Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 16 Δημοσιεύσεις ] 

 

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2012 22:28
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2012 22:28 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9489
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id= ... M9_AKyCWSo
Παράθεση:
Ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος σε βάρος της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»

Ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ασκεί η Εισαγγελία Αθηνών ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας. Η αρχή έγινε με τα κατηγορητήρια σε βάρος τουλάχιστον δέκα συμμετεχόντων, ανάμεσα στους οποίους επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι και άλλα πρόσωπα, στη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου». Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έρευνες και για το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, την «Αλληλεγγύη», το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα», τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, το Ιδρυμα Αγά Χαν, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών και άλλες οργανώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει επιβαρυντικά στοιχεία και αδικαιολόγητα παραστατικά ύψους τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ στα... χαρτοφυλάκια ύποπτων οργανώσεων που απομυζούσαν τον κρατικό κορβανά στο όνομα της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης. Ηδη έχουν δώσει καταθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΠ, καθώς και ιδιώτες - όσοι κατά καιρούς ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις των οργανώσεων αυτών. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ότι «σε πολλές ΜΚΟ γινόταν επί σειρά ετών πάρτι εκατομμυρίων». Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, εμπλεκόμενοι στους φακέλους της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «άδικες κατηγορίες και υπερβολές της αστυνομικής έρευνας»!

Η έρευνα, που πραγματοποίησε το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας με βάση τον νόμο 3986/2011 που αφορά «τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής την περίοδο 2012-2015», ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες βουλευτών. Την υπόθεση χειρίζεται δικαστικά η εισαγγελέας κυρία Ευγενία Κυβέλου, η οποία, εκτός των άλλων, έχει ασχοληθεί και με την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο κύκλος της αμαρτίας

Η πρώτη ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», η οποία από τις αρχές Οκτωβρίου του 2010 έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιήθηκε τη δεκαετία του '90 με στόχο τη σύνδεση... θρησκευτικής συνείδησης και περιβάλλοντος. Ο συνδυασμός προωθήθηκε με τη διοργάνωση εννέα συμποσίων για τα οποία ξοδεύτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού κάθε φορά διοργανώνονταν εν πλω στον Μισισιπή, στον Νείλο, στον Δούναβη, ως και στην Αρκτική!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., ο «Κύκλος της Πάτμου» είχε δώσει 600.000 ευρώ προκειμένου να ναυλώσει παγοθραυστικό για να φιλοξενήσει σ' αυτό τους δεκάδες συμμετέχοντες στο συμπόσιο του... Βορείου Πόλου. Στα εξωτικά συμπόσια της οργάνωσης έδιναν το παρών εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, αλλά και πολιτικοί, όπως ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ Αλ Γκορ ή ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν.

Ο «Κύκλος της Πάτμου», σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, έχει χρηματοδοτηθεί για τις δραστηριότητες, δηλαδή τα εξεζητημένα συμπόσιά του, με περίπου 1.190.000 ευρώ από το ΥΠΕΞ, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.0000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ προσκόμισαν στην ΕΛ.ΑΣ. 88 φακέλους οι οποίοι περιείχαν 66.000 σελίδες εγγράφων προκειμένου να δικαιολογήσουν τις οικονομικές πράξεις τους. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στο πόρισμά της ότι «με πρόσχημα την οργάνωση των συμποσίων κάποιοι ιδιοποιήθηκαν πολλά από αυτά τα χρήματα».

Εβίβα της... Βουλής

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ότι σε δύο χρηματοδοτούμενα συμπόσια, στην Κασπία και στον Νείλο, τα οποία ματαιώθηκαν (το πρώτο με το φόβητρο του αλλοπρόσαλλου ηγέτη του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ και το δεύτερο γιατί συνέπεσε με την αραβική εξέγερση στην Αίγυπτο), εμφανίζεται παρά ταύτα να ξοδεύονται αναντίστοιχα μεγάλα και εντελώς αδικαιολόγητα ποσά.

Στην Αστυνομία δεν προσκομίστηκε κανένα έγγραφο από τους ενδιαφερομένους με το οποίο να δικαιολογείται η δαπάνη τόσων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις και δωρεές ιδιωτών για ένα ματαιωμένο συμπόσιο! Αλλά ανακαλύφθηκαν και άλλες λαθροχειρίες. Σε μια περίπτωση ίδρυμα έδωσε 743.000 ευρώ και στο βιβλίο εσόδων της ΜΚΟ ενεγράφησαν μόνο 349.000 ευρώ. Στην περίπτωση του αναβληθέντος συμποσίου του Νείλου εμφανίζονται δύο διαφορετικοί οικονομικοί υποστηρικτές της ΜΚΟ - η Βουλή και ένα πιστωτικό ίδρυμα - να πληρώνουν την ίδια ποινική ρήτρα ύψους 300.000 ευρώ προς ναυτιλιακή εταιρεία η οποία θα διέθετε πλοίο της για το ταξίδι.

