Νεο Μέλος

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια σας!

Έχω γράψει αρκετά βιβλία περί Αθεϊας, κυρίως πολεμική κατά της εβραϊκής Έμπνευσης.
Συνημμένα σας στέλνω ένα μικρό διαφημιστικό.

Φιλικά

Αλέξανδρος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Καλώς ήλθες Αλέξανδρε και μπράβο για τα έργα σου!

Ξέρεις, ανέκαθεν με προβλημάτιζε λίγο το γεγονός ότι ορισμένοι συγγραφείς εστιάζουν στο γεγονός ότι ο χριστιανισμός είναι "εβραϊκός", πράγμα που χωρά πολύ συζήτηση και που ακόμη και εάν αληθεύει δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να συνιστά πρόβλημα.

Το περιεχόμενο της διδασκαλίας είναι που χρήζει κριτικής, κατ' εμέ, και όχι η όποια προέλευσή της.

Σε κάποιες περιπτώσεις διακρίνω και μια προσπάθεια αντιδιαστολής του "εβραϊκού" με το "ελληνικό" η οποία μου φαίνεται εκτός τόπου στο συγκεκριμένο θέμα. Ο θεϊσμός είναι παραλογισμός απ' όπου και αν προέρχεται, είτε μιλάμε για τον Γιαχβέ είτε για τον Δία. Δεν ξέρω πώς το βλέπεις εσύ το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

Αγαπητέ(ή) Aorati Melani,

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σαν απάντηση στους προβληματισμούς που μου έθεσες, τρόπον τινά, σου παραθέτω το κεφάλαιο 20 του υπό έκδοση βιβλίου μου με τίτλο " Η ενΔΙΑφέρουσα Θρησκεία." Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τις απαντήσεις.

20
ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ &
ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ


Πάντες ἄνθρωποι, ὅταν περ ἀδικεῖν ἐπιχειρῶσιν, ἅμα καί τήν ἀπολογίαν σκοποῦνται.
Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να γίνονται άδικοι, σκέφτονται συγχρόνως και την απολογία τους.
( Ισοκράτης 436-338)

Σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν πάρα πολλά καλά αλλά και πάρα πολλά ανόητα πράγματα. Εδώ, όμως, δεν μ’ ενδιαφέρουν ούτε οι ιδιαίτερες πίστεις ούτε τα ιδιαίτερα δόγματα. Η επιθυμία μου είναι να διερευνήσω την υποτιθέμενη Ειδωλολατρεία και τον Εβραιοχριστιανισμό ως φιλοσοφίες ζωής. Για να γίνει όμως αυτό, είναι αναγκαίο να αναφερθώ και πάλι σε δύο διαφορετικούς λαούς, με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικό τρόπο ζωής. Τους Έλληνες και τους Εβραίους, και γιατί όχι, γενικά τους λαούς της Ασίας.
Τι είναι αυτό που κάνει Έλληνα τον Έλληνα, Τούρκο τον Τούρκο, Εβραίο τον Εβραίο; Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολύ δύσκολη. Τι κάνει τους λαούς να είναι διαφορετικοί; Ποιες είναι αυτές οι περίπλοκες επιρροές που λειτουργούν μέσα στην μήτρα της Φύσης όπου τα έμβρυα των εθνών τρέφονται, για να δημιουργήσουν τους τύπους και την ατομικότητα τους; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική, δεν θα προσπαθήσω να την δώσω. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ριζική διαφορά μεταξύ του Έλληνα, του Τούρκου και του Εβραίου, ότι οι πολιτισμοί τους είναι εντελώς αντίθετοι, και ότι πουθενά αλλού δεν μπορεί κανείς να το δει αυτό παρά μόνον στην ερμηνεία δημιουργίας του σύμπαντος, στις θρησκείες τους.
Για να δείξουμε την διανοητική πλευρά εκείνων των Εβραίων που δημιούργησαν την εβραιοχριστιανική θρησκεία, δεν έχουμε παρά να πάρουμε έναν στίχο από το βιβλίο του Ιώβ.
Πώς λοιπόν δύναται άνθρωπος να δικαιωθή ενώπιον του Θεού; Ή πώς δύναται να ήναι καθαρός ο γεγεννημένος εκ γυναικός; Πόσον ολιγώτερον ο άνθρωπος, η σαπρία; Και ο υιός του ανθρώπου, ο σκώληξ; (Ιώβ, ΚΕ:4-6)
Αυτή είναι η άποψη του Εβραίου, του Ασιάτη γενικά, για τον άνθρωπο. Πιστεύει, τον έκαναν να πιστεύει, ότι είναι ένα μικρό σκουλήκι, συνεπώς η φιλοσοφία του αναγκαστικά πρέπει να έρπει στη λάσπη. Το σκουλήκι δεν μπορεί να έχει τις σκέψεις ενός αετού, το σκουλήκι δεν μπορεί να έχει την φαντασία ενός Τιτάνα, το σκουλήκι βλέπει τον κόσμο από την πλευρά του σκουληκιού, όχι απ’ την κορυφή του Ολύμπου. Αυτή είναι η οπτική του γωνία. Αποκαλεί τον εαυτόν του σκουλήκι και το αποτέλεσμα είναι να μειώνει τα πάντα στα όρια του εαυτού του.
Στους Ψαλμούς του Δαβίδ, ή όποιος τέλος πάντων έγραψε αυτό το βιβλίο, διαβάζουμε: Εγώ δε είμαι σκώληξ και ουχί άνθρωπος. (Ψαλμοί, ΚΒ:6). Εύλογο λοιπόν το ερώτημα. Τι είδε ο Εβραίος στο σκουλήκι που τον έκανε να το διαλέξει ανάμεσα από τόσα πράγματα και να το προσδώσει στον άνθρωπο; Το σκουλήκι έρπει και γλείφει και σπαρταράει. Τίποτα δεν είναι πιο μίζερο απ’ το να βλέπεις την ανίσχυρη κίνησή του. Σπίτι του είναι η λάσπη και η βρωμιά το καθημερινό του φαγητό. Κινδυνεύει διαρκώς να ποδοπατηθεί και να εξαφανισθεί. Το σκουλήκι αντιπροσωπεύει την χαμηλότερη βαθμίδα, είναι το κατακάθι της ζωής, δεν το προσέχει κανείς. Είναι αδύνατον να ξεπέσει κανείς πιο χαμηλά απ’ αυτήν την αυτο-ταπείνωση.
Έτσι, όταν ο αρχαίος Εβραίος συγγραφέας λέει, Είμαι σκουλήκι, υποθέτουμε ότι υπακούει στην συσσωρευμένη πίεση του Εβραϊκού προγονισμού του, και εξωτερικεύει την κληρονομική υποταγή του Εβραϊκού μυαλού. Ο Προμηθέας, με τον γύπα στο στήθος του, και κουνώντας το χέρι στο πρόσωπο των θεών, εκφράζει την επανάσταση του Ελληνικού μυαλού. Η φυσική κατάσταση του Εβραίου είναι η υποταγή, του Έλληνα η ανεξαρτησία.
Η σκλαβιά ασκεί γοητεία στα παιδιά της Ασίας. Ο αέρας της ανεξαρτησίας είναι πολύ βαρύς γι αυτά. Λαχταρούν έναν αφέντη, έναν βασιλιά, έναν Σάχη, έναν Σουλτάνο, έναν Γιαχβέ, έναν Προφήτη, στον οποίον θα ανήκουν ψυχή τε και σώματι, και μέσα από μία μακρόχρονη πρακτική αποκτούν την τέχνη της δουλικότητας και της κολακείας.
Προσδοκούν γονατιστοί να πάνε στους Ουρανούς. (Εδώ χρειάζεται να κάνω μία διευκρίνιση. Αυτά που σου λέω δεν έχουν σκοπό να υποβιβάσουν τους Εβραίους ή τους Ασιάτες, απλά προσπαθώ να εξηγήσω την επιρροή του ολοκληρωτισμού πάνω στο ανθρώπινο μυαλό). Οι θρησκείες, λοιπόν, που δημιουργήθηκαν στην Ασία, είναι προϊόντα καταπιεσμένου μυαλού, οι οποίες βρίσκουν στο σκουλήκι της γης, το μέτρο της αξίας τους. Απ’ αυτήν και μόνον την άποψη, δες πόσο διαφορετικό είναι το Ελληνικό μυαλό.
