Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 

 

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2010 18:47
 Θέμα δημοσίευσης: Κανονισμοί Συζήτησης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2010 18:47 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 13 Δεκ 2008 21:22
Δημοσιεύσεις: 255
Σκοπός αυτής της αγοράς (forum) είναι:
 1. να αποτελέσει ένα χώρο συζήτησης για ζητήματα που αφορούν την αθεΐα και τη θρησκευτικότητα.
 2. να προάγει την δημιουργία μιας αθεϊστικής κοινότητας και να προωθήσει τον σκεπτικισμό, τον ορθολογισμό, τον ανθρωπισμό και την αθεΐστική οπτική, όπως αναφέρεται στους στόχους της Ένωσης Άθεων στο καταστατικό της.
 3. να υποστηρίζει τη λειτουργία της Ένωσης Άθεων, μέσω του κλειστού χώρου συζητήσεων της Εν.Α. στον οποίον αφενός τα μέλη της συζητούν, επεξεργάζονται και ψηφίζουν προτάσεις για δράση, και αφετέρου οι ομάδες εργασίας συντονίζουν τις δραστηριότητές τους.

Για να εκπληρωθεί αυτός ο σκοπός, οι συζητήσεις στο δημόσιο χώρο θα πρέπει να αφορούν κατά κύριο λόγο θέματα αθεϊστικού ενδιαφέροντος, κατά δεύτερο λόγο θέματα όπως φιλοσοφία και επιστήμη, και λιγότερο άλλα θέματα όπως πολιτική, τέχνες και λοιπά. Οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται σε κλίμα κοσμιότητας, με διάθεση διαλόγου, με σοβαρή επιχειρηματολογία και σεβασμό προς τους συνομιλητές, ώστε να διατηρείται υψηλό επίπεδο.

Η ευθύνη για τα γραφόμενα στην αγορά ανήκει στους γράφοντες: εσείς και μόνον εσείς είστε υπεύθυνοι για τα όσα γράφετε. Επιτρέπεται η έκφραση όλων των ιδεών, οποιοδήποτε κι αν είναι το περιεχόμενό τους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να υπάρχει σεβασμός προς όλους τους συνομιλητές, και του κανονισμού λειτουργίας. Γι' αυτό το λόγο απαγορεύονται οι διαπληκτισμοί μεταξύ των μελών καθώς και ο εκτροχιασμός των συζητήσεων. Μπορείτε να επικρίνετε και να αμφισβητείτε τις απόψεις των άλλων, αλλά οι προσωπικές επιθέσεις σε άλλα μέλη απαγορεύονται.

Ακολουθούν οι όροι με τους οποίους συμφωνήσατε κατά την εγγραφή σας:
Παράθεση:
Με την πρόσβαση στο “forum.atheia.gr”, αποδέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από όλους τους παρόντες όρους. Αν δεν αποδέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από όλους τους παρόντες όρους τότε παρακαλούμε μην δημιουργήσετε λογαριασμό και να μην χρησιμοποιήσετε το “forum.atheia.gr”. Είναι πιθανόν να μεταβάλλουμε τους όρους οποιαδήποτε χρονική στιγμή και θα επιδιώξουμε να σας ενημερώσουμε για αυτό με τον προσφορότερο δυνατό τρόπο, όμως ενδείκνυται να ξαναδιαβάζετε τακτικά την παρούσα σελίδα, καθώς η συνεχιζόμενη χρήση του “forum.atheia.gr” μετά τις εκάστοτε αλλαγές δείχνει πως δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από αυτούς τους όρους με την ανανεωμένη και/ή τροποποιημένη μορφή τους.

Δεσμεύεστε να μην δημοσιεύσετε στην αγορά και να μην αποστείλετε μέσω της αγοράς υλικό με χυδαίο, συκοφαντικό, υβριστικό, προσβλητικό ή απειλητικό περιεχόμενο, ούτε υλικό με πρόθεση την εξαπάτηση, τη βλάβη, ή την παρεμπόδιση των άλλων μελών στη χρήση της παρούσας αγοράς, ούτε διαφημιστικό υλικό για κερδοσκοπικά, πορνογραφικά, παράνομης διαμοίρασης υλικού, ηλεκτρονικού τζόγου και γενικότερα εμπορικού χαρακτήρα sites, ούτε υλικό που παραβιάζει νόμους είτε της χώρας σας, είτε της χώρας στην οποία φιλοξενείται το “forum.atheia.gr”, είτε το Διεθνές Δίκαιο. Η δημοσίευση τέτοιου περιεχομένου είναι δυνατόν να οδηγήσει στην άμεση και μόνιμη διαγραφή σας, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Υπηρεσίας Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου που χρησιμοποιείτε εφόσον κρίνουμε απαραίτητο.

Η διεύθυνση IP κάθε δημοσίευσης καταγράφεται για την δυνατότητα επιβολής των παρόντων όρων. Δέχεστε ότι αρμόδια για εφαρμογή των κανονισμών είναι αποκλειστικά η συντονιστική ομάδα, κατά την κρίση και διακριτική ευχέρεια της και ότι το “forum.atheia.gr” έχει το δικαίωμα να απομακρύνει, να επεξεργαστεί, να μετακινήσει ή να κλείσει ένα θέμα συζήτησης οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιλέξει. Σαν μέλος δέχεστε ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες έχετε εισάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Αν και αυτές οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιονδήποτε τρίτο χωρίς τη συναίνεσή σας, ούτε το “forum.atheia.gr” ούτε το phpBB θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για οποιαδήποτε απόπειρα ηλεκτρονικής εισβολής ή παραβίασης η οποία είναι δυνατόν να οδηγήσει σε απώλεια αυτών των δεδομένων. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που παρέχετε κατά την εγγραφή σας στο φόρουμ, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή πληροφοριών και ενημερώσεων από τη διαχειριστική ομάδα, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που θα κάνετε στον πίνακα ελέγχου μέλους.