Νέα διάσταση στην αστυνομική και δικαστική έρευνα δίνει η ανακάλυψη σε λογαριασμό του «Κύκλου της Πάτμου» στην Εθνική Τράπεζα στο Λονδίνο ποσού της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ το οποίο ουδείς από τη ΜΚΟ ανέφερε στις αρχές. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., από τον συγκεκριμένο λογαριασμό διατέθηκαν μεγάλα ποσά προς άγνωστες κατευθύνσεις άσχετες με τη ΜΚΟ. Κάποια ποσά έφτασαν και στα χέρια μελών των οικογενειών συμμετεχόντων στον «Κύκλο της Πάτμου». Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό του Πηλίου το οποίο αγόρασε μέσω offshore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ.

«Αλληλεγγύη» με προίκα

Ερευνα διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας και για τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», της οποίας εκπρόσωπος είναι ένας δικηγόρος. Η εν λόγω οργάνωση έχει επιχορηγηθεί την περίοδο 2002-2004 με το ποσό των 7.100.000 ευρώ. Στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών έχουν ζητηθεί επίσης για το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα». Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση «κατά της φτώχειας» που ιδρύθηκε το 1991, έχει έδρα στη Λάρισα και διατηρεί παράρτημα στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει λάβει συνολικά 2.400.000 ευρω.

Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας, που επίσης ελέγχεται, είναι διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών και κυβερνήσεων, με έδρα το Παρίσι, ο οποίος ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1970, επιχειρείται όμως να διευκρινιστεί πώς και γιατί επιδοτήθηκε και από το Ελληνικό Δημόσιο. Το Ιδρυμα Αγά Χαν είναι μια διεθνής ΜΚΟ που έχει στόχο την «καταπολέμηση της φτώχειας στον Τρίτο Κόσμο». «Κύριος στόχος της τα τελευταία χρόνια ήταν η ενίσχυση της περιοχής Γκουτζαράτ στην Ινδία» αναφέρουν οι αστυνομικοί που επίσης ερευνούν τη δράση της.
Εικονικές αποναρκοθετήσεις

«Τα στοιχεία πετάχτηκαν στα σκουπίδια»

Μέλη του «Κύκλου της Πάτμου» αντιτείνουν, μιλώντας στο «Βήμα», ότι «η οργάνωση επετέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό εθνικό και θρησκευτικό έργο, χωρίς καμιά διάθεση κερδοσκοπίας». Υποστηρίζουν ότι «τα χρήματα που δεν διετίθεντο σε κάποια συμπόσια μεταφέρονταν αυτομάτως στον προϋπολογισμό των άλλων εκδηλώσεων» και αναφέρουν ότι «ο λογαριασμός της ΜΚΟ στην Τράπεζα του Λονδίνου ήταν αποκλειστικού χειρισμού ενός από τα ιδρυτικά μέλη μας». Οπως σημειώνουν, δε, «ελάχιστα από τα τουλάχιστον 60 άτομα που κατέθεσαν άφησαν αιχμές για παράνομες πράξεις μας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έχει στοιχεία υπερβολής»!

Από τις άλλες οργανώσεις, αυτή τη στιγμή η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών εστιάζεται στη δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης, το οποίο φέρεται τα τελευταία χρόνια να έχει λάβει επιχορήγηση ύψους 6,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών. Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν προσκομισθεί μέχρι στιγμής τιμολόγια για το τι απέγιναν τα χρήματα αυτά με τη δικαιολογία ότι «η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει κλείσει πια και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία πετάχτηκαν στα σκουπίδια».

Μέλη της οργάνωσης ανέφεραν στους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας ότι «το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης συνεργάζεται με τον ΟΗΕ για τη συλλογή ναρκών από διάφορες περιοχές, συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, στη Βοσνία, στον Λίβανο και σε άλλες πρώην εμπόλεμες ζώνες». Ωστόσο οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. - ύστερα από έρευνα τουλάχιστον ενάμιση χρόνου - έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μεγάλο μέρος από αυτά τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν και ότι πολλές από τις αποναρκοθετήσεις ήταν εικονικές.

πηγή: tvkosmos.gr/

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2013 13:41
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2013 13:41 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Δημοσιεύσεις: 1646
Τοποθεσία: Dhahran (Saudia) και Doha (Qatar)
Η ΧΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στα τέλη Ιανουαρίου αλλά δεν την είχα αναφέρει διότι περίμενα να δω από την απάντηση αν ήταν σχετική (ακόμα δεν είμαι σίγουρος).

Από ό,τι φαίνεται δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη από την ανάρτηση του post του apeleytheros.