Το Ασιατικό μυαλό έρπει πάνω στο σκηνικό αυτού του πανέμορφου σύμπαντος με την αναποφασιστικότητα, ταπεινότητα και τρεμούλα ενός σκουληκιού. Ανατρέφεται να πέφτει μπρούμυτα, να προσκυνάει, να σκύβει το κεφάλι, να μην κοιτάζει τον άλλον στα μάτια. Εκπαιδεύεται, με απλωμένα χέρια, να ζητά να τον κάνουν ό,τι θέλουν διότι δεν είναι παρά ένα σκουλήκι. Είναι μέρος της θρησκείας του ή της φιλοσοφίας του να παραδέχεται ότι δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ένα σκουλήκι, κι οι δυνάστες του έτσι θα τον δουν, όχι σαν αντίπαλο ή επαναστάτη. Και σαν υποκείμενό τους, θα του επιτρέψουν να ζήσει. Αυτή είναι η τέχνη του, ή η στρατηγική του με την οποία ελπίζει να σιγουρέψει την σωτηρία του.
Γνωρίζεις πολύ καλά απ’ την Ιστορία ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ δημοκρατικό πολίτευμα σε καμία χώρα της Ασίας. Αυτό είναι ένας διαφορετικός τρόπος να πούμε ότι το Ασιατικό μυαλό ποτέ του δεν διεκδίκησε την ανεξαρτησία του, γι αυτό και η σκέψη του ερωτοτροπεί με την σκλαβιά. Στην πολιτική, όπως και στην θρησκεία, ο Ασιάτης πάντοτε ήταν παθητικός. Ποτέ του δεν ήταν πρωταγωνιστής, παρά μόνον θεατής. Απλά συγκατανεύει, σταυρώνει τα χέρια, λυγίζει τα γόνατα και προσκυνάει. Εδώ κάτω στην γη χρειάζεται να έχει έναν βασιλιά, έναν αφέντη και στον ουρανό έναν Αλλάχ ή έναν Γιαχβέ. Δεν έχει γεννηθεί για τον εαυτόν του, αλλά για την δόξα των γήινων και ουράνιων αφεντάδων του.
Η Ειδωλολατρεία (ας τους κάνουμε το χατίρι, κι ας την ονομάζουμε έτσι) είναι η φιλοσοφία μιας αυτο-εξουσιασμένης και ελεύθερης φυλής. Ο Εβραιοχριστιανισμός, ο Μωαμεθανισμός, ο Βουδισμός είναι θρησκείες που γεννήθηκαν σ’ ένα έδαφος όπου ο άνθρωπος ανήκει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Είναι αδύνατον να φανταστούμε τον Αριστοτέλη, επί παραδείγματι, να σέρνεται στα γόνατά του μπροστά σε κάποιον, ή να αποκαλεί τον εαυτόν του σκουλήκι. Πρέπει να έχει κανείς στο αίμα του το κληρονομικό ελάττωμα χιλιάδων ετών σκλαβιάς, πριν φθάσει τόσο χαμηλά. Ο Αριστοτέλης ήταν Ελεύθερος και Έλληνας. Η Ελληνική έννοια του ελεύθερου προϋποθέτει αυτοσεβασμό και ανεξαρτησία. Η ανατολίτικη έννοια του ελεύθερου προϋποθέτει αυτο-ταπείνωση και συναίνεση. Ο Ανατολίτης είναι ένας άνθρωπος που υπηρετεί τον αφέντη του σαν να ήταν σκλάβος του.
Συναφής με την έννοια του ελεύθερου ανθρώπου είναι και η αίσθηση της αμαρτίας. Θα αναφερθώ για μια ακόμη φορά στην Ελληνική Γραμματεία. Σ’ όλα τα 2500 περίπου βιβλία της Γραμματείας δεν υπάρχει ούτε κατ’ ελάχιστον ένας τέτοιος φοβερός υπαινιγμός, μιας τόσο τρομερής ιδέας, όσο του ολικού αμαρτήματος της ανθρώπινης φύσης. Οι ειδωλολάτρες προπάτορές μας ποτέ δεν σκέφθηκαν, μίλησαν, έγραψαν ή άκουσαν για τέτοιο πράγμα. Ήταν αδιανόητο γι αυτούς. Κι αυτή η αρετή, γιατί περί αρετής πρόκειται, τους διαχώριζε από τους βαρβάρους.
Για τον Εβραίο ο κόσμος σκόπιμα δόθηκε στους ανθρώπους, για να παραστρατήσουν. Τον ονομάζει κοιλάδα δακρύων που μόνιμα βρίσκεται κάτω από μια αρχέγονη κατάρα. Υπάρχει μία τρομερή συνωμοσία εναντίον του ανθρώπου. Όλα γύρω του συνεργάζονται με τον διάβολο. Ο άνθρωπος μόνιμα αποζητά βοήθεια καθώς διαπιστώνει την ανικανότητά του να τον αντιμετωπίσει. Ο άνθρωπος τοποθετήθηκε μέσα σ’ έναν κόσμο ο οποίος σκόπιμα δημιουργήθηκε όμορφος, για να τον βάλει σε πειρασμό να αμαρτήσει! Αυτό το είδος της πίστης είναι Ασιατικό, δεν είναι Ελληνικό. Οι Έλληνες λάτρευαν την φύση και δημιούργησαν υπέροχους θεούς μέσα από κάθε γάργαρο ρυάκι, χαδιάρικο αεράκι, λικνιστικό κύμα, αστραφτερή δροσοσταλίδα, ταξιδιάρικο συννεφάκι, λαμπερό άστρο, όμορφη γυναίκα ή γενναίο άνδρα. Ο Εβραίος υποπτεύεται την φύση και βλέπει τα χαμόγελά της, το λαμπύρισμα του ήλιου, την ευωδία των λιβαδιών, το άνθισμα των λουλουδιών, σαν σαγηνευτική ερωτοτροπία μιας πόρνης στο αγκάλιασμα της οποίας καιροφυλακτεί ο θάνατος!
