Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 24 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

 

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2012 23:59
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2012 23:59 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Δημοσιεύσεις: 8050
Τοποθεσία: Sun City
Όνομα Ιστότοπου:
Τεμπέλικες Σκέψεις...
Παίρνοντας αφορμή από τη συζήτηση εδώ, θέλω να πω δυο λόγια για τη συμπεριφορά των παλαιότερων μελών του φόρουμ προς τα νέα μέλη. Προσοχή, αναφέρομαι συγκεκριμένα στο δημόσιο τμήμα του φόρουμ, στο οποίο κάλλιστα μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, άθεος ή μη, και όχι στον κλειστό χώρο των μελών της Ένωσης Άθεων.

Έχω παρατηρήσει ότι πολύ συχνά τηρείται μια αμυντική στάση απέναντι στα νέα μέλη, ιδίως προς αυτά που εκφράζουν απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί η πλειοψηφία τω υπολοίπων μελών. Οι "παλιοί" είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί, αμφισβητούν τις προθέσεις του νεοφερμένου και ενίοτε επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς αυτόν. Ειρωνείες, κατηγορίες και θεωρίες συνωμοσίας περί ήδη αποκλεισμένων μελών είναι στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που θα μπει ένας πιστός εδώ μέσα.

Αυτή η συμπεριφορά όπως καταλαβαίνετε λειτουργεί εις βάρος του φόρουμ. Αντί να ενθαρρύνουμε τους αντιφρονούντες να έρθουν και να συζητήσουμε τις απόψεις τους, τους αποπαίρνουμε και τους διώχνουμε. Με τι καρδιά να επιστρέψει εδώ κάποιος που στις πρώτες 2-3 δημοσιεύσεις του δέχτηκε απρόκλητες επιθέσεις; Ακόμα χειρότερα, κάποιος περαστικός που διαβάζει 2-3 ελεύθερα θέματα (χωρίς να χρειαστεί να κάνει εγγραφή) και βλέπει χαρακτηρισμούς και κατηγορίες, πώς να γραφτεί μέλος; Για σκεφτείτε, εσείς θα τολμούσατε να συμμετέχετε σε έναν χώρο όπου οι διαφωνούντες χλευάζονται άμα τη εμφανίσει τους; Θέλετε να καταντήσουμε σαν τα φόρουμ των ορθόδοξων, που οποιοσδήποτε διαφορετικού δόγματος τρώει μπαν μόλις το δηλώσει; Έτσι όπως πάει, θα μείνουμε μόνοι μας στο τέλος να συμφωνούμε μεταξύ μας και να λέμε τι γαμάτοι που είμαστε εμείς οι άθεοι, χωρίς να βλέπουμε και τη γνώμη του έξω κόσμου.

Θέλω να σας παρακαλέσω όλους λοιπόν να είστε πιο ευγενικοί αν μη τι άλλο με τα νέα μέλη. Ήδη υπάρχει το μέτρο της έγκρισης των πρώτων δημοσιεύσεων ενός νέου μέλους από κάποιον συντονιστή, ώστε να αποφεύγονται τα τρολ και οι διπλοί λογαριασμοί. Αν τυχόν κάποιος έχει υποψίες, ενδείξεις ή ακόμα και αδιάσειστα στοιχεία ότι κάτι στραβό υπάρχει με ένα νέο μέλος, είναι χίλιες φορές καλύτερο να στείλει ένα πμ σε κάποιον συντονιστή, παρά να αρχίσει τις κατηγορίες δημοσίως, στις οποίες θα μπλέξουν και άλλα μέλη παίρνοντας τη μία ή την άλλη πλευρά, καταστρέφοντας έτσι κάθε προσπάθεια για συζήτηση. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε λίγο το φόρουμ και την εικόνα του.