Αριθμός: 6335
Τύπος: Ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Υπό έλεγχο 80 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για άγρια διασπάθιση χρήματος
Κόμμα: ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ημερομηνία: 25/01/2013
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 29/03/2013 [ενημερώθηκε δις]
Καταθέτων: Λαγός Ευαγγέλου Ιωάννης
Υπουργοί:
1. Στουρνάρας Ιωάννης (Υπουργός Οικονομικών)
2. Δένδιας Νικόλαος/Γεώργιος (Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)
3. Βρούτσης Ιωάννης (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας)
4. Ρουπακιώτης Αντώνιος (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) [ενημερώθηκε]

Περίληψη ερώτησης
Δεκάδες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται με χρήματα του ελληνικού λαού χωρίς έλεγχο και με ακατανόητα κριτήρια. Ειδικότερα αναφέρεται στις «Κύκλο της Πάτμου», «Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης» και «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι». Υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει έλεγχος για το τι συμβαίνει στις ΜΚΟ και την πιθανή εμπλοκή πολιτικών, δημοσιογράφων και στρατιωτικών.
α. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες; υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα;
β. Έχει γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ ή άλλες υπηρεσίες για κινήσεις των λογαριασμών τους; Δέχονται χρηματοδότηση από ύποπτα κέντρα και λέσχες του εξωτερικού;
γ. Πώς θα παρέμβει το κράτος στις περιπτώσεις που η δράση συγκεκριμένων ΜΚΟ είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα;

29-3-2013
Περιλήψεις απαντήσεων

23-4-2013
1. Ι. Στουρνάρας (Υπ. Οικονομικών): Η Δ/νση Ελέγχων έχει ζητήσει από όλα τα Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Ειδικές Γραμματείες ενημέρωση με τα στοιχεία όλων των Ελληνικών ΜΚΟ για τις οποίες έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις. Τα στοιχεία αυτά στέλνονται αμέσως στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Υπ. Οικ. και τα αποτελέσματα του ελέγχου κοινοποιούνται στο Γραφείο του Γεν. Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης. Συνολικά έχουν δρομολογηθεί 224 υποθέσεις που αναφέρονται σε ΜΚΟ για τακτικό φορολογικό έλεγχο.

Το ΣΔΟΕ έχει ασχοληθεί σχετικά μετά από Εισαγγελική Παραγγελία ή Καταγγελία και έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο για 13 ΜΚΟ (τα πορίσματα έχουν σταλεί στους αρμόδιους εισαγγελείς) και για 1 είναι σε εξέλιξη. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη συμπληρωματικός έλεγχος σε αυτές (μετά από συμπληρωματική Εισαγγελική Παραγγελία).

2. Νικόλαος Δένδιας (Δημ. Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) απαντά στο α.: Μετά από εισαγγελική παραγγελία του 7/2011 από την ΥΟΑΔΗΕ (Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν εκτέλεσεης αξιόποινων πράξεων, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από κρατικούς και κοινοτικούς πόρους και τον τρόπο διάθεσης των χρηματοδοτήσεων από αυτές. Το συλλεχθέν υλικό υπεβλήθη τον 6/2012 και 7/2012 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακόμα μετά από εισαγγελική παραγγελία στις 24/7/2012 η ΥΟΑΔΗΕ συνέχισε την προκαταρκτική εξέταση ειδικότερα για τις δραστηριότητες της ΜΚΟ «Ο κύκλος της Πάτμου», την οποία και υπέβαλε στις 25/9/2012 στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κατά τ' άλλα αρμόδιο είναι το Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

3. Αναρμόδιο. Παραπέμπει στο Υπ. Οικονομικών.

4. Α. Ρουπακιώτης (Υπ. Δικαιοσύνης, ΔΑΔ): Στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος δεν έχει σχηματιστεί, ούτε εκκρεμεί δικογραφία σε βάρος ΜΚΟ.

Όσον αφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών:
- Σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία σχετικά με ΜΚΟ γενικά (2/2011)
- Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Οικονομική Αστυνομία (7/2011)
- Με βάση την παραπάνω σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία σε βάρος της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» και διαβιβάστηκε στην Οικονομική Αστυνομία (7/2012)
- Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 14 προσώπων για
α) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα από την οποία το συνολικό όφελος/ζημία υπερβαίνουν τα €30.000,
β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Δημοσίου από την οποία το όφελος/ζημία υπερβαίνουν τα €150.000, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις,
γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 5ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και εκκρεμεί ως και σήμερα.

_________________
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)


Τελευταία επεξεργασία από tasos_didymoteicho και 23 Απρ 2013 10:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
ενημέρωση απάντησης 1ου υπουργείου


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2013 10:35
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2013 10:35 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Δημοσιεύσεις: 271
Ρε τα ευαίσθητα κοινωνικά απόβλητα.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2013 10:54
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2013 10:54 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Δημοσιεύσεις: 2797
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το "Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι", τα υπόλοιπα είναι για ξεκάρφωμα.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2013 11:34
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2013 11:34 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9489
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
:text-yeahthat:

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2013 23:57
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2013 23:57 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Δημοσιεύσεις: 1646
Τοποθεσία: Dhahran (Saudia) και Doha (Qatar)
Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα το website http://www.rsesymposia.org, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα (δεν είμαι σίγουρος) είναι το website της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου». Το RSE σημαίνει Religion, Science and the Environment και φαίνονται ως διοργανωτές συμποσίων από το 1995 ως το 2009 σε Μαύρη Θάλασσα, Αδριατική, Βαλτική, Αρκτική (!!), Αμαζόνιο, Μισισιπή και αλλού. Το σημαντικό είναι ότι εμπλέκεται ο Οικουμ. Πατριάρχης (χαρακτηρίζεται «ο Πράσινος Πατριάρχης») και φαίνεται ότι έχει πέσει πολύ χρήμα από επιχορηγήσεις και χορηγίες.

