Αφοπλιστικά ερωτήματα προς τους άθεους;

Εδώ μεταφέρονται τα ανενεργά θέματα. Ανενεργά θεωρούνται τα θέματα στα οποία έχει να γίνει ανάρτηση πάνω από 3 μήνες.
Απάντηση
onou12345
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 26 Αύγ 2009 14:43
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Κόρινθος

Λοιπόν σε αυτό το θέμα θέλω να ποστάρουμε όλοι κάποια ερωτήματα που μας κάνουν οι πιστοί και μας αφοπλίζουν, έτσι ώστε να μας βοηθήσουν οι υπόλοιποι εδώ να βρούμε ποιά θα ήταν η καλύτερη απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Εμένα ένα ερώτημα που μου κάνουν και μου τη δίνει, είναι το εξής : ''πως εξηγείς την μαθηματική ακρίβεια που υπάρχει στο σύμπαν χωρίς να υπάρχει κάποιος δημιουργός. Κατά τύχη υπήρξε;'' Ξέρω ότι είναι εντελώς ανόητο ερώτημα αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω μια απάντηση που θα αφοπλίσει τους άλλους αντί για εμένα.

Sorry για το edit είχα κάνει κάποια λάθη που δεν είχα προσέξει
''Extraordinary claims require extraordinary evidence''
Carl Sagan
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Ανθρωποκεντρισμός. Ο θεός-δημιουργός που θέλουν να υπάρχει θα έπρεπε να είναι πολύ πιο πολύπλοκος άρα και πολύ πιο απίθανος. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν θεωρίες που δεν προϋποθέτουν κάποιου είδους δημιουργό.

Πώς είπε ο πιστός; Ο θεός είναι άχρονος; Αν δεχόμαστε ότι υπάρχει η ιδιότητα "άχρονος", γιατί να μην την αποδώσουμε στο ίδιο το Σύμπαν; Το Σύμπαν είναι άχρονο.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
EvanT
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009 11:00
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Εγώ συνήθως αυτό το ερώτημα το απαντάω με δυο τρόπους:

Ο πιο περίπλοκος είναι η Ασθενής Ανθρωπική Αρχή, δηλαδή το Σύμπαν μας είναι έτσι, γιατί αν ήταν διαφορετικό δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε εμείς και να αναρωτιόμαστε γιατί είναι έτσι.

Μπορείς να το αναπτύξεις και ως εξής, αν αυτός που σε ρωτάει αγαπάει την επιστημονική φαντασία: Έστω ότι υπάρχουν άπειρα σύμπαντα με διαφορετικούς νόμους το καθένα. Σε κάποια μπορεί να αναπτυχθεί έλλογη ζωή, σε κάποια μόνο άλλογη ζωή, σε κάποια καθόλου ζωή. Αναγκαστικά κάποιος που μπορεί να ρωτήσει "Γιατί το Σύμπαν είναι έτσι" υποχρεωτικά μένει σε Σύμπαν που ήδη μπορεί να τον συντηρήσει.

Ο άλλος τρόπος είναι ο μύθος της γούρνας. Υπήρχε κάποτε μια γούρνα γεμάτη νερό. Μια μέρα το νερό ξυπνάει και αποκτάει συνείδηση και λέει: Πω, πω... αυτή η λακούβα μου ταιριάζει γάντι. Είναι ακριβώς όσο μεγάλη χρειάζεται για να μένω μέσα. Και είναι και άνετη! Κάποιος πρέπει να τη σχεδίασε ειδικά για μένα. (δε θυμάμαι που το διάβασα αυτό... δικό μου πάντως δεν είναι).
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
Άβαταρ μέλους
Κόκκινη Τζιχάντ
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 28 Ιουν 2009 18:30
Όνομα Ιστότοπου: -

Ακριβώς. Το ερώτημα λέει ουσιαστικά ποιος δημιούργησε τους νόμους της φύσης για να απαντήσει ότι τους δημιούργησε ο θεός. Η φυσική δεν απαντάει φυσικά σε αυτό αλλά δέχεται απλώς ότι υπάρχουν. Έλα όμως που το ερώτημα δεν απαντάει στο πρόβλημα αλλά το μεταθέτει ένα "σκαλί" πίσω. Και το θεό ποιος το δημιούργησε;