Ο Εβραίος εξοικειωμένος με τα βάσανα δεν τολμά να ονειρευτεί ένα μέλλον χωρίς πόνο, έναν ήσυχο ύπνο στο τέλος της ζωής του, ούτε έχει την τόλμη να ανακαλύψει έναν νέο κόσμο όπου η δυστυχία και η σκλαβιά της παρούσης ύπαρξής του θα είναι αδύνατη, όπου όλοι οι τύραννοί του θα είναι πεθαμένοι, όπου θα γευθεί την γλυκιά ελευθερία και θα γίνει ο ίδιος θεός. Του έχει γίνει βίωμα μέσα στην σκλαβωμένη φαντασία του και το ανελεύθερο πνεύμα του, ότι τα βάσανα και η φωτιά του Άδη είναι παντοτινά. Δεν μπορεί να κατέβει πιο χαμηλά απ’ αυτό το επίπεδο. Το δόγμα της κόλασης ανήκει στην σκέψη του σκλάβου και του δειλού. Κανένας ελεύθερος άνθρωπος, καμία γενναία ψυχή, δεν θα μπορούσε να είχε ανακαλύψει μια τόσο σιχαμερή ιδέα. Μόνον κάτω από ένα απολυταρχικό καθεστώς, μόνον κάτω από έναν Σουλτάνο, ή Αφέντη, ή Γιαχβέ, των οποίων η ιδιοτροπία είναι νόμος, των οποίων η εκδίκηση είναι τρομερή, των οποίων η απληστία είναι ακόρεστη, των οποίων τα όργανα βασανισμών είναι αμέτρητα και στα σκοτεινά μπουντρούμια των οποίων ακούγονται μόνον οι θόρυβοι των αλυσίδων και οι κραυγές των μαρτύρων- μόνον κάτω από ένα τέτοιο καθεστώς θα μπορούσε ποτέ ο άνθρωπος να επινοήσει μιαν ατέλειωτη κόλαση.
Το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο δώρο της φύσης στον άνθρωπο είναι τα παιδιά. Δεν υπάρχει στον ανθρώπινο κόσμο πιο όμορφο και θείο πράγμα. Κι όμως, η ξενόφερτη εβραιοχριστιανική θρησκεία έχει τοποθετήσει το δίχτυ της κατάρας ακόμη και στην κούνια των παιδιών. Κοιτάξτε στα κοιμητήρια της όπου θα διαπιστώσετε τον ξεχωριστό χώρο που θάβονται τα αβάφτιστα παιδιά. Το καθαγιασμένο έδαφος δεν είναι κατάλληλο γι' αυτά, έτσι τα φτωχά κορμιά τους τοποθετούνται ξεχωριστά, χωρίς ευλογίες και χωρίς να έχουν σωθεί, για να μην αμαυρωθεί η αξιοπρέπεια της εκκλησίας!
Φτωχά παιδιά! Γλυκά παιδιά, εκτεθειμένα στην βαναυσότητα απερίγραπτων δαιμόνων. Υπάρχουν στιγμές στην ζωή που σε κάνουν να συγχωρείς έναν δολοφόνο, που σε κάνουν να λυπάσαι για την κατάντια μιας ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά ομολογώ με πλήρη συναίσθηση αυτών που λέω, ότι, και να είχα ακόμη μια καρδιά τόσο μεγάλη όσο το Σύμπαν, δεν θα μπορούσα, δεν θα ήθελα, να συγχωρέσω την θρησκεία που είναι ένοχη τέτοιας κτηνωδίας εναντίον σας. Αγαπητά, αθώα παιδιά, που γεννηθήκατε και αναπνεύσατε μόνον για μια στιγμή τον αέρα αυτού του κόσμου. Όταν τέτοια θλίψη είναι πέραν των δυνάμεών μου κι από τα χείλη μου βγαίνουν τέτοια λόγια, βρίσκω καταφύγιο στον Ειδωλολατρικό Ελληνικό κόσμο. Καταφεύγω για παρηγοριά στους Ειδωλολάτρες προπάτορές μου και στην πνευματική υγεία τους βρίσκω καταφύγιο και θεραπεία για την ραγισμένη μου καρδιά.
Ο Πλούταρχος έλεγε, Είναι ασέβεια να θρηνούμε για αυτές τις καθαρές ψυχές (τα παιδιά) που έχουν περάσει σε μια καλύτερη ζωή και πιο ευτυχισμένη κατοικία. Συγκρίνατε αυτήν την τρυφερότητα με την εβραιοχριστιανική παιδική καταδίκη. Το δόγμα της καταδίκης των παιδιών είναι πέρα για πέρα ξενόφερτο και βρίσκεται μόνον μέσα στα μυαλά σκλάβων ή τρελών, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.
Η καρδία είναι απατηλή υπέρ πάντα και σφόδρα διεφθαρμένη (Ιερεμίας,ΙΖ:9). Επάνω σ’ αυτό στηρίζεται το δόγμα της Πτώσης του ανθρώπου. Μόνον μία θρησκεία σκλαβιάς, όπου ένας σκλάβος συναγωνίζεται έναν άλλον, για να αποδείξει την ταπείνωσή του στον Κύριό του ή στον αφέντη του, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια ιδέα. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος μέσα στις Εβραϊκές Άγιες Γραφές που θα μπορούσε να σταθεί όρθιος μπροστά στην θεότητα και ατάραχος να πει τα λόγια του Επίκτητου: Είναι χαρακτηριστικό του σοφού ανθρώπου να ψάξει να βρει το καλό και το κακό στον εαυτόν του. Τέτοια ελευθερία σκέψης είναι ξένη στις φυλές που πιστεύουν εαυτές αμαρτωλές.