_________________
It is by will alone I set my mind in motion.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 00:45
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 00:45 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 12 Φεβ 2010 00:44
Δημοσιεύσεις: 135
Τοποθεσία: Καρδίτσα
Αγαπητέ Τεμπελόσκυλο, σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και τη θέση σου ως συντονιστή, αλλά σού δηλώνω ευθαρσώς πως το συγκεκριμένο κόμμεντ το έγραψα, σαν αστεϊσμό μεν, αλλά με πλήρη συνείδηση και χωρίς να μετανιώνω στιγμή.
Αντιθέτως, απορώ με εσένα με την υπέρ του δέοντος ανοχή που δείχνεις σε συνδιασμό με την αναπάντεχα ισχυρή αρνητική κριτική σου σε εμένα αλλά και στους -θέλω να πιστεύω- υπόλοιπους .
Οποιοσδήποτε διαβάσει ΟΛΟ το θέμα, μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο εριστικός και ποιος όχι.
Θα ήθελα να δω σχόλια και από άλλα μέλη επ' αυτού.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 02:37
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 02:37 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9499
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
οι διαχειριστές/συντονιστές βλέπουν και άλλες πληροφορίες και μπορούν να επιβεβαιώσουν αν κάποιος είναι όντως καινούριος η κάποιο παλιό φάντασμα. Γιαυτό, αν κάποιος έχει υποψίες, ΠΡΙΝ τις μετατρέψει σε καταδίκες, ας τις θέσει υπόψιν αυτών που έχουν τη δυνατότητα να το ελέγξουν.

Συντάσσομαι πλήρως με τον Τ., η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι εντελώς αποκρουστική για οποιονδήποτε νεοφερμένο, η υποψήφιο. Επιπλέον ο νεοφερμένος δεν ξέρει γιατί πράγμα μιλάς, αντιλαμβάνεται μια στεγνή επιθετικότητα που συμπεραίνει ότι οφείλεται στη διαφορετικότητα των απόψεων του η σε κάποιου είδους κόμπλεξ των μελών του φόρουμ, και η συγκεκριμένη ρετσινιά επεκτείνεται σε όλους.

Είδα το θέμα, δεν μου φάνηκε εριστικός ο νεοφερμένος. Το φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους, και προσκαλούνται όλοι να έρθουν να πουν αυτό που σκέφτονται. Αν οι ερωτήσεις σας ενοχλούν με οποιοδήποτε τρόπο, δεν χρειάζεται να μπείτε στον κόπο τις απαντήσετε. Αν το κάνετε, κάντε το πολιτισμένα, με μέτρο. Στο συγκεκριμένο νήμα υπάρχουν 39 απαντήσεις, με μόνο 3 από αυτές να είναι του lazaross. Και να ήθελε, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη συζήτηση, ακόμα και αν έγραφε όλη μέρα. Πόσο μάλλον αν εισπράττει και κατηγορίες ότι είναι κάποιο φάντασμα. πως άραγε θα αποδείξει ότι δεν είναι;

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 08:26
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 08:26 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Δημοσιεύσεις: 14491
Όνομα Ιστότοπου:
Αόρατη Μελάνη
Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με εκείνη του Τεμπελόσκυλου και απευθύνω έκκληση σε ΟΛΑ τα μέλη, ιδίως στα παλαιότερα, ακόμη και αν δεν αισθάνονται ότι έχουμε δίκιο, να σεβαστούν τη γνώμη και την επιθυμία μας και να επανεξετάσουν τη στάση τους.

Έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη με το Τεμπελόσκυλο διαβάζοντας το νήμα που άνοιξε ο Λάζαρος. Η στάση των "παλιών" δείχνει καθαρά ότι νομίζουν πως ξέρουν καλύτερα από τον "νέο" τι σκέφτεται ο ίδιος και ότι κάνουν κατάχρηση της αίσθησης ασφάλειας που τους δίνει η παλαιότητα και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο φόρουμ η πλειοψηφία έχει τις ίδιες απόψεις με εκείνους. Έξω στην κοινωνία εμείς οι άθεοι είμαστε μειονότητα και ίσως νιώθουμε παραγκωνισμένοι, εδώ είμαστε πλειονότητα και νιώθουμε ισχυροί. Ας μην κάνουμε κατάχρηση αυτής της αίσθησης με επιθέσεις σε όσους μειοψηφούν. Κάπου είχα διαβάσει ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τις μειονότητές της. Τι επίπεδο πολιτισμού έχει η κοινωνία του φόρουμ;

Ο Λάζαρος έθεσε πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα, για όποιον έχει τα κότσια και την αυτοσυνείδηση να απαντήσει. Η ευγένεια και η κοσμιότητα προσθέτουν κύρος στις απαντήσεις, η απαξίωση και η ειρωνεία αφαιρεί. Ένας σωστός συζητητής ακούει τον συνομιλητή του, και δεν θεωρεί δεδομένο ότι ξέρει από πριν τι έχει να πει εκείνος. Διάλογος έτσι δεν γίνεται.