Αντιγράφω μερικά βασικά από το What is Religion, Science and the Environment
What is Religion, Science and the Environment έγραψε:
This is a movement originally conceived in 1988 on the Isle of Patmos, at a meeting of environmental and religious leaders. It was established out of concern for the water environment of the planet, which covers seven-tenths of the earth's surface. This concern is both theological and scientific, [...] The leading spirit of "Religion, Science and the Environment" is His All Holiness Bartholomew, Ecumenical Patriarch of the Christian Orthodox Church of Constantinople.

The organisation's mission is to raise awareness of pressing environmental issues and create a wider involvement in environmental matters by mobilising the world's religious leaders, scientists and environmentalists.

The movement operates through Symposium study voyages [...]

Πολύ ενδιαφέρον έχουν οι «δωρητές» (χορηγοί) των συμποσίων. Είναι βασικά το Ελληνικό Δημόσιο, Ελληνικές ΔΕΚΟ, Ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες που έχουν στενή σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο (Εθνική, ΟΤΕ και όμιλος, Intracom κλπ), Ελληνικά Ιδρύματα, λίγες ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες και σε κάθε συμπόσιο υπάρχουν και λίγες ξένες εταιρείες ή οργανισμοί σχετικές με το μέρος όπου οργανώνεται το συμπόσιο. Με άλλα λόγια τα συμπόσια τα χρηματοδοτούσαμε βασικά εμείς.

Μέσα στους δωρητές είναι (δείτε και κλάψτε):
- ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ (!!)
- Cosmote, OTE, InfOTE, Romtelecom (θυγατρική της ΟΤΕ ή Cosmote δεν είναι αυτή;), Γερμανός (ο ΚτΠ θέλει το Γερμανό του)
- Siemens, Intracom
- Υπ. Πολιτισμού, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Οικονομικών (!)
- Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997 (!),
- ΔΕΘ-HELLEXPO (!),
- Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Ιόνια Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα
- Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΣΦΑ
- Τσιμεντοποιΐα Τιτάν, Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, Τρία Έψιλον,
- Ίδρυμα Αλεξ. Ωνάσης, Ίδρυμα Σ. Νιάρχος

Πάρτε και μερικές φωτογραφίες από τα συμπόσια:

Εικόνα ΕικόναΕικόνα

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

_________________
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2013 14:01
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2013 14:01 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 18 Αύγ 2012 23:21
Δημοσιεύσεις: 118
Αυτό είναι που λέμε Θεϊκά συμπόσια ! :lol: :lol:

_________________
Όποιος τύχει και κουβαλάει την Αλήθεια , θα υποφέρει από το φορτίο, ενώ οι άλλοι θα τον νομίσουν για κακόβουλο.Λίγοι θα καταλάβουν τι κουβαλάει αλλά θα φοβηθούν να πάνε δίπλα του, οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να τον διώξουν μακρυά γιατί ενοχλούνται από Αυτή ...


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2013 14:08
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2013 14:08 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9489
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
vesid έγραψε:
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το "Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι", τα υπόλοιπα είναι για ξεκάρφωμα.

για «κάρφωμα» είναι. οι άλλες 2, έχουν κατηγορηθεί και έχουν γίνει γνωστές για τα μύρια που έφαγαν, και οι χ.α.τες βάζοντας το ΕΠΣΕ μέσα σε αυτές τις 3 προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εξισώνοντας τες. παράδειγμα, να λέει η αστυνομία πιάσαμε 2 δολοφόνους και ένα καπνιστή. δημιουργείται αυτομάτως κακή εντύπωση για τον καπνιστή, παρόλο που το αδίκημα του είναι πολύ μικρότερο. προπαγάνδα by the book είναι, όχι «ξεκάρφωμα».

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
    ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2013 21:17
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2013 21:17 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Δημοσιεύσεις: 1646
Τοποθεσία: Dhahran (Saudia) και Doha (Qatar)
Μπαράζ ερωτήσεων από το Νικολόπουλο για την ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» (είναι η ίδια ερώτηση σε διαφορετικά υπουργεία).