Τα πρότυπα που οι ειδωλολάτρες προπάτορές μας δημιούργησαν ήταν άνθρωποι όπως οι ίδιοι. Τα πρότυπα που οι εβραιοχριστιανοί δημιούργησαν ήταν υπερφυσικά όντα ή άνθρωποι οι οποίοι, υποτίθεται, κατείχαν υπερφυσικές δυνάμεις. Οι μεγάλοι άνδρες των αρχαίων Εβραίων είναι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν θαύματα, που έχουν μαγικές δυνάμεις, που γνωρίζουν μυστικά και ξέρουν πώς να επηρεάσουν τον Θεό, ο Μωϋσής, ο Ιησούς του Ναυή, ο Δαβίδ, ο Ιωσήφ, ο Ισαάκ, ο Ιησούς, ο Παύλος, όλοι τους ημίθεοι. Οι ειδωλολάτρες προπάτορές μας, απ’ την άλλη, διάλεξαν ανθρώπους όπως οι ίδιοι, οι οποίοι είχαν κερδίσει τον θαυμασμό των ανθρώπων. Θαυμάστε τα λόγια του Πλούταρχου πάνω σ’ αυτό το θέμα: Όποτε αρχίζουμε μιαν εκστρατεία ή μιαν επίθεση, ή δοκιμαζόμαστε από μια συμφορά, βάζουμε μπροστά μας τα παραδείγματα των μεγάλων ανδρών της γενιάς μας ή των παρελθόντων γενεών, και ρωτάμε τους εαυτούς μας πώς ο Πλάτων, ή ο Επαμεινώνδας, ή ο Λυκούργος, ή ο Αισχύλος, θα ενεργούσαν. Κοιτάζοντας αυτές τις προσωπικότητες, όπως μέσα σε έναν πιστό καθρέφτη, μπορούμε να θεραπεύσουμε τα μειονεκτήματά μας στον λόγο ή στις πράξεις.
Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην ιδέα του Μονοθεϊσμού σε ολόκληρο το βιβλίο, εδώ όμως, είμαι υποχρεωμένος να πω δυο λόγια. Κι αυτό γιατί ο συνηθισμένος λόγος των εβραιοχριστιανών είναι ότι οι προπάτορές μας μίλησαν για τον ένα και μοναδικό Θεό, άρα αυτός είναι ο Θεός των εβραϊκών Γραφών, είναι ο Θεός των Ελλήνων, ο Θεός που όλοι περιμέναμε, άρα πρέπει να τον πιστεύουμε και να τον λατρεύουμε.
Η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει και όρια. Η επιγραφή περί αγνώστου θεού που υποτίθεται ότι ανακάλυψε ο εβραίος Σαούλ στην Αθήνα λέει, Τοῖς θεοῖς, Ἀσίας, Εὐρώπης, καί Ἀφρικῆς, θεοῖς ἀγνώστοις καί ξένοις. Πού βρήκαν τον άγνωστο θεό και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου; Πού βρίσκεται, εδώ και δεκαετίες, το Υπουργείο Παιδείας να βάλει τα πράγματα στην θέση τους; Και γιατί αυτός ο άγνωστος, κατ’ αυτούς, θεός, σώνει και καλά πρέπει να είναι ένας κατασκευασμένος Εβραίος ξυλουργός-μεσσίας; Γιατί να μην είναι ο Έλληνας Όρκιος και Πίστιος Ζευς, ο προστάτης της πίστης και του όρκου, ή ο Φοίβος Απόλλων, το δημιουργικό νοητικό φως, ή η Άρτεμις, ο νόμος της πνευματικής αγνότητας; Το λέω ακόμη μία φορά: Για τους Έλληνες, δυστυχώς, οτιδήποτε Εβραϊκό είναι Άγιο, οτιδήποτε Ελληνικό είναι ειδωλολατρικό. Αιδώς...
Αν επιτρέπαμε στον Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας να κυβερνήσει χωρίς την Βουλή των Ελλήνων, χωρίς υπουργούς, χωρίς βουλευτές, χωρίς αντιπολίτευση, η δύναμή του θα ήταν οπωσδήποτε μεγαλύτερη απ’ ότι είναι σήμερα. Το κέρδος του όμως θα ήταν η ζημία των ανθρώπων. Η αυξημένη δύναμή του θα αντιπροσώπευε μόνον την περισσότερη δύναμη που έκλεψε απ’ τον λαό. Ένας Θεός σημαίνει όχι μόνον περισσότεροι σκλάβοι, αλλά περισσότεροι αξιοθρήνητοι και αδύναμοι σκλάβοι. Ένας Θεός είναι ένας συγκεντρωτισμός, ο οποίος μειώνει την ελευθερία του ανθρώπου στο ελάχιστο. Με περισσότερους θεούς, και μάλιστα θεούς που πολλές φορές δεν συμφωνούν μεταξύ τους, και που όλοι τους ανταγωνίζονται για το ποιος θα βοηθήσει τον άνθρωπο, ο άνθρωπος αξίζει περισσότερο. Οι Έλληνες προπάτορές μας δεν θα ανεχόταν ποτέ έναν Γιαχβέ ή έναν Αλλάχ, που μπροστά του να λύγιζαν τα γόνατα για να προσκυνήσουν. Ο Αλλάχ γνωρίζει, αναφωνεί ο Μουσουλμάνος, γι' αυτό και συνεχίζει να ζει μέσα στην άγνοια. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, φωνάζει ο Τούρκος. Γι' αυτό ο ίδιος συνεχίζει να είναι μικρός. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κατακτητής, τόσο πιο μικρός ο υποτελής.
Διερωτώμαι, και μαζί μου εκατομμύρια νοήμονες Έλληνες, πώς εμείς σ’ αυτήν την υπέροχη χώρα, γεννημένοι από ελεύθερους γονείς, γεννημένοι από ειδωλολάτρες που λάτρευαν την Δημοκρατία, γεννημένοι από ανθρώπους που αντιστάθηκαν στους θεούς και τους κατακρήμνιζαν από τους θρόνους τους όταν παραβίαζαν τα δικαιώματα του ανθρώπου, δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατορθώσαμε και αποβάλαμε το υπερήφανο και αγέρωχο πνεύμα της ανεξαρτησίας των προπατόρων μας, και βάλαμε στο κεφάλι μας τον ασφυκτικό ζυγό της ψεύτικης και σκλαβωμένης σκέψης των εβραιοχριστιανών. Πώς;
Άβαταρ μέλους
Godless
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2010 17:49