Το ίδιο φαινόμενο έχω παρατηρήσει και άλλες φορές, με χαρακτηριστική την περίπτωση του νήματος θα θέλατε να υπάρχει Θεός? όπου οι θεωρίες συνομωσίας κατά του skam που άνοιξε το νήμα έδωσαν και πήραν: ότι κάνοντας την ερώτηση υποννοεί ότι ο ίδιος θα το ήθελε ή/και ότι εμείς κατά βάθος το θέλουμε (γιατί τόση καχυποψία; είναι απλώς ένα ενδιαφέρον ερώτημα), ότι είναι κάποιο παλιό αποκλεισμένο μέλος (δεν ήταν, κι εγώ το ήξερα, και ένιωσα μεγάλη ντροπή διαβάζοντας ξανά και ξανά τις ίδιες αστήρικτες κατηγορίες και υπονοούμενα). Ο άνθρωπος φυσικά δεν ξαναπάτησε - και μιλάμε για άνθρωπο λογικό, μορφωμένο, διαχειριστή σε σοβαρό φόρουμ, και επιπλέον άθεο - όχι ότι έχει καμιά σημασία αυτό, καθένας πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος και να γίνεται σεβαστός.

Τέλος θέλω να τονίσω το γεγονός ότι κάθε νέο μέλος που μπαίνει στο φόρουμ αντιμετωπίζει τα θέματα για πρώτη φορά. Για εκείνον είναι όλα καινούρια, ασχέτως αν για εμάς είναι όλα παλιά και μας φαίνονται δεδομένα και ξεπερασμένα και χιλιοειπωμένα. Ας το σεβαστούμε παρακαλώ αυτό, και ας το λαμβάνουμε υπ' όψη μας όταν απαντάμε.

_________________
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 09:12
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 09:12 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγώ θα ήθελα να μάθω συγκεκριμένα ποια σχόλια θεωρείτε ότι ήταν έτσι. Η γενίκευση δεν με βοηθάει καθόλου. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναρωτιέμαι μήπως κάνω κάτι λάθος, θέλω κάποιος να μου δείξει ότι εδώ κι εδώ έκανα αυτό κι αυτό.

_________________
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 10:26
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 10:26 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Δημοσιεύσεις: 1593
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Σαν γενικωτερη υπενθυμιση καλη.
Αλλα ειδικα για το θεμα του lazaross λιγο αυστηρη θα ελεγα.
Κατα την γνωμη μου ο lazaross ελαβε πολλες καλες και εξαιρετικες απαντησεις πλην της λιγο ασχετης του Φανη ;)

_________________
Minds are like para-chutes. They only function when open.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:05
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:05 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9499
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
για παράδειγμα, το
lazaross έγραψε:
Ακολουθω τα χναρια του "Πιστευε ή μη, ερευνα."

ακολούθησαν κατεβατά επί κατεβατών αναλύσεων που έλεγαν ότι δεν ισχύει. Ο άνθρωπος απλά προσπάθησε να πει ότι «το ψάχνει», δεν το προέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο ως επιχείρημα υπέρ κάποιας πίστης. Δεν είπε οπουδήποτε ότι πιστεύει καν.
Δικαίως μετά είπε «παίζετε με τις λέξεις», καθώς οι περισσότεροι «κόλλησαν» στην προέλευση της συγκεκριμένης έκφρασης και έχασαν το νόημα. Από εκεί και πέρα το πράγμα ξέφυγε.

επίσης
lazaross έγραψε:
Δλδ, να υποθεσω οτι δε φοβαστε το σκοταδι; Εχετε ησυχα βραδια;

εκλήφθηκε από τουλάχιστον 2 μέλη ως ...κλίμακα σε κάποιο αθεό-μετρο. Δεν είδα σε ποίο σημείο ο συνομιλητής σας αμφισβήτησε τα πιστεύω οποιουδήποτε. και εμένα με έχουν ρωτήσει κάτι τέτοιο, και η απάντηση ήταν «ξέρω ότι το σκοτάδι είναι ψευδαίσθηση λόγω των περιορισμών του οπτικού συστήματος του ανθρώπου, αν «έβλεπε» άλλα μήκη κύματος η εντάσεις θα ήταν ολοφώτεινα» (η κάτι κάπως έτσι), και όχι «τι είπες ρε μπιπ ποιον τόλμησες να πείς πιστό! [φάπα]»! Ελπίζω να το θέτω αρκετά γλαφυρά ώστε να δείξω την διαφορά του «απαντώ την ερώτηση» και του «παίρνω κάτι προσωπικά από το πουθενά».