Αριθμός: 7847, 7848, 7849, 7850, 7851, 7853
Τύπος: Ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Σχετικά με την ΜΚΟ Κύκλος της Πάτμου
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Ημερομηνία: 01/03/2013
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 01/03/2013
Καταθέτων: Νικολόπουλος Ιωάννου Νικόλαος
Υπουργοί:
1. Ρουπακιώτης Αντώνιος (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)
2. Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος (Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού)
3. Δένδιας Νικόλαος/Γεώργιος (Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη)
4. Στουρνάρας Ιωάννης (Υπουργός Οικονομικών)
5. Αβραμόπουλος Δημήτριος (Υπουργός Εξωτερικών)
6. Σταμάτης Δημήτριος (Υπουργός Επικρατείας)

Περίληψη ερώτησης
Ο «Κύκλος της Πάτμου» (ΜΚΟ με σκοπό το πάντρεμα της θρησκευτικής συνείδησης με την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία) φέρεται να έχει εισπράξει μέχρι και το 2010 επιχορηγήσεις € 1,19 M (τα € 1,09M από το Υπ. Εξ.) κυρίως για διοργάνωση «περιβαλλοντικών συμποσίων» στη Μαύρη Θάλασσα, το Δούναβη, την Αδριατική, το Μισισιπή, την Αρκτική και τον Αμαζόνιο.

Το τελευταίο προκάλεσε τον έλεγχο των οικονομικών της, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατέθηκαν € 1,6Μ. Στα αρχεία του Υπ. Εξ. στο φορέα υλοποίησης αναγράφεται «The cycle of Patmos - RSE», όπου RSE σημαίνει «Religion, Science and the Environment», που είναι άλλη ΜΚΟ με την ίδια ακριβώς διεύθυνση με τον ΚτΠ. (σημ. csar: δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για άλλη ΜΚΟ, νομίζω ότι απλά αυτό είναι το αγγλικό όνομα του ΚτΠ.)

Οι υπουργοί ερωτώνται (σημ. csar: oι ερωτήσεις είναι καμία 25αριά --μερικές γελοίες---, γράφω κάποιες)
α. Αληθεύει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 14 ατόμων (μελών του ΚτΠ και συγγενών τους) και βούλευμα για δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων; Να κατατεθεί πίνακας με τα στοιχεία τους, την κατηγορία, τα δεσμευθέντα περιουσιακά στοιχεία και το βούλευμα.
β. Αληθεύει ότι η Υπηρ. Οικον. Αστυνομίας και Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ΜΚΟ για κακουργηματικής φύσης αδικήματα σχετικά με τη χρηματοδότησή της από το Ελληνικό Δημόσιο και την ΕΕ;
γ. Τι ενέργειες έχει κάνει το ΣΔΟΕ και με τι αποτελέσματα;
δ. Ποιοι είναι οι Κυριαζής Δημ. και Παπαντωνόπουλος Κων. που εμφανίζονται ως υπεύθυνοι της ΚτΠ;
ε. Ερευνήθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις στις άλλες τρεις ΜΚΟ, «Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας», «Ίδρυμα Αγά Χαν» και «Οικολογική Κίνηση Δράμας»;
ς. Αληθεύει ότι το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης έχει λάβει τα τελευταία χρόνια επιχορηγήσεις € 6.9Μ από το Υπ. Εξ. όμως η ΕΛ.ΑΣ. δεν εντόπισε παραστατικά για αυτές τις συναλλαγές;


Σημ. csar: Γενικά η ερώτηση είναι copy-paste του http://www.paraskhnio.gr/2012/12/22/%CE ... %BA%CE%BF/ (το οποίο πιθανώς είναι επίσης copy-paste από κάπου αλλού -- υπάρχουν πολλά παρόμοια άρθρα)

Περιλήψεις απαντήσεων

1. Υπ. Δικαιοσύνης, ΔΑΔ: Στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος δεν έχει σχηματιστεί, ούτε εκκρεμεί δικογραφία σε βάρος ΜΚΟ.

Όσον αφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη χρηματοδότηση μεγάλου αριθμού ΜΚΟ από την ΥΔΑΣ του ΥπΕξ.

Ειδικότερα για τη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 14 προσώπων για

α) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα από την οποία το συνολικό όφελος/ζημία υπερβαίνουν τα €30.000,

β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Δημοσίου από την οποία το όφελος/ζημία υπερβαίνουν τα €150.000, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις,

γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

2. Υπ. Παιδείας, ΘΠΑ: Δεn χρηματοδοτούμε ΜΚΟ αλλά μόνον Αθλητικά Κέντρα, Σωματεία και Αθλητικές Ομοσπονδίες

3. Υπ. Δημ. Τάξης και ΠΠ: Η Υπηρεσία Οικον. Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκ. Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από κρατικούς και κοινοτικούς πόρους και τον τρόπο διάθεσης των χρηματοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» για κακουργηματική απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 14 ατόμων. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Από την Υπηρεσία γίνονται διερευνήσεις και για άλλες ΜΚΟ αλλά λόγω της αρχής της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας δεν είναι επιτρεπτή η γνωστοποίηση άλλων στοιχείων.