Αφοπλιστικά ερωτήματα με όλη τη σημασία της λέξης δε πιστεύω πως υπάρχουν προς τους άθεους, με το σκεπτικό ότι αυτό που τους ενώνει είναι απλώς η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει μεταφυσικό. Τι αφοπλιστικό να πεις όταν δεν έχει αποδειχτεί στέρεα έστω και το παραμικρό μεταφυσικό/θρησκευτικό; Ότι η επιστήμη έχει κενά; Ότι υπάρχουν πράγματα που δε μπορεί να τα εξηγήσει; Χαίρω πολύ, γι' αυτό είναι επιστήμη, επειδή τα ψάχνει.
Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες σκουριασμένες ορδές / λυσσασμένες θρησκείες πατρίδες οικογένειες / σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες / μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Το ερώτημα αυτό είναι στην πραγματικότητα ψευδοερώτημα. Στηρίζεται στην σχέση αίτιου-αιτιατού. Δηλαδή ποιός έφτιαξε την λάσπη, που έφτιαξε το τούβλο, που έφτιαξε το σπίτι, κ.λπ. Σου κάνουν λοιπόν την ερώτηση ποιός έφτιαξε τα τόσο ακριβή μαθηματικά που κυβερνούν το σύμπαν (αιτιατό), ώστε να αποσπάσουν την προφανή απάντηση "ο θεός" (το αίτιον).
Μπορείς και εσύ με την σειρά σου να ρωτήσεις "και ποιός έφτιαξε τον θεό;". Δεν έχουν απάντηση εδώ, παρά μόνον πως "ο θεός είναι άναρχος", πράγμα που δεν μπορούν να το αποδείξουν, διότι τους ρωτάς αμέσως "από που το γνωρίζουν αυτό". Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο κάτι τέτοιο, παρά μόνον στα βιβλία τους.
Και εφ' όσον αυτήν την αλήθεια των βιβλίων τους είναι που αμφισβητείς, δεν μπορούν να τα επικαλεστούν για αξιόπιστους μάρτυρες. Χρειάζονται κάτι έξω από τα βιβλία τους που να πιστοποιεί ότι αυτά λένε την αλήθεια. Χρειάζονται κάτι πάνω από ιερείς, πατέρες της εκκλησίας, γέροντες, παπάδες και γενικότερα "πιστούς". Χρειάζονται αντικειμενικούς μάρτυρες, έχουν ανάγκη την έξωθεν καλή μαρτυρία, για να αποδειχθεί η αξιοπιστία των βιβλίων τους.
Και τέτοιοι μάρτυρες δεν υπάρχουν.
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
tactical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2009 02:15
Όνομα Ιστότοπου: -

onou12345 έγραψε:Λοιπόν σε αυτό το θέμα θέλω να ποστάρουμε όλοι κάποια ερωτήματα που μας κάνουν οι πιστοί και μας αφοπλίζουν, έτσι ώστε να μας βοηθήσουν οι υπόλοιποι εδώ να βρούμε ποιά θα ήταν η καλύτερη απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Εμένα ένα ερώτημα που μου κάνουν και μου τη δίνει, είναι το εξής : ''πως εξηγείς την μαθηματική ακρίβεια που υπάρχει στο σύμπαν χωρίς να υπάρχει κάποιος δημιουργός. Κατά τύχη υπήρξε;'' Ξέρω ότι είναι εντελώς ανόητο ερώτημα αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω μια απάντηση που θα αφοπλίσει τους άλλους αντί για εμένα.

Sorry για το edit είχα κάνει κάποια λάθη που δεν είχα προσέξει
Το παραμύθι με τη μαθηματική ακρίβεια του σύμπαντος (μου, χα, χα) το γνωρίζουμε.
(Συνεχώς ανακαλύπτουμε και άλλα: ούτε το σύμπαν είναι τέλειο, ούτε η ανατομία του ανθρώπου είναι τέλεια, ούτε ο εγκέφαλος είναι τέλειος, ούτε το ηλιακό σύστημα είναι τέλειο, ούτε ισορροπημένο είναι, αλλά βρίσκεται σε εύθραστη ισορροπία, η Σελήνη δεν πρόκειται να γυρίζει εσαεί γύρω από τη γη, ούτε οι δορυφόροι του Άρη και άλλα πολλά.)
Αυτά τα λένε οι πιστοί. Ρώτα τους μαθηματικούς να δεις τί θα σου πουν.
Θα σου πουν ότι τα μαθηματικά δεν είναι παρά ένα εργαλείο προσομείωσης του σύμπαντος.
Σε καμία περίπτωση δεν προϋπάρχουν είτε είναι αμετάβλητα.
Άρχισε να διαβάζεις:
http://www.mathcom.gr/index.php?topic=506.0
http://www.mathcom.gr/index.php?topic=710.0

