Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 Δημοσίευση ] 

 

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2010 20:24
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Φεβ 2010 20:24 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 13 Δεκ 2008 21:22
Δημοσιεύσεις: 255
Το forum Αθεΐα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 από τα μέλη της ομάδας Αθεΐα, σκοπός της οποίας είναι ο διάλογος πάνω στο θέμα της θρησκείας κυρίως από την αθεϊστική οπτική και η ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη θρησκευτική ελευθερία. Η ομάδα Αθεΐα επιλέγει τους διαχειριστές και συντονιστές του forum και ορίζει τους όρους χρήσης και την πολιτική λειτουργίας του χώρου.

Με το χώρο αυτό θέλουμε να συμβάλλουμε στη διάδοση ιδεών σε θέματα που αφορούν την αθεΐα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Το θεωρούμε σημαντικό επειδή επί αιώνες επικρατεί κοινωνικά και επιβάλλεται θεσμικά κυρίως η άποψη της θρησκείας, ενώ για να υπάρχουν ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι χρειάζεται σφαιρικότητα απόψεων και ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Μας απασχολούν ζητήματα από την καθιέρωση του κοσμικού κράτους μέχρι τη φιλοσοφική διάσταση των θεολογικών ζητημάτων, ιδωμένα από αθεϊστική, σκεπτικιστική, ορθολογιστική ή και αγνωστικιστική σκοπιά. Επιθυμούμε να γίνουν αυτές οι ιδέες ευρύτερα γνωστές και προσιτές σε όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η ομάδα Αθεΐα δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 από ιστολόγους και σχολιαστές ιστολογίων με αθεϊστικές πεποιθήσεις. Γνωριστήκαμε μέσα από τα ιστολόγιά μας και από το facebook. Οργανώθηκαν τέσσερις συναντήσεις, στις οποίες συζητήθηκαν οι στόχοι της ομάδας. Αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε μια συλλογική ιστοσελίδα με τη μορφή ιστολογίου, όπου θα αναδημοσιεύονταν άρθρα αθεϊστικού ενδιαφέροντος. Το ιστολόγιο διαχειρίζονται όλα τα μέλη της ομάδας. Οι αποφάσεις που αφορούν την ύλη και τη μορφή του blog, καθώς και οι αποφάσεις αποδοχής νέων μελών στην ομάδα, παίρνονται με δημοψηφίσματα.

Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του blog, αποφασίστηκε να ιδρυθεί μια δημόσια αγορά, forum όπως λέμε στα ελληνικά, όπου θα φιλοξενούνταν συζητήσεις αθεϊστικού ενδιαφέροντος. Οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς παίρνονται από τους συντονιστές και διαχειριστές του forum, οι οποίοι επιλέγονται από τα μέλη της ομάδας Αθεΐα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς άθεος για να συμμετέχει στις συζητήσεις του forum. Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες, εφόσον τηρούνται οι κανόνες χρήσης του forum.

Η ομάδα Αθεΐα φιλοδοξεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της όσο της επιτρέπουν οι δυνατότητες των μελών της από πλευράς χρόνου. Διεύρυνση της ύλης του ιστολογίου, κατασκευή ιστοσελίδας, κατασκευή βίντεο, οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων είναι μερικές από τις ιδέες μας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com