4. Υπ. Οικονομικών): Η Δ/νση Ελέγχων έχει ζητήσει από όλα τα Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Ειδικές Γραμματείες ενημέρωση με τα στοιχεία όλων των Ελληνικών ΜΚΟ για τις οποίες έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις. Ειδικότερα για τις παραπάνω ΜΚΟ, η ΥΔΑΣ (Υπ. Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του Υπ. Εξ. έχει στείλει στοιχεία τα οποία έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Έχει «ήδη δρομολογηθεί τακτικός έλεγχος για ΜΚΟ από τις αναφερόμενες στην Ανωτέρω Ερώτηση» (csar: μάλλον υποννοεί για κάποιες, όχι για όλες). Συνολικά έχουν δρομολογηθεί 224 υποθέσεις που αναφέρονται σε ΜΚΟ για τακτικό φορολογικό έλεγχο.

Το ΣΔΟΕ έχει ασχοληθεί σχετικά μετά από Εισαγγελική Παραγγελία ή Καταγγελία και έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο για 13 ΜΚΟ (τα πορίσματα έχουν σταλεί στους αρμόδιους εισαγγελείς) και για 1 είναι σε εξέλιξη. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη συμπληρωματικός έλεγχος σε αυτές (μετά από συμπληρωματική Εισαγγελική Παραγγελία).

5. Κ. Τσιάρας (Υφ. Εξωτερικών): Τα παρακάτω στοιχεία είναι με βάση έκθεση Ορκωτού Λογιστή.

α. Η ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπ. Εξ. μέσω της ΥΔΑΣ (Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) ως εξής:

- €1.189.362,99 για το «7ο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο Αμαζόνιος - Πηγή ζωής»

- €176.082,18 (60 εκατ. δρχ) για την οργάνωση συμποσίου με θέματα περιβαλλοντικά προβλήματα του Δούναβη.

Τα στοιχεία έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας.

β. Η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» χρηματοδοτήθηκε από την ΥΔΑΣ για επτά αναπτυξιακά προγράμματα και το «Πρόγραμμα αποναρκοθέτησης των περιοχών Lipovac 1 και 2» στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με το συνολικό ποσό των €8.985.598,12.

γ. Η ΜΚΟ «Οικολογική κίνηση Δράμας» χρηματοδοτήθηκε από την ΥΔΑΣ για δύο προγράμματά της με το συνολικό ποσό των €92.105.

δ. Οι ΜΚΟ «Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας» και «Ίδρυμα Αγά Χαν» δεν έχουν χρηματοδοτηθεί κατά την περίοδο 2000-2010.

6. Υπ. Επικρατείας: Αναρμόδιο (παραπέμπει στα Υπ. Οικονομικών, Εξωτερικών και Δημ. Τάξης).

_________________
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)


Τελευταία επεξεργασία από tasos_didymoteicho και 16 Απρ 2013 11:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ενημέρωση απάντησης


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2013 10:25
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2013 10:25 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Δημοσιεύσεις: 8813
Τοποθεσία: Διδυμότειχο Έβρου
Προστέθηκε ερώτηση κι απάντηση από το 4ο υπουργείο (δικαιοσύνης). Θεωρούμε ότι έχει (ως επί το πλείστον, τουλάχιστον) απαντηθεί.
"Υπό έλεγχο 80 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για άγρια διασπάθιση χρήματος"

_________________
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
avatar


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2013 11:22
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2013 11:22 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Δημοσιεύσεις: 8813
Τοποθεσία: Διδυμότειχο Έβρου
Απαντήθηκε η πιο πάνω ("Σχετικά με την ΜΚΟ Κύκλος της Πάτμου"). Θαυμάστε πού πήγαιναν (κι ενδεχομένως εξακολουθούν να πηγαίνουν) τα λεφτά του κράτους, και μιλάω γενικότερα και όχι μόνο για θρησκευτικοφανή ζητήματα.

_________________
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
avatar


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2013 10:33
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2013 10:33 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Δημοσιεύσεις: 1646
Τοποθεσία: Dhahran (Saudia) και Doha (Qatar)
Αριθμός: 933/9717
Τύπος: Ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε.
Σύνοδος/Περίοδος: Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Σειρά ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία και την χρηματοδότηση των ΜΚΟ
Κόμμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ημερομηνία: 15/04/2013
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 16/04/2013
Καταθέτοντες: Αβραμίδης Νικολάου Γαβριήλ, Δημαράς Νικολάου Ιωάννης
Υπουργός: Αβραμόπουλος Δημήτριος (Υπουργός Εξωτερικών)

Περίληψη ερώτησης
Με αφορμή την ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» (αν και δεν την αναφέρει ονομαστικά) ζητούν προϋπολογισμό, καταστάσεις χορηγήσεων ανά ΜΚΟ και ενημέρωση για τους όρους και τα κριτήρια ένταξης των ΜΚΟ στο πρόγραμμα ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του Υπ. Εξωτερικών.

Περίληψη απάντησης
Από το 2010 και μετά δεν έχουν εγκριθεί νέα αναπτυξιακά προγράμματα (δεν έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΥΔΑΣ). Για όσα χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2000-2010 έχει συνταχθεί έκθεση Ορκωτού Λογιστή που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και είναι στη διάθεση των βουλευτών.