Ο άλλος που έρχεται δεν είναι υποχρεωμένος να έχει σπουδάσει ψυχολογία ΚΑΙ να ξέρει τα προηγούμενα που έχει ο κάθε ένας, πόσο μάλλον να είναι εξιλαστήριο θύμα για αυτά.

Αντίστοιχα είχαν γίνει και με τον skam, και όσοι τον γνωρίζουμε από αλλού καθώς και την ψυχολογία του και τις απόψεις του μείναμε άναυδοι. Τον φέραμε μετά από αλλεπάλληλες προσκλήσεις (άσχετα μεταξύ μας) καθώς είναι εξαιρετικός συζητητής, και λοιπόν ...δεν πήγε καθόλου καλά. Νομίζω ότι είναι διαρκές φαινόμενο, και όχι κάτι που γίνεται πρώτη φορά.

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:10
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:10 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Δημοσιεύσεις: 14491
Όνομα Ιστότοπου:
Αόρατη Μελάνη
Αυτά που είπε ο Απελεύθερος, καθώς και ένα γενικότερο κλίμα, είναι δύσκολο να εντοπίσω ακριβώς φράσεις.

Εκτός από τα παραπάνω, ήταν επίσης τα
Ευθύμης έγραψε:
Αν προσπαθείς να βασίσεις την πίστη σου σε ψευδοεπιστήμη, μάλλον νιώθεις ανασφαλής και πρέπει ίσως να αναθεωρήσεις την πίστη σου. Ο θεός σου δεν είναι δουλειά των δεινοσαύρων ή της εξέλιξης. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο πιο γρήγορα θα πάψεις να μπλέκεις τη θρησκεία σου στα χωράφια της επιστήμης.
Ευθύμης έγραψε:
Λογικό να μην τα θυμάσαι ή να μην τα ξέρεις αυτά αφού αναζητάς την επουράνια πατερίτσα για την ψυχή σου. [ ...] Αν εδώ προσπαθείς να πείσεις ότι οι άθεοι είναι εγωιστές παρτάκηδες σκληρόκαρδοι, επίτρεψέ με να χασμουρηθώ διακριτικά και να επισημάνω "το δοκάρι στο μάτι σου" πριν επισημάνεις εσύ "το σκουπίδι στο δικό μας", αν σου λένε κάτι αυτές οι φράσεις.
Ευθύμης έγραψε:
Εσύ έχεις την πρώτου είδους πίστη στο θεό.
Σε όλα τα παραπάνω ο Ευθύμης θεωρεί δεδομένο ότι ξέρει τι πιστεύει ο Λάζαρος και πώς σκέφτεται (κάτι που είχε κάνει και με τον skam παλιότερα).
Φάνης Σέμπρος έγραψε:
"orthodoxos", σε καταλάβαμε!! good job!!
Αυτό το σχολιάσαμε ήδη, θεωρεί δεδομένο ότι ξέρει "ποιος είναι" και γιατί γράφει έτσι.

Οφείλω πάντως να πω ότι, ξαναδιαβάζοντας όλα τα σχόλια, η συνολική εντύπωση βελτιώθηκε. Πράγματι ο Λάζαρος πήρε πολλές καλές απαντήσεις, αρκετά ευγενικές, και πράγματι ο ίδιος ο Λάζαρος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε με αμυντικό και ενοχλημένο ύφος και με μειωτικές εκφράσεις (εγωισμός, ατομισμός) για τους υπόλοιπους - ο Ευθύμης αντέδρασε μετά από τον Λάζαρο, και ο Φάνης αρκετά αργότερα. Φαντάζομαι (μια υπόθεση είναι) ότι ο Λάζαρος πειράχτηκε από τον ειρωνικό τόνο που χρησιμοποιήσαμε σχετικά με το "υπερφυσικό" και το πήρε προσωπικά, κάτι φυσικό και αναμενόμενο, και ίσως θα ήταν καλό να το λαμβάνουμε υπ' όψιν μας.

Η γραμμή ανάμεσα στην προσβολή προς τον άνθρωπο και στην προσβολή προς τις ιδέες του είναι πολύ λεπτή. Πρέπει να είναι κανείς πολύ συνειδητός και ώριμος για να διακρίνει το "λες μαλακίες" από το "είσαι μαλάκας".

