Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 9 Δημοσιεύσεις ] 

 

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 16:42
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 16:42 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Δημοσιεύσεις: 2797
Παράθεση:
946.000 ευρώ για τέμενος στον Ελαιώνα

Η έγκριση δαπάνης 946.000 ευρώ για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα, σε έκταση που έχει παραχωρηθεί προς τούτο από το Πολεμικό Ναυτικό, προβλέπεται σε άρθρο του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση ενεργειακών ζητημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και εισάγεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου αύριο να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Ειδικότερα, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το νομοσχέδιο, αναφέρεται ότι για τον προϋπολογισμό προκύπτει «δαπάνη ύψους 946.000 ευρώ από την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα, κατά τα οριζόμενα. Η εν λόγω δαπάνη θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)».

Το άρθρο 35 του νομοσχεδίου ορίζει σε τρεις παραγράφους τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανέγερση του τεμένους, ενώ στην αιτιολογική έκθεση γίνεται αναφορά στην πάγια υποχρέωση της χώρας να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη άσκηση λατρείας για όλα τα πρόσωπα που διαμένουν στην Ελλάδα. Γίνεται, επίσης, αναφορά στο σταθερό αίτημα μουσουλμανικών χωρών για την ανέγερση τεμένους αλλά και στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Στην πρώτη παράγραφο του άρθρου τροποποιείται το πολεοδομικό διάταγμα της περιοχής, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες κατασκευής του τεμένους. Στη δεύτερη παράγραφο ορίζεται ότι όλα τα υφιστάμενα κτίρια θα κατεδαφιστούν και καταργείται η προϋπάρχουσα δυνατότητα μετασκευής τους. Στην τρίτη παράγραφο ρυθμίζεται η αδειοδότηση της κατασκευής. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αιτιολογική έκθεση, το κτίριο που θα χτιστεί θα καλύπτει περί τα 850 τ.μ., «δεν υπερβαίνει τις διαστάσεις ενός μεσαίου τυπικού ενοριακού ναού της Ορθοδόξου Εκκλησίας και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 350 με 400 πιστούς».

«Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται η διευθέτηση διάφορων επιμέρους διαδικαστικών ενεργειών και η επίσπευση διοικητικών ζητημάτων που αφορούν στην κατασκευή του ισλαμικού τεμένους Αθηνών κατά τις ειδικότερες πρόνοιες του ν. 3512/2006 και των τροποποιήσεών του, η οποία κατασκευή (εκκρεμούσα πλέον επί μία δεκαετία από τη ρητή και συστηματική πρόβλεψή της) αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες ρηματική δέσμευση της πολιτείας», επισημαίνεται.

http://www.kathimerini.gr/869816/article/epikairothta/ellada/946000-eyrw-gia-temenos-ston-elaiwna

Προτείνω να εκδώσουμε ανακοίνωση στην οποία αρχικά θα χαιρετίζουμε την απόφαση να δοθεί επιτέλους άδεια για την κατασκευή τεμένους και στη συνέχεια να καταδικάζουμε την απόφαση χρηματοδότησής του απο τις τσέπες των φορολογούμενων. Εννοείται ότι θα εξηγήσουμε την θέση μας ότι η ανέγερση ναών της οποιασδήποτε θρησκείας θα πρέπει να χρηματοδοτείται εθελοντικά από τους πιστούς της και όχι υποχρεωτικά από τους φορολογούμενους. Μέχρι τώρα όλοι πληρώναμε υποχρεωτικά για τους ορθόδοξους ναούς, απο δω και πέρα θα πληρώνουμε και για τους μουσουλμανικούς!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 18:02
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 18:02 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Δημοσιεύσεις: 2905
:text-+1:

_________________
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 19:36
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 19:36 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Δημοσιεύσεις: 9497
Όνομα Ιστότοπου:
Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Παλιότερα είχαμε πει αυτό:
http://union.atheia.gr/?p=1151
Παράθεση:
Η Ένωση Άθεων είναι υπέρ της ελευθερίας ανέγερσης ναών κάθε θρησκείας, διότι ένας εκ των βασικών στόχων της βάσει του καταστατικού της είναι η προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι αντίθετη ωστόσο στην κρατική χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων θρησκευτικών οργανισμών, μεταξύ αυτών και της ανέγερσης ναών, για όποιο θρήσκευμα και αν πρόκειται. ....... και φυσικά όλα τα θρησκεύματα θα πρέπει να έχουν ίση αντιμετώπιση από το κράτος και όχι να υπάρχει διακριτική μεταχείριση, είτε θετική είτε αρνητική.

Με δεδομένο ωστόσο το γεγονός ότι το δημόσιο χρηματοδοτεί την Ορθόδοξη Εκκλησία και μόνον αυτήν, το στοιχειώδες αίσθημα δικαίου απαιτεί να κάνει το ίδιο και για τα άλλα θρησκεύματα.....


Με άλλα λόγια, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της χώρας είναι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι φορολογούνται και χρηματοδοτούν την χ.ο. εκκλησία, όπως άλλωστε και οι άθεοι. Το κόστος του τεμένους, είναι λιγότερο από το 0,5% του ετήσιου κόστους του χ.ο. κλήρου, ενώ οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα είναι 5% (είναι στη Θράκη βέβαια, όχι στην Αθήνα.)
(αν βάλουμε και διάφορες χρηματοδοτήσεις για εκκλησίες, κτήρια, χρήση των κρατικών υποδομών κλπ, είναι λιγότερο από το 0,2% του ετήσιου κόστους)

Spoiler: Εμφάνιση
είναι δύσκολο να το πεις χωρίς να ακουστείς ταλιμπάν, επειδή ακριβώς μιλάμε για το 0,5%

_________________
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
        ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 20:04
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 20:04 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Δημοσιεύσεις: 2797
Καταρχάς κάναμε τεράστιο λάθος που προσθέσαμε την πρόταση με το "στοιχειώδες αίσθημα δικαίου". Ακόμη και αν ήταν δυνατό (που δεν είναι) να ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το ποσοστό του κάθε θρησκεύματος, η ανάλογη χρηματοδότηση από τον κράτος της κάθε θρησκείας είναι άδικη για εμάς τους άθεους αφού δίνουμε σε όλους αλλά δεν παίρνουμε τίποτα (δεν υπάρχει άθεο θρήσκευμα). Καθαρότατο αυτογκόλ.