_________________
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)


Τελευταία επεξεργασία από tasos_didymoteicho και 13 Μάιος 2013 11:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
απαντήθηκε


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Απρ 2013 10:17
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Απρ 2013 10:17 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Δημοσιεύσεις: 8813
Τοποθεσία: Διδυμότειχο Έβρου
Ολοκληρώθηκε η απάντηση της "Υπό έλεγχο 80 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για άγρια διασπάθιση χρήματος" με την απάντηση και του 1ου υπουργείου (Οικονομικών).

_________________
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
avatar


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2013 11:32
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Μάιος 2013 11:32 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Δημοσιεύσεις: 8813
Τοποθεσία: Διδυμότειχο Έβρου
Απαντήθηκε η "Σειρά ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία και την χρηματοδότηση των ΜΚΟ".

_________________
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
avatar


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2014 22:56
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2014 22:56 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Δημοσιεύσεις: 1646
Τοποθεσία: Dhahran (Saudia) και Doha (Qatar)
Αριθμός: 6365
Τύπος: Ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ την περίοδο 1999-2004
Κόμμα: Ν.Δ.
Ημερομηνία: 18/02/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 18/02/2014
Καταθέτων: Ντινόπουλος Βασιλείου Αργύρης
Υπουργός: Βενιζέλος Ευάγγελος (Υπουργός Εξωτερικών)

Περίληψη ερώτησης
Ζητά κατάλογο με τις ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν κατά την περίοδο 1999-2004 με αφορμή τον ισχυρισμό της Οικολογικής Κίνησης Δράμας ότι εισέπραξε μόλις € 84Κ αντί των € 532.5Κ που φαίνεται να εισέπραξε σύμφωνα με σχετική απάντηση του Υπ.Εξ. σε παλιότερη ερώτηση.

Περίληψη απάντησης
Αφού διευκρινίζει ότι η ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) δε χρηματοδοτεί ΜΚΟ αλλά αναπτυξιακά προγράμματα κάποια από τα οποία υλοποιήθηκαν από ΜΚΟ, παραθέτει έναν πίνακα με τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από το 2000-2010. Ο πίνακας είναι από την έκθεση της εταιρείας «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές ΑΕ Ορκωτών Λογιστών» γνωστή και ως «έκθεση Κοσμάτου». Η έκθεση αυτή έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (csar: δυστυχώς δεν μπόρεσα να τη βρω, αν μπορεί να τη βρει κάποιος φαίνεται ότι έχει ενδιαφέρον).

(Ειρήσθω εν παρόδω, πράγματι η Οικολογική Κίνηση Δράμας είχε πάρει €84Κ εκείνη την περίοδο.)

Αναφέρω κάποιες από τις ΜΚΟ που μας ενδιαφέρουν:
- Αλληλεγγύη (ΜΚΟ Εκκλησίας της Ελλάδας): € 23,13Μ (2002-2007)
- Οικουμενική (ΜΚΟ του Οικ. Πατριαρχείου): € 3,84Μ (2006-2010)
- Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθόδοξων Χριστιανών: € 2,19 (2000 και 2003-2010)
- Διορθόδοξος Σύνδεσμος «ο Απόστολος Παύλος»: € 1,6Μ (2000-2001)
- Κύκλος της Πάτμου: € 1,19Μ (2005-2007)
- Διορθόδοξο κέντρο «Πορευθέντες»: € 895Κ (2004, 2005, 2010)
- Ίδρυμα Ορμυλία / Παναγία η Πανανθρώπινη: € 590Κ (2004-2010)
- Ίδρυμα υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου: € 490Κ (2005)
- Λειτουργοί υγείας της αγάπης (ΜΚΟ της Μητρ. Δημητριάδος): € 385Κ (2004-2008)
- Φιλόπτωχος αδελφότης κυριων Κομοτηνής: € 179Κ (2005-2010)
- Οικουμενικότης (;): € 120Κ (2005-2008)
- Πνοή (;): € 117Κ (2005-2009)


TOP 10 χρηματοδοτήσεων:
1. Αλληλεγγύη (€ 23,13Μ)
2. Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (€ 8,99Μ)
3. Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκή Προοπτική (€ 7,52Μ)
4. Οικουμενική (ΜΚΟ του Οικ. Πατριαρχείου) (€ 3,84Μ)
5. Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου / Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (€ 3,47Μ)
6. Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική αντιπροσωπεία (€ 3,47Μ)
7. Η εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Ιδιοκτήτρια των Αρσάκειων σχολείων) (€ 3.32Μ)
8. Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη / ΑΣΑ (€ 3,06Μ)
9. Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου (€ 2,67Μ)
10. Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη ΝΑ Ευρώπη (€ 2,49Μ)