Από την άλλη μεριά έρχονται εκ των υστέρων οι πιστοί και με τις μηδαμινές επιστημονικές γνώσεις που διαθέτουν προσπαθούν να βρουν αντεπιχειρήματα μέσα στον επιστημονικό χώρο!

Α και κάτι άλλο, περιμένω απάντηση στο ερώτημα που σου είχα θέσει σε άλλο θρεντ.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος
Δημοσιεύσεις: 537
Εγγραφή: 15 Απρ 2009 12:32
Όνομα Ιστότοπου: -

Εικόνα
:O
Άβαταρ μέλους
batcic
Δημοσιεύσεις: 629
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 10:50
Όνομα Ιστότοπου: Τhe Schrodinger's Dragon
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, GREECE
Επικοινωνία:

onou12345 έγραψε:Εμένα ένα ερώτημα που μου κάνουν και μου τη δίνει, είναι το εξής : ''πως εξηγείς την μαθηματική ακρίβεια που υπάρχει στο σύμπαν χωρίς να υπάρχει κάποιος δημιουργός. Κατά τύχη υπήρξε;'' Ξέρω ότι είναι εντελώς ανόητο ερώτημα αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω μια απάντηση που θα αφοπλίσει τους άλλους αντί για εμένα.
Οι προσωπικές μου απαντήσεις είναι οι παρακάτω:

Όπως είπε και ο EvanT η νούμερο 1 απάντηση έρχεται από την Ασθενή Ανθρωπική Αρχή την οποία μάλιστα, σε περίπτωση που έχεις απέναντι σου σκληροπυρηνικούς θεούσους, μπορείς να την διατυπώσεις ως εξής:
- Αν δεν υπήρχε αυτή η μαθηματική ακρίβεια και όλοι αυτοί οι νόμοι που ευνοούν την ανάπτυξη της ζωής, δεν θα υπήρχες εσύ εδώ να αναρωτιέσαι αν κρύβεται κάποιος νοήμων θεός πίσω απ' όλα αυτά!
...και έτσι λήγεις συνοπτικά την κουβέντα!

Σε λιγότερο σκληροπυρηνικούς, μπορείς να αναφέρεις τη διατύπωση του Σάγκαν, απλώς πιο αναλυτικά. Δηλαδή:
- Πως εξηγείς την μαθηματική ακρίβεια που υπάρχει στο σύμπαν χωρίς να υπάρχει κάποιος δημιουργός. Κατά τύχη υπήρξε;
- Ωραία, ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιος δημιουργός! Αυτόν, αυτό το τέλειο ον ποιο το δημιούργησε; Κατά τύχη δημιουργήθηκε;
- Μααα... αυτός προϋπήρχε!
- Ααα μάλιστα! Και γιατί να μην πούμε τότε ότι το σύμπαν προϋπήρχε, απλοποιώντας τα πράγματα και απαλείφοντας έτσι και όλους τους ενδιάμεσους;;;

Σε ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να σκεφτούν, πολύ απλά απαντάς τα εξής:
- Δεν μπορώ να εξηγήσω την μαθηματική ακρίβεια που διέπει το σύμπαν. Το ότι δεν ξέρουμε όμως κάτι, μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε αστήρικτες υποθέσεις; Φυσικά όχι! Κάποτε δεν ξέραμε τι είναι η έκλειψη ηλίου και την αποδίδαμε στον θεό! Κάποτε δεν ξέραμε πως γιατρεύονται οι αρρώστιες και καταφεύγαμε σε προσευχές και ματζούνια (μερικοί βέβαια και σήμερα)! Κάποτε δεν ξέραμε τι είναι ο κεραυνός και τον αποδίδαμε στον Δία. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι οι αστήρικτες υποθέσεις μας για πράγματα που δεν κατανοούσαμε κάποτε, μας φαίνονται σε ποσοστό 100% γελοίες σήμερα! Οπότε μια ειλικρινής απάντηση του στιλ "Δεν γνωρίζω" είναι υπέρ-αρκετή φίλε μου πιστέ...
--
Ορθολογισμός και Φιλοσοφία
The Schrodinger's Dragon: exists in both states although dragons do not exist!
onou12345
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 26 Αύγ 2009 14:43
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Κόρινθος