Ας κρατήσουμε τις παραπάνω συστάσεις σαν γενικό μπούσουλα για τη συμπεριφορά των μελών, ασχέτως ποιοι από εμάς και πότε και πώς μπορεί να συμπεριφέρθηκαν έτσι ή όχι.

_________________
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:12
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:12 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Δημοσιεύσεις: 3332
Το έχω κάνει αρκετές φορές. Καλή είναι λίγη "ένταση" σε ένα χώρο συζήτησης αλλά όχι προς τα νέα μέλη που είναι ακόμα εκτός κλίματος. Τις περισσότερες φορές το ξεχνάω. Ας είμαστε ήρεμοι στην αρχή και μετά, όταν εθιστούν, .... :character-jestercolor:

ΥΓ Τα έγραφα αυτά πριν απαντήσει η ΑΜ. Τα ίδια είχαμε κατά νου.

_________________
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:56
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 11:56 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Δημοσιεύσεις: 2905
το εχω κανει και εγω. Τα τρολακια εφυγαν (xarax). Οι καλοι και αληθινοι οπως ο Ρικτορ, εμειναν.
Σε εμενα δεν μπορεσατε να το κανετε, αφου σας επιασα πρωτα εγω απο τα μουτρα... :violin:

Αλλα, οκ, ειναι μαλακια και πρεπει να σταματησει. Ως ενα βαθμο θα υπαρχει μια καχυποψια, αλλα δεν χρειαζεται να εξωτερικευτει. Ανωνυμο διαλογο κανουμε αλλωστε.

_________________
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 13:27
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2012 13:27 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Δημοσιεύσεις: 1722
Τοποθεσία: Πάτρα
Όνομα Ιστότοπου:
Ιστοριούλες πάσης φύσεως
Υπερθεματίζοντας στα σχόλια της Αόρατης Μελάνης και του Τεμπελόσκυλου, να προσθέσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί καν με το θέμα, και είναι προφανές ότι θα έρθουν στο φόρουμ με σκοπό να μας πουν όσα έμαθαν στα θρησκευτικά, γιατί μόνο αυτά γνωρίζουν.

Και ναι, μπορεί εμείς κατά μέσο όρο να γνωρίζουμε περισσότερα από τη θρησκεία τους απ' ότι αυτοί, αλλά δεν χρειάζεται να βγάζουμε αφρούς κάθε φορά που ακούμε ακόμα μια ανάπτυξη του Στοιχήματος του Πασκάλ. Δεν είναι trolls όλοι όσοι έρχονται εδώ να μας πουν "ο Θεός είναι Αγάπη". Τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Ίσως κάποτε τα ίδια έλεγαν κάποιοι από εμάς. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κανείς διδακτορικό ψυχολογίας για να καταλάβει πως όταν παίρνεις κάποιον απ' τα μούτρα θα σου κλείσει την πόρτα χωρίς να ακούσει τα αντεπιχειρήματά σου.

Λίγο περισσότερη ανεκτικότητα στους νέους δεν βλάπτει. Το facepalm, για παράδειγμα (που πιστεύω ότι κακώς το βάλαμε στην πρώτη σελίδα των emoticons), εμείς μπορεί να θέλουμε να το βάλουμε, γιατί το αντίστοιχο μείγμα γελοιότητας-απελπισίας το έχουμε νιώσει για πολλοστή φορά, αλλά ο άλλος μπορεί να είναι η πρώτη φορά που το εισπράττει.

Κλείνω λέγοντας ότι η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι ακόμα και ο πιο αμετανόητος πιστός μπορεί να πειστεί υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους μετά από νηφάλια συζήτηση. Το παραπάνω είναι, κατά τη γνώμη μου, πιο σημαντικό απ' το να δείξουμε σε κάποιον για ποιό λόγο θεωρούμε αστεία αυτά που πιστεύει.

_________________
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 04:36
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 04:36 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 26 Οκτ 2010 18:38
Δημοσιεύσεις: 119
Όνομα Ιστότοπου:
Computerman
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τρολλάρει αλλά αφού χαλάμε την εικόνα του φόρουμ έσβησα τα μηνύματα μου.

_________________
Δεν μπορείς να νικήσεις ένα troll...το αφήνεις να ψοφήσει από την «πείνα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 09:55
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 09:55 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Δημοσιεύσεις: 8817
Τοποθεσία: Διδυμότειχο Έβρου
Καλά τα λέτε, ρε παιδιά, οφείλω όμως να ομολογήσω ότι ήμουν κι εγώ έτοιμος ν' απαντήσω στο πνεύμα του Φάνη.

Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα η ασχετοσύνη του καθενός που έρχεται, όσο η βαρεμάρα του κι η παντελής έλλειψη επιθυμίας να ψάξει πρώτα μόνος του αυτά που τον απασχολούν. Δηλαδή έρχεται, δεν ρίχνει πενιά για τίποτα από όλο το στήσιμο ενός φόρουμ (θέματα, υποθέματα, αναζήτηση), και κατ' ευθείαν πετάει την όποια γενικόλογη ερώτησή του, με απώτερη συνέπεια ο καθένας μας ν' αναμασάει πράγματα που έχει χιλιοπεί. Ναι, λοιπόν, κι εγώ το βρίσκω εν μέρει τρολλάρισμα αυτό, και ναι, μου δίνει την εντύπωση ότι γίνεται με σκοπό να μεταφέρει έπειτα αλλού αυτά που ο ίδιος αποκόμισε εξαιρετικά υποκειμενικά και εντελώς προκατειλημμένα σε άλλο, φίλιο, περιβάλλον του (=ορθόδοξος).

Δεν λέω ότι δεν σας δίνω δίκιο, όμως...

Τέλος πάντων, προτείνω από τη μεριά μου όχι μόνο την αυτοσυγκράτηση στις απαντήσεις, αλλά ακόμη καλύτερα, για όποιον τουλάχιστον (από μας) έχει την υπομονή και την όρεξη, να βρίσκει σχετικά θέματα, νήματα και δημοσιεύσεις και να παραπέμπει αρχικά σ' αυτά, δίνοντας πρώτα χρόνο στον επισκέπτη, και παράλληλα μια πρώτη ευκαιρία ώστε να γίνει αντιληπτό αν ήρθε για να μείνει ή είναι περαστικός. Γιατί, αν παραπέμψεις κάποιον αλλού, κι αυτός αντί να κοιτάξει πρώτα εκεί (διαπιστώσεις ότι) αναζητάει μόνο εύκολες και γρήγορες απαντήσεις, ναι, είναι κάτι που σου κινεί υποψίες.

Κλείνοντας, κι αφού ξανατονίσω ότι έχετε δίκιο κι ότι, από τη μεριά μου τουλάχιστον, θα προσπαθήσω να είμαι πολύ πιο συγκρατημένος, θα 'θελα απλώς ν' αναλογιστεί ο καθένας πώς ακριβώς φέρεται ή θα φερόταν ο ίδιος, όταν μπαίνει αυτός σε ένα τέτοιο καινούργιο (ε, μελάνη; ;) ) περιβάλλον κι αν θα άνοιγε κατ' ευθείαν γενικόλογα ζητήματα (μόνο για την πάρτη του), χωρίς πρώτα την παραμικρή αναζήτηση.

_________________
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
avatar


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 10:22
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 10:22 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9499
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
το σκεπτικό σου βασίζεται στο ότι ο άλλος είναι αρκετά εξοικειωμένος με την χρήση του ίντερνετ κ φόρουμ ώστε να ξέρει ότι/πως πρέπει να ψάξει πρώτα. Αυτό, σε μια χώρα που σχεδόν το 50% των κατοίκων της δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του ίντερνετ. Δεν μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό.

Ξεχνάμε ότι κάποιοι ήρθαν σε αυτό το φόρουμ μην ξέροντας τα βασικά και μαθαίνοντας τα στην πορεία...

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Τελευταία επεξεργασία από breadfan και 08 Απρ 2012 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Διόρθωση link


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 16:27
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 16:27 
Αποκλεισμένος
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 25 Απρ 2011 18:53
Δημοσιεύσεις: 2198
Σαφώς και έχετε δίκιο

και είναι κάτι που συμβαίνει απο την αρχή

το έχω ξαναπει, αν σας ενδιαφέρει να παρουσιάζεστε ως ανοιχτοί στο διάλογο, τουλάχιστον για τα μάτα του κόσμου, θα πρέπει να κάνετε σοβαρό moderation σε τέτοιες περιπτώσεις με συνομιλητές πιστούς ή μη-άθεους, εξάλλου οι θρήσκοι είναι πιο πιθανόν να είναι πιο ευθικτοι, κουμπωμένοι και προκατειλημένοι όταν μπουν εδώ και δε μπορούμε να τους παίρνουμε απο τα μούτρα.