Και μερικά περίεργα ονόματα ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν:
- Οι φίλοι της Αφρικής: € 106Κ
- Ελληνική δράση Αφρικής: € 1109Κ
- Γιατροί Καρδιάς: € 587Κ
- Σύνδεσμος θεραπευτικής ιππασίας Ελλάδας: € 14Κ
- Ιατρικό κέντρο αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων: € 100Κ
- Φαρμακοποιοί του κόσμου : € 63Κ
- Ανοιχτή αγκαλιά των φίλων κοινωνικής παιδιατρικής και ιατρικής: € 106Κ
- Οικολογική και πολιτιστική εταιρία μουσικών συγγραφέων και καλλιτεχνών θράκης / Βόσπορος - Πολιτιστική συνεργασία: € 457Κ
- Σύγχρονη Δελφική Αμφικτυονία: € 178Κ
- Ένωση για τη βοήθεια και την ανάπτυξη της Αφρικής και της Ασίας: € 48Κ
- Κέντρο εκπαιδευτικής και κοινωνικής υποστήριξης Αφρικής: € 157Κ
- Ηχώ καρδιάς: € 50Κ
- Διεθνής Ένωση Αστυνομικών: € 174Κ
- Το άλλο πρόσωπο της Αιθιοπίας: € 30Κ

_________________
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2014 23:07
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2014 23:07 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Δημοσιεύσεις: 1646
Τοποθεσία: Dhahran (Saudia) και Doha (Qatar)
Αριθμός: 610
Τύπος: Επίκαιρη ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Σχετικά με την πορεία της διερεύνησης της οικονομικής διαχείρισης της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη"
Κόμμα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ημερομηνία: 24/02/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 28/02/2014
Καταθέτων: Τσούκαλης Σπυρίδωνος Νικόλαος
Υπουργοί:
1. Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
2. Υπ. Εξωτερικών

Περίληψη ερώτησης
Το 2009 και με βάση τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων, το ΥπΕξ ζητούσε από τη ΜΚΟ Αλληλεγγύη (της Εκκλησίας της Ελλάδος), περίπου €7,5 εκ. Δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η ποινική διερεύνηση βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης (παρά την έκκληση του Αρχ. Ιερώνυμου για επίσπευση της διαδικασίας) ενώ η σχετική αγωγή που είχε ασκήσει η ΜΚΟ «Αγάπη» θα συζητιόταν στις 10/01/2013. Σύμφωνα με απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης σε σχετική ερώτηση (το 2011), ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά πέντε προσώπων για απιστία, υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση και η σχετική δικογραφία είχε μεταβιβαστεί στον Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Από τότε δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.
α. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία επανείσπραξης και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης;
β. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκκαθάριση των 195 ανοικτών προγραμμάτων προηγουμένων ετών που διενεργείται από το 2011. Θα ζητηθούν διοικητικές και ποινικές ευθύνες;


Περιίληψη απάντησης (Υπ. Εξωτερικών)
Η «Αλληλεγγύη» από το 2002 ως το 2006 είχε αναλάβει την υλοποίηση 32 προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας με συνολική χρηματοδότηση € 23,13 εκ. Από αυτά ολοκληρώθηκαν (κατατέθηκε τελική έκθεση οικονομικού απολογισμού και έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι) τα 10. Οι φάκελοι των υπόλοιπων 22 βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του ΥπΕξ.

Για τα 4 από αυτά, η ΥΔΑΣ προέβη σε καταγγελία των συμβάσεων και εκδόθηκαν ΥΑ καταλογισμού το 2008 με συνολικό ύψος απαιτήσεων € 6,69 εκ. (χωρίς τόκους και προσαυξήσεις) από τα οποία η «Αλληλεγγύη» επέστρεψε τα €500 χιλ. Καθώς η «Αλληλεγγύη» δεν ανταποκρίθηκε στην οικονομική απαίτηση, η ΥΔΑΣ την προώθησε στη ΔΟΥ της «Αλληλεγγύης» και η ΔΟΥ ασκεί τα προβλεπόμενα μέσα για την είσπραξη του ποσού. Η διαδικασία είσπραξης καθυστερεί επειδή η «Αλληλεγγύη» έχει προσφύγει δικαστήρια κατά των απαιτήσεων του Δημοσίου.

Επίσης για άλλα 6 προγράμματα η ΥΔΑΣ έχει προβεί σε καταγγελία σύμβασης (τα υπόλοιπα 12 βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ) με συνολικό ύψος καταγγελιών €568 χιλ. (χωρίς τόκους και προσαυξήσεις). Η δικογραφία βρίσκεται στο 3ο Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών και οι ανακριτικές ενέργειες (ξεκίνησαν το 2013) βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για τα άλλα προγράμματα άλλων ΜΚΟ: υπάρχουν 198 ανοικτά προγράμματα. Το Μαρ 2013 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 80 από αυτά από εταιρεία ορκωτών λογιστών. Στις 27/1/2014 ανατέθηκε ο λογιστικός έλεγχος των άλλων 118 προγραμμάτων με την προοπτική να παραδοθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.

_________________
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 16 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot]


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com