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτά που μου είπατε είχα και εγώ στο μυαλό απλά δεν μπορούσα να τα βάλω σε μια σειρά. Τώρα ,εντάξει, τα ξεκαθάρισα. Καμία άλλη ερώτηση;

Tactital δεν βρήκα σε ποιο θρεντ περιμένεις απάντηση.
''Extraordinary claims require extraordinary evidence''
Carl Sagan
tactical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 410
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2009 02:15
Όνομα Ιστότοπου: -

onou12345 έγραψε:Tactital δεν βρήκα σε ποιο θρεντ περιμένεις απάντηση.
Την ερώτηση με τον δείκτη και το ταρακούνημα.
onou12345
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 26 Αύγ 2009 14:43
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Κόρινθος

tactical έγραψε:
onou12345 έγραψε:Tactital δεν βρήκα σε ποιο θρεντ περιμένεις απάντηση.
Την ερώτηση με τον δείκτη και το ταρακούνημα.
Δεν θυμάμαι να μου έχεις κάνει τέτοια ερώτηση
''Extraordinary claims require extraordinary evidence''
Carl Sagan
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Θυμάμαι εγώ, και παρακαλώ να μην δοθεί συνέχεια.

Παρακαλώ όλους τους χρήστες να αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις και τις προσωπικές προσβολές (το έχω ξαναπεί αυτό, ή είναι η ιδέα μου; δεν πειράζει, η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης).
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Όσοι είναι άθεοι δε νομίζω ότι μπορούν να σκεφτούν αφοπλιστικά ερωτήματα γιατί αλλιώς... δε θα ήταν άθεοι. Σίγουρα πάντως υπάρχουν ερωτήματα για να καταλάβει κανείς αν ο συνομιλητής μας που δηλώνει άθεος το έχει ψάξει καθόλου το ζήτημα ή έχει επιλέξει την αθεΐα καθαρά για συναισθηματικούς λόγους (πχ πέθανε κάποιος δικός του). Δε θεωρώ τη δεύτερη επιλογή "κατώτερη" πάντως, ας μην ξεχνάμε ότι άθεος που νομίζει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια μόλις ίδρυσε μια νέα θρησκεία... Απλά θεωρώ ότι η "συναισθηματική" αθεΐα πιο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε αναγεννημένη πίστη παρά η "συνειδητή" αθεΐα.

Ένα τέτοιο ερώτημα θα ήταν το εξής απλό: "Γιατί δεν πιστεύεις ότι υπάρχει θεός;". Ένας άθεος του τύπου που είμαστε οι περισσότεροι εδώ θα έλεγε "δεν έχω λογικές αποδείξεις". Ένας άθεος που έγινε τέτοιος για συναισθηματικούς λόγους θα πει "με τόσο κακό στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει" ή κάτι παρόμοιο. Επίσης ένας "συναισθηματικά" άθεος πιθανότατα θα αναγνωρίζει το δυισμό λογικής-πίστης και θα θεωρεί τη δεύτερη ισότιμη της πρώτης.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
tiresias eosforos
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009 11:15
Όνομα Ιστότοπου: -

«Όσοι είναι άθεοι δε νομίζω ότι μπορούν να σκεφτούν αφοπλιστικά ερωτήματα γιατί αλλιώς... δε θα ήταν άθεοι».
Τι εννοείτε ακριβώς;
Μήπως ότι οι άθεοι δεν έχουν την ικανότητα πλαστικότητας, φαντασίας και σκέψης, είτε ότι, το να σκεφτούμε αφοπλιστικά ερωτήματα είναι αντίθετο με την λογική μας;
Μήπως τα «αφοπλιστικά ερωτήματα» που ψάχνουμε εδώ, δεν έχουν σχέση με την λογική, αλλά με τον γνωστικό μας ορίζοντα;
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

Αυτό που εννοεί ο εύθυμης (υποθέτω) είναι ότι αν ένας άθεος σκεφτότανε ένα αφοπλιστικό ερώτημα προς τον εαυτό του τότε δεν θα ήταν άθεος αφού θα έχει ερωτήματα (δεν θα ήτανε σίγουρος)
tiresias eosforos
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009 11:15
Όνομα Ιστότοπου: -