Επίσης ακόμη και ήταν δίκαιη η ανάλογη με το ποσοστό των πιστών χρηματοδότηση των θρησκειών (που δεν είναι) με αυτό το νομοσχέδιο δεν αποκαθίσταται καθόλου η αδικία. Αυτό που συμβαίνει είναι οι ορθόδοξοι να παίρνουν περισσότερα από αυτά που τους αναλογούν, οι μουσουλμάνοι λιγότερα και οι μάρτυρες του ιεχωβά, οι ιουδαιστές, οι βουδιστές κλπ τίποτα. Οι τελευταίοι μαζί με τους άθεους πρέπει να πληρώνουν πλέον περισσότερα χρήματα για θρησκείες στις οποίες δεν πιστεύουν.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 20:48
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2016 20:48 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Δημοσιεύσεις: 2797
Και απελεύθερε, ταλιμπάν θα ακουστούμε σε μια πολύ μικρή (γνωστή) μερίδα του πληθυσμού με κάλο στον εγκέφαλο. Έχω την αίσθηση ότι μέχρι τώρα σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού η οποία έχει επίσης κάλο στον εγκέφαλο ακουγόμαστε ανθέλληνες, αντιχριστιανοί φιλομουσουλμάνοι κλπ. Είναι μια καλή ευκαιρία να τους αποστομώσουμε προβάλλοντας τις πραγματικές μας θέσεις.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 16:49
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 16:49 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Δημοσιεύσεις: 14487
Όνομα Ιστότοπου:
Αόρατη Μελάνη
Για το αυτογκόλ διαφωνώ, αλλά όπως και να έχει εκείνο το δελτίο έχει ήδη βγει.

Και με αυτό το δεδομένο, αν τώρα πούμε το αντίθετο, κάνουμε κωλοτούμπα.

Εγώ προσωπικά θεωρώ τις κωλοτούμπες απείρως χειρότερες από τα αυτογκόλ.

_________________
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 20:30
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 20:30 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Δημοσιεύσεις: 2797
Επαναλαμβάνω, το κράτος πλέον δεν χρηματοδοτεί και τα άλλα θρησκεύματα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι πλέον αντί για ένα χρηματοδοτεί δύο και το επιπλέον κόστος επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους πιστούς των άλλων θρησκευμάτων και τους άθεους. Οπότε δεν μιλάμε για κωλοτούμπα.

Το να δίνω χ χρήματα για να χρηματοδοτώ δυό θρησκεύματα στα οποία δεν πιστεύω, δεν το θεωρώ πρόοδο σε σχέση με το να δίνω επίσης χ χρήματα για να χρηματοδοτώ ένα. Το να δίνω χ+ψ χρήματα για δύο από το να δίνω χ για ένα (όπως συμβαίνει τώρα) το θεωρώ οπισθοδρόμηση. Έχετε διαφορετική άποψη;


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 21:22
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 21:22 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Δημοσιεύσεις: 1308
Για να μην υπαρχει κανενος ειδους μπερδεμα,για μεγαλυτερη σαφηνεια και κατανοηση αλλα και αποδοχη απο μερους του κοσμου χρειαζεται μια πιο διαφωτιστικη και ξεκαθαρη θεση.
Οχι το ειμαστε υπερ των θρησκευτικων ελευθεριων για καθε θρησκεια αλλα ειμαστε υπερ της θρησκευτικης απελευθερωσης απο τον σκοταδισμο,το ψεμα και την καταπιεση ολων των θρησκειων ανεξαιρετως.

Τα υπολοιπα ειναι ευκολως εννοουμενα και δεν χρειαζονται κουνιες και τραμπαλες για να παιζουν τα "παιδια",που αλλωστε κατι σχετικο για μια παιδικη χαρα η για εναν παιδοτοπο δεν ειναι το θεμα?

Η διατυπωμενο λιγο πιο επιθετικα,θεομουρλους μπουνταλαδες και μαυροντυμενες μεγαιρες που χαζοφερνουνε αλλους δεν θελουμε γιατι εχουμε ηδη παρα πολλους απο δαυτους,γιαυτο λοιπον σοβαρευτειτε.

_________________
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 21:49
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2016 21:49 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Δημοσιεύσεις: 1308
Ενα ωραιο χαπενινγκ κι ολιγον πλακατζιδικο θα ηταν και οι αθεοι να δηλωσουν την πιστη τους ως προς την ανυπαρξια οποιουδηποτε μεταφυσικου μυστηριου ωστε να μην τους χαρακτηριζει κανενας πλεον ως απιστους.Και η πιστη ειναι προς την ανυπαρξια καθε μεταφυσικου που επιπλεον μαλιστα προκυπτει εντελως φυσικα κι αυταποδεικτα και ειναι η μια και μοναδικη αληθινη πιστη.

Μην σου πω οτι βγαζει κι απιστους ολους τους ψευτοθεοσεβασμιους και χαρακτηριστω ως δογματικος και μισαλλοδοξος.

_________________
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 9 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com