I smell αρχαιοπληξία, ελληνική πατρώα θρησκεία και άλλες τέτοιες βλακείες.
AoratiMelani έγραψε: Ο θεϊσμός είναι παραλογισμός απ' όπου και αν προέρχεται, είτε μιλάμε για τον Γιαχβέ είτε για τον Δία.
Not fair. Ο Δίας ήταν πιο γαμάτος γιατί είχε γκόμενες.
Markets are never wrong, opinions often are. - Jesse Livermore

Panics do not destroy capital—they merely reveal the extent to which it has previously been destroyed by its betrayal in hopelessly unproductive works. - John Stuart Mill
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

Ενα απόφθεγμα από το υπό έκδοση βιβλίο μου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ" (μέχρι στιγμής 1128 σελίδες, 13 χρόνια έρευνα).

Τῶν γὰρ ἠλιθίων ἀπείρων γενέθλα.
- Είναι ατέλειωτο το γένος των ηλιθίων.
ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ (Πλάτων, Πρωταγόρας, 346c)
(EN) There are innumerable fools.
SIMONIDES (Platon, Protagoras, 346c)
(FR) Le nombre des sots est infini.
SIMONIDE (Platon, Protagoras, 346c)
(DE) Unzählig sind ja die Geschlechter der Toren.
SIMONIDES (Platon, Protagoras, 346c)
(IT) Infinita è la stirpe degli stolti.
SIMONIDE (Platone, Protagora, 346c)
(SP) La estirpe de los necios es, desde luego, infinita.
SIMÓNIDES (Platón, Protágoras, 346c)

....και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.-
dement
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 09 Ιουν 2009 09:22
Όνομα Ιστότοπου: Cornucopia
Επικοινωνία:

Μου φαίνεται σαν να διαβάζω Ιωάννη Χρυσόστομο, only...not.
Γνωρίζεις πολύ καλά απ’ την Ιστορία ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ δημοκρατικό πολίτευμα σε καμία χώρα της Ασίας.
Η πλάκα είναι ότι μέχρι πριν λίγο καιρό το μόνο (από τη γένεσή του) δημοκρατικό κράτος της Μέσης Ανατολής ήταν το Ισραήλ.

Επίσης μου αρέσει το επιχείρημα "Καλύτερος ο πολυθεϊσμός για λόγους διαχωρισμού των εξουσιών"! Και την πραγματικότητα πού τη βάζουμε;;;

Εν πάση περιπτώσει, να ένα βιβλίο για το οποίο δε θα ξοδέψω ούτε χρήματα για να αγοράσω ούτε χρόνο για να διαβάσω.

Δημήτρης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

Όπου γενικότης, εκεί και επιπολαιότης.
ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Οι χαλασσοχώρηδες)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Μαγικές και υπερφυσικές δυνάμεις είχαν σαφώς και οι ελληνικοί θεοί.

Και ως προς το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας που διαρκώς παινεύεις, να θυμίσω ότι τότε το βάσιζαν σε... σκλάβους. Ωραία μου ακούγεται. Να 'χω καμιά δεκαριά σκλάβους να μου κάνουν τα πάντα, κι εγώ να μπορώ απερίσπαστος να φιλοσοφώ, ν' αναπτύσσω επιστήμες, να καλλιεργώ τέχνες και γράμματα και να παρέχω, ως αποτέλεσμα αυτών, πολιτισμό.

Οι εξιδανικεύσεις φανερώνουν μεροληψία, αν μη τι άλλο. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είχε αναντίρρητα πάρα πολλά καλά στοιχεία, συνέβαλε τα μέγιστα σε πάρα πολλούς τομείς, είναι ακόμα και τώρα σημείο αναφοράς κι έχει δώσει την ορολογία και το λεξιλόγιο σε απίστευτο αριθμό επιστημών και τεχνών, όμως...

Όπως όλα τα ανθρώπινα κατασκευάσματα, είχε τα καλά του και τα κακά του, τα θετικά του και τ' αρνητικά του. Το θέμα και το νόημα είναι σε οτιδήποτε κι αν μας δίνεται να έχουμε την ορθότητα της κρίσης να κρατάμε τα πραγματικά καλά και χρήσιμα και ν' αποβάλλουμε τη σαβούρα. Δεν υπάρχει καλός και κακός πολιτισμός, υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος, ή, ακόμη πιο ορθά, καλύτερος στο α και στο β και χειρότερος στο γ και στο δ, και μάλιστα οι συγκριτικοί αυτοί βαθμοί με το αναπόφευκτο ενσωματωμένο στοιχείο της υποκειμενικότητας του καθενός.

Ναι, η ελληνική αρχαία θρησκεία ήταν πολύ περισσότερο ανθρωποκεντρική, πολύ περισσότερο φυσιολατρική, πολύ πιο φιλική και προσιτή στον άνθρωπο κι έβαζε τους θεούς της πάρα πολύ πιο χαμηλά, σχεδόν στο ίδιο ύψος μ' αυτόν, ώστε να τους κοιτάει στα μάτια. Ήταν όμως θρησκεία. Και δύσκολα θα με πείσει κάποιος ότι υπάρχουν καλά και θετικά στοιχεία σε οποιαδήποτε θρησκεία.

Σίγουρα η μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων ήταν υπέροχη, γλαφυρή, γεμάτη φαντασία αλλά και νοήματα. Αλλά μόνον ως μυθολογία, ως ένα παραμύθι.