βασικά είμαι βέβαιος οτι οσοι συμμετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις εφενός μεν πιστεύθουν οτι δεν έχουν να μάθουν τίποτα απο τον πιστό, γιατι τα 'ξερουν' όλα, και αφετέρου, ο νεούδης που πάλιωσε και τώρα πουλάει τσαμπουκά στον πιστό ίσως πιστεύει οτι οσο πιο σκληρές αθεϊστικές απόψεις ή όσο πιο σκληρό αθεϊστική ειρωνία πετάξει στον πιστό, τόσο πιο πολύ θα τον εκτιμήοσυν οι άλλοι.

Ποσο ηλίθιο! Κι αν οι πιτσιρικάδες συγχωρούνται λόγω ηλικίας, στους μεγαλύτερους δεν επιτρέπεται.

Άπο όλους έχουμε κάτι να μάθουμε. Ακόμα και απο την Darkchilde!

Κι αμα δεν έχετε χρόνο και όρεξη να απαντάτε τα ίδια [πιθ!] then dont!
και κλείστε το καλύτερα, ονομάστε το προπαγάνδα της ΕΑ και οχι φόρουμ. [ <--- αναφορικά με τα σχόλια του tasou]

_________________
"Θρησκεία είναι να μην λυπάσαι που δεν καταλαβαίνεις." ~ egore


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 20:49
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2012 20:49 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Δημοσιεύσεις: 3230
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Ευθύμης έγραψε:
Ας είμαστε ήρεμοι στην αρχή και μετά, όταν εθιστούν, .... :character-jestercolor:"Με λένε Σϊμωνα και είμαι καλά !! " :mrgreen:

_________________
État de siège


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2012 15:08
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2012 15:08 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Δημοσιεύσεις: 808
Έχουμε πάθει όλοι φοβία με τη τρομολογία της εκκλησίας, οπότε λογικό είναι όταν εμφανίζονται τα φαντάσματα να μας σηκώνονται οι τρίχες. Μη τους τρώτε από την αρχή, αφήστε τους να σιτέψουν και τους τρώμε με την ησυχία μας, ούτος ή άλλος δε τη γλιτώνουν. :character-count:


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2016 10:23
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2016 10:23 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Δημοσιεύσεις: 962
Εντυπωσιακό…
Τρομερές αναζητήσεις και συζητήσεις στο νήμα «Δημόσιος διάλογος αθέων με πιστεύοντες.».

Βέβαια το ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά ανάμεσα στον χριστιανικό θεό, ή κάθε θεό, με το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν.
Δηλαδή κανείς δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να μιλήσει σοβαρά περί αιώνιας τιμωρίας στην κόλαση όπου θα πίνεις χαλασμένη μπύρα και τον παράδεισο της αστακομακαρονάδας ας πούμε.

Ο Κούρος και κάθε Κούρος, ο οποίος δηλώνει επιστήμονας θετικών επιστημών, δηλαδή γνωρίζει ότι κανένα από τα επιστημονικά αξιώματα δεν βασίζεται σε διαίσθηση ή ετσιθελισμό, βρίσκει βήμα εδώ μέσα γιατί του το δίνετε εσείς μιλώντας σοβαρά μαζί του για αστακομακαρονάδες που δημιούργησαν το σύμπαν.

Πάντως πουθενά στο καταστατικό της Ένωσης δεν βρήκα σαν στόχο τον προσηλυτισμό των χριστιανών στις αθεϊστικές αρχές μέσω συζητήσεων.
Αντίθετα ο βασικός στόχος της Ένωσης είναι ο «Διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, θρησκευτικός αποχρωματισμός των δημόσιων υπηρεσιών και του κράτους εν γένει, και διεκδίκηση ίσης αντιμετώπισης των πολιτών από το κράτος ανεξαρτήτως των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών τους πεποιθήσεων»

Ο πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος υποτίθεται ότι στηρίζει το καταστατικό της Ένωσης της οποίας είναι πρόεδρος, θεωρεί ότι η δική μου τακτική σαρκασμού και ειρωνείας προς τους ένθεους είναι εμπρηστική και επομένως σβήνει μόνος του τα σχόλια μου ή σιγοντάρει το σβήσιμο τους καθώς προφανώς τέτοια τακτική δεν έχει θέση στην Ένωση.