(υποθέτω) είναι ότι αν ένας άθεος σκεφτότανε ένα αφοπλιστικό ερώτημα προς τον εαυτό του τότε δεν θα ήταν άθεος αφού θα έχει ερωτήματα (δεν θα ήτανε σίγουρος)
Χμ.. «γλυκό» πράγμα οι υποθέσεις φίλε svoin, θα μπορούσε να τις παρομοιάσει κανείς με τους αφορισμούς ενός δογματικού!
Το προνόμιο του αφορισμού, είναι ότι δεν χρειάζεται να τον αποδείξεις, τον λες έτσι απλά, όπως δίνεις ένα χαστούκι! Η διαφορά του από την απόδειξη, είναι ότι για τον αφορισμό, κάποτε θα χρειαστεί να μετανιώσεις.
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Ο svoin έχει δίκαιο και οι επιστήμες προχωράνε με υποθέσεις. Αν οι επιστήμες ήταν δόγματα, ακόμα θα είχαμε γνώσεις επιπέδου Θαλή και Αναξίμανδρου και πάλι αισιόδοξα μιλάω.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

tiresias eosforos έγραψε:
(υποθέτω) είναι ότι αν ένας άθεος σκεφτότανε ένα αφοπλιστικό ερώτημα προς τον εαυτό του τότε δεν θα ήταν άθεος αφού θα έχει ερωτήματα (δεν θα ήτανε σίγουρος)
Χμ.. «γλυκό» πράγμα οι υποθέσεις φίλε svoin, θα μπορούσε να τις παρομοιάσει κανείς με τους αφορισμούς ενός δογματικού!
Το προνόμιο του αφορισμού, είναι ότι δεν χρειάζεται να τον αποδείξεις, τον λες έτσι απλά, όπως δίνεις ένα χαστούκι! Η διαφορά του από την απόδειξη, είναι ότι για τον αφορισμό, κάποτε θα χρειαστεί να μετανιώσεις.
προφανώς δεν είμαι ο εύθυμης και μπορώ μονο να υποθέτω τι εννοεί :)
Άβαταρ μέλους
SinneR
Δημοσιεύσεις: 283
Εγγραφή: 12 Σεπ 2009 16:38
Όνομα Ιστότοπου: -

-εσείς οι άθεοι, μπροστά στην ύπαρξη του μεγαλειώδους σύμπαντος έχεται νιώσει ποτέ μικροί και αδύναμοι στο να κατανοήσεται την ολότητα του?

-είναι δυνατών εμείς οι άνθρωποι που μόλις έχουμε ανακαλύψει ένα μικρό μέρος της αλήθειας της επηστήμης να μπορούμε να αρνηθούμε την υπέρτατη αλήθεια που είναι ο θεός?

-τόσα μεταφυσικά φαινόμενα που παρατηρούνται ανα τον κόσμο (όχι απαραίτητα θρησκευτικά), δέν σας έκαναν ποτέ να σκεφτήται οτι ίσως υπάρχει και κάτι άλλο που δέν βλέπουμε, και όμως υπάρχει?

-άν δέν υπάρχει άλλη ζωή, τότε πιό το νόημα, αυτής της ζωής για εσάς?
τί είναι αυτό που σας κρατάει ζωντανούς πάνω στον μίζερο τούτο κόσμο?
το φαή? η διασκέδαση?
Science without religion is lame, religion without science is blind
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Black_cat
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 06 Σεπ 2009 17:20
Όνομα Ιστότοπου: -

Αυτό που μας κρατάει ζωντανούς είναι το ότι απολαμβάνουμε τη ζωή, ότι θέλουμε να τη ζήσουμε - γιατί πιστεύουμε ότι είναι μία, το ότι αγαπάμε και απολαμβάνουμε αυτά που μας προσφέρει ο ωραίος αυτός πλανήτης, το ότι προσπαθούμε το καλύτερο για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε, το ότι μας αρέσει ,βρε αδερφέ να ζούμε!!
Τι να κάνουμε δηλαδή? Επειδή δεν πιστεύουμε στη μετά θάνατον ζωή, να πέσουμε να πεθάνουμε? :roll:
God? No, thanks...
Απάντηση