Μια τελευταία επισήμανση ως προς το απόσπασμα του κειμένου παραπάνω: Για τα γούστα μου είναι υπερβολικά ποιητικό (ε, Πάτροκλε;), και νομίζω ότι αυτό δεν ταιριάζει με το αντικείμενο που πραγματεύεται. Γνώμη μου.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

-Το να διαβάζεις χωρίς να σκέφτεσαι, είναι σαν να τρως χωρίς να χωνεύεις.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε:Όπου γενικότης, εκεί και επιπολαιότης.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στον εαυτό σου...
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

Στοχάσου και αρκεί!
ΑΝΩΝΥΜΟΣ (Ελληνική Νομαρχία)
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

"Κρείττον σιγάν"...
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 11 Φεβ 2014 19:25
Όνομα Ιστότοπου: -

Ἀξύνετοι ἀκούσαντες κωφοῖσιν ἐοίκασι. φάτις αὐτοῖσιν μαρτυρεῖ παρεόντας ἀπεῖναι.
- Όσοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν (τον αληθινό λόγο), ακόμα κι όταν τον ακούσουν είναι σαν τους κουφούς. Το λέει και το ρητό: παρόντες απόντες.
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΒΛΥΣΩΝΟΣ ΕΦΕΣΙΟΣ (Αποσπ.34)
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Α, ωραίο αυτό. Σαν τα χριστιανά που λένε ότι όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν την αγία γραφή είναι επειδή δεν έχουν τη φώτιση του αγίου πνεύματος.
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Βλέπω ότι σου αρέσει να μιλάς με αποφθέγματα!

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή να διαβάσω ολόκληρο κεφάλαιο βιβλίου - επιφυλάσσομαι για κάποια άλλη στιγμή. Προς το παρόν όμως με καλύπτει αυτό το σχόλιο:
dement έγραψε:Και την πραγματικότητα πού τη βάζουμε;;;
Δηλαδή, ένα θεϊστικό σύστημα πιθανόν να είναι καλύτερο στην εφαρμογή του από ένα άλλο, μόνο όμως με τη λογική του "το μη χείρον βέλτιστον" για να χώσω κι εγώ ένα απόφθεγμα. Αλλά ο θεϊσμός παραμένει παραλογισμός, και παραμένει η αρχαιότερη και επικρατέστερη μέθοδος χειραγώγησης.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Εσύ έχεις τίποτα να πεις ή έστω να προσθέσεις σε όλ' αυτά τα αποφθέγματα; Ή είναι προτιμότερο κι απείρως ευκολότερο να σκέφτονται και να μιλάνε άλλοι για σένα;
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Πρέπει να έχει κανείς στο αίμα του το κληρονομικό ελάττωμα χιλιάδων ετών σκλαβιάς
Κληρονομικα μεταδιδομενη η σκλαβια?? Ουτε σαν σχημα λογου δεν στεκει :mrgreen:
κληρονομική υποταγή του Εβραϊκού μυαλού
= 0,2 του πληθυσμου της γης 22% των νομπελ
since the Nobel was first awarded in 1901 approximately 193 of the 855 honorees have been Jewish (22%).
Jews make up less than 0.2% of the global population.

Η υπεροχη καποιου ειδους αιματος θεωρειται επιστημονικα ηλιθιοτητα τα τελευταια 100 χρονια ;)
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε: είναι αναγκαίο να αναφερθώ και πάλι σε δύο διαφορετικούς λαούς, με διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικό τρόπο ζωής. Τους Έλληνες και τους Εβραίους, και γιατί όχι, γενικά τους λαούς της Ασίας.
homo sapiens sapiens. οταν ηρθαν σε επαφη πρωτόγωνοι ιθαγενεις με μοντερνους βραζιλιανους, το αποτέλεσμα ειναι μπλουζακια και γυαλια και διαμονη στην ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΛΗ. με μια μιξη ρομαντικής νοσταλγιας και αηδιαστικού σαρκασμου, επιστρεφουν κανα δυο φορες στο αρχικο δάσος-σπίτι
διαφορετικοί μεν αλλα με ισαξιες αναλογίες ελλατωμάτων και προτερημάτων, εξελιγμένες για το ανθρωποτοπίο τους. τελικα οι καλυτεροι νίκησαν= δυτικός πολιτισμός, εμπνευσμενη και παραδειγματισμένοι απο την ελληνικη φιλοσοφια και πρωτο-επιστήμη
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε: Αυτό είναι ένας διαφορετικός τρόπος να πούμε ότι το Ασιατικό μυαλό ποτέ του δεν διεκδίκησε την ανεξαρτησία του,
ο βούδας ειναι αρκετα προχωρημένος για ασιατης δεν νομίζεις?
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε: Πρέπει να έχει κανείς στο αίμα του το κληρονομικό ελάττωμα χιλιάδων ετών σκλαβιάς, πριν φθάσει τόσο χαμηλά.
δηλαδη νεοελληνες και μοντερνοι αιγύπτιοι, δυο παραδείγματα πολυχρονα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε: Οι Έλληνες λάτρευαν την φύση και δημιούργησαν υπέροχους θεούς μέσα από κάθε γάργαρο ρυάκι, χαδιάρικο αεράκι, λικνιστικό κύμα, αστραφτερή δροσοσταλίδα, ταξιδιάρικο συννεφάκι, λαμπερό άστρο, όμορφη γυναίκα ή γενναίο άνδρα.
ανθρωποθυσίες στην κρήτη? οι σκλάβοι δεν είναι άνθρωποι? κακοί θεοί με κακές ορέξεις, διπρόσωποι και χαοτικοι. εκτεταμενη μαγεια και προκατάληψη και δυσειδαιμονία?
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε:Το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο δώρο της φύσης στον άνθρωπο είναι τα παιδιά. ....βρίσκω καταφύγιο και θεραπεία για την ραγισμένη μου καρδιά.
νεκρά παιδιά? και νοιαζεσαι για τα πτώματα? να τα χρησιμοιησουμε για εξόρυξη βρεφικού νευρικου παράγοντα, θα έλεγε και ο θειος τέλης αν ηταν εδω...
για τα παιδιά ΣΟΥ απο την άλλη , την προσωπική συναισθηματική ανάμειξη συκγεκριμένα, τί θρησκεια και παπαρίες, ψυχολόγοι, ψυχοφάρμακα, και πάλι καλά. δεν μπαλώνεται ο θρήνος με φιλοσοφία! ΧΡΟΝΟΣ και μονο χρόνος. αυτόν που φτιάχνουμε στα κεφάλια μας και δεν το εξηγούμε πειστικά, ακόμη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε:οι ειδωλολάτρες προπάτορές μας δημιούργησαν ήταν.... Τα πρότυπα που οι εβραιοχριστιανοί δημιούργησαν ήταν .... Οι Έλληνες προπάτορές μας δεν θα ανεχόταν ποτέ έναν Γιαχβέ ή έναν Αλλάχ, που μπροστά του να λύγιζαν τα γόνατα για να προσκυνήσουν.