Αλήθεια;
Και που ακριβώς αναφέρεται αυτό στο καταστατικό;
Που ακριβώς αναφέρεται ότι εάν εσύ διαφωνείς με την τακτική ενός μέλους η δική σου γνώμη τελικά υπερισχύει;
Που ακριβώς αναφέρεται ότι η τακτική σαρκασμού και ειρωνείας, την οποία εγώ χρησιμοποιώ, είναι αντίθετη με τις αρχές και το καταστατικό της Ένωσης;
Ή ακόμα καλύτερα αντίθετη με τις γενικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης, η οποία περιέχει ακόμα και την βλασφημία;

Βγήκαν όλοι στους δρόμους να φωνάξουν «Je suis Charlie»…
Βγήκες κι εσύ πρόεδρε;
Πάντως οι άλλοι βγήκαν…
Οι άλλοι οι οποίοι θα διερρήγνυαν τα ιμάτια τους εάν ένα περιοδικό σαν το «Je suis Charlie» υπήρχε στην Ελλάδα το οποίο θα είχε στο εξώφυλλο την Μαγδαληνή να παίρνει πίπα στον βοσκό…
Βλακοsapiens….

Εγώ δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να σας απαγορέψω να μιλάτε σοβαρά με τους ένθεους.
Θα το κριτίκαρα βέβαια όπως κάνω τώρα.
Αλλά ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα την θέση μου ώστε να το απαγορέψω.
Όπως εμένα μου απαγορεύτηκε η χρήση σαρκασμού, ειρωνείας και βλασφημίας.
Κατά τα άλλα αγωνίζεστε για ελευθερία έκφρασης και κατάργηση των νόμων περί βλασφημίας.


Είναι γεμάτος ο πλανήτης με ανθρώπους που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους διακηρύσσοντας ιδέες του στυλ: «Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.»

Και την στιγμή που αυτά τα λόγια βγαίνουν από το στόμα τους σαν ξερατό τρέχουν να κάνουν χρήση της όποιας εξουσίας έχουν για να αποδείξουν στην πράξη ακριβώς το αντίθετο:
Ατίθασος Γιός έγραψε:
Μήπως ασχολούμαστε με παπαριές (και μάλιστα τόσο μεγάλες όσο των κούρων)
Ατίθασος Γιός έγραψε:
Yiani θέλω να ελπίζω πως είναι από βιασύνη και ευέξαπτο χαρακτήρα το γεγονός να μην διακρίνεις την διαφορά ανάμεσα σε πραγματικά εμπρηστικές τοποθετήσεις και σε άλλες που είναι ουσιώδεις και στοχευμένες, διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα....
το ξέρω ότι έχεις πρόβλημα! Εσύ δεν το ξέρεις… και οι άλλοι που σε χειροκροτούν…


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2016 11:05
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2016 11:05 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9499
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
@yanis,
1) Το φόρουμ έχει συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους συμφωνήσαμε όλοι κατά την εγγραφή μας.
2) Το φόρουμ, δεν είναι η Ένωση, και η παρούσα συζήτηση γίνεται σε λάθος σημείο του χώρου συζήτησης.
3) Ακόμα και αν δεν ίσχυε το (2), η Ένωση έχει στους σκοπούς της την διάδοση της αθεϊστικής οπτικής [άρθρο 2: σκοποί]. Δεν ξέρω ποιους τρόπους έχεις εσύ στο μυαλό σου, αλλά τουλάχιστον για εμένα, η συζήτηση είναι μέσα σε αυτούς εξ ορισμού.
4) εξακολουθείς να στοχοποιείς ανθρώπους και να ξεκινάς προσωπικές βεντέτες. Υπήρξε προειδοποίηση για τα offtopic, και από κάτω ακριβώς έκανες νέο offtopic. Δεν το θεωρεί μόνο ο τάδε, όλα τα μέλη της συντονιστικής ομάδας που έχουν εκφράσει άποψη, συμφωνούν στο ότι το να ειρωνεύεσαι ένα νέο μέλος που μόλις ήρθε πριν πει δύο κουβέντες είναι τουλάχιστον αντιπαραγωγικό για την οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.
5) γενικεύεις γενικεύεις γενικεύεις....

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2016 11:25
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2016 11:25 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Φεβ 2015 18:21
Δημοσιεύσεις: 962
Έχεις δίκιο…
Διαγράψτε με όπως έχω ζητήσει, με email και όχι εδώ στο forum, και ας τελειώνουμε…
Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα συμφωνήσεις.
Ο ορθολογισμός είναι μόνο για να τον διαφημίζουμε…
Στην πράξη πάμε και πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ…


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 24 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com