιμεύουν μόνον εάν τυχόν θελήσεις να αποδείξεις κάπου ότι δεν είσαι χριστιανός (ή οτιδήποτε ήσουν πριν διαγράψεις το θρήσκευμά σου). Όμως αυτό κατά κανόνα γίνεται με απλή υπεύθυνη δήλωση, οπουδήποτε παίζει ρόλο το θρήσκευμα για άσκηση δικαιωμάτων (π.χ. στο στρατό για να μην συμμετέχεις σε τελετές).

Στην πράξη δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια περίπτωση που θα σου χρειαζόταν, εκτός ίσως από το να μην σου κάνουν θρησκευτική κηδεία (για να το εξασφαλίσεις αυτό καλό θα ήταν να κάνεις διαθηκη σε συμβολαιογράφο, διότι διαφορετικά καθένας μπορεί να καταχωνιάσει το χαρτί και να σε θάψει όπως θέλει, απ' όσο ξέρω οι ιερείς δεν ζητούν βεβαίωση θρησκεύματος από το ληξιαρχείο για να κάνουν θρησκευτική κηδεία).

Αναρτώ εδώ μια επιστολή που λάβαμε και είναι κάπως σχετική με το θέμα μας:
Ψάχνοντας να βρούμε κάτι σχετικά με την καταγραφή στην ληξιαρχική πράξη γάμου του θρησκεύματος βρήκαμε το site union atheia.gr. Η κόρη μου είναι αβάφτιστη και παρόλο που είχαν την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της την αναφέρανε στο πιστοποιητικό του πολιτικού γάμου ως Χ.Ο. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε και τους είπαμε ότι παρανομούν επειδή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα μας κοίταζαν σαν να μιλούσαμε κινέζικα και απλώς το διορθώσανε βάζοντας παύλα στο πεδίο. Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ούτως ώστε από κοινού να κάνουμε διαμαρτυρία και να απαλειφθεί ενταλώς το πεδίο θρήσκευμα.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Ατίθασος Γιός
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 4689
Εγγραφή: 03 Ιαν 2010 09:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Επαναφέρω την συζήτηση αυτή στην επικαιρότητα καθώς τόσο στην ανοιχτή συνάντηση χθες αλλά και κατά καιρούς έχει εκφραστεί η επιθυμία να ξανακάνουμε μαζική διαγραφή θρησκεύματος στο ληξιαρχείο.
Λέμε για Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, όποιος/α ενδιαφέρεται ας το πεί εδώ για να σχηματίσουμε μια εικόνα.
Don't need no time for prayer, don't save no knee-pads for me up there
If your head's alright, you don't need binoculars to see the light
You don't need no miracle vision, Bet your life you don't need religion
"Lemmy"
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Εφόσον δεν το έχω κάνει θα με ενδιέφερε Ατίθασε.
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
Υπατια
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2012 12:45
Όνομα Ιστότοπου: -

Σας ευχαριστω πολυ γι'αυτην την ενημερωση.Ηταν η πρωτη ερωτηση που ηθελα να υποβαλλω στο φορουμ.
Πριν λιγο καιρο πηγα στην Μητροπολη της Θεσσαλονικης να ρωτησω πως μπορω να διαγραφω απο χριστιανη
ορθοδοξη και μου ειπαν οτι αυτο δεν ειναι δυνατο.Οτι εφοσον εχω βαφτιστει,αυτο ειναι αμετακλητο.
Ακομη ενα ψεμα στα βδελυρα ψεματα που πουλανε <οι ανθρωποι του θεου>!
Απάντηση