δυο σημεία
1) ποιοι ειναι οι προπατόρες μας, των νεοελληνων? αχεμ... σλαβοαλβανο μπαλκανομπαστρδεμενο DNA-οι αρχαιες φυλές λείπουν όπως το ντόντο και οι δεινόσαυροι. πνευματικά υποτελεις σε 3 επιπεδα= ρωμαιος αυτοκράτορας, Βυζαντινοεβραιοχριστιανός αυτοκράτορας, Οθωμανός γαμιάς της ΑΣΙΑΣ. οι γερμανοι και γάλλοι μετέφραζαν και σπουδαζαν αρχαιους οταν εμεις τρωγαμε κοκορέτσια και βρωμάγαμε τυρι.19 αιωνα ο τοπος που δεν ηρθε αναγέννηση ή διαφωτισμός.
2) οι αρχαιοι ελληνες στη ελληνιστική περιοδο ειχαν και ναους για ξενους θεούς και για τυχόν αλλους θεους ακατανόμαστους- βλεπε δήλο- και χριστό και όποιον αλλο θέλει να ερθει στο πάρτυ. ο αλλάχ δεν υπήρχε, διότι ο αλλαχ πηρε το παράδειγμα και την ευκαιρία της ελληνικης οριστικής ΕΚΛΕΙΨΗΣ και χριστιανικής ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ. Ελληνες απόγονοι των αρχαιων προπατόρων εφαρμόζοντας ελληνική λογική ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ τον χριστιανισμο απο μια εβραική υπόθεση σε παγκόσμια επιδημία
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ έγραψε:Διερωτώμαι, και μαζί μου εκατομμύρια νοήμονες Έλληνες, πώς εμείς σ’ αυτήν την υπέροχη χώρα, γεννημένοι από ελεύθερους γονείς, γεννημένοι από ειδωλολάτρες που λάτρευαν την Δημοκρατία, γεννημένοι από ανθρώπους που αντιστάθηκαν στους θεούς και τους κατακρήμνιζαν από τους θρόνους τους όταν παραβίαζαν τα δικαιώματα του ανθρώπου, δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατορθώσαμε και αποβάλαμε το υπερήφανο και αγέρωχο πνεύμα της ανεξαρτησίας των προπατόρων μας, και βάλαμε στο κεφάλι μας τον ασφυκτικό ζυγό της ψεύτικης και σκλαβωμένης σκέψης των εβραιοχριστιανών. Πώς;
-οχι μαζι με εκατομμύρια νοήμονες Έλληνες γιατί απλά δεν υπάρχουν
-εμείς σ’ αυτήν την υπέροχη χώρα, την εχουμε ξεφτυλίσει τόσο που κινδυνευει να επισκιαστεί η εναπομείνουσα φυσική ομορφιά
-γεννημένοι από ελεύθερους γονείς, δεν νομιζω. αν εργαζόμενος ειναι ο μοντερνος σκλάβος με αρωμα μεσαιωνα
- την διαλέξαν οι πιό δυνατοί, διοτι ο παραλογισμος εκάλυπτε την απρόσωπη ανασφάλεια του μοντέρνου πνευματος. Σαν δικοπο μαχαίρι, ενα πράγμα. κι αν δεν ειχαμε δικιο σε αυτήν την επιλογη, γιατί εχει και χριστιανικές καταβολες ο δυτικός πολιτισμος? Ο ισχυρός βαβουίνος νικά τον εκλεπτυσμενο μακάκο και το τρώει.
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Claire
Δημοσιεύσεις: 302
Εγγραφή: 29 Μάιος 2013 20:20
Όνομα Ιστότοπου: -

Εδώ κοπανάμε αρχαία?

Αυτό θυμάμαι από το λύκειο

Ανδρων γαρ επιφανών πάσα γη τάφος.

Εντάξει συνεισέφερα.
kapages έγραψε:

Δεν εχεις δικαιωμα να σε σιτισω αχρηστε ή ατυχε διπλανε μου.
Το κανω επειδη με συμφερει.
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

"Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται." Όχι, αυτό είναι απ' άλλο ανέκδοτο. :mrgreen:
"Ω ξειν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι."
"Γνώθι σ' αυτόν."

Να προσπαθήσω να θυμηθώ κι άλλα, θα κερδίσω κάνα χαλάκι; : brrr :
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Απάντηση