Η ιστοσελίδα μας είναι βασισμένη στο λογισμικό phpBB, που είναι ένα bulletin board solution κάτω από Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης (General Public License ή GPL) και μπορεί να μεταφορτωθεί από την σελίδα http://www.phpbb.com. Η ομάδα του phpBB δεν μπορεί να ασκήσει επιρροή στο περιεχόμενο και τους στόχους, τους οποίους ακολουθεί ο χρήστης με αυτό το λογισμικό, λόγω των κανονισμών του GPL. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το phpBB, παρακαλούμε δείτε τα παρακάτω: http://www.phpbb.com/.


Στην παρούσα αγορά δεν γίνονται αποδεκτά:
 1. Το trolling, δηλαδή ο εκτροχιασμός των συζητήσεων, η υποβάθμιση του επιπέδου της αγοράς και η εν γένει συμπεριφορά που αντιτίθεται στους σκοπούς της αγοράς. Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά εδώ περιλαμβάνονται πιο αναλυτικά τα εξής:
  1. γενικεύσεις και προσωπικές κατηγορίες προς συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, που ωθούν σε εχθρότητα προς αυτά τα άτομα ή τις ομάδες και προκαλούν έντονες αντιδράσεις άλλων συζητητών,
  2. παρερμηνεία των λεγομένων ή των απόψεων άλλων μελών ακόμη και μετά από διευκρινίσεις και διορθώσεις,
  3. εμμονή με συγκεκριμένα θέματα ακόμη και όταν δεν έχουν θέση στη συζήτηση,
  4. συστηματική ανάρτηση εκτός θέματος σχολίων.
 2. Η δημοσίευση σχολίων με υβριστικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλα μέλη, καθώς και η αποστολή υβριστικών προσωπικών μηνυμάτων.
 3. Η δημιουργία πλέον του ενός λογαριασμού πρόσβασης ανά μέλος, και η παραχώρηση του λογαριασμού ή του προσωπικού κωδικού πρόσβασης σε τρίτους. Τα μέλη υποχρεούνται να ειδοποιούν άμεσα τους διαχειριστές της αγοράς για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους.
 4. Η δημοσίευση πολλών αντιγράφων του ίδιου σχολίου σε πολλές συζητήσεις (επιτρέπεται να αναρτήσετε συνδέσμους προς ένα σχόλιο ή να συμπεριλάβετε τμήματα όπου αυτό αρμόζει στον ειρμό της συζήτησης).
 5. Η αποστολή προσωπικών μηνυμάτων σε μέλη με παράνομες προτάσεις ή ερωτήσεις.
 6. Η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων άλλου χρήστη χωρίς τη συγκατάθεσή του.
 7. Η κοινοποίηση σε τρίτους των προσωπικών μηνυμάτων άλλων μελών χωρίς την άδειά τους. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτό είναι η περίπτωση όπου θέλετε να καταγγείλετε ανάρμοστη συμπεριφορά άλλου μέλους στους συντονιστές της αγοράς και η περίπτωση όπου οι συντονιστές της αγοράς χρειάζεται να ενημερώσουν άλλους συντονιστές για το περιεχόμενο προσωπικών μηνυμάτων, λόγου χάρη όταν αφορούν παράπονα, αιτήματα ή ερωτήματα σχετικά με την αγορά.
 8. Η συστηματική προώθηση προσωπικών, συλλογικών ή ανεξάρτητων ιστοσελίδων, ανεξαρτήτως θέματος και ασχέτως εμπορικού ή όχι χαρακτήρα.
 9. Η συστηματική προώθηση πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων, ανεξαρτήτως σκοπού.
 10. Η αποκλειστική συμμετοχή σε συζητήσεις που δεν προάγουν τους σκοπούς του forum.

Η αξιολόγηση των δημοσιεύσεων επαφίεται στην κρίση των μελών της συντονιστικής ομάδας. Αναρτήσεις που παραβιάζουν τους παραπάνω κανόνες ενδέχεται να διαγράφονται ή να μετακινούνται σε κατάλληλο χώρο. Η συστηματική παραβίαση των παραπάνω κανόνων μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό σας από το forum.

Καλές συζητήσεις!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2010 11:36
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κανονισμοί Συζήτησης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2010 11:36 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Δημοσιεύσεις: 14487
Όνομα Ιστότοπου:
Αόρατη Μελάνη
Με απόφαση της ομάδας διαχείρισης του φόρουμ, προστέθηκαν νέοι όροι στους κανόνες συζήτησης.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη να διαβάσουν τους νέους κανόνες για να είναι ενήμερα.

_________________
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein


Κορυφή
 Προφίλ  
 
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2012 23:49
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κανονισμοί Συζήτησης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2012 23:49 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 13 Δεκ 2008 21:22
Δημοσιεύσεις: 255
Με απόφαση της ομάδας διαχείρισης του φόρουμ της Ένωσης Άθεων, οι κανονισμοί συζήτησης του φόρουμ τροποποιήθηκαν.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη να διαβάσουν τους νέους κανόνες για να είναι ενήμερα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com